Hirdetés
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
- DIGI internet
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Aliexpress tapasztalatok
- Windows 10
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Videó stream letöltése
- Amazon
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Bittorrent topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pschio
őstag
HODL!
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
GabN73
addikt
Azért tegyük hozzá, hogy van egy nagy BTC váltójuk is... /Gemini/
-
janeszgol
nagyúr
De ha szeretnék kiváltani, ki adna érte ennyit?
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Mekkora epic story, pont cukorka penzebol kvazi ingyen milliardossa valni. Mas kerdes, hogy ott ulhetnek rajta, de nagyon elkolteni el tudjak vajon barmire is?
-Milliardos vagyok szivi.
-Akkor miert ulsz egy szar merciben es nem egy Ferrariban?
-Nem fogadjak el a bitcoint az olaszok.[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
veterán
Sose lehet tudni, kiszámíthatatlan. - technológiai részvények, vállalkozási hitelek, bármilyen gazdasági tőkeberuházás, devizagazdálkodás és hosszasan ehetne még azokat a nem konzervatív befektetési formákat, amikből egy pénzintézet pénzt csinál.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
janeszgol
nagyúr
válasz
macilaci78 #7 üzenetére
Oké, de ezekben van akkora kockázat, mint a digitális valutában?
Szerk.: hemaka a fején találta a szöget. Ezzel a "pénzzel" egyelőre nem csajoznék.[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
A cryptocurrency nem azoknak jó befektetés akik biztosra mennek és a kenyérre kellő pénzükkel kockáznak, hanem a "nagyoknak", akiknek meg se kottyan pár tízezer dollár veszteség néhány nap alatt, ha cserébe kicsit nagyobb valószínűséggel nyernek sokat a befektetett pénzükön. Szerintem ha nagyon akarnák fel tudnák valutára váltani - nyilván nem egy váltónál, egy összegben, hanem többnél több részletben.
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
GabN73
addikt
Fogadjunk hogy tudnék venni /igaz nem idehaza/ érte használt vagy új Ferrarit is?
Egy Ferka árát kb 5 perc alatt fiat pénzzé lehet tenni, a másik dolog, hogy vannak olyan kereskedők, akik nyitottak az ilyesmire /ingyen reklám mindig jó/ és akár BTC-t is elfogadnak.Illetve kicsi gondolkodással: egyben nagyon nagyon nehéz lenne eladni valóban. Viszont nem csak egy tőzsde/váltó létezik a világon, és szépen lehet darabolni. Elmúlt 24 órában 6,5 milliárd $-nyi BTC forgalom volt.
Az 5 legnagyobb BTC/USD pár ebből 5 DB tőzsdén/váltón 1.777.818.000 $ volt. /A Geminin /ők a tulajdonosok/ 122millió$ forgalom volt BTC/USD-ből az elmlúlt 24 órában/
Szóval nem lehetetlen egy nap alatt fiat pénzzé varázsolni, kérdés hogy mekkora hatással lenne a jelenlegi árfolyamra, ha egyszerre dobnák fel. -
azbest
félisten
hát ja, ha hirtelen egyben akarnának megszabadulni, akkor a túlkínálat miatt bezuhanna az árfolyama. De amíg hiányzikk, mert bányászással nem lehet sokat szerezni, akinek van az meg ül rajta, így megy fel az ára.
Egyébként fokozatosan adagolva valószínűleg simán elvinnék a kínaiak, hogy a coin segtségével vigyék ki kínából a hivatalos csatornákon kívül a milliárjaiakat, amit a kormányuk egyébként nem engedne.(#10) GabN73
wow, szép forgalom... nem is gondoltam volna, hogy mér ilyen mértéket öltött a pénzmosás vele. Bár valószínűleg naív vagyok[ Szerkesztve ]
-
Nyirike
csendes tag
Nálunk terjeng egy sztori (elég megbízható barátom mesélte), hogy egy kollégája 1+ éve hardvereket (vga, proci meg ilyesmi) adott Bitcoinert cserébe (nem volt nagy ára) és most eladta őket. Közel tíz milliót kaszált a mostani eladással. Normális átutalással kapta meg a lóvét. Tehát ez már simán használható zseton.
Én is sajnálom, hogy kimaradtam a buliból, de mikor indult nem nagyon hittem benne, most meg már drága lenne beszállni.
-
GabN73
addikt
Ezt a csak a bűnozők pénze, pénzmosás dolgot is el lehetne már felejteni
atike
Szerintem értenek annyira hozzá hogy miben és hogy tárolják azt a mennyiséget. És gondolom a kockázattal is tisztában vannak.
A Richter részvénye pedig 6.705 Ft-ról leesett 6.375 Ft-ra ma reggel.... Akinek abban van nagy pénze, akkor most áldozat lett? -
azbest
félisten
hát persze, hiszen a sok milliárból hamburgert vesznek józsiék és nem ipari pénzmosásról van szó, hanem ez a világ megváltása az elnyomó bankoktól
Természetesen megértem, hogy sokaknak csurran cseppen belőle és ezért istenítik, akár tudják akár nem, hogy valójában miben vesznek részt. Ők fontos részei a rendszernek, velük legitimálják a forgalom nagyobb részét adó pénzmozgásokat. Csak úgy kitaláltam, hogy a bitcoint is azért forkolták le, mert a kínai tranzakcióktól beállt napokra a kisebb tranzakciós blokkméret miatt a rendszer, ezért kellett egy nagyobb blokkméretű változat
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
De nem is akkora a kockázat, mégis az átlaghoz képest nagyot esett.
Lehet shortolni, tessék, hajrá. Sose értettem azokat az embereket, akik tutira tartják hogy lufi, és nemsokára durran, mégse tesznek semmit./Félreértés ne essék, nem istenítem a dolgot, megvan az előnye és a hátránya is, teljesen semlegesen állok a dologhoz. Inkább az zavar, hogy az emberek olvasnak egy cikket indexen/hvgn/portfólión/origón és máris szakértőnek tartják magukat a témában, majd ugyan azt írják/mondják vissza, holott félre van fordítva az eredeti cikk, 2 naponta változik a vélemény..../
azbest
Igen, pont ezt írtam, grat. -
azbest
félisten
De hogy lecsapjam a labdát, ahogy nézem 2013-ban már kibeszéktük a témát. Csak meguntam már újra és újra elmagyarázni az újabb és újabb naív embernek, hogy nem hinni kell, hanem érteni.
[ Szerkesztve ]
-
vilmose33
senior tag
Kollégám barátja , vett még anno Dubajban 100ezerért, most kb 4milliót érhet. Még kitart nem adja el, de biztos megy az idegek harca. Kipukan a “lufi” vagy nem.
[ Szerkesztve ]
A jövő most van
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
vilmose33 #31 üzenetére
Hát igen. Ha ez egyszer elindul lefelé, akkor padlót fog néhány óra alatt. Ez idő alatt pedig eladhatatlan lesz.
Valaki(k) ezen nagyot fognak kaszálni. Csak nem tudjuk, hogy mikor kell sortolni. Elég, ha három nagykutya elkezdi szórni a bitcoin részvényeket, utána a pánik elviszi a többit. -
Gabás
addikt
Kisebb a költsége, mint a kp-nek. A bankról nem is beszélve (meg egyszerűbb is)
Milyen esetben, melyik országban, milyen összegek esetében, milyen távú átutalásnál, milyen költségek beszámításával… Mert ez nagyon valószínűtlen, a bitcoin-tranzakciók konverziós veszteségét, kockázatait és illetékeit nézve
-
BBorg
tag
A bitcoin téma nagyon érdekes. Portfolion olvasgattam neves üzletemberektől származó rövid véleményeket. A közös pont sok esetben az volt, hogy veszélyesnek tartották a bitcoint, de a "lufi" indokláson túl már nem bonyolódtak bele a dologba, hogy hogy s, miképpen is tekintendő lufinak. Ez adódhat abból is, hogy hiányos volt a fordítás, vagy nem volt hiányos a fordítás, de ők már feltételezték a közönségről, hogy minden technikai részlettel tisztában vannak, így fölösleges alapos magyarázattal szolgálni, vagy esetleg nem volt kellően megalapozott a véleményük.
A bitcoin működésének megértése közben az egyik problémás pontnak én azt találtam, hogy az egyik bitcoin a jövőben nem feltétlenül fog ugyanannyit érni mint a másik bitcoin. Tehát nem mindegy, hogy kitől veszem, illetve, hogy milyen előtörténete volt. Pl, ha évek múlva egy nyomozás felderíti, hogy az asdfown23r2aeö2nf22ö3ö23rnio cím érintett volt rakétatechnológia csempészésben, emberkereskedelemben és Zámbó Jimmy koncertjegy eladásban, akkor egy adott szervezet - aki elkötelezi magát az előbbi tevékenységekkel szembeni fellépés mellett - úgy dönthet, hogy nem fogad el fizetségeket olyantól, akinek az előtörténetében szerepel az előbbi cím.
A másik nagyon érdekes hátulütő: a hálózat áramfogyasztása. Erről ijesztő számokat lehet olvasni. A blockchain méret a távolabbi jövőben hasonlóan érdekes lehet.
A harmadik kétes pont: számomra nem világos, hogy a bitcoin hálózat fenntartása hosszútávon hogyan nem fog abba az állapotba torkollni, amikor egyre kevesebb node (és bányász) tartja fenn a rendszert. Ha egyre kevesebben vesznek részt a hálózat fenntartásában (mondják: "sima GPU-kkal már nem éri meg") az pont ellentétes a bitcoin fő vonzerejével, vagyis azzal, hogy a sok hasonló befolyással bíró szereplő egymás tevékenységét ellenőrző és kordában tartó viselkedése miatt bízhatunk a hálózatban. Attól tartok, hogy előfordulhat, hogy a végén csak egy (vagy egy érdekcsoport) marad, mert senki másnak nem éri már meg. Egy ilyen felállás pedig bizonyos szempontok mentén már nem sokban különbözik a jelenlegi pénzrendszertől (amelyben egy szereplő - az állam - felügyeli a pénz működését), szóval egy jó nagy kerülővel oda érhetünk, ahonnan indultunk.
-
törölt tag
-
Hunmugli
aktív tag
Valószínűleg Satoshi az első BTC milliárdos... Csak még nem adta el (akárcsak a Winklevoss fivérek)
[ Szerkesztve ]
A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.
-
devast
addikt
Te tényleg azt hiszed, aki nagyban játszik az btc-n keresztül mossa a pénzét? Mikor ott van két raklap offshore adóparadicsom... Váltó már nem utal ki neked pénzt személyi, lakcím,
prosztatavizsgálati eredmény 9 évre visszamenőlegstb nélkül... localbitcoins-on meg lehetetlen nagyobb mennyiséget eladni. A btc kimondottan rossz eszköz, ha te pénzt szeretnél mosni.[ Szerkesztve ]
-
paperboy
senior tag
Mondjuk azt nem értem, hogy akinek akár dollár milliárdjai vannak benne, az mire vár? Miért nem adja el? Ennyire kapzsik lennének? Ha nekem lenne ennyim benne, már biztos "megszabadultam" volna tőle. Nem kockáztatnék már tovább. Ja, hogy nem tudják eladni avagy nem egyszerű a dolog (meg később se lesz az)? Hmm...
-
Aprósólyom
addikt
És igen! Srácok, a hardveraprón hirdetett cuccaim, csak jegyzett, nemzeti valutáért lehet megvenni. Hókusz-pókusz kizárva.
BTC és társai esetében mindig eszembe jut, hogy, az eddigi ismereteim szerint, minden fizető eszköz akkor bizonyolut hozzú távon működőnek, melyet viszonylagosan vagy kizárólagosan központosítottan kontrolláltak. Mikor decentralizáltá, elenyészően kontrollálható vált, az magával rántotta a piacot és egyenes út volt a rövid vagy hosszú távon bekövetkező durva hanyatlás. Hajrá! Bár igaz, a mai pénzrendszer sem sokkal jobb. Szóval segget csináltam a számból.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Kereslet kínálat. Mert nincsen akkora kereslet rá, amennyi balanszban tartaná kínálatnak a mértékét, így azonnal durván zuhanna az értéke. Mondom ezt annak a fényében, hogy valójában foglalmam sincsen a napi-heti kereskedési volumenről.
Vagy egyszerűen csak kivárnak, mert emelkedést prognosztizálnak.[ Szerkesztve ]
-
Joci10
senior tag
válasz
Dr. Akula #39 üzenetére
Az a baj, hogy mindenki a Bitcoin-ról beszél, amikor a VGA-k árának növekedéséről beszélnek; holott már rég nem a Bitcoin az 'olcsó-gépes' farmolók célpontja (ott már nem rentábilis a dolog). Most inkább az Ethereumról hallani, meg még 1-2 másik alt-coin-ról, mint elsődleges célpont. Vagyis ha az egyik bedőlne, az még nem zárná le az egész lázat, hiszen csak átváltanak másik e-valutára a már meglévő vagy újabb gépeikkel.
Talán csak akkor csődölne be az egész e-pénz-biznisz egyszerre, ha valami olyan alapvető hibát találnának, ami az összes alapját (számítását/technológiáját) kérdőjelezné meg. Addig viszont várhatóan maradnak a magasabb VGA árak (vagy hullámokban változhat az áruk a további kereslet növekedése/csökkenése hatására, mint eddig). -
Parano1d
aktív tag
válasz
#06658560 #36 üzenetére
Én a deflációs problémán túl, a bányászatot tartom problémának.
Az, hogy nincs mögötte igazi érték, az a mostani pénzeknél sem igazán probléma. Csak akkor, ha lokálisan gondolkodunk. Amennyiben globális pénzként tekintünk rá, nincsen jelentősége, hogy egy adott országnak mennyi a nemzeti összterméke.
De azért nézzük az előnyeit is:
Gyors, olcsó, 0-24 ami a mostani bankrendszerről egyáltalán nem mondható el.
De a legnagyobb feature, hogy nem lenne szükség a mostani értelemben vett bankokra, jegybankokra, a jogi, és bürokratikus szervek, csomó feladatát is átvehetné, a smartcontractok segítségével.
Ezen kívül feltehetően egy csomó felhasználási terület van, amire most még nem is gondolunk.
Ezek a dolgok egy újabb problémát fognak felvetni, hogy a hatalom nem szívesen mond le ezekről a privilégiumokról, és nyilván hamarosan megpróbálják betiltani, amivel elég nagy kihívás elé fogják állítani. -
törölt tag
A valódi pénz mögött még mindig ott van az adott állam, hogy azért a darab papírért, érméért adott mennyiségű értéket kaphatsz, s erre ad garanciát. Ami garanciát leginkább az adott állam gazdasága jelenti.
Relatíve ez is csak bizalom, viszont a BTC és társai mögött még ennyire sincs semmi. Csak a tranzakciót hitelesítő algoritmus. -
Parano1d
aktív tag
válasz
#06658560 #47 üzenetére
Azért ha megnézzük, hogy hány ország jelentett csődöt csak az elmúlt pár évtizedben, és mennyi ember veszítette el a pénzét adott esetben hiperinflációban, akkor az is nyilvánvaló, hogy ez a garancia nem elég.
Egy globális pénznél, amit mindenki elfogad, és nem irányít senki, az jelent igazi garanciát. Garanciát arra, hogy az állam bácsi nem tudja elvenni a pénzedet.[ Szerkesztve ]
-
stefi76
tag
Globális pénz , bla-bla-bla-bla....
Ezek a dumák mennek ideológiagyártásra, meg a tudományos techszövegek kellenek.
Miközben mindenki azt szálmoja ennek ellenére, hogy mennyi DOLLÁRT fog vele keresni.Na itt bukott meg mindegyikőtök szövege.
Mindenki nyomatja, hogy szuper-pénz, meg nincs infláció, meg felügyelet, meg közösség, meg ki tudja milyen piár dumákat - amiket azért szét lehetne szedni egyesével, de most nem ez a téma - és közben remegve várjátok, hogy a spekulációs cél teljesüljön: jó sok fincsi zöldhasú legyen a számlán.Mindenkinél.
Nézzük meg, még ezek a technológiai szektorban lévő srácok is millió dollárokra vágytak, eldobták a "szuper-pénzt",Na innen fussatok neki mind, hogy miért is a dolcsira csorog a nyálatok.
Eldobjátok a Ferrarit egy trabiéért?Hát hogy van ez?
-
törölt tag
Még egyszer: a BTC mit nyújt, ami akár minimális garanciát is adhatna? Semmit. Globálisan mi garantálja, hogy a bizalom megmarad mögötte? Pláne, amikor egy sor átírásával lehet új pénzt generálni? Mondjuk a bizalom hiányát már most is mutatja a millió alternatívája.
Hiperinfláció normál pénzeszközök esetén nem az állam felől indul, hanem a pénzt használók oldaláról. És jól működő gazdaságban nem jelentkezik. Vagyis az már a bizalmi válság következménye.
Új hozzászólás Aktív témák
it Azt nem tudni, hogy Mark Zuckerberg tényleg ellopta-e az ötletüket, de a virtuális pénzzel jó lóra tettek – egyelőre.
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kína-baráttá teszi legcombosabb gyorsítóját az NVIDIA
- PC Game Pass
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eladó egy jó állapotú Synology DS216j típusú NAS!
- Eladó egy jó állapotú, DJI Osmo Pocket (tehát Pocket 1) kamera!
- Eladó három darab, jó állapotú, DJI Pocket 2 Creator Combo szett!
- ÚJ Bontatlan iPad Pro M2 2022 11 12,9", Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 2020 4 gen 10.9 64GB Space 1 ÉV APPLE GARANCIA AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest