Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Cifu

  nagyúr

  Köszönjük a bemutatót, hasznos volt! :)

  Viszont especiel nekem továbbra az ilyen okoskütyük működési ideje szokott kevés lenni. Sétáltatásnál nekem nem szokott elveszni a kutyusom (egy 80kg-os Moszkvai Őrkutya, már veterán korban jár), de ellenben arra hajlamos, hogy ha nyitva találja a kaput (pl. mert felújításnál a munkások nem csukják be rendesen), akkor kiszalad (izé... kicammog). Na ilyenkor lenne jó, mert egyfelől egy ilyen kütyü jelezheti, hogy elszökött, másfelől mert tudom, hogy merre keressem. De most napota levenni a nyakörvet és töltőre rakni, reggelente vissza... szóval azért ez így annyira nem kényelmes. Azzal együtt, hogy két hónapja még ezt is bevállaltam volna... :D

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Cifu

  nagyúr

  de igazából nem lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy senki nem engedi el a kutyáját?

  Nem.

  Csak mert egy kutya egyrészt veszélyes lehet főleg gyerekekre. Tudom, ez nem bánt, aztán minden évben letépik pár gyerek arcát.

  Autókkal is elütnek gyerekeket, tiltsuk be az autókat is. A vonatok is ütöttek már el embert, azokat is tiltsuk be.
  Ugye mennyire abszurd?

  Vannak felelőtlen gazdák, de ettől még nem opció a kollektív tiltás.

  Mert még egy szájkosarat sem hajlandóak feltenni.

  Nem, mert a szájkosár maximum tömegközlekedésen kötelező. De azt leszámítva a gazdája felelőssége.

  A másik, hogy erdőben ha elmegy, mert érdekesebbek az őzek, akkor nem kell csodálkozni, ha a vadőr lelövi az ebet, teljes joggal. Ugyanis, ha a kutya űzi a vadat és nincs ott a gazdája, akkor bizony le lehet lőni.

  Részigazságok. Bár erről a törvényi háttér nem túlságosan jó megfogalmazása is tehet. Maradjunk annyiban, hogy ha a vadász (nem csak a vadőr) lát egy vadat űző kutyát, és nem látja a gazdáját a közelben, akkor lelőheti. Utána aztán jöhet a bizonyítás és a pereskedés, mert maradjunk annyiban, hogy nem túl életszerű, hogy maximum pár másodperc alatt felfogja a helyzetet, meg tud győzödni arról, hogy a gazda nem valahol a háttérben lohol a kutyája után, majd még rá tud célozni a kutyára és el tudja sütni a fegyver.

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Cifu

  nagyúr

  A kutyát nem engedheted el szájkosár nélkül, főleg nem a nagytestűeket, nem is értem ezt honnan vetted.

  Kevered a szezont a fazonnal.

  Közterületen szájkosarat használni közforgalmú közlekedési eszközön (kivéve vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyákat), illetve az állat jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell, vagy amennyiben a hatóság az ebet korábban egyedileg veszélyesnek minősítette. Szájkosárra önkormányzat nem kötelezhet.

  Belterületnek minősülő közterületen (kivéve a kijelölt kutyafuttató helyeket) csak pórázon lehet kutyát vezetni. Kültereten nincs erre vonatkozó szabályzat.

  Az értelmesebbek egyből megfogják, ha látják, hogy gyerekkel jön valaki, velük nincs is bajom, sőt, meg is köszönöm nekik.

  Ember és ember között is van különbség. Viszont a szabályokhoz ennek semmi köze.

  Ha pedig a vadőr vagy a vadász lelövi a kutyádat, akkor jöhetsz itten bizonygatásokkal, meg pereskedéssel (amit jó eséllyel elbuksz), de Fifikét ez nem fogja visszahozni.

  Aham. Azért nem fogsz egy vadásztársaság beíró könyvében sem látni olyat, hogy gazdátlan kutyát vagy macskát lőttek ki? :)

  Maradjunk annyiban, hogy a gyakorlat az, hogy kerülik ennek a megfelelő eljárását, mert abból baja lehet a vadőrnek/vadásznak és a vadásztársaságnak.

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Cifu

  nagyúr

  Ha én lefújom, leütöm, lerúgom az elengedett kutyát, mert potenciálisan veszélyesnek ítéltem meg a helyzetet, akkor egy szavad nem lehet és a hatóságoknak is maximum hozzád lesz.

  Ezt előre nem fogja senki megmondani, se te, se én. Az adott szituációtól fogg függeni.
  Éppen ezért ne akard előre megmondani, mi történne ilyen esetben, mert benne van az esély, hogy meglepődsz. Láttam ilyet, nem egyet, nem kettőt.

  A beíró könyvbe azért nem lesz benne, mert nem akarnak szarakodni a marha agyú gazdákkal, akik utólag okoskodnak. A dögkúton vagy az erdőben megtalálod a hiányzó ebet. Ettől nyugodtabb leszel?

  A probléma az, hogy leírtál valamit, én pedig leírtam mi a valóság.
  Azt is leírtam, hogy ha a gazda valóban ott van, akkor mennyiben más a történet.
  Ismét azt tudom csak mondani, hogy ez nem előre lezongorázott történet, és bizony adott esetben a vadász/vadőr is megütheti a bokáját.

  Hiába akarod a magad világképét itt nagyon megmondani, amint ahogy a korábbi hsz.-eimben is rámutattam, alapjaiban hibás dolgokból indulsz ki. Innen kezdve pedig nem nagyottmondás lett belőle, hanem felesleges hangulatkeltés, amivel magadat járatod csak le...

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Cifu

  nagyúr

  Semmi nagyot mondás nincs benne:

  Ezek után azért idézzük fel, mit írtál:

  ...de igazából nem lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy senki nem engedi el a kutyáját?

  Hangulatkeltés? :F

  Mert még egy szájkosarat sem hajlandóak feltenni.

  Miért kellene? Leírtam, hogy a magyar jogszabályok szerint maximum tömegközelekedésen kell felrakni, illetve ha a hatóság erre kötelez, mert az adott kutya veszélyesnek van minősítve.

  Hol írtam olyat, hogy ott a gazdája mikor lelövik? Ezt te költötted hozzá.

  Leírtam, hogy a jogszabály szerint lelőheti. Amit hozzáfűztem, hogy korántsem olyan tiszta helyzet, mint ahogy azt az egymondatosodból kiolvasható. A gyakorlat meg teljesen más. Nem ok nélkül.

  Nem inkább arról szól a dolog, hogy téged senki nem érdekel, te akkor is úgy és azt csinálsz, amit akarsz?

  Kettőnk közül, amennyire látom, én vagyok jobban tisztában az érvényes jogszabályokkal, mégis azt feltételezed, hogy én nem követem őket? :DDD

  Kettőnk közül te vagy az, aki folyamatosan hangoztatja, hogy te mit és hogyan fogsz csinálni.

  Nem hinném, hogy engem bármi megszólás érhet, én jobbára az általad felhozott dolgokat kommentáltam, javítottam. De ez persze a saját véleményem...

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Cifu

  nagyúr

  Megint fordítva ülsz a lovon. Illetve eleve rossz lovon ülsz...

  A jogszabály nem határozza meg, hogy a gazda hogyan teljesítse ezt, tehát ha kutyafuttatásra kijelölt területen el van engedve (belterületen ott lehet póráz nélkül, külterületen bárhol), akkor is az ő felelőssége, hogy ne veszélyeztessen senkit a kutyus.

  Ha a kutya megtámad valakit, akkor eme jogszabály megszegése miatt lehet felelősségre vonni.

  A linkjeiden megint csak röhögni lehet. Ha belinkelem, hogy hány embert ütöttek el autók az elmúlt héten, akkor pattoghatok, hogy tiltsák be az autókat? :DD

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Cifu

  nagyúr

  Ja, ez a jogszabály pont jó a kutyafuttatókra, vadászkutyákra, terelő kutyákra, munkakutyákra, stb.

  Ez a jogszabály vonatkozik mindenkire.

  De feltételez annyi intelligenciát a kutyatartóktól, hogy ha mondjuk egy sűrűn látogatott erdei ösvényen tartózkodik, akkor nem engedi el a kutyát, mert gyakorlatilag nem tudja megakadályozni, hogy mondjuk egy 3 éves kisgyereket leszedjen a bringájáról.

  Ahogy egy autó vezetőjétől is feltételez annyi intelligenciát, hogy nem üt el senkit. Ez volt a hasonlatom lényege, csak nem vagy képes megérteni.

  Ha külterületen van az ösvény, simán elengedheti a kutyáját és nem kell szájkosárnak lennie. Ennyire egyszerű a történet.
  Ha leszedi a 3 éves kisgyereket a bringáról, akkor ott pedig fel lehet jelenteni, és az idézet jogszabályok alapján büntetésre számíthat.

  Szóval a felvetésed, hogy nem engedi el a kutyáját, pont, hogy ostobaság. Ha ő úgy ítéli meg, hogy nem jelent veszélyt, akkor megteheti. Az ő felelőssége. Neked pedig ebbe nincs beleszólási jogod. Maximum megkérheted, hogy legyen kedves visszahívni. Ha jó érzésű kutyatartó, akkor visszahívja...

  De látom ehhez itt még sokaknak fel kell nőniük.

  Neked kéne felnőni, és megérteni a jogszabályokat, meg azt, hogy azok nem a te érveid mellett vannak.

  Tiltásól ugyan senki nem beszélt, de ezt erőlteted folyamatosan. Miért?

  Ha valaki jogkövetően jár el, akkor egy szavad nem lehet.
  Ha valakinek a kutyája megtámad valakit, akkor ott a tulaj felelőssége nem is kérdéses.
  Szóval amivel a kezdetek óta itt próbálsz hangulatot kelteni (idézek: "de igazából nem lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy senki nem engedi el a kutyáját?", "Mert még egy szájkosarat sem hajlandóak feltenni." és a többi), az az igazi trollkodás...

  Nem akarok személyeskedni (veled ellentétben), de te már trollként viselkedsz, nem értelmes vitapartnerként.

  Tehát egy kutya-nyomkövető tesztje alatt nekiállsz hangulatot kelteni (hogy nem kellene elengedni a kutyáját senkinek, vagy legalább szájkosarat kellene felraknijuk rá, illetve jössz azzal az indokkal, hogy hány kutyatámadás volt), és én vagyok a troll? :DDD

  Értem...

  Mondjuk én pont a hozzád hasonlók miatt nem biztos, hogy engedném a kutyatartást. amikor fifike farokcsóválva megy oda egy nőhöz gyerekhez, bárkihez, aki szemmel láthatóan fél tőle, aztán az" áá nem bánt csak barátkozni akar", esetleg még röhögsz is rajta, meg jön a "de hülye ez".

  Szerencsére semmi befolyásod nincs ilyesmire a jelek szerint. :)
  Amúgy örülök, hogy ilyen szép képet alakítottál ki, úgy, hogy a jelek szerint az ég egy adta világon semmi, de ismétlem, semmit sem tudsz rólam.

  Ha esetleg érdekel a valóság (tudom, magasztos célok...), akkor azért jelzem, hogy én a kutyámat külterületnek minősülő területen szoktam séltáltani, és alapvetően ha emberek jönnek szembe, pórázra kötöm vagy a nyakörvét kézzel megfogva félreállok. Szóval nem férek bele a sztereotípiádba. Én kérek elnézést... :C

  Viszont a hibás sztereotípiád miatt kialakult világképed meglehetősen irritál, ezért kommentálom a hozzászólásaidat, amint látod, alátámasztott tényekkel, jogszabályokkal. El kéne gondolkoznod ezek után, hogy akkor ki is a troll...

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Cifu

  nagyúr

  Abból a szempontból jogos, hogy a természetvédelmi terület speciális eset, tehát külön kezelendő.
  A jogszabályok szerint természetvédelmi területen pórázon szabad csak kutyát sétáltatni (kivéve munkakutya és vadászkutya). Amivel megleptél, az a szituáció, ahol póráz nélkül sem szabad kutyát sétáltatni, szerintem ott vagy eleve látogató sem léphet (tehát a kutyasétáltatás eleve bukott), vagy belső szabályzattal lehet csak kitiltva (ilyen táblával már találkoztam).

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Hozzászólok Aktív témák