Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Linux kezdőknek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Vírusirtó topic
- AI növeli majd az ételfutárok bevételeit
- Másodperceket gyorsít a kiszállításokon az Amazon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Itthon talán csak a Magyar Telekom az, akinek a 30Mbps (de van, hogy még a 10 is) megoldhatatlannak tűnik. Persze technikailag gondolom megoldhatná, csak szándéka nincs. Valamiért az az üzletpolitikájuk, hogy megvárják, amíg mindenki elmegy tőlük és majd azután kezdenek fejleszteni.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
tatararpad
őstag
Mondjuk a cikket nem olvastam végig, de a célt, miszerint legyen mindehol legalább 30 Mbites net, azt eléggé üdvözlöm. Itthon 10 Mbites van, és bizony ha valaki belekezd egy fHD streambe, az már nyomot hagy a pingemen multiban. Hátha így a Telekom is felcsavarja a sebességet.
-
mbalint987
aktív tag
A tapasztalatom az, hogy egyébként ők is dolgoznak a fejlesztéseken, szerencsére még ott is, ahol nincs sok előfizető vagy nem térülne meg egy komolyabb beruházás. A településen, ahol élek, az optikát várnánk, ehelyett most azzal lepett meg minket a T, hogy a telefonvonalat "gyorsították meg", és csináltak az ADSL-ből egy modern, 50 Mbit-et is tudó VDSL2-es hálózatot. Nem bántam volna, ha optikát építenek ki, de a telefonvonalak nálunk jó állapotúak, az átlagembernek az 50 Mbit több mint elég.
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
Feketelaszlo
senior tag
Szépek ezek a Powerpoint diák, de arról nincs infó, hogy jelenleg hol tart a kivitelezés? Vagy ha ezt a támogatási szerződést még csak most írták alá, az azt jelenti, hogy sehol? Csak mert ha ezt a térképet meg a 2018-as határidőt összeadjuk azzal, hogy eddig egy fia kábelt nem fektettek, akkor ez így kemény dió lesz. Tudom, hogy a marketing az nem az ilyen hivatalok erőssége, de én azt vártam, hogy mostanra már olyan képeket fognak mutogatni, ahol a Széchenyi állami támogatós tábla előtt ott húzza az optikát valamelyik kis Helyiérdekű Internetszolgáltató Kft. emberkéje a határban.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
érdekelne, hogy a tisztelt poszttoló miért erőlteti ezt a 30 megabitet?
és úgy egyébként érdekelne, hogy minek még egy térinformatikai adatbázis, miért nem használják azt, ami már megvan?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Feketelaszlo #4 üzenetére
A kábelt lefektetni nem nagy durranás, nem ez akadályozta eddig sem a fejlesztéseket. gondolom neked is csak minimális erőlködés a kábelfektetés
az érdemi fejlesztéseket a bürökrácia akadályozta, a szip projekt legnagyobb előrelépése valójában ez. most kb. az a hozzáállása a nagyvezérkarnak ehhez, hogyha valamelyik hivatal nem hajlandó normális sebességgel elvégezni a munkáját a témakörben, akkor szétrúgják a seggét. valójában ez pörgeti fel a fejlesztéseket, meg a zseton.
"de én azt vártam, hogy mostanra már olyan képeket fognak mutogatni, ahol a Széchenyi állami támogatós tábla előtt ott húzza az optikát valamelyik kis Helyiérdekű Internetszolgáltató Kft. emberkéje a határban.": a projekt úgy lett összerakva, hogy ilyet nem fogsz látni, hanem csak olyat, hogy kis helyiérdekű isp embere a munkaügyi központban áll sorba regisztrálni.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
"...Örömét fejezte ki, hogy a nemzetközi tapasztalatok szerint általában 3,5 évig tartó, átfogó infrastruktúra-felmérés a magyaroknak pusztán fél évébe került..."
Magyarorszag jobban teljesit!
https://www.coreinfinity.tech
-
Apollyon
Korrektor
Pár éve adóztatni akarták most meg 2,5 milliárdot fektetnek bele. Dafaq is this. De vágom, el is mentettem az előző cikket hogy mi lesz belőle. De annyira nem látom át hogy ez most olyan fontos lenne megoldani hogy ebbe milliárdokat öljenek.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Robert07
aktív tag
válasz mbalint987 #3 üzenetére
Nekem is VDSL2 halozat van az UK-ban, csak ez volt elerheto, es 80/20Mbps-el ennek a legjobb a feltoltese is. A VDSL technologiai korlatja az 100/100Mbps full duplex, ugyhogy meg elvileg megduplazhatjak az 50Mbps-t a halozat allapotatol fuggoen. Amugy valoszinu, hogy optikai kabelt huztak ki, viszont csak az elosztoszekrenyig, es nem minden hazig, tehat ftth helyett fttc-t kaptatok.
-
bambano
titán
ezt nem tudom fejből, utána kellene nézni.
azt tudom, hogy a szokásos utat járta be: kiróttak egy akkora díjat, ami tarthatatlan volt, erre egy csomó frissen felépített önkormányzati rendszert még a beindítás előtt lebontottak. akkor kicsit észbekaptak, és csökkentették a díjat. de ez egyébként helyi adó volt, nem országos.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Ku'leth
tag
Le vagy fel 30 ? Meghirdetett vagy garantált ?
A tanácsadó az, aki a szeretkezésnek harminc módját ismeri, de barátnője még sosem volt.
-
addikt
Nekem pl hiába van optikai netem csak 20/10-es. (3000 Ft)
Magyarul fel kéne emelje 2018 ig legalább 30 mbitre? Vagy ez csak ilyen célirány -
DFlash
tag
Igazán jöhetne már erre is egy kis fejlesztés net sebesség fronton.
-
mbalint987
aktív tag
A VDSL2 korlátja egyébként kitolható a Vectoring vagy Super-Vectoring technológia alkalmazásával, de alapvetően a központtól lévő távolság az, ami befolyásolja a sebességet. Én az 50 Mbit-et is Bonding (két érpár használata így kvázi dupla akkora sebesség érhető el) segítségével fogom megkapni valószínűleg, mert a távolság a DSLAM és köztem akkora, hogy az 50 Mbit egy vonalon nem biztos, hogy menne. Az FTTC pedig már valószínűleg megvan, mert máshogy nem hiszem, hogy tudnának ilyen nagy sebességeket adni anélkül, hogy ne optikai betáplálást alkalmaznának.
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
dethroner
veterán
Azért a kábel fektetés is nagy kihívás.
Anyámék egy szabolcsi faluban élnek, a falu egyik részében van oszlopon futó vezeték a telefonnak és így a netnek is, a másik részében viszont semmi nincs. Se vezetékes telefon, se net, semmi. Kb 10 éve javasoltam nekik hogy a környező utcákban szedjen össze pár aláírást egy kérvényhez, amiben kérik a lakosok a polgármestert és az akkor még T-home-ot, hogy náluk is biztosítsanak lehetőséget a net eléréshez. Pár hónappal később megjelent náluk a polgármester és a T valami területi fejese, akik azt kezdték el muternak fejtegetni hogy milyen nagy beruházás lenne a cégnek egy ilyen terv megvalósítása. Föld alatti vezeték lefektetését számolgatták, több tízmillió forintról beszéltek, az oszlopra rakott vezeték kihúzása szóba sem jött. Aztán próbálták mutert rábeszélni hogy használjon mobilenetet. Anyám mondta azt sem tud, mivel csak akkor van térerő, ha kb egy lábon áll, fél kézzel nekitámaszkodik a kertben elhelyezett madárijesztőnek és közben az ég felé emelt kézben mobilt tartva az Áve Máriát énekli Ez picit túlzás, de tényleg gáz volt akkoriban a helyzet. A T-s manus elővette a mobilját, járkált picit az udvaron, kereste a térerőt majd bólintott hogy hát az tényleg nem nagyon van. Ekkor azt mondták anyámnak hogy szerezzen befektetőket, és ha a falu ad pár embert akik ingyen kiássák a vezetéknek a gödröt, akkor ők nagy kegyesen hoznak bele kábelt.
Na, ennyit a nem nagy dolog a kábelfektetés dologhoz.
Azóta az elmúlt években nem történt ez ügyben semmi, de előbb egy helyi vállalkozó szolgáltatott azokon a helyeken wifis netet, majd az ő csődje után egy tőlük 50 KM-re lévő cég jelent meg, ők is mikrohullámon nyomják. Nagyon változó a stabilitás, 2/0,192 sávszélért fizetnek jelenleg 2500 Ft-ot. És hát sokszor megszakad, néha fél napra is kimarad, de nem tud pattogni mert nincs semmi más.
Hogy lesz ebből 30 mega, röhögve váromA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Feketelaszlo
senior tag
Valami ilyesmitől tartottam - tehát ha jól értelmezem azért nem teljesen csak látvány intézkedés, de semmiképp nem világraszóló informatikai fejlesztés lesz ez.
Egyébként köszönöm az érdeklődést, jól szolgál az emésztőrendszerem egészsége.(#13) Ku'leth: Elérhető. Kínálhat a szolgáltató elvileg kissebb csomagot is, kissebb garantált sebességgel (talán 10 az alsó határ, de ebben nem vagyok biztos), de a lehetőség ott kell, hogy legyen, hogy te elő tudj fizetni 30-as netre valamilyen minőségben.
[ Szerkesztve ]
-
Taragas
aktív tag
válasz Feketelaszlo #4 üzenetére
Ez a térkép egy vicc, amit linkeltél....
Szerint 30Mbps vagy felette van az utcánkban, csak azt felejtik el felmérni, hogy szabad slot nincs, és kínomban a szomszéddal osztom meg a netet, illetve ő osztja meg velem ( és 20Mbps-ből jó esetben éjszaka 16-17 teljesül, amúgy napközbe 12-13). Természetesen Telekom hálózat. Ha így nézve fejlesztenek, akkor hamar elérik az uniós előírást.....Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
dchard
veterán
Azért ha őszinték vagyunk, ne felejtsük el, hogy ebben az országban egy időben (főleg vidéken, de voltak budapesti próbálkozások is), minden jött-ment kis helyi ISP-ket alapított, amik jellemzően botrányos szolgáltatást nyújtottak az esetek többségében még a telekomnál is drágábban, a pénzt meg kitalicskázták, munkavállalókat minimálbérre jelentették. Nem hiszem, hogy ez bárkinek is jó lett volna a tulajon kívül. Ezekbe nem hiszem, hogy egy fillért is kellene az államnak vagy az EU-nak tolni. Persze vannak kivételek - például Ti, bár erre gyakorlatilag a személyed a garancia - akiket érdemes lett volna támogatni, és jó eséllyel megfelelő helyre került volna a pénz.
Kicsit olyan ez mint a felsőoktatás támogatása: az egyetemek többsége felélte, elbaszta értelmetlen dolgokra a pénzt, aztán jött a bizalmatlanság (szakképzési hozzájárulás eltüntetése, közép-magyarországi régió ugye nem pályázhat semmire) és kiöntötték a fürdővízzel a gyereket is, ahogy mondani szokták.
A nagy telkóknak biztos hogy egy fillért sem adtam volna, helyette adóalapból leírható fejlesztéssel kínáltam volna meg őket. A kisebb érdemes cégeket alapos válogatás után meg megtoltam volna pályázati pénzzel, aztán kőkeményen elszámoltatom őket, hogy mennyi pénzből mi épült be a hálózatba.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
bambano
titán
válasz dethroner #19 üzenetére
"Pár hónappal később megjelent náluk a polgármester és a T valami területi fejese, akik azt kezdték el muternak fejtegetni hogy milyen nagy beruházás lenne a cégnek egy ilyen terv megvalósítása.": így van. eddig ez úgy működött, hogy a tré managgája kiszámolta, hogy ha az összes sarcot meg a tényleges bekerülési költséget elosztja az (egy lakótól havonta beszedhető zseton szorozva elérhető lakókkal), akkor kijön mondjuk 96 hónap. erre a tré felső vezetése beintett.
most meg kormánybácsi azt mondta a helyi polgármestereknek, hogy aki túladóztatja ezt a projektet, az következő ciklusban kapálni megy, és amelyik hivatalnok nem pecsételi le és írja alá a szükséges papírokat, az még ebben a ciklusban elindul a kapaboltba. következmény: a sarc ebben a projektben csökken, mivel a beruházási pénzt is állják, így a trének a 96 hónapja lemegy mondjuk 12-re.
ez a kormány mindig hatékonyan dolgozik, a projekt különlegessége, hogy most az össztársadalmi érdek egybe esik a főnök óhajtásával.
"Na, ennyit a nem nagy dolog a kábelfektetés dologhoz.": pedig maga a kábelfektetés nem nagy dolog. soha nem is volt az, most sem az. az a nagy dolog, amíg eljutsz odáig, hogy engedélyes kiviteli terved van. tény, hogy ez a mérföldkő eddig finoman szólva is akadályverseny volt. csak most valaki azt hiszi, hogy az internet is stadion vagy nem tudom, mi van.
"Hogy lesz ebből 30 mega, röhögve várom": úgy, hogy alapvetően ftth az elvárás, majd húznak hozzád gpon-t vagy ilyesmit.
egyébként felejtsük már el ezt a 30 megát, mert a szip projekt nem erről szól. a szip projekt elsősorban arról szól, hogy optika legyen mindenhol, másodsorban arról, hogy az igénybevételi helyek mindegyikén (szándékosan nem lakást írok, mert a tanyákon is) legyen 30 mega, és amit még a poszter se fejt ki, hogy a lakások 85%-ában 100 mega legyen. kiajánlott 100 mega, 3/4-e garantálva, 4:1 dl:ul arányban.
-
félisten
Éppen tegnap szabadultam meg a Matávtól, miután képtelenek voltak legalább a 10 Mbps-ot produkálni.
Évekig szolidan jelentgettem be a hibákat (a 8000 ms-os PING már lyen eset volt), idén egy kicsit ráfeküdtem és tényleg mindig hívtam a hibabejelentőt, ha kicsit is gond volt. (Tehát mindig...)
Idén ennek megfelelően hat alkalommal járt nálam szerelő, és mindig megerősítették, hogy szar a közterületi kábel, szar a kertben futó légkábel, és különösen szar a földkábel. Mindez pedig majdnem 3 km-re a DSLAM-tól nem sok jót jelent, de fejlesztésre ne is gondoljak.Betelt a pohár, lett mobilnet, ami minden paraméterében jobb.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
whited
addikt
Jómagam a Balaton déli oldalán lakom ahol szintén nincs csak max 15mbps vonal ami azért elég vicces, főleg, hogy azért nyári időszakban eléggé frekventált térség a balaton
De bízzunk benne, hogy oda is eljutnak a beígért időre..Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
DrBubo77
veterán
-
pomorski
őstag
válasz micafighter #37 üzenetére
Na vajon mit fog rá válaszolni?
-
bambano
titán
Nem
panelben lakom, egy olyan lakásdzsumbuj (majdnem) közepén**, amit több cég is ígéretes piaci célpontnak gondolt, így ide több szolgáltató is beköltözött anno.hogy csorogjon a nyála a monorteleseknek: itt kettő (de lehet, hogy három?) különböző szolgáltatónak volt optikája, amin lehetett optikás netet venni, és két különböző cégnek volt koaxa, amin lehetett volna modemes netet venni. Plusz amikor ide költöztem, akkor újította fel a tegnaptáv a vezetékes telefonját, és volt rajta adsl.
azóta ez felvásárlásokkal meg tönkremenetelekkel csökkent, de még ígyis van upc koax, digi opika meg matáv fttb. meg van pár wifi, mobilnet, egyéb kacatok. mondjuk rálátok az egyetemi eduroamos wifikre, ha szükségem lenne rá, vennék egy 10 ezer forint körüli antennát, és lehetne eduroamom is.
akkoriban kellett mind a két kezem, ha meg akartam számolni, hogy hányféle netet tudok venni úgy, hogy az adsl-t meg a viszonteladóit egynek veszem.
** vénkert-újkert és környéke. ha megnézed a térképet, akkor nagyjából a Csemete utcától a Doberdóig végig egy panelház sorozat az egész. amit nem szoktak tudni a nem szakmabeliek, hogy ez alatt a házsor alatt van egy közműalagút, benne távfűtés és hasonló csövekkel. És itt él Debrecen lakosságának egy elég nagy része, hasraütéssel vagy 40 ezer ember biztosan. Mivel van közműalagút, ha lepaktálsz a távhő szolgáltatóval, akkor ennek a 40 ezer embernek gerinchálózat építés nagyjából annyi, hogy végiggurítod a kábelgombolyagot az alagútban oszt csókolom. nem kell ásni, nem kell oszlopra felmászni, semmit nem kell, csak letekered a kábelt a földre, két ember felrakja a tartókonzolokra, és kész. utána csak az épületvégpontokat kell kihegeszteni és meg is van. 300 méter koaxot ki lehetett cserélni egy nap alatt.
ezért volt itt ennyire sok cucc.
szerk: egyébként fent vagyok a ph! térképen a régi avatarommal.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz ImpersonatoR #15 üzenetére
Hehe, nálunk is hosszú évek óta optika van, de hiába gigabit képes minden, a csomagunk csak 30 megabit letöltéses. Voltak olyan kedvesek és bennfelejtették a feltöltést szimmetrikusra, de ennyi, elvileg ezt sem kéne adniuk.
-
dkun
csendes tag
Én csak azt nem értem, miért erőltetik a kábelfektetést és miért abban gondolkodnak...
Igazából majdnem meg is tudom válaszolni a kérdést...
Majd a "haver" cége jó pénzért behúzza a kábelt (a lakóhelyem környékén is volt rá példa), ki lesz építve a gerinc, majd irdatlan magas áron adnak netet, ami senkinek sem kell.
Végül is a melót elvégezték, le lehet igazolni, a pénzt arra költötték, amire az EU adta, csak éppen nem használjuk semmire.
Ezzel az erővel tolhatnának egy kis zsetont a mobilnetbe és máris kábelfektetés nélkül le lenne fedve az ország korlátlan internet hozzáféréssel.Személy szerint Telenor mobilnetet használok és az adatkeret erejéig (és bizonyos megoldások alkalmazásával azon túl is) stabilan elérhető a min. 80Mbps DL és a min. 30Mbps UL, de még a 110Mbps DL is előfordult már.
Szóval az LTE technológia alkalmazása is bőven elég lenne a 30Mbps cél eléréséhez, csak azt a nyomorult adatforgalmi korlátot felejtenék már el... -
Fücsök007
őstag
-
Ku'leth
tag
Pl. mert a földbe ásott kábel időjárásfüggetlen ?
Persze 99% hogy mire lehívják a pénzt, lesz egy M&M Network Solutions ZRT. ami majd kiadja a Lézer és fia ZRT -nek, ami ... a sor végén pedig ott lesz Kovács József Digi, UPC, Telekom, ... szerelő egyéni vállalkozó és kis csapata akinek fél-1 éves késéssel fizetnek ... HA fizetnek.
A tanácsadó az, aki a szeretkezésnek harminc módját ismeri, de barátnője még sosem volt.
-
Zolee11
senior tag
Hát ez szuper, klafa, zsííír.
Budapest egyes területein is hiányzik az igazi széles-sáv, és itt nem a "lemaradott" területekről beszélek, hanem pl. 6. kerület, itt maximum 8 Mbit-es sávszélesség érhető el koaxon, és ha épp csúcsidőszak van ez jó ha 1-2 Mbit. Fejlesztésről semmi hír sehol. Minden másra költ az önkormányzat is, de erre valahogy nem sikerül. Több szolgáltató is elérhető elvileg, de mindegyik csak ezt tudja, kicsit olyan érzésem van, mintha szándékosan lett volna visszafogva minden fejlesztés...no brain, no problem
-
iMaverick
addikt
Digi-s topicban írtam párszor, hogy nálunk Kispesten sikerült egy olyan környékre költöznünk 7 éve, hogy az utca egyik oldalán ott (a panelben) az optika (kínálják is a gigás csomagot), míg a mi oldalunkon (kertesház) meg van a koax (8/2Mbps) és örüljünk ennek.
Az okát nem tudom, hogy miért nem húzzák át hozzánk, de több verzió is előkerült már:
- nem éri meg a Diginek (anyagilag)
- nem engedélyezi valami bürokrata a kispesti önkormányzatnálMost konkrétan melyik, azt nem tudom, de nem nagyon látom, hogy különösebben "kapálódzanának" a Digisek.
szerk: gyorsan rálestem az árakra: jelenleg 2800Ft/hó a 8/2-es csomagunk. Ennyiért az optikán már a DIGINet 100 Pro csomagot kapnánk (100/100-as maximum sebességgel. Garantált: 50/25. Hmmmm.).
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
béke
aktív tag
Erre kíváncsi leszek (UA. mint másnál, körülöttem panel nagy sebességgel, mi pedig 50 méterre kullogok a 20MBs-el.) Szerintem semmi nem fog változni!
Alá írás :)
-
jacint78
addikt
Júúúj, a mostani kormány intézkedéseit figyelembevéve, szerintem jobb lenne, ha inkább később, de akkor megbízhatóan lenne megoldva a nagy sávszélesség. Ha úgy fog ez menni, ahogy minden más, akkor össze lesz csapva, mert néhány idióta bevállalja ugyan a szűk határidőt, de persze esélytelen lesz "időben", rendesen megcsinálni és tesztelni.
Vagy a másik lehetőség, hogy lenyúlják a pénzeket és abból fog álni a fejlesztés, hogy meglocsolják a telefonpóznát.
type your text here..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD
- HP OMEN Gaming 16 - ÚJ - GAMER laptop - i7-13700HX, 16GB, 1TB SSD, RTX 4070(8GB)
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Compaq 8300 Elite SFF, i5-3470, 8GB DDR3, 120GB SSD, WIN10
- Új, bontatlan AIRPODS PRO 2
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen