Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • tibaimp

  addikt

  válasz Busterftw #4 üzenetére

  Ettől függetlenül igazad van, mivel megvette, azt csinál vele amit csak akar. Na ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez jó, mert nem az, mert Tigerclaw kollégának is igaza van, lelassult a fejlesztés, de ez a kapitalizmus.

  Ha én ma megveszek 1 kg kenyeret, a kutya sem mondhatja, ha hagyom megromlani és kidobom (persze nem így járok el, csak példa).

  Nekem az a fura, hogy az Intel mostanában lövi lefelé az összes fejlesztését, mintha másra kellene a pénz? :U

  A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz Busterftw #4 üzenetére

  Mindkét dologra gondoltam. Nem szabad elfelejteni, hogy egy technológia, vagy szabadalom felvásárlása nem csak azért történhet, mert a vásárló használni is szeretné. Ha úgy látja, hogy annak eltemetése, vagy több évig, évtizedekig való pihentetése több profitot hoz, akkor azt fogja választani. Ezzel viszont a profit nevében lenyesegeti a tudományos fejlődés fájának sok sok kis ágát, ágacskáját, rügyeit. Sok dolog fut zsákutcába, mert kevesebb pénzt hoz annak ellenére hogy nagy ugrást jelenthetne a tudomány terén.

  Ez már konteó, de abszolút logikusnak tűnik, ha pl. egy olajból élő cég megvesz olyan szabadalmakat, amik az olajfelhasználást csökkentenék közvetve, vagy közvetlenűl. Még csak kockáztatniuk sem kell, mert teljesen legális üzletről van szó. Közben meg az mindenki más veszít a dolgon.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák