Új hozzászólás Aktív témák
-
Lewzke
őstag
mert ásni, ültetni, kapálni nehezebb
-
törölt tag
És itt mi teremt értéket? Mit számoltatnak a gépekkel?
-
Vangelis
nagyúr
Fedezetlen dollárból így lesz fedezetlen bitpénz
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
Penge_4
veterán
Ahogy elnézem ez is csak a nagyok sajátja, brutál gépekkel. Az otthoni usereknek nem igazán éri meg bányászni. Ettől még az is jövedelmezőbb lenne, ha a BOINC-ért fizetnének vagy pl. torrentért, megosztott terabájtonként részesülnél mondjuk 100 dollárban.
-
ViZion
félisten
+1
OK, hogy az aranyat nem lehet megenni, de pl. zaciban instant $$$ és nem tűnik el. Szeretem a high tech cuccokat, meg minden innovációt, de a Bitcoin pont olyan "lufi", mint a legtöbb valuta, csak ez mögött még GDP sincs.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
BoB
veterán
Tehát a Bitcoint útnak indító anonim személy valójában valamelyik áramszolgáltató
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
vhunor
őstag
Itt találsz egy egész használható útmutatót a kártyák gazdaságossági és egyéb arányairól.
-
LamerGyuri
senior tag
Ezen az oldalon minden kérdésedre megkapod a választ. Most.
[ Szerkesztve ]
"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."
-
Indy69
aktív tag
Ez a virtuális bányászat mire jó Nagy átverésnek tűnik, valaki biztos jól jár vele de nem az aki bányászik.
-
freestailo
őstag
úgy olvastam jelenleg az 5870-el (vagy többel) éri meg a legjobban bányászni, mert fogyasztás teljesítmény arányában ez a legjobb most. Én 7850-el csináltam pár napig de amíg ilyen az árfolyam nem érte meg nekem 45 Ft-os ft/Kw/h mellett. Vagyis pluszra jön ki a dolog de olyan kevés pluszra hogy nincs értelme maxon hajtani a vga-t. Egyébként a 7850-em 1050 Mhz-en kb 310 Mhash/sec körül dolgozott. Majd ha feljebb megy az árolyam lehet nekilátok megint.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz freestailo #17 üzenetére
78xx cf-el havi szinten 24/7-ben mit hoz kb?
-
Penge_4
veterán
10k-ért hogyne érné már meg? Ha simán megy a gép ingyen pl. torrent miatt, valamennyit akkor is fizetsz érte, tehát csak a többletköltséget számold rá. Meg áramszámlába is csak a gép fogyasztását, nem a teljes havi számládat, amiben benne vannak a háztartási gépek meg minden.
(#15) Indy69: Dehogynem. A fájlmegosztókkal is azok jártak jól, akik idejében elkezdték és nagyban (autoposter) tolták az "ipart" és zsebre tettek belőle heti 800-1000 dollárokat.
(#12) Spirit: Nvidia miért nem jöhet szóba?
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Gondolom vágod, hogy ez az egész "globális" szinten mozog. Tehát olyan más bányászokkal versenyzel, akik:
a, Jóval olcsóbban/ingyen kapják/lopják az áramot mint te. ([link]) Csak pár példa: Kanada, Oroszország, Kína, USA egy része.
b, GPU helyett céleszközöket bevetve bányásznak (a kezdő beruházás költsége magas, áramfogyasztás csekély) pl FPGA-s cuccokkal, és most jön az asic korszak (5W fogyasztással többet nyom mint 10db 5870)
Ezeket még lehet kombinálni, hogy a fejlesztett hőenergiát fűtésre/akármire hasznosítják stb.
Aki azt hitte, hogy bekapcsolja a gpu-t azt dől a pénz, az elég nagy tévedésben vanps: azt meg nem lehet előre megmondani mennyit fogsz "keresni" vele egy hónapban. Nagyban függ az egész hálózat összteljesítményétől (az, hogy mennyi btc-t kapsz), és nagyban függ az épen aktuális árfolyamtól, hogy a megtermelt mennyiség mennyi dollárt/forintot ér.
[ Szerkesztve ]
-
Spirit
őstag
-
Penge_4
veterán
És azt mégis hogyan?
Jelenlegi Bitcoin Árfolyam: 27591 Ft / bitcoinHa egy kulcsért 50-et kapsz, az 50x17591, azaz 879 550 HUF. Ismétlem: egyetlen kulcspár, ami jelenleg 50 bitcoin-t ér. Ez pedig már éves fizetésnek se rossz.
(#25) Spirit: Az fasza. Bár ahogy devast is írta, célhardverrel érdemes, ami 5W-ot zabál.
-
csaba951
veterán
válasz freestailo #17 üzenetére
Nem érzed úgy, hogy MOST kell megtermelned a BTC-t, hogy el tud adni akkor amikor felment az árfolyam? !
Azzal semmire nem mész, hogy csak akkor kezdesz el bányászni, amikor már magas az árfolyam. Nem lesz mit eladnod.
-
Spirit
őstag
5W-ot zabál és nem létezik. 3 cég vágott neki a tervezésnek, gyártásnak. 1 megtartotta a cuccot magának, egytől lehetett rendelni a néhány száz darabos adagból, a harmadiktól meg elő leher rendelni és 2012 októberi kézbesítést ígérve havonta 2 hónapot csúsznak(30e előrendelés)
1 blokktalálatért tényleg ennyit kapnál, de ennek igen csekély a valószínűsége. Egy átlag gépnek átlagosan több évek telne.(persze lehet, hogy már másnap találsz, lehet, hogy életed végéig egyet sem) Erre találták ki a bányásztársulatokat, ahol több ezren tömörülnek, így néhány óránként valaki tuti talál blokkot. Ekkor az 50BTC-t elosztják az adott időszakban számoló gépek között teljesítményarányosan. Így jön ki a havi átlag 10-es.(a Te 880k-d alapján tehát 88 hónap alatt találnál elméletben 1-et. Persze ha már az első héten sikerül...)
-
trufa12
addikt
én azt nem értem, most ha meg termel x összeget azt hol lehet pénzre váltani ?
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Penge_4
veterán
Leginkább 2011-ből származó infókat találtam. Valaki felvilágosítana, hogy jelenleg hogyan tárolják a blokkláncokat? Mert ez alapján nem szeretném, ha a gépemen közel 7 gigányi felesleges cucc tárolódna a kliens mellé.
Meg lehet-e a klienst úgy konfigurálni, hogy takarékon pörögjön (tehát ne főzze meg sem a CPU-t, sem a GPU-t), ezzel persze csökkentve a teljesítményt, de amolyan "ingyen lottó" hatást okozva, hogy ha már úgyis megy a gépem, legalább legyen rá esélyem, hogy egyszer valamikor 50 BTC-t zsákmányoljak?
-
LLam
senior tag
bitcoin.hu kissé frissebb mint a bitcoins.hu.. amúgy a bitcoin protokoll és nem pénz, csak ezt a jegybankokhoz és az államipénzcsinálókhoz szokott agy nehezebben dolgozza fel. mégsem aggódom, az Internet berobbanására cirka 20-30 évet kellett várni, ez gyorsabban beüt majd
aki meg úgy szól le valamit, hogy azt sem tudja miről beszél az ostoba?
Stay hungry!
-
trufa12
addikt
de miként lesz ebből kézzel fogható pénz ,?
-
LLam
senior tag
a kliens kötelezően letölti a 7 gigányi blokklánc infót, mert az nem felesleges, de nyugodtan bízd a tárcád egy online szolgáltatóra, még nem törték fel mindet
a klienst NEM lehet takarékosra konfigurálni, mert a kliens nem termeli a bitcoint, ahogy a pénztárcád sem termeli a pénzt. a minert lehet mindenféleképpen konfigolni.
Stay hungry!
-
trufa12
addikt
hát kétlem hogy ebből leszek milliomos, de viszont kezdem már megérteni miért van annyi pénzes ember ebben az amúgy annyira szegény országban
nem pont erre gondolok , csak hasonló módszerekre ....most ha ez betölti a peer eket akkor elkezdi atomon járatni a pc t ?
mert akkor inkább kilövöm és holnap folytatom mert már álmos vagyok és még 40 % nál járnem akarok arra kelni hogy elfüstölt a vga procistól
bár jól van hűtve a gép,, de azért 1111 % on járatni nem szoktam
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
De volt róla szó még a 2011-es írásban (amikor még csak 350 mega volt), hogy a későbbiekben ez normálisabban lesz tárolva, mert ma még "csak" 7 giga, jövő hónapban 10 giga, jövőre ilyenkor pedig már 30 giga.
Vagy vegyek egy terabájtos vinyót csak azért, hogy ezt a klienst rátelepítsem a sokgigás, folyamatosan növekvő adatbázisával együtt?
Egyébként azt olvastam, hogy a kliens is tud bányászni, de egyelőre (szintén régi írás), csak CPU alapon, ami ma már nem működik és azért kell külön szoftver, hogy GPU-val tudj bányászni.
Egyébként meg sok vesztenivalóm nincs, mert pénzem nincs deposit céljából, szóval csak a withdraw jöhet szóba, ha valami módon tudok valahogy pénzt csinálni vele. Egyelőre viszont még azt se tudom, hogyan tudnám a legegyszerűbben eljuttatni (ha arra kerül a sor) magamhoz, kézzel fogható HUF formátumba.
-
csaba951
veterán
trufa12 - Penge_4: Tán ideje lenne elkezdeni olvasgatni a Bitcoin topic-ot!
-
Penge_4
veterán
Minél többet olvasgatok róla, annál világosabb, hogy mekkora piramisjáték ez az egész.
1. "Akik elsőként csaptak le a bitcoinra, azok azért gyűjthettek össze belőle sokat, mert vállalták azt a kockázatot, hogy egy még nem bizonyított technológiába fektessék a pénzüket." > Kamu! Nem kockáztattak ők semmit (maximum a gépidőt, amit sokan ingyen megtesznek, hogy seedeljenek például. Ha meg valakinél állandóan megy a gép, akkor felesleges a 8 óra alvás idejére kikapcsolni, mert hamarabb bedöglik. Főleg a vinyónak nem tesz jót a sok felpörgés, de az áramkörök sem értékelik az évi 365 extra elektromos impulzust), csak jó időben voltak jó helyen és beálltak bányászni akkor még dzsunka otthoni vassal és dőlt a lé, amit később szórhattak, mint a srác, aki 2010-ben még 10 000 bitcoin-t költött pizzára.
2. "Piramisjáték az, ahol az alapító profitot ígér a befektetőknek. A Bitcoin semmi ilyesmit nem ígér." > Nem-e? A sok hangya tartja fenn az egész lufit és azok keresnek, akik a legbrutálisabb cuccokkal nyomulnak. Ha ez véget ér, a Bitcoinnak is annyi. Aki még idejében beváltja dollárra vagy valami más valutára az nyert, a többieknek odaveszik minden munkájuk.
3. Az elfogadóhelyek nem fognak szaporodni, mert egyrészt épp ez a bizalmi marhaság, amiről a magyar oldalon is oldalakat rizsáznak az, ami lehetetlenné teszi. Ugyanis third-party kapitalista központi cég ide vagy oda, pont a refund teszi például megbízhatóvá a webes fizetést. De még annak ellenére is sokan utánvéttel kérik. Majd ha látom, saját kezembe fogom az árut, akkor mehet a KP.
Az lesz a sorsa ennek is, hogy majd bekebelezi 1-2 nagyobb felhős cég, mivel az ember nem fog 7+ gigányi, folyamatosan növekvő adathalmazt tárolni a gépén.
Ráadásul minél inkább növelik a difficulty-t, annál több bányász fogja abbahagyni és minél többen használják, annál lassabb lesz az egész rendszer, aztán nemhogy 10 percbe, hanem órákba fog telni, mire megérkezik a pénz. Végül csak pár gigaszerverparkkal és atomerőművel rendelkező bányász fog maradni (valahogy kísértetiesen emlékeztet a kapitalizmus végső szakaszához az összeomlás előtt, amikor csak pár oligopólium marad életben és ők fedik le az egész rendszert).
"Blockchain.info transactions are free of charge. However the bitcoin network may require an additional Miners Fee which affects the speed your transactions are verified and helps support the network. Change the settings below to alter the default Miners Fee Policy."
Így meg aztán tényleg nem lesz infláció... Á, dehogy.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz #41635072 #30 üzenetére
Nem értem ezt az egészet. Itt a semmiből lesz pénz?
A tözsdei árfolyammozgásokból születő összeg esetén sem igen van valós tartalom a "született" összeg mögött. Amúgy minden fizetőeszköz kb virtuálisnak tekinthető, mióta nincs mögöttük aranyfedezet. Maga a társadalmunk által alkalmazott pénzügyi rendszer egy nagy virtualitás.
-
n00n
őstag
Nem sokat olvastam a témában, valaki világosítson fel.
Mire jó bányászni? Már mint a bányászoknak tudom, mert BTC-t kapnak érte. De mire használja fel a "rendszer" a számolási kapacitást?
-
Penge_4
veterán
"A tözsdei árfolyammozgásokból születő összeg esetén sem igen van valós tartalom a "született" összeg mögött."
A tőzsdén nem születik pénz. Egy nullszaldós játék. Akár veszel, akár eladsz, valamilyen mértékben (a befektetett összegtől és a tőkeáttételtől függően) hatással vagy az árfolyammozgásra.
(#44) Phvhun: Azóta már rájöttem. Még pár hónap és már a captchafejtés is jövedelmezőbb biznisz lesz.
-
zone
őstag
Azért az elég durva, hogy 10000 bitcoin két éve 41 dollárt ért, ma kb. 616 ezret, a legmagasabb értékén pedig 2,66 milliót.
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen