Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • strogov

  aktív tag

  "napota levenni a nyakörvet és töltőre rakni, reggelente vissza... szóval azért ez így annyira nem kényelmes"

  Az állandó gps pozíció küldés elég sokat fogyaszt :( Ilyen kis méretbe meg nem lehet bedobni nagyobb akkut. Viszont millió szám vannak ilyen tracker-ek 10k alatt is.

  Halál egyszerű cucc egyébként. Ha nagyon sok ideje van valakinek akkor egy nano arduino-val eljátszhat. Esetleg azzal lehetne növelni nagyban a készenlétet ha csak zónán kívül használná a sim-et, és/vagy az alap frissítést paramétereznénk.

 • stellaz

  aktív tag

  A kutyát nem engedheted el szájkosár nélkül, főleg nem a nagytestűeket, nem is értem ezt honnan vetted. Ez nem arról szól, ha hogy széttép valakit a kutya, akkor majd viseled a felelősséget, hanem arról, hogy a kutya ne marjon meg senkit. Olyan papírod neked sincs, hogy a kutyád 100% megbízható. Számos esetben találkozom nagytestű kutyával a gazdájától sok 10 méterre. Eddig szépen kértem számos gazdát, hogy fogja meg az erősebb kutyáját vagy tegyen rá szájkosarat, mikor ott volt a fiam is, de elküldtek a picsába, meg a nem bánt című sláger jött. Már ott tartok, hogy egyes helyekre nem szívesen megyek, vagy veszek valami gázsprayt az ilyen kutyák ellen.

  Az értelmesebbek egyből megfogják, ha látják, hogy gyerekkel jön valaki, velük nincs is bajom, sőt, meg is köszönöm nekik.

  Tiltásról senki nem beszélt, kutyatartói magatartásról annál inkább. Lehet kutyád, ki is viheted az erdőbe, de ne engedd elkóborolni a vadak nyugalma miatt és tegyél rá szájkosarat embertársaid nyugalma miatt.

  Ha pedig a vadőr vagy a vadász lelövi a kutyádat, akkor jöhetsz itten bizonygatásokkal, meg pereskedéssel (amit jó eséllyel elbuksz), de Fifikét ez nem fogja visszahozni.

  #22) Bog

  ezt így el tudom fogadni, bár erre meg valóban nem egy túl kényelmes dolog a napi töltögetés

  [ Szerkesztve ]

 • stellaz

  aktív tag

  Ha én lefújom, leütöm, lerúgom az elengedett kutyát, mert potenciálisan veszélyesnek ítéltem meg a helyzetet, akkor egy szavad nem lehet és a hatóságoknak is maximum hozzád lesz.

  A beíró könyvbe azért nem lesz benne, mert nem akarnak szarakodni a marha agyú gazdákkal, akik utólag okoskodnak. A dögkúton vagy az erdőben megtalálod a hiányzó ebet. Ettől nyugodtabb leszel?

 • stellaz

  aktív tag

  Semmi nagyot mondás nincs benne :) Ha a kutya szerintem veszélyes a gyerekre, akkor nem fogok azon gondolkozni, hogy a hatósági eljárásban majd mi lehet.
  Hol írtam olyat, hogy ott a gazdája mikor lelövik? Ezt te költötted hozzá.

  Nem inkább arról szól a dolog, hogy téged senki nem érdekel, te akkor is úgy és azt csinálsz, amit akarsz?

 • stellaz

  aktív tag

  Ohhh ember! Nem csak azért kell rárakni a szájkosarat, mert az erdőben is kötelező vagy sem, hanem azért, hogy ne harapjon meg másokat. Érdekes, hogy itt N látsz szélesebb összefüggéseket

  Ellenben jogszabály szerint a kutya lelőhető bizonyos esetekben. Érdekes, hogy itt már nem fekete fehéren látod a dolgokat.

  Részemről befejeztem.

  (#33) Flagstaff
  Ha átgondolod, hogy ki tart nagytestű kutyát úgy, hogy nem tudja megakadályozni, hogy az kirontson, majd azt hiszi hogy bemondásra mindenki elhiszi, hogy barátkozni fut felé, akkor rájössz, hogy ki is a hülye ebben a történetben.

  [ Szerkesztve ]

 • stellaz

  aktív tag

  A te lovad pedig egyenes egy szamár.

  Ja, ez a jogszabály pont jó a kutyafuttatókra, vadászkutyákra, terelő kutyákra, munkakutyákra, stb. De feltételez annyi intelligenciát a kutyatartóktól, hogy ha mondjuk egy sűrűn látogatott erdei ösvényen tartózkodik, akkor nem engedi el a kutyát, mert gyakorlatilag nem tudja megakadályozni, hogy mondjuk egy 3 éves kisgyereket leszedjen a bringájáról. De látom ehhez itt még sokaknak fel kell nőniük.

  "A linkjeiden megint csak röhögni lehet." Erre nem tudok mit írni, sok mindent megmagyaráz veled kapcsolatban. Kicsit én szégyenlem magam miattad.

  "Ha belinkelem, hogy hány embert ütöttek el autók az elmúlt héten, akkor pattoghatok, hogy tiltsák be az autókat?"
  Tiltásól ugyan senki nem beszélt, de ezt erőlteted folyamatosan. Miért?
  Ellenben elvárt felelős magatartásról beszélünk kutyák esetében, sőt, meg fogsz lepődni de a KRESZ is erről szól. Régen az autókra nem volt sebesség korlátozás, ma már van, tehát betiltották az ész nélküli száguldozást. Mégpedig a balesetek miatt. Szóval az analógiás még passzolna is.

  Nem akarok személyeskedni (veled ellentétben), de te már trollként viselkedsz, nem értelmes vitapartnerként.

  (#46) merqree

  Azért kértem, írd le a módszeredet. Más is hagy tanuljon belőle. :)

  [ Szerkesztve ]

 • haruspex

  tag

  Mondjuk én pont a hozzád hasonlók miatt nem biztos, hogy engedném a kutyatartást. amikor fifike farokcsóválva megy oda egy nőhöz gyerekhez, bárkihez, aki szemmel láthatóan fél tőle, aztán az" áá nem bánt csak barátkozni akar", esetleg még röhögsz is rajta, meg jön a "de hülye ez". Aztán lehet csodálkozni, ha a kutya mégis megharapja, vagy csak annak a seggfejnek tartanak aki vagy. Plusz a kutya itthon legyen nagy "mer az jó". Mi baj lehet belőle. A pitbullt is jó a játszótéren a lakótelepen a gyerekek között az igazi sétáltatni.

  Persze elméletileg szép dolog a kutyatartás, amíg mondjuk nem kell más emberekkel interakcióba kerülnie az állatnak, meg mondjuk a gazdi is normális mentalitású, ami 90%-ban már bukta. De mondjuk azt nekem senki ne magyarázza meg, hogy egy harci kutyát, vagy egy 60-80 kilós konkrétan agresszív állatot bármi indokolhat egy városi/falusi környezetben. (Nekem az említett moszkvai őrkutya is pont ez a kategória). Mondom ezt úgy, hogy nem félek a kutyáktól, és állatbarát is vagyok.

  [ Szerkesztve ]

 • haruspex

  tag

  Mondjuk sikerült egyszerre két különböző embernek válaszolni, és letrollozni őket E/2-ben, de mindegy.

  A sztereotípiáim mindenesetre annyira hamisak, hogy éppen itt magyarázta meg egy fórumtárs feljebb, hogy milyen hülye a postás, akit az ő kutyája támadott meg...De tényleg. Annak örülök, hogyha sikerül normálisan sétáltatni a kutyád, még ha ez is egy meglepetés, az eddigiekből, de azért ez lenne az alap.

  És igen addig lehet hörcsögöt/nyulat aranyhalat tartani, amíg nem sikerül, kicsit kultúrát adni a kutyatartásnak, kedvencnek azok is jók.

  (#51) atike :

  Pedig ez kb. sok esetben. kb így van, még intelligensebbnek tűnő embereknél is, falun meg pláne. Ha nem elég vad, akkor meg kell hívni a havert, az majd segít rajta, mert ért hozzá.... A kérdésre, hogy mi lesz, ha agyonmar valakit , csak vállvonogatás a válasz, meg, hogy miért tenné.

  [ Szerkesztve ]

 • Dark Archon

  addikt

  Közterületen csak pórázon sétáltathatsz kutyát, ennyire egyszerű a szabály. Igazából én is unom, hogy nekem kell figyelni a védtelen kutyámra, mert számos kutyatartó még annyit sem képes kinyögni magából, mikor rohan felénk a fél emelet magas kutyája, hogy "barátságos". Mindezt akár annak ellenére, hogy babakocsival meg tolom a gyereket.

  Szánalmasan alacsony szinten van itthon a kutyatartási kultúra, tisztelet a kivételeknek.

  Dark Archon | i5-8600 - GTX 1060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

 • stellaz

  aktív tag

  No, törölték a posztomat. Vicces.

  "
  Ha leszedi a 3 éves kisgyereket a bringáról, akkor ott pedig fel lehet jelenteni, és az idézet jogszabályok alapján büntetésre számíthat.
  Szóval a felvetésed, hogy nem engedi el a kutyáját, pont, hogy ostobaság. Ha ő úgy ítéli meg, hogy nem jelent veszélyt, akkor megteheti. Az ő felelőssége. Neked pedig ebbe nincs beleszólási jogod. Maximum megkérheted, hogy legyen kedves visszahívni. Ha jó érzésű kutyatartó, akkor visszahívja..."

  Tehát, ha az erdőben bárkivel találkozok és a kutyája megítélésem szerint veszélyt jelent a gyerekemre, a gazdája pedig a tiedhez hasonló érveléssel áll elő, akkor szerintem előáll a jogos védelmi helyzet és aszerint cselekszem, megvédem a gyerekem akár a kutya, akár a gazdája ellenében. Ez így ugye nem fenyegetés?

  Téged pedig részemről leírtalak, jóérzésű ember ilyeneket nem ír le, mint amiket te ma leműveltél.

 • justmemory

  aktív tag

  Belterületnek minősülő közterületen (kivéve a kijelölt kutyafuttató helyeket) csak pórázon lehet kutyát vezetni. Kültereten nincs erre vonatkozó szabályzat.

  Ezt pontosítanám - meg vannak határozva azok a területek (pl. természetvédelmi, tájvédelmi körzet, stb.), ahol pórázon vezetve lehet csak áthaladni, vagy még azt sem.
  Ezt csak azért írom, mert mindenki általánosságban beszél erdőről. Nem mindegy milyen területen vagy... Én ezt anno leleveleztem az egyik nemzeti parkkal, ők készségesen felvilágosítottak, idézve a vonatkozó jogszabályi részeket. Én is vinném a két kutyát olyan helyre, ahol nem találkoznak még csak emberekkel sem, de pont ezek miatt pl. sajnos nem igazán tudom megtenni; vagy csak nagyobb autózás árán.

  Értem azt, aki a póráz mellett szól, és azt is, aki leveszi a kutyát róla. Én sajnos azt látom, hogy miután mindig a gazda felelőssége ez (hacsak külön tiltás nincsen, ugye), sokan ebben nem ölnek kellő mennyiségű melót. Nekem az egyik kutya "igényli", hogy amikor olyan helyzet van, akkor pórázra tegyem, mert különben menne ismerkedni (kistestű, szelíd, csak kíváncsi), és ő hallgat nehezebben; de pl. a másikat ilyenkor sem kell, mert egészen egyszerűen nem érdekli a dolog, mellőlem el nem mozdul. Szóval ez a gazda felelőssége pont annyira jó, hogy mindenki úgy méri fel, ahogyan akarja. Aztán ha baj van (legyen az bármilyen jellegű), akkor utánkövetés van, és sajnos nem "megelőzés", hiszen mindannyian másképpen ítélnénk meg mondjuk az adott helyzetet, kutyát, és a kettőt együtt.

  --- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

 • justmemory

  aktív tag

  Direkt ezért kérdeztem meg az illetékes nemzeti parkot. Ideális terület lenne, vannak, akik ki is viszik a kutyáikat, de hivatalosan nem lehet. Pedig nem találkoznának emberekkel sem. Engem is megleptek, de sajnos ezt írták... Belépni be lehet, tájvédelmi körzetről, tanyavilágról beszélünk... Még konkrét helyszínt is leírtam a nemzeti parknak, de sajnos... ez van. Azóta máshová járunk :)

  --- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

Hozzászólok Aktív témák