Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • twofatcat

  őstag

  válasz Ezekiell #619 üzenetére

  Miért csak az Apple-ről beszélsz? Apple bosszúja az éhező fejlesztők ellen? Iparági dolog a 30%!

  Egyébként az Apple akármilyen gigacég, még ők hallgatnak leginkább a fejlesztőikre és usereikre, ha lassan is. (évekbe telt, de elérte a nép ne legyen hatalmas hangerő ikon az iPhone kijelző közepén! :D)

  "utána szerinted lehetséges lenne ezeknek a cégeknek egy normális partneri viszonyt folytatni az Apple-el? Nincs az az Isten..."

  Ez a saját feltételezésed. A valóság a nagy balhék közben is, ha érdekük tartják a partneri viszonyt. Apple vs Samsung per: kitől rendel kijelzőt az Apple? Samsungtól. Amikor a Netflix és a Spotify reklamáltak az appok miatt: kompromisszumra jutottak. A mostani Epic húzásnál is volt egy adott időszak várják vissza őket napokon belül, ha megfelelnek, ne a játékosok fázzanak rá amíg pereskednek.

  Te folyton retorzióról, kirakásról, bosszúról, megfélemlítésről, óriási fejlesztői elégedetlenségről beszélsz. Közben viszont tíz éve virágzik az mindkét nagy mobil áruház. Emelkedik a fejlesztők száma, újaké is, bevétel is, ezekre könnyen rákereshetsz, ne haragudj nem hiszem el neked, hogy gulág mert azt mondod. Még magad is elszólod "olyan mennyiségű dev cég van" nem lehetséges, hogy a fejlesztők elégedettek az App Store-ral és a Play Store-ral? Szóljunk a gyerekeknek ne tanuljanak programozni, mert szerinted ilyen zsákutca? Szerinted azért nincs tíz éve tömeges Twitter, petíció kampány és virtuális tüntetés, mert az Apple azért is bosszút állna? :D Nem bírom már komolyan venni ezeket.

  Tökéletes nincsen, biztos vannak elégedetlenek, viszont a tények azt mutatják a többség köszöni jól van. Az, hogy neked fejlesztőként rossz élményed volt az Apple és a Google áruházában a 30% miatt, az olyan dolog, hogy más fejlesztőnek (elég soknak a statisztikák alapján) pedig nincs óriási gondja. Vettem nemrég két appot, mindkettő indie egyszemélyes hobbi, évek óta csiszolják és ezek szerint nem félnek.

  Mellékes megjegyzés: volt egyszer egy Windows Phone, egyes országokban már 10% részesedéssel, nem elfelejtve a Microsoft saját baklövéseit, mégis alapvetően a fejlesztők magasról szartak a platformra és maradtak a bevált iOS-Android pályán.

  "A Samsung vs Apple és hasonlóknál ott azért kb egyenlők közötti pereskedésről van, és 1000 szálon össze vannak fonódva. Ez nem igaz a devekre azért, nagyon nem egyenlők, és jobban függnek az Appletől, mint fordítva (véleményem szerint sokkal jobban)."

  Ez vicces, másik Spotify topikban most tudtam meg valakitől, hogy az App Store fejlesztők nélkül sehol nem lenne az Apple. :)
  Hozzád szólva, ilyen az élet: a méhészek függenek a méhektől, az autószerelők az autógyáraktól és autóvásárlóktól, ha te csak iOS-ra tanulsz meg programozni és pár év után úgy érzed átverés, lehúzás a 30%, kezdettől ismert szabályok és félelemben érzed magad, akkor máshoz kell fogni.

  (a trollkodásról nem tudod mi az, ha a számodra nem tetsző megindokolt érvek és alátámasztott ellenvélemények szerinted trollkodás, nem esett jól ez a vád, azért nem veszem a szívemre, mert definíciók terén korábban is akadt probléma nálad úgy érzem)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák