Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • twofatcat

  őstag

  válasz Tapsi #503 üzenetére

  Na de az Epic azért is nyávog, miért akarja az Apple, Google ellenőrizni a cuccot, és a nyitott Androidnál is sírnak miért ír ki sideload biztonsági figyelmeztetéseket a rendszer. Egy autóalkatrész mire a vevőhöz, szervizbe kerül könnyebb elcsípni a minőségileg kifogásolt darabot. Digitális programkódnál, az Epic azt akarja bármilyen forrásból lehessen telepíteni, na ott hamar megvan a baj.

 • Giovan!

  addikt

  válasz Tapsi #503 üzenetére

  Ha az Apple-nek engedélyeznie kell majd a külső forrásból történő app-telepítést, akkor konkrétan nulla rálátása lesz erre. Ahogy a Google-nek sincs droidon, hogy egy noname 3rd party appstore-ban pl. ingyen adják a fizetős appot, és ki tudja mit juttatnak fel telepítéskor a user telójára.

  Épp ez a lényege az egésznek amit az Epic hivatalosan el akar érni, hogy az Apple ellenőrzése megszűnjön a platformja fölött.

  Tobey could have stopped Thanos when he was invading Earth, but he missed the part where that was his problem.

 • kpbendeguz

  őstag

  válasz Tapsi #503 üzenetére

  "Az autók piacán öldöklő verseny folyik, marhára nem érett a piac. "

  Talán a mobil appok piacán nincs öldöklő verseny?

  " A Tesla pedig többször majdnem csődbe ment, nyereséget még most sem nagyon termel."

  Más autógyártók is hol csődbe mentek, hol megmenekültek, ezen kívül a Tesla már termel nyereséget és a cég értéke is brutális mértékben növekszik. A lényeg, hogy teljesen outsiderként képesek voltak megtapadni egy telített piacon állami szabályozás és pereskedés nélkül. A jegybankok pénznyomtatása pedig a tradicionális autógyártókat sokkal jobban segíti (mindenki elsőnek a saját autóiparát próbálja helyzetbe hozni), így az nem jelent versenyelőnyt a számára.

  Egyébként pedig az Apple és a Google is egy telített mobiltelefon piacra lépett be és lett sikeres az innovatív termékeiknek köszönhetően. (Volt is gúnyolódás az iPhone bejelentésekor, hogy Jobsnak elgurult a gyógyszere, ha egy 500 dolláros billentyűzet nélküli telefonnal akar egy ilyen kiélezett versenyben érvényesülni.)

  "Számtalan beszállítóval dolgoznak együtt a gyártók, és képesek kontrollálni az általuk szállított alkatrészek minőségét. Szóval ez nem valós érv."

  Nem igazán értem, hogy az alkatrész beszállítás mennyiben analógia az appstore-ok működésére, hiszen nem a vásárló válogatja össze különböző beszállítóktól, hogy milyen futóművel kéri az autóját, hanem a gyártó maga dönti el, a vásárló meg vagy viszi az autót futóművestől, vagy nem.
  Ráadásul a beszállítók nem indítanak pereket az autógyártók ellen, hogy keveslik a beszállítói árat meg mert önálló beszállítói piacteret akarnak és médiakampányt se nagyon látunk, hogy "Audi luxusprofit felár nélkül a fűtött bőrülés 30%-al olcsóbb is lehetne".

  De oké, tekintsünk el ezektől és fókuszáljunk a beszállítói minőségellenőrzésre.
  Ugyanis az Apple jelenleg is pontosan ezt teszi: kontrollálja a külsős fejlesztők által szállított alkalmazások minőségét. Az alternatív store-okkal pedig pont ezt a kontrollt vennék ki az Apple kezéből.
  Az Apple vagy képes szűrni az iOS-re telepített alkalmazásokat, vagy nem.
  Ha az alternatív alkalmazásboltokból települő alkalmazásokat is szűrheti, akkor ugyanúgy hatalommal visszaéléssel fogják vádolni, hogy csak azért tilt le egyes appokat, mert azok nem az Apple üzletéből települnek. Ha pedig előírhatja a biztonsági protokolt az alternatív store-oknak, és ellenőrizheti a szabályok betartását, akkor meg azzal fogják támadni, hogy a protokol szigorításával próbálja ellehetetleníteni őket.
  Azaz vagy csak névleg lesznek alternatív áruházak, de a gyakorlatban továbbra is az Apple dönt mindenről, vagy az iOS userek elbúcsúzhatnak a biztonsági szűréstől.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

Hozzászólok Aktív témák