Új hozzászólás Aktív témák

  • Somatom

    veterán

    válasz ghiottone #1009 üzenetére

    Azt nem állítom, hogy tisztán értem a téma minden összefüggését, de egy kisregényt biztosan tudnék írni arról, hogy miért nem olyan egyszerű ez a dolog. Az MHL egy teljesen más story. Már a Samsungokban sincs MHL támogatás. Sztem USB-C -vel nem is működne. Ahhoz Slim Port adapter kell. De, ez még csak a probléma hardveres része. Van néhány szoftveres kérdés is. Pl. az, hogy mindenképpen kernel támogatást igényel, ami a Z Play -ben nincs. Ezen többféleképpen lehet változtatni, de ha már van legális mód (értsd: garivesztés nélkül, hivatalos dokumentáció alapján), akkor érdemes azon a szálon elindulni. Ehhez kell az MDK, és erről szól az a blogbejegyzés is. Én is ezt fogom tenni, csak az én firmware -m (a készítője szerint) fejlettebb, többet tud, mint a leírásban szereplő.
    Aztán ott a felbontás problémája. A kijelző felbontása nem egyenlő a rendszerkép felbontásával (mínusz status, és navi sáv, mert az Android azt külön kezeli). Ebbe nem akarok jobban belemerülni.
    De, ha lenne is kernel támogatás gyárilag, az egyetlen USB port elfoglalása nem szerencsés. Ezért is jó az MDK, mert azon még két plusz port van. Az egyik tud SlimPort kimenetet, a másik pedig mikro USB. Remélem, hogy az OTG kompatibilis.

    Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

Új hozzászólás Aktív témák