Hirdetés

Keresés
 • Cifu

  nagyúr

  Ha én lefújom, leütöm, lerúgom az elengedett kutyát, mert potenciálisan veszélyesnek ítéltem meg a helyzetet, akkor egy szavad nem lehet és a hatóságoknak is maximum hozzád lesz.

  Ezt előre nem fogja senki megmondani, se te, se én. Az adott szituációtól fogg függeni.
  Éppen ezért ne akard előre megmondani, mi történne ilyen esetben, mert benne van az esély, hogy meglepődsz. Láttam ilyet, nem egyet, nem kettőt.

  A beíró könyvbe azért nem lesz benne, mert nem akarnak szarakodni a marha agyú gazdákkal, akik utólag okoskodnak. A dögkúton vagy az erdőben megtalálod a hiányzó ebet. Ettől nyugodtabb leszel?

  A probléma az, hogy leírtál valamit, én pedig leírtam mi a valóság.
  Azt is leírtam, hogy ha a gazda valóban ott van, akkor mennyiben más a történet.
  Ismét azt tudom csak mondani, hogy ez nem előre lezongorázott történet, és bizony adott esetben a vadász/vadőr is megütheti a bokáját.

  Hiába akarod a magad világképét itt nagyon megmondani, amint ahogy a korábbi hsz.-eimben is rámutattam, alapjaiban hibás dolgokból indulsz ki. Innen kezdve pedig nem nagyottmondás lett belőle, hanem felesleges hangulatkeltés, amivel magadat járatod csak le...

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Flagstaff

  tag

  A feleségem a kocsihoz akart kimenni, de a kutyánk az asszonyt félrelökve kirontott a kapun, mert hallotta hogy a keresztutcában jár a postás (már akkor is rühellték egymást). A postás volt olyan hülye hogy a kutya után rohanó nejem többszöri figyelmeztetése ellenére lefújta a kutyát. Elsőre csak figyelmeztető jelleggel, másodjára már a teljes doboz a kutyán landolt. Nos a történet úgy ért véget hogy a postás át kellett ugorjon egy kerítést ahol tudta hogy nincs kutya. Amúgy a sprayvel csak még inkább felpiszkált staffi valószínűleg igen csúnyán helyben hagyta volna. Egy agresszív nagytestű kutyával szemben agresszíven fellépni nem biztos hogy bölcs dolog, jó eséllyel nem jössz ki jól belőle. Az pedig ha félreérted a kutya viselkedését és a rossz reagálásod kivált egy tényleges agressziót a kutya részéről, akkor ezért ki lesz a hibás?
  Azt az apróságot se feledd hogy bizonyos fajták (köznyelven harci kutyák) fájdalomküszöbe nagyon magas és fájdalom okozása csak arra jó hogy még durvábban támadjon. Ők halálig küzdenek, nem kérnek és nem adnak kegyelmet. Ütheted csákány nyelével is, nem fogja abbahagyni, sőt. Náluk a vagy te nem leszel vagy én az alap. Kérlek ezt gondold át mielőtt nekiállsz agresszíven fellépni a nagyobb testű kutyákkal szemben.
  Ha egy gazda a kutyáját veszélytelennek ítéli meg a külvilág számára (a házunktól pár utcányira az ősellenség postást is leszarja) és ezt nem csak mondja hanem hosszú ideje figyeli az állat reakcióját az emberekre a külvilágra, a szocializációs folyamatot aktívan alakította, akkor talán el lehet hinni hogy akár egy nagytestű, nem túl jó hírű fajtájú kutyában is meg lehet bízni. Rengeteg sztorim lenne saját és idegen gyerekekkel, saját portán és közterületen. A mai napig kritikus szemmel nézem a viselkedését, pedig rengetegszer bizonyított és soha nem hibázott.
  Ha úgy ítélem meg, behívom és pórázra teszem. Nem a kutyámban nem bízom, az emberek nem értik a kutyák jelzéseit.