Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz gabor7th #12 üzenetére

  nem, nem annyiból áll.
  eleve a cégek egy része nagyjából egyszemélyes zsebkft, ahol a főnök notebookján megy a számlázás, egy másik része meg országos kiterjedtségű isp. pl. a digi honlapján olvashatod, hogy ők megcsinálták az auditot, és azért egy digit rendesen végigauditálni nem két perc.

  másrészt a jogszabály pontosan megmondja, hogy mit kell auditálni: a tételes számlamellékletben található adatok teljes életútját attól a ponttól, ahol az adat informatikai formában először rendelkezésre áll, addig, amíg a számla elkészül. és ebbe az egész kóceráj beletartozik kompletten, a helyiségek fizikai biztonságától kezdve minden, amit el tudsz képzelni.

  (#14) gabor7th: "Több száz céget?": ez úgy van, hogy kitalálták, hogy legyen audit, majd az iparági jogszabályokba belerakták. Tehát a vízművek is megkapta a maga jogszabályát meg a távhő is. Abból is elég sok van, mert kistérségi vízművek is vannak.

  ÉÉéééés én, mint isp rendszergarázda, a pofámba kaptam az elektronikus hírközlésről szóló törvény 142. paragrafusát. Ami a Magyarországon működő nagyjából 400 isp-re vagy vonatkozik, vagy nem, mert nincs ma az országban egyetlen jogász sem, aki elég bátor lenne kimondani, hogy melyik isp-re vonatkozik és melyikre nem. Amelyik isp forgalomfüggő dolgot csinál, arra egyértelműen vonatkozik, ezen nem vitázom. tipikusan akinél van telefonszolgáltatás. De azt, hogy akinél semmi ilyesmi sincs, mint nálunk, arra nem vonatkozik, azt senki nem meri kimondani.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák