Hozzászólok Aktív témák

 • kpbendeguz

  őstag

  válasz Tapsi #240 üzenetére

  "Az ugye megvan, hogy a Google is be lett perelve? Szóval őt felhozni ellenpéldaként elég erős öngól, nem gondolod?"

  Ahol szintén 30% a jutalék:
  GOG
  MS Store
  XBox Store
  PS Store
  Nintendo Store
  Wallmart
  Amazon
  BestByte

  hogy csak a legfontosabbakat említsük.

  "Nem a piac árazta be, hanem az Apple. Ha holnaptól felemelné 50%-ra, akkor az onnantól 50% lenne. Ettől lesz valami monopol piac."

  Az Appstore jutalék több mint egy évtizede változatlan. Az iOS ökoszisztéma a 30% jutalékkal együtt lett sikeres, azaz a piac árazta be. Ha holnaptól felemelnék a jutalékot 50%-ra, akkor a fejlesztők nagy része kivonulna az iOS-ről, ami már az iPhone eladásokban is keményen kiütközne, azaz az Apple versenyhátrányba kerülne a mobil platformok piacán. (Ahol nyilvánvalóan nincs monopol helyzetben.)

  "Ugyanez a helyzet a mobiloknál is. Ha te Iphone-t akarsz használni, akkor alkalmazásokat csak az App Store-ból tölthetsz le rá. Tehát az Apple-nek monopóliuma van az IOS alkalmazások terén. Érted?"

  Az iOS alkalmazások terén jelenleg is öldöklő verseny zajlik a userekért. A user számára meg kényelmi funkció, hogy csak egy appstore van, mert nem kell n+1 store-ba regisztrálni, hogy hozzájusson az exkluzív appokhoz.

  Egyébként meg nem szűkítheted le a versenyt egy általad önkényesen kijelölt piaci részhalmazra csak azért, hogy monopóliummal vádolhass sikeres piaci szereplőket, mert ennyi erővel bárkit bármikor meg lehetne vádolni monopóliummal.

  "A konzol rossz példa. Ugyanis ha én PS4-re akarok venni egy játékot, akkor azt nem csak a Sony-tól szerezhetem be, hanem besétálhatok a sarki boltba és megvehetem a kiadótól lemezen. Úgy, hogy ahhoz a Sony-nak semmi köze."

  Először is a lemezeken is 30% jutalék van, másodszor a bd lejátszó nélküli konzolokra csak online vásárolhatsz kizárólag a Sony alkalmazásboltjából.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

Hozzászólok Aktív témák