Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • twofatcat

  őstag

  válasz Tapsi #510 üzenetére

  Ismét tájékozatlan vagy. Google Play certification nélküli Android telók globálisan elég kevés embert érdekelnek, mert ugye az a lényeg Google ökoszisztémát kedvelték meg az emberek elsősorban. A Huawei esetében most látjuk Google appok nélkül mennyire fogy USA-ban.

  https://www.androidauthority.com/google-oem-licensing-345806/

  [ Szerkesztve ]

 • twofatcat

  őstag

  válasz Tapsi #516 üzenetére

  Ismét tájékozatlan vagy. :D Sweeney kitweetelte Cooknak írt emailjeit, abban is benne van, hogy azt akarják elérni user bármilyen forrásból telepíthessen vagy olvasd el az Epic peranyagát.

  Ja mi meg azt mondjuk, ha neked nem tetszik az Apple módszer, megvan a lehetőséged másra, mivel nemcsak az Apple gyárt okostelefont és mobil oprendszert.

  [ Szerkesztve ]

 • Giovan!

  addikt

  válasz Tapsi #516 üzenetére

  Jézusom, hát te a valóságot akarod tagadni? :Y

  Szerinted mivel fog járni ha nyílt rendszert csinálnak az iOS-ből, amire bárki telepíthet bárhonnan bármit? Ez benne van a peranyagban, hogy az Apple kontrollját kell megszüntetni, hogy ne csak az általa ellenőrzött forrásból lehessen appot rakni az iPhone-okra.

  Vagy te hogy képzelted hogy ha ez bejön, akkor hogy fogja ellenőrizni az Apple appokat? Kb. ugyanannyi kontrollja lesz az iOS fölött, mint a Google-nek az android fölött.

  Itt van az idézet magától Sweeneytől, ha nekem nem
  hiszel:

  Sweeney said that they undertook the actions as "we're fighting for the freedom of people who bought smartphones to install apps from sources of their choosing, the freedom for creators of apps to distribute them as they choose, and the freedom of both groups to do business directly.
  Nagyon nehéz ezt máshogy értelmezni, mint ahogy én értelmeztem.

  [ Szerkesztve ]

  It's clearly a budget. It's got lots of numbers in it.

 • Giovan!

  addikt

  válasz Tapsi #524 üzenetére

  Ok, te tényleg nem akarod/tudod felfogni, hogy amit az Epic akar, hogy külső forrásból is lehessen appot telepítenie bárkinek (még csak véletlenül sem csak alkalmazásboltokról van szó, lásd az idézetet), afölött az Apple semmilyen formában nem tud kontrollt gyakorolni. Ez a cél, hogy ezt a kontrollt megszűnjön az iOS fölött. Nincs olyan, hogy nem enged be, mert meg sem kérdezi senki a véleményét. De én elengedtem, még Sweeney saját szavainak sem hiszel (még ki is emeltem pedig a lényeget :((( ), és jobban tudod hogy mi az Epic célja, mint maga az Epic.
  Elképesztő, és teljesen magabiztosan nyomod tovább, azután is hogy el lett magyarázva, hogy nem úgy van ahogy azt te képzeled...

  [ Szerkesztve ]

  It's clearly a budget. It's got lots of numbers in it.

 • Giovan!

  addikt

  válasz Tapsi #526 üzenetére

  Idézet tőled:

  Nem, az EPIC nem akar ilyet. Nem is értem, hogy honnan veszed ezt.
  p.s: ne keverd a technikai és a pénzügyi kontrollt!

  Erre jött a reakcióm. Most meg már hirtelen nem arról beszélünk amit az Epic akar :U

  Ismerd be, benézted, nem néztél utána, nem tudtad hogy az Epic teljes droidosítást akar. Nincs ezzel baj, a legműveltebb közgázon végzett szakemberekkel is előfordul, hogy tévednek.

  [ Szerkesztve ]

  It's clearly a budget. It's got lots of numbers in it.

 • Giovan!

  addikt

  válasz Tapsi #528 üzenetére

  Egészen biztosan lehetne úgy üzemeltetni, de az Epic nem ezt akarja, hanem full nyitást. És nem csak twitter üzenetekben, hanem a konkrét peranyagban is. Az Apple állítólagos monopólumát ugyanis szerinte így kell megszüntetni, hogy el kell venni tőle a kontrollt az iOS fölött.

  Én mondjuk nem tartok igényt semmilyen alternatív forrásból származó appra. Ha lennének ilyen elvárásaim, akkor nem iPhone-t veszek, hanem droidot. De én elégedett vagyok a jelenlegi rendszerrel, hogy bemegyek az App Store-ba, és ott van minden, az Apple ellenőrzi, és nekem ez így pont rendben is van. Akinek meg ez nem tetszik, annak még mindig ott a droid, mivel hálistennek az Apple-nek nincs monopóliuma a mobilpiacon.

  [ Szerkesztve ]

  It's clearly a budget. It's got lots of numbers in it.

 • kpbendeguz

  őstag

  válasz Tapsi #503 üzenetére

  "Az autók piacán öldöklő verseny folyik, marhára nem érett a piac. "

  Talán a mobil appok piacán nincs öldöklő verseny?

  " A Tesla pedig többször majdnem csődbe ment, nyereséget még most sem nagyon termel."

  Más autógyártók is hol csődbe mentek, hol megmenekültek, ezen kívül a Tesla már termel nyereséget és a cég értéke is brutális mértékben növekszik. A lényeg, hogy teljesen outsiderként képesek voltak megtapadni egy telített piacon állami szabályozás és pereskedés nélkül. A jegybankok pénznyomtatása pedig a tradicionális autógyártókat sokkal jobban segíti (mindenki elsőnek a saját autóiparát próbálja helyzetbe hozni), így az nem jelent versenyelőnyt a számára.

  Egyébként pedig az Apple és a Google is egy telített mobiltelefon piacra lépett be és lett sikeres az innovatív termékeiknek köszönhetően. (Volt is gúnyolódás az iPhone bejelentésekor, hogy Jobsnak elgurult a gyógyszere, ha egy 500 dolláros billentyűzet nélküli telefonnal akar egy ilyen kiélezett versenyben érvényesülni.)

  "Számtalan beszállítóval dolgoznak együtt a gyártók, és képesek kontrollálni az általuk szállított alkatrészek minőségét. Szóval ez nem valós érv."

  Nem igazán értem, hogy az alkatrész beszállítás mennyiben analógia az appstore-ok működésére, hiszen nem a vásárló válogatja össze különböző beszállítóktól, hogy milyen futóművel kéri az autóját, hanem a gyártó maga dönti el, a vásárló meg vagy viszi az autót futóművestől, vagy nem.
  Ráadásul a beszállítók nem indítanak pereket az autógyártók ellen, hogy keveslik a beszállítói árat meg mert önálló beszállítói piacteret akarnak és médiakampányt se nagyon látunk, hogy "Audi luxusprofit felár nélkül a fűtött bőrülés 30%-al olcsóbb is lehetne".

  De oké, tekintsünk el ezektől és fókuszáljunk a beszállítói minőségellenőrzésre.
  Ugyanis az Apple jelenleg is pontosan ezt teszi: kontrollálja a külsős fejlesztők által szállított alkalmazások minőségét. Az alternatív store-okkal pedig pont ezt a kontrollt vennék ki az Apple kezéből.
  Az Apple vagy képes szűrni az iOS-re telepített alkalmazásokat, vagy nem.
  Ha az alternatív alkalmazásboltokból települő alkalmazásokat is szűrheti, akkor ugyanúgy hatalommal visszaéléssel fogják vádolni, hogy csak azért tilt le egyes appokat, mert azok nem az Apple üzletéből települnek. Ha pedig előírhatja a biztonsági protokolt az alternatív store-oknak, és ellenőrizheti a szabályok betartását, akkor meg azzal fogják támadni, hogy a protokol szigorításával próbálja ellehetetleníteni őket.
  Azaz vagy csak névleg lesznek alternatív áruházak, de a gyakorlatban továbbra is az Apple dönt mindenről, vagy az iOS userek elbúcsúzhatnak a biztonsági szűréstől.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • Busterftw

  őstag

  válasz Tapsi #535 üzenetére

  Akkor mirol, mert egesz eddig errol vitaztunk, hogy legyen nyitott meg legyen verseny ami a vasarloknak jo, ami olcsobb arakat jelent.
  Ha nem errol szol, akkor vegkepp nem ertem hogy hasznalhatja ezt az userbaset az Epic fegyverkent.
  Kerdezzenek meg akkor minden usert, ok mit akarnak.

 • kpbendeguz

  őstag

  válasz Tapsi #531 üzenetére

  A Tesla-t arra hoztam fel példaként, hogy nem kell állami beavatkozás ahhoz, hogy egy telített piacra új szereplő tudjon belépni. Hogy ezt a konkrét esetben milyen tényezők teszik lehetővé, az lényegtelen, mert ezek a tényezők más vállalkozások számára is ugyanúgy adottak.

  "Leírtam, hogy hogyan lehet kontrollálni külső alkalmazásboltok minőségét azzal a peremfeltétellel, hogy az Apple ezt kikényszerítheti."

  Én meg erre írtam, hogy ez nem oldana meg semmit, csak átterelődne a "miért nem engedik az alternatív alkalmazásboltokat, ez így hatalommal való visszaélés" balhé a "miért szabályozzák az alternatív alkalmazásboltokat, ez így hatalommal való visszaélés" narratívára.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • kpbendeguz

  őstag

  válasz Tapsi #548 üzenetére

  Nincs olyan, hogy mobil oprendszer piac.
  Nincs olyan, hogy megveszed a telefon hardvert, majd veszel hozzá oprenszert és otthon feltelepíted rá.
  Mobiltelefon piac van, ami nagyon is sokszereplős és öldöklő verseny folyik a márkák között. A mobil oprendszert a gyártók választják, mint a termék egyik összetevőjét és egy üzleti döntés a részükről, hogy sajátot írnak-e vagy mások által fejlesztett oprendszert licenszelnek. Az Apple úgy döntött, hogy saját rendszert fejleszt a saját hardverére, a többieknek meg jobban megérte a droid.
  Az alkalmazásbolt önmagában meg nem hogy nem egy piac, de még csak nem is termék, hanem a mobil platform alapszolgáltatása, amit a droid esetében a hardver gyártó lecserélhet a sajátjára.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés