Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Nilnarunion

  tag

  válasz zoltszalay #39 üzenetére

  Ha egy nagy kockázatú befektetésbe fektetsz a mögött egy üzleti vállalkozás van. Emberek vannak, szellemi tulajdon, ingó és ingatlan vagyon, pénzeszközök vannak. Ez jelenti a gazdasági teljesítményt, amikor a tulipán piac bedőlt sokat vesztettek, de azért a tulipánok ott voltak és valamekkora áruk így is volt.
  A bitcoin egy valuta, önállóan nincs értéke. Csak nehány millió ember hite van mögötte, amíg ezek az emberek pénzt és árut adnak bitcoinért, addig annak van értéke. Ha ez elmúlik, akkor semmit nem fog érni a bitcoin.
  Ha egy vállalkozás valamiért bedől a tőzsdén és komoly helyzet alakul ki, akkor az adott tőzsde le fogja állítani a kereskedést. Ilyen helyzetben szervezetek vannak, akik vizsgálatokat indítanak és kezelni próbálják a helyzetet.
  Egy valuta mögött egy bank van. Föl lehet használni az ilyen criptovaluták reklámozására az emberek politikával és a szakemberekkel szembeni bizalom vesztését, de ez semmire nem érv. Az elmúlt évszázadok során számos eset volt, mikor különböző valutákat be döntöttek gazdasági és politikai szereplők. A piaci események miatt folyamatosan mozog egy valuta és minden valutát rendszeresen érnek támadások. Van egy komoly monetáris politika, amikor támadás éri a forintot a jegybank komoly munkát végez, hogy ezt mi ne vegyük észre. Én sem rajongok a jelenlegi jegybankért, de ez nem tartozik ide. Nézd meg mekkora dollár tartalékot őriz a jegybank arra az esetre, ha valami gond van.
  A bitcoin mögött ez mind nincs, ráadásul ez egy rendkívül rugalmas valuta. Ha holnap valamelyik nagy gazdasági szereplő üzletet lát a be döntésében, akkor mi fogja megvédeni? Ráadásul, ha elindul a spirál nem napok, hanem órák alatt elveszítheti az értéket. Mivel pedig a bitcoin az arca az összes criptovalutának, ha az bedől akkor többit is magával ránthatja.
  Ráadásul a pénz nem csak gazdasági, de hatalmi kérdés is. Amerika, Kína és Európa is felfigyelhet a bitcoinra, ha az átlép egy szintet. Onnantól pedig ki tudja mi lesz vele.

  Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés