Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz sztanozs #7 üzenetére

  nem értem, miért lenne büdös az, hogy törvényben előírják, hogy auditáltatni kell, majd másik jogszabályt addig csűrnek-csavarnak, míg egy auditor cég felel csak meg az elvárásoknak, és utána szemérmetlen összegekért pár hónap alatt leauditálnak többszáz céget?

  és az miért büdös, hogy egy auditálásból (is) élő cég véletlenül kosárszám találja a hibákat, amiket elvileg ki kellene javítani, majd újra megrendelni az auditot és újra kifizetni?

  és az miért büdös, hogy amikor kiderül, hogy egy cégnek kellene leauditálnia 400 internet szolgáltatót, és már összesen nincs annyi munkanap az évben, amennyi auditot végre kellene hajtani, akkor felmerül az az ötlet, hogy legyen öntanúsítás?

  és az miért büdös neked, hogy a jogszabályban előírt auditot nyilvánvalóan lehetetlen megcsinálni, de azért csinálják?

  neked baj van a szaglásoddal, ha ez büdös :) :) :)

  a magam részéről olyan negatívan tudok csak erről az egészről, de pláne az elindítójáról nyilatkozni, ami mélyen alulmúlja a ph! szintjét. hónapok óta megy emiatt a kőkemény nagyon k.a.-zás a szakmában.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz gabor7th #12 üzenetére

  nem, nem annyiból áll.
  eleve a cégek egy része nagyjából egyszemélyes zsebkft, ahol a főnök notebookján megy a számlázás, egy másik része meg országos kiterjedtségű isp. pl. a digi honlapján olvashatod, hogy ők megcsinálták az auditot, és azért egy digit rendesen végigauditálni nem két perc.

  másrészt a jogszabály pontosan megmondja, hogy mit kell auditálni: a tételes számlamellékletben található adatok teljes életútját attól a ponttól, ahol az adat informatikai formában először rendelkezésre áll, addig, amíg a számla elkészül. és ebbe az egész kóceráj beletartozik kompletten, a helyiségek fizikai biztonságától kezdve minden, amit el tudsz képzelni.

  (#14) gabor7th: "Több száz céget?": ez úgy van, hogy kitalálták, hogy legyen audit, majd az iparági jogszabályokba belerakták. Tehát a vízművek is megkapta a maga jogszabályát meg a távhő is. Abból is elég sok van, mert kistérségi vízművek is vannak.

  ÉÉéééés én, mint isp rendszergarázda, a pofámba kaptam az elektronikus hírközlésről szóló törvény 142. paragrafusát. Ami a Magyarországon működő nagyjából 400 isp-re vagy vonatkozik, vagy nem, mert nincs ma az országban egyetlen jogász sem, aki elég bátor lenne kimondani, hogy melyik isp-re vonatkozik és melyikre nem. Amelyik isp forgalomfüggő dolgot csinál, arra egyértelműen vonatkozik, ezen nem vitázom. tipikusan akinél van telefonszolgáltatás. De azt, hogy akinél semmi ilyesmi sincs, mint nálunk, arra nem vonatkozik, azt senki nem meri kimondani.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz gabor7th #16 üzenetére

  nem a számlázással? hanem mivel? mármint a fogyasztó felé?
  a szolgáltatások esetén a számlák jellemzően kétfélék: vagy fix díjas szolgáltatás, tipikusan kábeltv, ahol ha nem váltasz csomagot, akkor az annyi, vagy fix + forgalomfüggő. A jogalkotó úgy gondolja, hogy a forgalomfüggő részben lehet nagyot csalni, olyan fogyasztás elszámolásával, ami nem történt meg. Ezért hozta meg így a jogszabályt.

  szűk terület? egy szűk terület, pontosabban egy konkrét probléma miatt a teljes rendszert auditáltatják, ez nem szűk terület.

  "Akkor azért szerinted hasznos is volt részben nem?": nem. nálunk például a távfűtést költségmegosztók által mért infók alapján számlázzák. a jogszabály előírásaiból következik, hogy az én lakásomat is auditáltatni kell. vagyis ha végrehajtották volna az előírást, akkor nekem naplóznom kellene, hogy mikor megyek aludni. namost ha ezt a jogszabály irányából nézem, akkor ez komoly, ha az élet irányából józan paraszti ésszel, akkor ez gigamega rotfl. hogy kedvenc sorozatszínésznőmet idézzem: egy egytől csernobilig terjedő skálán ez hanyas? :)

  [ Szerkesztve ]

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz Kékes525 #18 üzenetére

  "A netről való lekapcsolódás nem alternatíva": hahó, legalább 10 éve megcsinálták a szerinted "nem alternatívát"

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák