Hirdetés

Keresés
 • Cifu

  nagyúr

  A kutyát nem engedheted el szájkosár nélkül, főleg nem a nagytestűeket, nem is értem ezt honnan vetted.

  Kevered a szezont a fazonnal.

  Közterületen szájkosarat használni közforgalmú közlekedési eszközön (kivéve vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyákat), illetve az állat jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell, vagy amennyiben a hatóság az ebet korábban egyedileg veszélyesnek minősítette. Szájkosárra önkormányzat nem kötelezhet.

  Belterületnek minősülő közterületen (kivéve a kijelölt kutyafuttató helyeket) csak pórázon lehet kutyát vezetni. Kültereten nincs erre vonatkozó szabályzat.

  Az értelmesebbek egyből megfogják, ha látják, hogy gyerekkel jön valaki, velük nincs is bajom, sőt, meg is köszönöm nekik.

  Ember és ember között is van különbség. Viszont a szabályokhoz ennek semmi köze.

  Ha pedig a vadőr vagy a vadász lelövi a kutyádat, akkor jöhetsz itten bizonygatásokkal, meg pereskedéssel (amit jó eséllyel elbuksz), de Fifikét ez nem fogja visszahozni.

  Aham. Azért nem fogsz egy vadásztársaság beíró könyvében sem látni olyat, hogy gazdátlan kutyát vagy macskát lőttek ki? :)

  Maradjunk annyiban, hogy a gyakorlat az, hogy kerülik ennek a megfelelő eljárását, mert abból baja lehet a vadőrnek/vadásznak és a vadásztársaságnak.

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.