Új hozzászólás Aktív témák

 • Tapsi

  addikt

  válasz Busterftw #443 üzenetére

  Nem nem, az Apple 12 evvel ezelott, 10 maganyos appal a Storeban is monopoliumot elvezett az Apple Storeban, ahol 30% volt a fee.

  Ennek az ellenkezőjét senki sem állította.

  Ha en fejelsztokent nem akarok mas Store-t iOS-on, az en erdekem hogy lesz biztositva?

  Az van, hogy ez nem egy valós igény. Ugyanis neked semmi hasznod nem származik abból, hogy csak 1 store van, miközben károd igen. És semmi károd nem származna abból, ha több store lenne, csak hasznod. Szóval nincs logikus indoka annak, hogy tiltakozz.

  Ha a Fortnite skinek piaca akkorává válik, hogy az ott lévő monopólium káros, akkor azt is vizsgálni fogják, biztos lehetsz benne. Jelenleg egészen biztosan nem ez a helyzet, de az tuti, hogy több nagyságrenddel elmarad az Apple Store-étól.

  Mas munkaja gyumolcset es tulajdonat ne akarja senki igy learatni es lerombolni.

  Itt nem lerombolásról van szó, az Apple nem jutna koldusbotra. És ismét arról van szó, hogy bizonyos piacméret felett te automatikusan erőfölényben vagy másokkal szemben. Kvázi érdemtelenül. Ez egy helyzet, amelyet kezelni kell. Az Apple nem csak önmagának köszönheti a piaci erőfölényét, hanem számos szerencsés körülmény együttállásának. Ez rengeteg ilyen nagyvállalatról elmondható. Jelenleg az a helyzet, hogy a gazdag gazdagabbá, a szegény szegényebbé válik, ami a társadalmi összhasznosság szempontjából nem jó. Az államnak az a feladata, hogy ezt maximalizálja, ezért regulázza az ilyen cégeket. Jobb esetben.

Új hozzászólás Aktív témák