2018. május 26., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) -Skylake-


-Skylake-
(őstag)

Bármibe hajnaldo lettem volna fogadni, hogy nem Abutol jott ez a cikk.

ON : azert ebbe nincsen semmi magic, ha jobb hw-t gyartassz mint a konkurencia, tobbet fogsz eladni, ennyi. Azert orulok ennek a hirnek, mert ha en olvastam akkor az AMD-nel is tisztaban vannak ezzel es talan, mondom talan rajonnek, hogy nem egeszen az szamit, hogy mit tud papiron majd 4 ev mulva. Az szamit mit tud ma amikor leveszem a polcrol es hazaviszem. Sajnos akar tetszik akar nem, az amd nem konkurencia semmilyen ertelemben, semmilyen kategoriaban (mondom ezt "buszke" 380 tulajkent, mielott indulna a jajjdezoldvagyok duma).

[ Szerkesztve ]

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#2) solfilo


solfilo
(PH! kedvence)

Nem semmi! A két Q4 összehasonlításában megháromszorozódott a nyereség. Ebből azért jól látszik, hogy a Pascallal ráérzett az Nvidia, mi kell a piacnak, az AMD meg rosszul választott stratégiát a Polarissal és hogy nem támadta a felső kategóriát. Remélem nem betonozódik be egy proci piacon tapasztalható arány a VGA-k területén.

Halkan jegyzem meg, a net income nem nettó árbevételt jelent.

solfilo

(#3) Pityu. válasza -Skylake- (#1) üzenetére


Pityu.
(PH! addikt)

Biztos jó az nvidia,de kurva drága inkább veszek egy amd rx480 as kártyát.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#4) Duracellm... válasza -Skylake- (#1) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

Amíg meglehet kétévente kétszerezni a hardver teljesítményét, és nem kell, hogy a játék fejlesztők tudják hogyan működik a hardver, nem kell sokat optimalizálni, addig kitart ez a fajta "fejlődés".

(#6) pantsuboy: Ezt így előre felelőtlenség kijelenteni. majd 3 év múlva amikor az aktuális AAA game nem szaggat indokolatlanul a 10xx kártyán akkor lehet tudni hogy megérte/sem.

[ Szerkesztve ]

(#5) actival63


actival63
(fanatikus tag)

Az AMD is nyereséges lett a VGA üzletágban, hála annak, hogy nem másolták le az Nvidia üzletpolitikáját, hanem ott kezdték a gyártást ahol szerintük a legkevesebb befektetéssel a legnagyobb nyereséget termelhetik. Ezek az első lépések ahhoz, hogy kifizessék az adósságokat és újra nyereséges legyen a vállalat. Az Nvidia pedig megérdemli a nagy nyereséget mert nagyon jó lett a Pascal.

Phenom II X4 B97, 3200 MHz. ATI Radeon HD 4200

(#6) pantsuboy válasza Pityu. (#3) üzenetére


pantsuboy
(lelkes újonc)

Attól függ mihez képest. Ha időarányosan nézed egy 10xx kártya jóval tovább kifog tartani mint a mostani amd kártyák szerintem, így az árát is jobban visszahozza, ergó hosszútávon olcsóbban jössz ki.

Év poénja: Azért vettem ezt a monitort mert az Indexen azt írtàk jó

(#7) Pityu. válasza pantsuboy (#6) üzenetére


Pityu.
(PH! addikt)

4 évet biztos ki fog bírni egy rx480 és nem mindenki játszik 4k ban vagy ultra beállításokkal,nekem elég a full hd is meg a magas beállítások és nem muszáj mindenből max.Viszont nekem nincsen egy 1070 es kártyára 130EFt om

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#8) bitblueduck válasza Pityu. (#3) üzenetére


bitblueduck
(senior tag)

gtx1060 - kicsit drágább, kicsit gyorsabb. nem érzem kegyetlen drágának az nV-t. ha van egy 'hard cap' az árra és a 1060 nem fér bele akkor nyilván rx 480.

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#9) -Skylake- válasza Pityu. (#3) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Ez a mondtad annyira logikátlan, hogy abban sem vagyok biztos hogy józanul írtad. A "kurva drága nvidia" az köszönőviszonyban sincs az RX480-al, tehát nem is értem miért lenne alternatíva. Az RX480 párja az 1060, ami pedig gyak. pont annyiba kerül, mint aaz RX. Ami e felett van, az meg úgy "kurvadrága" , hogy közben lényegesen! nagyobb teljesítményt nyújt. Szóval próbálkozok én, de nem találom a logikát a mondanivalódban.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#10) gyiku


gyiku
(PH! nagyúr)

innen lehet nagyot esni :K

hüllő

(#11) ukornel válasza -Skylake- (#1) üzenetére


ukornel
(senior tag)

"akar tetszik akar nem, az amd nem konkurencia semmilyen ertelemben, semmilyen kategoriaban (mondom ezt "buszke" 380 tulajkent, mielott indulna a jajjdezoldvagyok duma)."

Ha semmilyen értelemben nem konkurencia az AMD, akkor te hogyan lettél 380 tulaj?
a) jajjdevörös vagy ;]
b) Mégis csak konkurencia az AMD "valamilyen értelemben": az adott teljesítményszinten, vagy az adott ársávban jó vételnek számít
Kérem karikázza be a megfelelő választ :D

(#12) Redneck


Redneck
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem a középkategóriában mindkét vállalat kártyái jók. Azt kell eldönteni mit akar az ember, milyen monitora van, vagy milyet tervez. RX 470 4GB vs 1060 3GB vagy RX 480 8GB vs 1060 6GB. Nem bonyolult.

Ha Freesynces monitorod van vagy tervezed a vételét, vehetsz AMD-t, benyelve a magasabb fogyasztást, de olcsóbb monitorral is elvagy, vagy alacsonyabb fogyasztás mellett vehetsz drágán monitort.

A harmadik eset, hogy használod a régit, és olyan kártyát veszel amit ár/érték arányban megfelelőnek tartasz a számodra megfelelő feladatra.

1060 6GB-os kártyám van, de nem gondolom hogy kevésbé lennék boldog egy RX 480 8GB-os kártyával.
Nálam mondjuk a kis táp miatt, és a megszokásból adódott az 1060-as. Nem bántam meg, de ha az AMD kártyáját választom se lettem volna csalódott valószínűleg. Pláne mióta a ReLive AMD driverrel begyorsítottak.

Szerk:
Egyébként valamit úgyis vesz a felhasználó. Ezt ők is tudják, és valószínűleg mennek a megállapodások a háttérben. A felsőház más tészta, nem abból adnak el a legtöbbet.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#13) arn


arn
(PH! nagyúr)

nem semmi az nvtol, hogy mar annyiszor probaltak kiszoritani, de megis talan ennek koszonheti, hogy folyamatosan talal egy olyan piacot, ami a jovoben meghatarozo lesz. a cegvezetes nagyon erti a dolgat.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#14) spadge


spadge
(kvázi-tag)

Én csak annyit mondok, szerény véleményem szerint az AMD a legjobb stratégiát választja a legtöbb fronton. Főként akkor választott jól, amikor középkategóriás gamer árszegmenst választotta (pl.konzolok, rx400 széria). Pélául engem meggyőzőtt akkor amikor hasonló teljesítményért (ca.3-5% különbség) cserébe 10-15%-kal kevesebbet kellett fizetnem. Holott volt előtte egy Maxwellem, aminek boldog tulajdonosa voltam. Tehát, nekem nem ért meg a gtx1060 6gb plusz 20 kampósorrú Mátyást.
Persze, attól még rengetegen választják a zöldet, ez tiszta sor, viszont azt elfelejtik sokan hozzátenni, hogy úgy nyújt az AMD ilyen teljesítményt, hogy ötöd akkora cégként, lényegesen kevesebb forrásból gazdálkodva tud alternatíva lenni pl. a vga piacon, mindezt úgy, hogy innovatív tud maradni. Szerintem ez dícséretes dolog.
A politikai korrektség jegyében hozzá kell tennem :W : Csak Intel cpu-im voltak egész életemben 1995 óta, és vgaimat tekintve vegyes volt a felhozatal. :))

(#15) Yutani válasza -Skylake- (#1) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Sajnos akar tetszik akar nem, az amd nem konkurencia semmilyen ertelemben, semmilyen kategoriaban

Nettó ostobaság. Az AMD ott van a középkategóriában a 480-tól lefelé. Akár tetszik, akár nem, ott és alatta tud konkurens terméket kiállítani az Nvidiával szemben. Ugyanakkor jól látszik, hogy a világ vevő a 300 dollár feletti kártyákra, és mivel ott nincs az AMD-nek már egy ideje terméke (Fury-t hagyjuk), így az NV szabadon garázdálkodik. Ami meg is látszik az eredményein. Nagyon jól csinálja, el kell ismerni. :K

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #holdraszallunk #tarcsad #lambo

(#16) Ragnar_ válasza arn (#13) üzenetére


Ragnar_
(őstag)

Itt azért volt , és még van is egy olyan tényező, hogy az Nvidiának jelenleg nincs konkurenciája a felső-közép, és felső kategóriában.

# 15 - :K Pontosan. Egyébként az Nvidia nem csinált semmi különöset, az AMD nem adott ki felsőkat terméket, ezért nem volt alternatíva a teljesítményszinten.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#17) Redneck válasza spadge (#14) üzenetére


Redneck
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem is korrekt amit az AMD előad, de egyelőre nem mertem bevállalni. Ha a konzolok miatt AMD dominancia lenne a játékokban, nem gondolkodom egy percig sem.

Nekem 750 Ti volt előtte, életem legjobb VGA vétele volt.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#18) sati válasza arn (#13) üzenetére


sati
(őstag)

Egyetertek. Nekem 1070-em van de 100% elegedett vagyok a teljesitmenyevel pedig "csak" egy FE amit FHD-n hasznalok. Nagyon eltalalta a Pascalt az NV, egy ideig nem is tervezem a cseret. #asszonyfelnevet

NCASE M1ni-itx

(#19) _cHAos_


_cHAos_
(fanatikus tag)

Nem olvastam el még csak a cikk címét, valamiért ez videó ugrott be, nézzétek meg hatalmas:

Linus Torvalds: Nvidia, **** You! :DDD

[ Szerkesztve ]

Singularity is near

(#20) Ragnar_ válasza spadge (#14) üzenetére


Ragnar_
(őstag)

Most procifronton készült elvileg egy jó széria AMD részről, ami végre megint alternatíva az intel mellett. Nem az van, mint kb.6 évig, hogy ha procit kellene venni akkor csak az volt a kérdés, hogy melyik intelt. Nekem volt jó néhány AMD procim is, Phenom x4 965 volt az utolsó. De lehet, hogy a következő megint AMD lesz.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#21) togvau válasza pantsuboy (#6) üzenetére


togvau
(fanatikus tag)

ha meg a dx12 adatokat (vulkan ugyan az) nézed akkor meg kevesebb ideig fog kitartani mint az amd-k... (Na meg az opencl eredmények.)

[ Szerkesztve ]

A google lesüllyedt a microsoft szintjére :( A PayPal pedig LOP, csal, hazudik.

(#22) Ragnar_ válasza togvau (#21) üzenetére


Ragnar_
(őstag)

A Dx12 jelenleg nem igazán mérvadó, mivel többnyire semmi teljesítmény+ -t nem ad a dx11-hez képest. A vulkannal ellentétben ahol doom-nál azért érzékelhető a teljesítményjavulás.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#23) Pityu. válasza bitblueduck (#8) üzenetére


Pityu.
(PH! addikt)

Hát nem tudom,nézegettem az 1060 at de azt mondják kb rx480 szint,akkor inkább már jobb lenne 1070 de az meg nagyon drága.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#24) Scholes9


Scholes9
(PH! nagyúr)

Konkurencia nélkül nyilván nehéz lehet nekik :D :(
Pityu.: ha WQHD és felette akarsz játszani, akkor oda nem lesz elég a 480 :(

[ Szerkesztve ]

(#25) Ragnar_ válasza Pityu. (#23) üzenetére


Ragnar_
(őstag)

Úgy tűnik a VGA piac alaposan eltolódott. 8-10 éve még 100-120k a felső kategória volt, ami manapság már 200-250k (GTX1080) És a középkategóra van a 85-100k-s ársávban. (RX480/GTX1060) Szerintem valószínűleg a 4K térnyerése okozhatja a drágulást. (Amúgy ha nem egy évre veszed a 1070 VGA-t akkor az a +40-50k a 1060-hoz képest nem olyan sok, cserébe tovább használható marad, főleg ha nem 4K a cél.)

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#26) Televan


Televan
(PH! kedvence)

Az NV részéről zseniális húzás volt a GDDR5X,miközben az AMD még mindig adós a HBM2 kártyákkal.Hiába a konzolport és a low level api, a vulkánon kívül semmi előnye a radeon kártyáknak.Még mindig van egy olyan érzésem,hogy a DX12 -es portokat, a többet eladó cég kártyáihoz igazítják.És erre És még rátesz egy lapáttal majd a Pascal 2.0. És a gamer vonal a jéghegy csúcsa,rengeteg olyan piac van ahol jóval drágábban is el lehet az NV gpu -kat.Részvényes lennék egy cseppet sem aggódnék a cég jövője miatt.Stabil vásárlóbázis, nyereséges gyártás! Mi kell még? :)

Soha sincsen semmije. De ez nem az ő hibája; Ő magyarnak születék, S hazájában ősi jelszó: „Ej, ráérünk arra még!”

(#27) bitblueduck válasza Pityu. (#23) üzenetére


bitblueduck
(senior tag)

szerintem ugyanarról beszélünk, azonos kategóriában hasolnó az ár, csak az AMD-nek nincs egykártyás válasza 1060 szint felett. azt elismerem 1070-1080+ tényleg drága, ezért is lett 1060-am (meg 480 is esélyes volt).

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#28) Pityu. válasza Scholes9 (#24) üzenetére


Pityu.
(PH! addikt)

Mit írtam fentebb?Nekem full hd bőven elég a monitorom is full hd.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#29) arn válasza Ragnar_ (#16) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

Nem erre gondoltam elsosorban... Nem gyarhatnak chipseteket, illetve belebuktak a mobilba, van helyette szerver piac, autokra kezdtek fokuszalni, stb. Ez hianyzik az amdnel nagyon, hogy raerezzenek ezekre a piaci resekre (az egyedi chipek, konzolok piaca jo huzas volt mongy).

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#30) TheSaint válasza spadge (#14) üzenetére


TheSaint
(tag)

Én már annyiszor bedőltem ennek az "AMD a legjobb stratégiát választja a legtöbb fronton" dolognak, hogy megszámolni se merem mennyi pénzem ment el rá. Sajnos közben az igazság az volt, hogy a zöldek mindig egy picit olcsóbban, egy picit jobbat, többet adtak és én meg bedőltem az AMD-s időtállóságnak, meg a jövőbemutató technológiának, holott ezek nem igazán működtek és a mai napig ez a helyzet.
Nem feltétlen az AMD a hibás, de tartalom nélkül az újdonságai többnyire az alvó oroszlán szintjét ütik meg.
Ráférne pedig a piacra, mert ami most van VGA meg proci szinten az minden csak nem verseny....

[ Szerkesztve ]

(#31) -Skylake- válasza ukornel (#11) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

c : mivel evekig nem jatszottam gepen es nem volt szuksegem vga-ra, igy ismerosok velemenyet vettem alapul vasarlasnal. Egyebkent megbantam, hogy nem vidia lett, de legalabb megtanultam belole, hogy nem hugyozok szembe a piaccal (itt celzok arra, hogy nem veletlenul nem epit senki komoly konfigot se desktop se notebook amdre evek ota, hanem mert nem jo). Ez a tomor vaszom.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#32) spadge válasza Redneck (#17) üzenetére


spadge
(kvázi-tag)

Én azért választottam MSI RX480 8GB -t, mert ár/értékben, illetve a középtávú jövőt tekintve egy elfogadható kompromisszum volt, mivel ugye GTX 1070-re nem volt kesss, mert lecseréltem egyéb alkatrészeket is a vasban. Hozzáteszem nem bántam meg a választást, mert példának okáért BF1ben dx12-vel, minden ultrán (mósönblör, meg egyéb cigányságok instant ugye off) FHD-ban ~85 fps egy 64fős fullos szerón. A párja mondjuk egy i7 4790, 16 gb ddr3-mal.
Azt mondjuk hozzáteszem, hogy ha fele annyira lesz tartós kártya mint a 750Ti, akkor már lesz*pom magam boldogságomban.
Az egy bivaly kártya. Kompromisszumokkal ugyan, de vastagon használható vga, főként az árát tekintve. Soha ne add el. :D

(#20) Ragnar_

Igen, így-úgy nyomon követem a dolgokat CPU fronton, de túl sokszor hallottam már ezt a népmesét, hogy majd most, majd most, majd most... szeretném, ha így lenne. Érdekelne nagyon milyen teljesjtményben, miben más a technológia, innovatívabb-e, mint az intel, olcsóbban előállítható-e, és nem utolsó sorban, a legfontosabb, ha le akarom cserélni a komplett architektúrát, megéri-e nekem vesződni, hogy pl az Alpenföhn cooleremhez lesz-e foglalat, vagy ár/teljesítmény fronton mit mutat a pénztárnál.
Kívánom az AMD-nek a Ryzen sikerét. :K

(#33) -Skylake- válasza togvau (#21) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Azt megkell hagyni hogy ebben az AMD mindig is piacvezeto volt. Marmint abban, hogy amikor beigertek a kartyat hogy ez a 100% , majd megjelent es kiderult hogy a valo eletben az a 100% legyen 60%, akkor mindig elmondhattak, hogy we built the future. Ezzel az az egyetlen szopas, hogy mikor megveszem a jatekomat, akkor azzal mondjuk alapesetben ugy MOST akarok jatszani erted, nem 3 ev mulva. De szo se rola dx12 meg opencl, pont olyan jok mint a Luxmark. Tudod mi a Luxmark ? A Luxmark az a bencs amirol senki nem tudja mit mer, de az osszes prohardver vga tesztbe benne van, mert megjelenese ota a Fury X rajta at elso. Ami jol nez ki, csak sajnos attol meg a radeon le van maradva es senkit nem erdekel, hogy mennyire patent dx17-ben, mert nem hasznaljak a jatekok a dx17-et meg a 16ot sem, de mivel nem is leteznek maradjunk a letezo 12nel, amit szinten nem. Ez igy kb ennyi.

[ Szerkesztve ]

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#34) Pityu. válasza bitblueduck (#27) üzenetére


Pityu.
(PH! addikt)

Hát itt magyarországon inkább maradnék a kurva drága kifejezésnél :)

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#35) Taranti válasza Duracellm... (#4) üzenetére


Taranti
(senior tag)

"majd 3 év múlva amikor az aktuális AAA game nem szaggat indokolatlanul a 10xx kártyán"

3 év múlva már 20xx NV kártyák lesznek (saccperkábé) amik nem fognak szaggatni, sem indokoltan sem indokolatlanul. Sajnos az van, hogy láthatóan az NV jelennek/közeljövőnek stratégiája jobban működik a vásárlók szemében, mint az AMD ígéretei.

De nem is ez a lényeg. Az árak beállni látszanak teljesítmény szerint, mindenki a neki szimpatikus megoldást veheti.

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#36) Ragnar_ válasza arn (#29) üzenetére


Ragnar_
(őstag)

Ja értem globálisan gondoltad, nem csak VGA fronton..

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#37) spadge válasza TheSaint (#30) üzenetére


spadge
(kvázi-tag)

Én cpu-ban intelesnek számítok ugye, de nem bigott módon. Reméelm, most bejön az AMD-s fiúkáknak, és alternatívát tudnak mutatni. Soha nem voltam elégedetlen az AMD vga-immal. Szerintem nem állítanak többet magukról, mint amik valójában. Vannak/voltak mindig is jó alternatíváik valakiknek (nem nekem) cpu, apu szinten is. Nekem azért szimpi a vörös oldal talán egy kicsit jobban, mert maga a fejlesztési irányzat, még ha nem is feltétlen totálisan trendekkel azonos, akkor is zseniális. Ha nem egy adott vga generációra koncentrálunk, hanem egy globális IT piacra, akkor mint afféle kíváncsi ember, kutat más megoldások felé. A végső cél ugyan az, hogy egyre jobb, és magasabb szintű technológia legyen használható. Szüksége van ezért az Intelnek és az nVidianak is az AMD-re. így kerek a sztori..szerintem.
Ezért mondom, hogy úgy helyezkednek a piacon, ahogy a legjobb nekik a maguk 3.3 miliárdos értékükkel, szemben az nvidia 7.3 milliárdjával, vagy az intel 113 milliárdos becsült értékével.
Szerintem tisztességesen állják a sarat, igaz mondjuk ez photoshop, vagy illustrator alatt nem vígasztal. :D

(#38) arn válasza -Skylake- (#33) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

ez meg nem is lenne baj, ha az a jovo tenyleg lejonne :) de sok esetben nem fog (lsd dx10.1, apu, gcn1, mantle, stb).

[ Szerkesztve ]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#39) Lacok


Lacok
(őstag)

Gratulálok az Nvidianak de ehhez az eredményhez kellet az AMD impotenciája is.

(#40) bindike01 válasza arn (#13) üzenetére


bindike01
(fanatikus tag)

Teljesen igazad van!!! Aki kártyát akar ezeket vegye!!! Vagy ha pénze persze drágábbat!!

http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#41) Yutani válasza -Skylake- (#31) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

R9 380 helyett tényleg jobb lett volna a GTX 960, mert ott elég nagy különbség volt hőtermelésben, vagy pedig a drága MSI Gaminget kell(ett volna) megvenni belőle. 1060/480 viszonylatban már nem ilyen nagy a baj, de az 1060 sokkal gyengébb hűtővel is elvan csendben. Nekem az R9 380 nem bejövős volt pont a hangos hűtés miatt (Sapphire Nitro és Gigabyte Gaming).

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #holdraszallunk #tarcsad #lambo

(#42) pereces válasza -Skylake- (#1) üzenetére


pereces
(tag)

"ebbe nincsen semmi magic, ha jobb hw-t gyartassz mint a konkurencia, tobbet fogsz eladni, ennyi"

Ez nagyon jól hangzik csak sajnos NEM igaz vagy egyszerűen csak trollkodsz. ( bocs lehet nem)
A vásárlók nagy része a csordaszellem és a pletyka alapján dönt meg leginkább a *nekem azt mondták ez a jó ezt vegyem* alapján hoz ítéletet.

Csak egy példa: a 48xx elég jól sikerült széria volt mégis ki keresett többet?
Van jó pár összehasonlítás a neten hogy hogyan alakult a piros és a zöld cég bevétele.

[ Szerkesztve ]

(#43) TheSaint válasza spadge (#37) üzenetére


TheSaint
(tag)

"Nekem azért szimpi a vörös oldal talán egy kicsit jobban, mert maga a fejlesztési irányzat, még ha nem is feltétlen totálisan trendekkel azonos, akkor is zseniális."
Pont erre gondoltam és erre írtam, hogy én már kigyógyultam ebből a betegségből. Nem voltam anno semmivel sem előbbre a 64 bites procival, DX11-el, Mantle-val ahogy most se lennék előbbre DX12-vel, Vulcan-al, stb-vel. Mire az egyik-egyik éppen beérett, addig el is avult a maga forradalmi elsőbbségével Addig én sem voltam elégedetlen összességében procival, VGA-val amíg nem volt mellette a haver gépe, olcsóbb konkurenciával és többnyire időtállóbb árazással megfejelve simább/gyorsabb működéssel.
Elsősorban nekünk, fogyasztóknak lenne szükségünk egy kurrensebb AMD-ra, de már előre félek pl. a Ryzen forradalmi újdonságaitól, mert egy az egyben a fenti tech őrületek nyitányát látom ismétlődni....

(#44) Scholes9 válasza Lacok (#39) üzenetére


Scholes9
(PH! nagyúr)

Ez így van :K

Pityu.: nem rád értettem, hanem konkrétan mindenkire, aki full HD felett szeretne játszani. Ott csakis az Nvidia jöhet szóba, sajnos, jelenleg :K :(

[ Szerkesztve ]

(#45) arn válasza pereces (#42) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

a gtx280 meg jobban... epp ekkor is az volt a gond, hogy csak az arral tudtak versenyezni, a profitot meg az nv tette zsebre.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#46) tailor74


tailor74
(PH! addikt)

A felső kategóriában nincs konkurencia, igény viszont van, így nem nehéz eredményt produkálni.
Valamint kell hozzà egy rèteg, akinek minden refresh szart cuccot el lehet adni újként.
Üzleti szempontból nézve viszont zseniálisak, ezt el kell ismerni.

tailor74

(#47) Kopi31415 válasza tailor74 (#46) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Azt sem szaad elfelejteni, hogy akkora teljesítménytöbbletet ad most az NV a korábbi évekhez mérten, hogy gyakorlatilag mindenkinek megéri váltani. Még a korábbi titan kártyákról is. Ami azért elég komoly piacot is jelent jelenleg.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#48) tailor74 válasza Kopi31415 (#47) üzenetére


tailor74
(PH! addikt)

Igaz, ugyanakkor hiába van ez a nagy teljesítmènytöbblet,míg ilyen optimalizálással jönnek ki a jàtékok.
Némelyik kàrtya nem kicsit overkill fhd-ra, mégis számos játék képes megfektetni őket.

tailor74

(#49) ukornel válasza -Skylake- (#31) üzenetére


ukornel
(senior tag)

Szóval "vörös haverokra" hallgattál, és megbántad. Pedig itt is csak az ár a kérdés: kb ugyanannyiért adták, mint a 960-at, de kicsit gyorsabb volt nála, viszont többet fogyasztott. Összességében tehát nem volt ésszerűtlen választás. Az pedig, hogy "nem épit senki komoly konfigot se desktop se notebook AMD-re évek óta, mert nem jó", tényleg tömör válasz, csak éppen köszönő viszonyban sincs a valósággal. Mac Pro, iMac, Macbook elég komoly konfig? :U

TheSaint #30
"zöldek mindig egy picit olcsóbban, egy picit jobbat, többet adtak"
Az rendben, hogy többet, jobbat... Na de olcsóbban? A zöldek?? Mindig??? :N Aligha.

[ Szerkesztve ]

(#50) hapakj válasza ukornel (#49) üzenetére


hapakj
(kvázi-tag)

nem. nem elég komoly konfig.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.