Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

válasz buherton #15 üzenetére

szerintem a Decompile ablak csak annyit mond, hogy az egyes sor milyen symbolt használ. A bal oldali ablak meg "csak" annyit, hogy az fmt-ben milyen symbolok vannak.

Igen. Itt arra voltam kíváncsi, hogy van az fmt csomag. Annak van ugye Println, Print stb metódusa. Mivel én csak a Println-t használom, felesleges lenne a fordítónak a Printet is a binárisba rakni, hiszen ezt a metódust nem hívom meg. Abban a tévhitben éltem eddig, hogy ilyen esetben is belekerül a teljes fmt csomag a binárisba. De a screenshoton az látszik bal oldalt, hogy a végleges bináris az fmt-ről annyit tud, amennyi szükséges neki. Nincs pl. Print benne. A jobb oldal lényegtelen, az csak kontextusként szerepel, hogy demonstráljam, mi történik a main()-ben. Megerősítés, hogy tényleg ez a helyzet.

Szóval a nagy méret inkább tényleg linkelésnél jöhet be a nagy méret, meg azért a runtime sem kicsi.

De ez pozitív a Go oldalról, nem tudtam.

A videót meg köszi. Jó áttekintés volt.

emacs vs vim: Én is azért kezdtem vimet használni, mert erről hallottam korábban és be is vált. Egész megszoktam a szkriptelését is. Illetve a kiosztása is kézre áll. Ettől függetlenül nem zárkózom el az új dolgoktól, szóval adok neki majd mindenképp egy esélyt, csak ehhez kell egy kis szabadidő. :)

[ Szerkesztve ]

Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.

Új hozzászólás Aktív témák