Hirdetés

Keresés
 • merqree

  aktív tag

  Tényleg nem lettél népszerű ;-)
  Van kutyád amúgy? :-)

  // Huawei Mate 10 Lite // Panasonic X920 // Citizen CB0010-88E

 • Cifu

  nagyúr

  de igazából nem lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy senki nem engedi el a kutyáját?

  Nem.

  Csak mert egy kutya egyrészt veszélyes lehet főleg gyerekekre. Tudom, ez nem bánt, aztán minden évben letépik pár gyerek arcát.

  Autókkal is elütnek gyerekeket, tiltsuk be az autókat is. A vonatok is ütöttek már el embert, azokat is tiltsuk be.
  Ugye mennyire abszurd?

  Vannak felelőtlen gazdák, de ettől még nem opció a kollektív tiltás.

  Mert még egy szájkosarat sem hajlandóak feltenni.

  Nem, mert a szájkosár maximum tömegközlekedésen kötelező. De azt leszámítva a gazdája felelőssége.

  A másik, hogy erdőben ha elmegy, mert érdekesebbek az őzek, akkor nem kell csodálkozni, ha a vadőr lelövi az ebet, teljes joggal. Ugyanis, ha a kutya űzi a vadat és nincs ott a gazdája, akkor bizony le lehet lőni.

  Részigazságok. Bár erről a törvényi háttér nem túlságosan jó megfogalmazása is tehet. Maradjunk annyiban, hogy ha a vadász (nem csak a vadőr) lát egy vadat űző kutyát, és nem látja a gazdáját a közelben, akkor lelőheti. Utána aztán jöhet a bizonyítás és a pereskedés, mert maradjunk annyiban, hogy nem túl életszerű, hogy maximum pár másodperc alatt felfogja a helyzetet, meg tud győzödni arról, hogy a gazda nem valahol a háttérben lohol a kutyája után, majd még rá tud célozni a kutyára és el tudja sütni a fegyver.

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Bog

  HÁZIGAZDA

  LOGOUT blog

  Én eléggé átgondoltam ezt az erdőben sétálós dolgot, az én kutyám is egy őz után rohant el, aztán az egyik fejberúgta szépen, szerintem el is ájult, mert nem reagált a hívásra, aztán egy idő után pontosan arra a helyre tért vissza magától, ahonnan elrohant. Nyilván addigra már pont leforgattam a fejemben a filmet, hogy egy vadász lelőtte.
  Szóval igen, azóta olyan erdőben, ahol vannak vadak (plusz vadász), nem engedem el, de szerencsére akár Budapesten belül is tudok olyan, alig ismert, nagy, egybefüggő területet, ahol ez nem fordulhat elő és el tudok kirándulgatni vele órákat.

  De nem ez a lényeg. A lényeg, hogy a kutya kiszökik a kertből. Nem azért, mert a gazda hülye, hanem bármi egyéb megtörténhet, speciel a mudi olyat ugrik felfelé, hogy az megdöbbentő, más kutyák igen jól ásnak, de egy figyelmetlen szomszéd/postás/futár/villanyóra-leolvasó rosszul csukja be a kaput és cső. Arról nem is szólva, amikor a láncos póráz egyik fele a kezemben maradt, a másik felével meg vígan ügetett el a Csutka. Erre hogyan készüljek fel? (Egyébként véletlenül pont fel voltam készülve a képzéshez használt síppal, megfújtam és az eb instant visszajött, de ez pont szerencse.)

  Szóval függetlenül mindattól, hogy igen, a felelős kutyatartás az elvárt magatartás, ez a gyakorlatban nem működik. Az viszont okvetlenül gigabónusz a cuccban, hogy tényleg rövid idő alatt rá lehet szoktatni a kutyát, hogy ha hallja a nyakörv sípolását, akkor az azt jelenti, hogy most azonnal meg tetszik fordulni és irány a gazdi. Mintha egy láthatatlan karom lenne, amivel meg tudom fogni a nyakörvét.

  Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

 • szebe

  őstag

  "Nem leszek túl népszerű, de igazából nem lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy senki nem engedi el a kutyáját?"

  Én a lakótelepen szeretem, amikor nem várja meg legalább az első kábelfektetést a gazdi, a blöki meg persze a lehető legtávolabb pakolja le a cuccot :) Olyankor már se esély, se akarat összeszedni, aztán persze a normálisabbak kapják érte az ívet...

  "ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

 • atike

  nagyúr

  "de igazából nem lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy senki nem engedi el a kutyáját?"

  Kertes házban lakom, nem engedem el. De a két kutyám közül az egyik félős. Elég ha hangosan dörög az ég és máris nem tudja kínjában hova bújjon. A kutyaház nem jó, a garázs mögötti rés sokszor megfelel, esetleg ha van még bármi szűkebb hely akkor az csodás. De ha hirtelen nincs semmi jól bevált és megszokott búvóhely elérhető közelségben akkor próbál bármi áron kijutni és szaladni a vihar elől.... És hiába van rendben a kerítés, a kapu.... Ha totál berezel akkor előfordult már, hogy valahogy átmászik (nem láttuk még saját szemmel, de máshogy nem juthatott ki) és mehetünk utána az utcákat járva, hívogatva. Törpetacskó, ásni is szeret és mászni is...

  Szóval gondolkodtam már én is valami hasonló megoldáson, de ez a cikkben szereplő kütyü lesz a befutó van egy olyan gyanúm...

  "Tudom, ez nem bánt, aztán minden évben letépik pár gyerek arcát."

  Nem semmi miket ki nem találsz... :U

  Szerk:
  olvastam a többi hozzászólásodat is - nem akarok mindenre külön reagálni... Csak egy észrevétel - remélem már nincs kutyád.... :U Totál nem kötözködésből írom, mindenkinek lehet véleménye (még jó :) ) bármilyen témáról is. Lehet eltérő ez másokétól, ez is nem kérdés... De amiket írsz itt a kutyákról.... Hát. Elég nagy általánosítást rendezel - negatív irányba... Vannak olyan részek amikkel amúgy egyet tudok érteni, de ez így egyben erős... :U

  [ Szerkesztve ]