- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
Olyan nézőpontból állsz a problémákhoz, amire nagyon kevesen képesek. Nagyon-nagyon kevesen. Az pedig a ráadás, hogy olyan hozzáállásod van a feladathoz, ami szintén keveseknek van. Ha magadévá tudnád tenni a harmadik területet is, hogy hogyan menedzseld magad, akkor évi 100k+ EUR-s helyekre pályázhatnál. És tipikusan, akik az első kettőben jók, ők a harmadikban nem szoktak azok lenni.
10+ éve vagyok a programozói szakmában, mint villamosmérnök (nem is tartom magam programozónak). Sok interjún vagyok túl és sok embert interjúztattam már, illetve sok kollegám is volt már. Úgy gondolom, hogy jó emberismerő vagyok és ki tudom szúrni a tehetségeket, akikkel öröm együtt dolgozni. És itt nem arra gondolok, hogy majd ő megcsinál mindent más helyett, hanem arra, hogy valakivel együtt lehet előre menni.
Egyébként pedig abszolút áttudom érezni, amin keresztül mentél. Voltam a középiskolában szervezett Németországról szóló versenyen, ahol 4 fős csapatok indultak, én pedig egyedül. Második lettem. Egyetem alatt a menedzsment c. tárgyra készült beadandóra 4 fős csapatok álltak össze, egyedül csináltam meg. A munkahelyeken is jellemzően egyedül maradtam a problémákra. Az egyik munkahelyemen beneveztek a Software Architect képzésre, ahol csapatban kellett a munkánk mellett egy saját projekten dolgozni. Gyakorlatilag ott is egyedül maradtam . Oké, azt nem én találtam ki, hanem egy srác a csapatból, hogy a pythonos game engine-t használjuk és bár az elméleti alkalmazást sem tudtam, amikor elmagyarázta, akkor csak én dolgoztam rajta és az jól működött. Amikor a pathfindigos részt olvastam, nekem rögtön a Dijkstra jutott az eszembe. Volt egy jó időszak, amikor összekerültem egy igazi programozóval, aki nagyon penge volt és ketten kiegészítettük egymást. Amit akkor csináltunk közösen az baromi jó volt.
Továbbra is tartom magam a korábbi kijelentésemhez: [link]
------------
Személy szerint, nagyon-nagyon nem szeretem a python-t, de úgy általában az interpretált nyelveket sem. A szükséges minimumra törekszem a munkám során. Értem, hogy miért lehet jó a python, de engem sokkal inkább aggaszt az, hogy túl sokat kellene tanulni ahhoz, hogy valamennyire biztonságos kódot írhassak. Ez a gondolatom jellemzően igaz a többi nyelvre is. A C++-ra is kifejezetten haragszom. A C++20 standard kiadás előtt itt volt Magyarországon Bjarne és elmondta, hogy mi lesz a standardben. Nekem igazából csak egy kérdés volt a végén, amit nem mertem megkérdezni, hogy "maradt még olyan speciális karakter a billentyűzeten, amit nem használ már a nyelv?". Egyébként kb 10 évig C-ztem és utána váltottam go-ra. Nekem nagyon tetszik a go, valószínűleg azért, mert a Google-nél mérnökök dolgoznak és csináltak maguknak egy olyan nyelvet, amit mérnöki szemlélettel dolgoztak ki.
hogy pl több szálon akarnék egy map-be egyszerre írni
[sync.Map] ha nem akarod wrappelni a sima
map
-t, mert mondjuk nincs idő ilyenekkel foglalkozni.a kész bináris simán lehet 10+ MB, mivel semmi optimalizációt nem csinál a fordító
Igen, a go binárisok nagyok, de nem a fordító miatt, hanem azért ahogy a go oldotta meg a library kezelést. A go bináris csak annyi shared libraryre dependál, ami a minimum ahhoz, hogy futni tudjon. Linux az
ldd
mutatja be ezt jól. E helyett minden statikus lib, amit a linker fog egy binárisba szerkeszteni. Emiatt nagyok a binárisok, illetve amiatt is, mert a linkerek nem nyúlnak bele a fordított kódba (a linker igazából nem más mint egy symbol matcher) és így ha csak egy symbol is használva van a statikus libből, akkor húzza az egészet. Ezzel a szemlélettel a go teljesen szembe megy a C/C++-os világgal, ahol a shared library-s megoldás a preferált. Viszont így lehet az is, hogy a Linuxra fordított bináris standalone az összes disztrón fut.Az alábbi kód maximum a szerencsének köszönhetően menti el a fájlt. Ez egy wait groupért kiált, de szerintem nem érdemes goroutinesítani a mentést.
func main() {
...
go SaveImage(response.MapImagePng)
}tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!