Hozzászólok Aktív témák

 • janos666

  nagyúr

  válasz sh4d0w #73 üzenetére

  Nekem az jutott eszembe erről a Linux<->Ryzen dologról, hogy kallódott nálam hónapokon át egy Intel G4400 CPU, míg egyszer vettem alá egy C232-es deszkát, és ECC-s RAM-ot, majd áttettem az új gépbe a régiből az összes adattárolót. Először működött minden, de miután újraforgattam a teljes Gentoo rendszert (emerge -e @world) march=native GCC paraméterrel (a költöztetés előtt ugyan ezt futtattam, csak generic amd64-re, hogy egyszerűen átpakolhassam a rendszer SSD-t a gépek közt), akkor nem boot-olt többé.
  Nagy nehezen kiderítettem, hogy a CPU hibásan jelezte valamilyen kiterjesztés támogatását, ami igazából le volt tiltva. Ez már 2016 októbere volt, tehát durván egy évvel a CPU megjelenése után, de még csak akkortájt jelent meg a microcode, ami javította ezt.
  Ha a megjelenés utáni 1-2 hónapban futottam volna bele ilyenbe, azt még megértettem volna, de egy évvel később ilyen triviális baki, amire sem a friss hivatalos alaplapi BIOS nem volt még felkészülve egy "workstation" jellegű lapon, se a viszonylag friss GCC nem tudott még róla...

  [ Szerkesztve ]

  TV kalibrálást vállalok!

Hozzászólok Aktív témák