Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Giovan!

  addikt

  válasz Tapsi #372 üzenetére

  Nem én akarom uniformizálni a teljes mobilpiacot, nem én akarok beleszólni a piac működésébe és korlátozni a verseny szabadságát azáltal, hogy egy, a piac által életképesnek talált koncepciót kinyírok csak azért, mert nekem nem tetszik. Te beszélsz ezekről. Én csak a piac szabadsága mellett érvelek, hogy hadd döntse el a user, neki melyik koncepció tetszik jobban, az Apple zártabb világa, vagy a Google nyíltsága.

  Monopólium akkor lenne, ha az egyetlen programozási nyelv, ami megtanulható lenne, a Swift lenne, ezért mindenki kénytelen lenne azt megtanulni és ezáltal az Apple termékeire programozni, akkor is ha nem tetszenek neki a szabályok. De erről szó sincs, aki elviselhetetlennek tartja az Apple szabályait, amik a kezdetektől fogva ugyanazok, az igenis mehet máshová, mert van választása.
  Ezért nincs kényszerítés, és ezért nincs monopólium, mert az iOS nem a világ határain túl létező valami, ami egyedül lebeg a semmiben, hanem a piac része, márpedig ezen a piacon van verseny, amiben az iOS és a szabalyai is meg vannak méretve.

  Az a baj veled, hogy nem vagy képes megérteni, hogy ha az Epic sikerrel jár, és megnyitja az iOS-t a külső forrásból származó appok elől, azzal nem mindenki jár ám jól. Aki szereti a zárt rendszert, azt hogy egy helyen elérhető minden app, és az Apple valamilyen szinten biztosítja a biztonságot, és azt hogy nem kell babrálni a rendszerrel, az pl. pont nem örül neki, ha ezentúl iOS-en is beköszönt a nyíltság. Te egyszerűen képtelen vagy felfogni, hogy nem mindenkinek ugyanazok az igényei, mint neked.

  [ Szerkesztve ]

  Tobey could have stopped Thanos when he was invading Earth, but he missed the part where that was his problem.

 • Busterftw

  őstag

  válasz Tapsi #372 üzenetére

  "Aham, tehát akkor végül csak elismered, hogy monopol piacról beszélünk?"
  Nem, majd ha a biro kimondja. A jovobelato es jogi hatter nelkuli talalgatasokat meghagyom neked.

  "Az okostelefonok piaca ekkor elhanyagolható méretű volt, nem volt valódi korlátja a piacra lépésnek."
  Persze, hogy is gondolhattam volna, barmit, hogy kijojjon a narrativa.
  Mondd ezt a HarmonyOS-nak. Most sincs korlatja. Barki felvehet fejlesztoket, mernokoket, lehet a Foxconnal gyartatni (minden nevesincs kinai gyartonak megy, akkor a kinai hatteru Epicnek is mehet) es lehet uj OS-t irni.

  "Erre törekszik az EPIC, ezért perel. Hogy megnyissák a zárt rendszert."
  Tulajdonjogrol hallottal? Az nem verseny, hogy mas altal felepitett rendszert tonkretesznek.
  Ez aljas, patkany modszer, nem verseny.

  "Ha az EPIC sikerrel jár, akkor a végén a fogyasztók járnak majd jobban, mert csökkenő jutalék és növekvő verseny mellett a végfelhasználói árak is csökkennek. "
  Aha, ez volt a duma a PC-s Epic Store mellett, aztan a jatekok tobbsege ugyanannyi mint Steamen.

  "Ezért abszurd számomra az a Stockholm-szindrómás eset, ahogy az Apple-t véditek foggal-körömmel."
  Nem az Apple-t vedem, hanem azt a befektetett munkat, penzt es idot, amit az Apple az elmult 10 evben beleolt. Ugyanugy felszolaltam a Microsoftnal is. Nagyivben letojom a ceget.
  Azt vedem, hogy a sajat tulajdonodba ne szoljon bele extra profit remenyeben barki.
  Nekem ez nem verseny es igy ne legyen.

  Ki tehet arrol, hogy sikeres lesz a termeked es nepszeru? Miert kell azert egy ceget buntetni, mert valami jobban rakott le az asztalra?

  Miert nem kotelezzuk inkabb az usereket, irjak elo torvenybe, hogy minden 1 millio emberbol 250k hasznalhat csak iOS-t, 250K Androidot, 250K HarmonyOS-t, 250K meg KaiOS-t.
  Aztan akkor nincs problema, nincs monopolium. Ha lesz uj belepo akkor ujraosztjuk.

  Szep vilag.

Hozzászólok Aktív témák