Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Necroman_Mk2

  senior tag

  Alkalmazottként nem venném zokon, ha ez itt Európában is elterjedne, de kezdetnek a francia 7 órás munkanap is megtenné. Meg hát ugye a Microsoft ezzel is próbálja elcsábítani a tehetségeket a konkurens fejelsztő cégektől.
  Egyébként a szombat-vasárnapot Henry Fordnak köszönnheti a világ, lehet a 4 napos munkanapot majd a Microsoftnak / Bill Gates-nek / Satya Nadellának?

  (#15) Ringman A napi kétszeri céges e-mail nézegetés necces, pl. egy vevőszolgálaton ez kivitelezhetelen. Dolgoztam már olyan helyen, ahol Facebook, YouTube meg pl. a videojátékos weboldalak le voltak tiltva, és túl tudtam élni. Mondjuk amíg a nagyobb híroldalak, a Wikipedia és a PH! ;) elérhetősége megvan, addig én nem panaszkodom.

  (#14) Graphics Nem, Japánban nagyon szigorú az öltözködési etikai kódex (igaz, korábban Magyaroszágon is hasonló volt jellemző). Én is voltam tavaly Tokióban, és igen, rengeteg öltönyös férfi meg irodai munkaruhás nő volt még este 10-11 órakor is városban meg a metrón, a legtöbbjük józan volt. Részeg, öltönyös munkással egyszer találkoztunk, mondjuk ő tudott is angulul.

  (#39) kilua Ez mélyen gyökerező, kulturális dolog náluk, amitől nem egykönnyen fognak megszabadulni. A kérdés inkább, hogy ők miként élik ezt meg: "kényszerből" vannak ott, vagy inkább a kollégákkal lazítanak egy kicsit, mintsem otthon lennének? (Utóbbi itthon is jelen van, sőt!)

  "Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

 • Necroman_Mk2

  senior tag

  Tény, hogy kevésébé látványos mint a 4 nap, ugyanakkor annak a napi +1 szabad órának is meg lenne a maga haszna. Így egy órával több jut pl. a családra, kikapcsolódásra, bevásárlásra vagy a mellékprojektekre, utóbbiba értve a másodállást meg a tanfolyamokat is. Annyi lehetőség van, hogy szinte lehetetlennek tartom az unatkozást - még ha sokan így is érzik magukat a tévé előtt ülve vagy a neten szörfözve.

  "Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

Hozzászólok Aktív témák