Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  nagyúr

  Be kellene tenni az ilyen technológia, szabadalom vásárlási szerződésekbe, hogy ha nem használják fel, akkor visszakerül az eredeti tulajdonoshoz, vagy szabadon elérhetővé kell tenni. Így is komolyan lelassult a technológai fejlődés a szabadalmi rendszer anomáliái miatt, nem kellene engedni, hogy felvásárolhassák a konkurens megoldásokat csak azért, hogy mások ne használhassák fel, illetve későbbi szabadalmi trollkodáshoz municiónak.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz Busterftw #4 üzenetére

  Mindkét dologra gondoltam. Nem szabad elfelejteni, hogy egy technológia, vagy szabadalom felvásárlása nem csak azért történhet, mert a vásárló használni is szeretné. Ha úgy látja, hogy annak eltemetése, vagy több évig, évtizedekig való pihentetése több profitot hoz, akkor azt fogja választani. Ezzel viszont a profit nevében lenyesegeti a tudományos fejlődés fájának sok sok kis ágát, ágacskáját, rügyeit. Sok dolog fut zsákutcába, mert kevesebb pénzt hoz annak ellenére hogy nagy ugrást jelenthetne a tudomány terén.

  Ez már konteó, de abszolút logikusnak tűnik, ha pl. egy olajból élő cég megvesz olyan szabadalmakat, amik az olajfelhasználást csökkentenék közvetve, vagy közvetlenűl. Még csak kockáztatniuk sem kell, mert teljesen legális üzletről van szó. Közben meg az mindenki más veszít a dolgon.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák