Új hozzászólás Aktív témák

  • oba

    addikt

    válasz pcnet #6659 üzenetére

    Én egy darab reklámmal nem találkoztam magában Oxygen OS -ben, de a stock androidban sincs semmi reklám. Adathalászatról sem tudok, csak amennyit sejteni lehet, hogy a nagy óriáscégek (Google, Facebook, Apple) művelnek a készülékeiken, szolgáltatásaikon keresztül. Haverom iphone -on ír nekem messengeren, beszélgetünk pl a tévékről, másnap ott virít a facebook idővonalán a tv reklám, a youtube videóknál is gyakoribbá vált nála abban a pár napban a tv -k reklámja. Szóval nem értem miről beszélünk :) Tök mindegy melyik rendszer vagy eszköz, lopják az adatainkat, figyelik a szokásainkat.
    Az iOS lehet, hogy elmegy 2 GB rammal, de pl a 3 GB ram is kevés már iOS -en, ha safariban nem akarsz több megnyitott oldalnál újratöltésbe futni vagy picit komolyabb felhasználásnál háttérből kilőtt appokba futni. Ugyanennek a haveromnak iPhone XS -en is előjött, hogy háttérbe rakott youtube appban a videó előröl indult mert közben elfogyott a ram és kilőtte a youtube -ot. Oké, hogy több ramot eszik valamivel az android, de arányaiban is sokkal több szabad ram áll rendelkezésre az OP6 -osomon mint egy iphone -on és ilyen jelenségbe se futottam még bele soha. Rég nem igaz már az a mítosz, hogy az iOS jobb rendszer mint az android. Egyetlen előnye van az iPhone -nak/iOS -nek: ha beszippantott az egész almás ecosystem és van apple órád, fülesed, mac -ed, használsz apple szolgáltatásokat. Akkor megéri iPhone -t használni mert faszán meg van oldva az együttműködés és integráció a különböző szolgáltatások/hardverek között.

    De ne értsd félre, nem akarlak lebeszélni. De én tuti nem vennék több mint 3 éves mobilt (2016 -os az iPhone 7), pláne nem ennyi pénzért, úgy, hogy csomó kompromisszumot kéne kötnöm hardverügyileg az OP6 -hoz képest. A legszánalmasabb a már akkor is röhejesen alacsony felbontású kijelző az iPhone 7 -ben. Úgy értem a röhejest, hogy egy mezei középkategóriás android mobilban jobb kijelző volt ötöd annyi pénzért. És a többi hátrányról nem is beszélek amiket leírtam az ezelőtti hozzászólásomban.

    Ja és a félregépeléshez, próbálj meg más billentyűzetet, hátha azokon kevesebbet ütsz félre. Nálam a swiftkey a befutó már évek óta, ezt a hsz -t is azon gépelem, szinte nulla félregépeléssel, a javaslatokat használva, gyorsan.

Új hozzászólás Aktív témák