Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • janos666

  nagyúr

  válasz Dr. Romano #59 üzenetére

  Az, hogy dokumentálva van egy jól körülírható, ismert módon előállítható tesz, ami jó eséllyel reprodukálja a hibát, az nem azt jelenti, hogy csak és csakis olyankor fordulhat elő. Más körülmények közt is megtörténhet hasonló.

  Ez a felhasználók által körülírt "teszt" is egy olyan teszt, aminek egy ideális világban eleve a gyári tesztelés részét kellett volna képeznie valamilyen formában (nem pont GCC-t kellett volna futtatni rajta, de valamit, amitől előáll ez a bizonyos állapot). Ez nem így volt, tehát hiányos volt a teszt, ami hibás termékek eladásához vezetett.

  Ezen nincs mit tovább magyarázni, hogy Józsi úgysem futtat soha GCC-t rajta, csak Excel-t. Ha GCC-vel kidől 10-ből 9-szer 1 perc után, akkor lehet hogy Battlefield alatt is kidől 10-ből 1-szer 60 perc után, csak az olyan ritka és olyan nehéz megfogni, mitől volt, hogy csak vakargatja évente egyszer Józsi a fejét, hogy "naba... most mé fagyott meg, he!?".

  Attól hogy egy hiba nem tragédia, a hiba az még mindig hiba, nem nem-hiba. Ha nem-hiba lenne, akkor akkor nem lenne hiba. Ez pedig itt hiba.

  [ Szerkesztve ]

  TV kalibrálást vállalok!

 • janos666

  nagyúr

  válasz sh4d0w #73 üzenetére

  Nekem az jutott eszembe erről a Linux<->Ryzen dologról, hogy kallódott nálam hónapokon át egy Intel G4400 CPU, míg egyszer vettem alá egy C232-es deszkát, és ECC-s RAM-ot, majd áttettem az új gépbe a régiből az összes adattárolót. Először működött minden, de miután újraforgattam a teljes Gentoo rendszert (emerge -e @world) march=native GCC paraméterrel (a költöztetés előtt ugyan ezt futtattam, csak generic amd64-re, hogy egyszerűen átpakolhassam a rendszer SSD-t a gépek közt), akkor nem boot-olt többé.
  Nagy nehezen kiderítettem, hogy a CPU hibásan jelezte valamilyen kiterjesztés támogatását, ami igazából le volt tiltva. Ez már 2016 októbere volt, tehát durván egy évvel a CPU megjelenése után, de még csak akkortájt jelent meg a microcode, ami javította ezt.
  Ha a megjelenés utáni 1-2 hónapban futottam volna bele ilyenbe, azt még megértettem volna, de egy évvel később ilyen triviális baki, amire sem a friss hivatalos alaplapi BIOS nem volt még felkészülve egy "workstation" jellegű lapon, se a viszonylag friss GCC nem tudott még róla...

  [ Szerkesztve ]

  TV kalibrálást vállalok!

 • janos666

  nagyúr

  válasz tlac #153 üzenetére

  Jaja, egyre vékonyabb a jég ... izé, víz. ;] :P

  TV kalibrálást vállalok!

Hozzászólok Aktív témák