Új hozzászólás Aktív témák
-
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #345 üzenetére
Sajnos, én sem igazán bízok a root eljövetelében. Azokat az alkalmazásokat, melyeket engedett az alkalmazás kezelő, kiiktattam. Valamivel több a szabad memória, de keveslem, nehogy már a négy giga 25-30%-a legyen csak szabad, amikor minden ki van lőve. Ezért is hiányzik a root. A nyelv nem hiányzik, teljesen mindegy, hogy milyen nyelvű menü. Viszont a lokalizáció nem ártana. Főzött rom sem érdekel, korábban épp eleget próbálkoztam velük, a legtöbbnek volt valami hibája, a hardverek kezelésével.
-
stemplar07
őstag
válasz
Remekelek28 #350 üzenetére
Szerintem a G6 és a V20 nem fogják ütni egymást , mivel a V20 az eu-ban nem lesz , valószínű egy gyors SOC lesz benne 4-6 GB ram , vízhatlan 5,2-5,5 " unibody , másodlagos kijelző és audió hardver nélküli modell várható , a Galaxy S7-8 mellé :-) De ezek csak találgatások, ...
-
Remekelek28
őstag
válasz
stemplar07 #352 üzenetére
még mindig a v20s-ről beszélünk..
-
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #353 üzenetére
Nem, elmaradt. Ma estére várható. Minden elő van készítve zenék felmásolva mindkét szerkezetre. Ma megejtem este, vagyis próbálom. Szeretnék túl lenni rajta, és ha olyan az eredmény, mint amit várok, szeretnék, akkor az iBasso megy az apróra.
-
stemplar07
őstag
válasz
Remekelek28 #354 üzenetére
Te --,,elek,, remek
A helyzet u.a. a V20s- ben lesz másodlagos kijelző és audió hardver , a G6-ben ezek nem :-) így ok ? -
L4D1K
őstag
válasz
stemplar07 #349 üzenetére
Valóban az "S" felől kérdeztem
Remélem idén még kerül belőle EU-ba. Egy jó időre megoldaná a telefon/lejátszó-felvevő gondomat. Az ára persze magas de a tudása kárpótol.
# ANTAL Tuning #
-
stemplar07
őstag
Új firmwaret jelez OTA n , v10d 480 Mb
Valaki felrakta már ?
Januári az ausi már megkapta , ma jelzett a sea verzió . Nektek is az van ? -
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #359 üzenetére
Nekem még nem jelzett. Február másodikai c jelű van fenn. Rámentem a frissítésekre, de ott azt írta ki, hogy up to date vagyok.
-
stemplar07
őstag
Este jelzett , felraktam , én az LG Bridge-vel raktam fel, így teljes (2,81GB) firwaret frissített ,
Egy jó óra volt a folyamat , még nem néztem mi változott, biztonsági frissítés illetve javítások voltak benne .
Passz majd tesztelem , minden esetre a v10c,, lementettem az XDA-ról(SEA) az LGUP-al gyári firmwaret lehet visszatenni , ha nem jó . Természetesen nyelv bővítés nincs :-)
Az amerikai egy simesek már v10j/f- nél járnak ..[ Szerkesztve ]
-
babosmiki
addikt
Én ráengedtem az új frissítést, változást nem észlelek. Magyar sajna nincs, bár nem igen hiányzik..Go launcer-t használok, az meg szépen tud magyarul..
"Galaxy Z Fold3, Watch Active2, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
stemplar07
őstag
válasz
stemplar07 #364 üzenetére
Helyesbítek a Nova Prime most már kezeli a másodlagos kijelzőket is , V10/20 HTC . a duplakopp lezár a felső sávon, lezár , a duplakopp nyit eleve megy a zárt kijelzőn ..
-
babosmiki
addikt
válasz
stemplar07 #364 üzenetére
Igen minden rendben vele, a dupla koppot is be lehet állítani.
"Galaxy Z Fold3, Watch Active2, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."
-
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #362 üzenetére
Elnézést, hogy eddig nem írtam, de közben volt egy temetés is a családban. Meglepő számomra, hogy nem egyforma szoftver verziónk van. Az enyémen TW, vagyis taiwani, gondolom. És nem SEA. Te nem a Partnero-nál vetted? Az update nem izgat annyira, hiszen nem vagyok elégedetlen, minden szépen, gördülékenyen működik. Még bugot nem tálaltam. Még mindig nem kaptam meg a tokot, és az edzett üveg fóliát, amit rendeltem, csak egy sima átlátszó szilikon tok van rajta. Tegnap megvolt az első repülése a telefonnak, az asztalról sikerült leverjem. Túlélte, sérülés nélkül. A sarkára esett, a tok koppant. Miközben nyúltam érte, azt gondoltam, hogy most biztos jön a típus hiba, a kamera védő üveg törése. Elmaradt, szerencsére.
-
stemplar07
őstag
babosmiki-nek is SEA van, úgy látszik nem egy helyről szerzik be ez a ,,felkapott,, készüléket
Én a ,,repülő üzemmód,, miatt vettem rá a Nillkin flipp tokot, és a Nillkin üveg fóliát . A V10-et 3x védte meg ez a kombó..
Örülj h megúsztad, na ehhez kijelzőt szerezni ... az nem lehet egyszerű ..
A firmware- ban semmi extra nem történt , működik , change log-ban nem részletezték a javításokat .. -
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #368 üzenetére
A SEA melyik piacra készült? Lehet, hogy ahhoz van root? Ezt a tokot rendeltem, 15.-én érkezik elvben. http://m.ebay.co.uk/itm/For-LG-V20-Belt-Clip-Shell-Swivel-Holster-Hybrid-Cover-Case-Screen-Protector-/142222415486?hash=item211d1dd67e:g:dT8AAOSw241YXibH&_trkparms=pageci%253A93929778-eec3-11e6-afb9-74dbd18018f8%257Cparentrq%253A22daba4d15a0a357195c4bbcfffdaa34%257Ciid%253A1
Az edzett üveg fólia is itt lesz addigra, gondolom. -
stemplar07
őstag
SEA = Singapúr Ha H990DS akkor sajna régiótól függetlenül nincs root .
Engem nem is zavar , .. a High Gain megy rajta az a lényeg .
ha linket teszel be akkor a szövegszerkesztőnél használd a ,,link,, menüt mert összetördeli így .
de azért meg néztem , jónak tűnik a tok ..én ezt a tokot szeretem, a V10-re is ezt vagy hasonlót használtam, kinyitod , felold, lezárod-lezár, nem kell tapperolni stb. a másodlagos kijelzőn mindent elérsz ( zene-hívás stb.) és ha telefonálsz zárva marad ,nem kened össze a kijelzőt :-) Nyáron védettebb , pl.ha motorozok bevágom így a túradobozba ..
az üvegfólia pedig ez az ami megjött : Nillkin H+ PRO 2.5D 0.2mm Tempered Glass Screen Protector For LG V20 , a V10-en is ezt használtam, vékony, le van kerekítve , 2 esést is kibírt , elrepedt de alatta a kijelző sértetlen maradt .
[link][ Szerkesztve ]
-
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #370 üzenetére
A telefonról irkálok, és a mobilos weboldalon nem jelennek meg a linkelési lehetőségek.
-
norvik
aktív tag
A valós tesztig még mindig nem jutottam el, de azért hallgatgatom itthon is a telefont a Denon fülessel. És annyit már most nyugodtan kijelenthetek, hogy ez a telefon messze a legjobb hangú telefon, amit valaha hallottam. Igaz, a V10-hez nem volt szerencsém. Ezelőtt egy Meizu Pro 5-öt használtam. A sok pozitív vélemény ellenére nekem nem volt túl jó véleményem róla. Eléggé jellegzetes hangja van, és nem igazán tud meghajtani egy jobb fülest. Egy átlag telefonnál ugyan jobb a hangja, de ez közel sem elég ahhoz, hogy audiofilnek nevezzék, pedig így hirdette magát. Nekem csalódás volt. Ezt hallgatva nincs hiányérzetem az iBasso iránt. Azt nem mondom, hogy jobban szól nála, még nem hasonlítottam össze őket. De az biztos, hogy nem akarom letenni a V20-at, hogy az iBassot akarjam hallgatni. Nem egy olcsó készülék, de kicsit sem bánom, hogy megvettem. Biztos vagyok benne, hogy ha nem döglik be, sokáig lesz a társam, hosszú ideig nem fogom lecserélni..A Pro 5 egy fél évig volt használatban nálam, és már az első napokban azt mondtam, hogy csak pénz kidobás volt a csere. A meggyőző hangja mellett egy szép és izmos hardverrel elásott készülék. Kevés hibája van. Nekem csak a root és az amoled hiánya fájó. Na és végezetül: Naxos, Jazz at the pawnshop. SACD. Telt, kérek, szép puha mélyek, a szaxis a fülembe "húzza", a szomszéd asztaloknál ülők dumcsizását, hallom, az üveg, a pohár csörgésével együtt. Gyors, nem sziszegős magasak. Nem fedett, de túlzásba sem esik. Jó hallgatni.
-
stemplar07
őstag
Na , örülök ,hogy tetszik a hangja ( de ahogy már mondtam is High Gain-ban ha megismétled , még jobban fog tetszeni )
Remélem én is ,hogy jól rakták össze ezeket , mert a G4 bootlop , alaplap története nem volt valami biztató ...
a V10 nél és a G5 -nél már nagyon ritkán fordult elő .. illetve szoros korreláció van a leejtett telefon és a későbbi alaplap meghibásodás között ... ( ezt tudom ,mert egy ismerősömnek 2x cseréltek alaplapot a G4- nél , de azt is tudom, hogy nem bánt finoman vele...hiába van tokban a rázkódás nem tesz neki jót , állítom a fele G4 amin bootlop fordult elő leejtett készülék volt ..)
Az amoled bizony jobb a szemnek és a fogyasztásnak is.. hát ez van .. viszont hiába amoled az S7 ha a hangja , erősítője vacak , hiába tettem hozzá a Fiio e12a-t , mégis a V10-et használtam zenére amikor még megvolt . És a V20 hangja még emelt egy szintet ezen , órákig lehet hallgatni , nem fárasztó , nagyon szépen szól , a Fiio X3II -m sehol sem volt már a V10-hez sem ..[ Szerkesztve ]
-
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #373 üzenetére
"( de ahogy már mondtam is High Gain-ban ha megismétled , még jobban fog tetszeni )"
Úgy hallgattam. -
stemplar07
őstag
Ok , nem tudtam ,hogy megoldottad :-) a Denon fülessel .
Ha poweramp-ot átállítod DVC 0-100 -ra milyen hangerővel tudod a Denont hallgatni ?
Én a Flacokat max 30-35 , a DSD-t 40-45 körül az ATH-AD900x-el , az MSR7-el még kb, 5-el lejjebb , értelemszerűen mivel zárt füles .[ Szerkesztve ]
-
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #375 üzenetére
Változó. Függ a felvételtől is, hiszen vannak halkabb és hangosabb felvételek. De dsf , Jazz at the pawnshop, csendes környezetben 55, de ekkor már a legkissebb részletet is jól ki lehet venni. A Sony-nál ugyanez 40. Itt már nem csak az impedancia számít.
-
norvik
aktív tag
Olvastam egy angol nyelvű tesztet a v20 ról. A Sony 1000x-el hallgatták. Csupa szép és jó. Először kábelen keresztül hallgatott meg vele különböző telefonokat. Természetesen a miénk jött ki a legjobbnak. Aztán BT-n keresztül, aptX képes telefonokkal. És BT-vel is a v20 szólt a legszebben. Ezt már hülyeségnek tartom. Ilyenkor csak digitális jel megy át a fülesre, és a Sony dac-ja végzi a munkát. Az eredménynek teljesen egyformának kellett volna legyen, kivéve egy esetet. Sony z5 premium is szerepelt a telefonok között, és az már támogatja a fülesben is meglévő LDAC-ot, ami jobb, kb 25 százalékkal nagyobb adatátvitelt tud, mint az aptX. Vagyis 24/96-ot át tud adni.
-
stemplar07
őstag
-
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #378 üzenetére
Nem vehettem volna iPhone-t. Nem volt, és nem is lesz ilyenem. Nem azért, mert rossznak tartom. Nagyon jó készülékek. Egyszerűen nem kell, azért, amit képvisel. És a környezetemben levő iPhone tulajdonosok mentalitása sem túl szimpatikus számomra. Leszámítva talán az egyik unokatestvéremet, aki butácska, és nagyon sznob, de borzasztóan jó szívű, és segítőkész.
Nem mintha a Google sokkal szimpatikusabb lenne. Nem az. És Microsoft sem az. De manapság szükségem van egy okostelefon előnyeire, kéznél levő internet elérésre, és úgy gondolom, hogy a Google rendszere a legkissebb rossz a ma elterjedt rendszerek közt. Elég rugalmas, és ha van root, akkor a mezei user, egy kis tapasztalattal, utána olvasással már olyanná tudja tenni a rendszerét, amiben nem árasztják el a kéretlen reklámok, melyekért még nekem kell fizetni, az adatforgalom mennyisége okán.
A füles, mármint a Sony 1000x tudásának, minőségének tükrében meglepően olcsón került forgalomba. -
stemplar07
őstag
Apple , volt 3-4-5-6 , az UI ami jó más nekem nem tetszett , sem az egyebek, kötöttségek ..viszont tabletben az van egy régi Air , célnak tökéletes .
A Sony MDR-1000X B Prémium most a Sony boltban a legolcsóbb akciósan 119 , azért ez nem olcsó, de a szolgáltatásokat tekintve nagyon sokat tud , 3 éve az ATH-AD900x is ennyi volt ... de ez ugye a nagyságát tekintve csak otthoni használatra jó , viszont ehhez hasonló kényelmet még nem tapasztaltam .. ha hordozni kell akkor az MSR7 amit használok .. Kíváncsi lennék a Sony hangjára :-)más : ha csak telefonálás akkor viszont nagyon ajánlom a Plantronics Voyager Edge-t ,( persze tudom a Sony tökéletes headset is.. ) ha valaki megveszi ,többet nem akar kézben tartott telefonnal beszélgetni , sem autóban sem máshol , érzékeli ha berakod a füledbe , azonnal felveszi , ha bent van a füledbe- hangvezérlés, tökéletes zajszűrés ( Bukósisak alatt !! nem hallják kb 100-ig ,hogy headsetről beszélek .. 6 óra beszélgetés, nem dobálja el ..)
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
nagyúr
"Elég rugalmas"
Ez az egyik ok ami miatt még mindig droidot használok, megveszel jogtisztán egy zenét, gépen tárolod, ha iPhone-ra akarod rakni, akkor jönnek a problémák... A legtöbb app ami droidon free az iPhone-on fizetős, még a legegyszerűbb is... Szóval még pár évig droid, lehet, hogy 1-2 hónapon belül V20.
Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #380 üzenetére
Meghallgathatod, úgyis találkozunk. Nem szól rosszul, de azért nem is annyira jó, mint ahogyan a tesztekben szerepel. Féláron, hatvanért vettem, gari nélkül. Nem, nem kamionról esett le egy raklap. Csak ez egy promo példány, amit nem lehetne eladni, a vásárlók kéne tapizzák. Ennyit mindenképpen megért, ősszel lesz egy éves, és nem hinném, hogy bedöglene, vagyis a gari nem túl érdekes. Szervizbe biztosan kell vigyem, a beépített akksit előbb-utóbb cserélni kell, de ez nem jelent gondot, vásárlás előtt megérdeklődtem. Ha ha megjön a tavasz, én is kipróbálom sisak alatt, szintén -motoros vagyok
-
stemplar07
őstag
válasz
DJ. Ru$y #381 üzenetére
Több mint egy év V10 után és most 1 hónap V20 .. azt kell ,hogy mondjam, sajnálnám, ha a ,,V,, széria nem lenne , persze ez réteg telefon, mert aki ezt veszi a tudja ,hogy egy audiofil phabletet vesz :-) Tökéletesen ötvöz egy minőségi DAP/AMP és egy igen jó okos telefont ..
-
stemplar07
őstag
Na majd akkor ,,megfülelem,, a Sonyt . De a sisak alá az hogy fér el ?
Más : launcher
Nem rossz az LG UI, ( mindenesetre jobb mint a samsung ) de végre a Nova Prime támogatja a másodlagos kijelzőt is , és a duplakopp dolgokat, sokkal kevesebb memóriát használ,smoothabb, jobban testre szabható .. nagyon kedvelem .
Egy problem, van csupán, hogy ,,csak,, a rendszer nyelvét veszi alapul, és nem lehet átállítani magyarra, a V20 angol menüje miatt .. De ha az nem zavar akkor sokkal jobb mint a gyári launcher .[ Szerkesztve ]
-
norvik
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #381 üzenetére
Nem tudom, hogy neked jelenleg mid van. Ha nem sürgős, érdemes várni vele, hogy essen az ára. Egy bő hét után azt tudom mondani, hogy remek telefon, szép hanggal. Nekem, sajnos sürgős volt a vásárlás mert az előző telefonom Meizu Pro 5, feladta. És nem, nem én tettem tönkre. Napi használatban volt, beállítva automata esti ki, reggeli bekapcsolással. És egyik reggel úgy döntött hogy inkább nem indul el bootloopba kezdett. Folyamatos újra indulás, anélkül, hogy felébredne. És gyári rom volt rajta, semmi mókolás. Csak rootolva volt, de az is gyári, alapból engedve. Könnyen helyre lehetne hozni, ha itthon volna szervíz. De nincs. Amit lehetett, én megpróbáltam.
-
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #384 üzenetére
én is novát használok, már évek óta. Korábban apexet. Az LG gyári launcher meg az első órában nyugdíjba lett küldve. Feleslegesnek tálaltam beleásni magam a beállításokba, csináltam egy mentést egy régi telefonon, és erre áttettem, így nem kellett vacakoljak a beállításokkal. A Sony nem olyan hatalmas. Szűkösen, de befér a sisak alá, némi átalakítással, már nézegettem.
-
MasterMind
tag
Lassan egy hete én is nagyon szemezek a készülékkel, igencsak aggastyán iphone 4S-emet váltaná. Konkrétan fingom sincs semmiről, már ami az androidot érinti, jó kis challenge lesz.
Másfél éve vagyok boldog tulaja egy vsonic gr07 BE-nek, amit viszont sajnos ezen idő alatt semilyen DAC forráson nem volt alkalmam hallgatni, mondhatni kicsi rigó vagyok a minőségi zenehallgatás fészkében, de hát a V20-al megpróbáljuk összekötni a kellemeset a hasznossal. Voltam benn partneronál, de jelenleg csak ezüstöt tud hozni, nekem viszont a fekete kéne, szóval várakozóban vagyok, meglátjuk...
-
norvik
aktív tag
Nos, ráérek, lustálkodom, zenét hallgatok, szóval megejtek egy teszt félét. A Sennheiser PXC 450 kiesik, mert telefon nem kedveli. A Sony MDR 1000X szintén kiesik, mert vezetékkel hallgatva is dolgozik a saját belső erősítője, tehát nem lehet mérvadó, amit így hallok. Marad a Denon 7100, ami szerintem egy kitűnő fejhallgató. Annak ellenére, hogy zárt, nagyon jó térleképezéssel rendelkezik. Korábban, hangfal csere előtt, hangfalon is hasonló kiegyenlítettségre vágytam. A Sonus Faber Toy Tower nem tudta azt produkálni, amit ez a füles. Pedig nem egy rossz hangfal. A Jacques Loussier Trio felvételeit korábban mindig fedett, magas hiányosnak tartottam, amíg nem ezzel a fejessel hallgattam meg. Most a Dire Straits Brothers in Arms felvételét választottam. Dsf, nagyon jó minőségű felvétel, szerintem. iBasso-val kezdek. Nagyon szép, puha mélyek, tényleg a pincébe menőek. De nem tolakodóak, nem túlzottak. Mark Knopfler hangja, az elején, ahol szinte suttog, természetes. A cinnek nem sziszegnek, csak ott vannak határozottan. Mondhatom, hogy jobbra nincs szükségem. Később valami akusztikusat is választok. Az orgona a háttérben szintén szép, nyugodt. A szintiről nincs mit mondjak, mesterséges hangkeltés, nem lehet az élethez hasonlítani, hisz nem létezik. A gitár hangja. Hát erre se nagyon tudok mit mondani. Tetszik, tipikus Mark Knopfler játék. De más, akusztikus zenét kell válasszak, ha az élethez akarom hasonlítani a hangokat. Így most csak egymáshoz tudom őket hasonlítani, és ez így túl szubjektív lesz. Na, jöjjön a V20.
Furcsa, nem számítottam ekkora különbségre. Hiába, a fül emlékezete nagyon rossz. Nagyon jó, mégis más. Az iBasso melegebb, ez részletezőbb. Jobban szét választja a hangszereket. A mélyek nagyon hasonlóak. Magasban nagyobb a különbség, itt több van. Ha használnék hangszín szabályzót, itt bizony vissza vennék a magasból. Határozottan részletesebb. Hogy mondjam. Több hangot hallok, a gitár több részletből válik eggyé. Az orgona hasonló. Nem, inkább egyforma. Összeségében a telefon adja a részletesebb hangképet. Az iBasso melegebb, ez semlegesebben szól. Át kell térjek valami akusztikusra. Egy biztos, most már határozottan ki lehet jelenteni, hogy igencsak partiban vannak. Más a karakter, de mindkettő nagyon jó. És mindkettőben Sabre chip van, igaz az iBasso-ban csak duál mono. Amiben biztosan többet tud az iBasso, az a hangerő. Low gain-re állítva is kifújja a fejemet a füleim közül, ha meg magasra állítom, elviselhetetlenül hangos, érzékelhető torzítás nélkül. Ez olyan plusz, amire nincs szükség, hacsak nem valami extrém magad impedanciájú fejhallgatót kell hajtani. Keresek valami más zenét, és folytatom. -
norvik
aktív tag
Na, ha már emlegettem, Jacques Loussier Trio. The best of play Bach. Ebben nincs semmi elektromos, és ez is SACD. Most a telefonnal kezdek. Még csak válogatok a lemezen levő számok között, de ez a bevezetés is fantasztikus. Nem Dire Straits-el kellett volna kezdjek. Ez sokkal jobb erre a célra. Atyaég, telefonról ilyen mélyek. Hihetetlen. A szám végén, miután a zongora elhallgat, meg hallatszik a morajlása. Na, meg is van a kiválasztott. Bach d moll toccata jazz feldolgozása. Igaz, itt orgona helyett zongora van, de ebben is hatalmas energia van. Na és van dob, cintányér, dobseprű, ami szintén nem árt. Nagyon tetszik, ezerszer hallgattam, jól ismerem. A zongora játék kifejezetten virtuóz. És van bőgő is, ami az alsó régiókban játszik. Fantasztikus. Hát, biztosan nem mondanám. meg, hogy ez csak egy telefon. Ahogy a dob pörög, gyors, pontos. És igazi dob hangja van. Csak az tudja, hogy miről -beszélek, aki már hallott próbán, erősítés nélkül dobot. Nagyon, nagyon jó, de csak az eleje alkalmad tesztre, legalábbis nekem, mert amikor már bele lendülnek, és minden egyszerre kezd szólni, már nem tudok a részletekre figyelni. Olyan dinamikája van, hogy kedvem támad az asztali cuccommal is össze hasonlítani! Egyszerűen mesés, csak legekben tudok róla nyilatkozni. És mindezt most, zenehallgatás közben írom, ennél frissebb élmény nincs. Térben talán érzek hiányosságot, de halljuk az iBasso-t. Hát, úgy tűnik az iBasso jobb. Több energia, nagyobb a dinamika jobb térleképezés. Hiába, a fül emlékezete nem jó. Nagyon jónak hallottam ezt a zenét a telefonon. És jó is. De itt jobb. A dinamikához komolyabb erősítő kell. Nem kell a hatalmas hangerő, de ha egy dobnak oda csapnak ahhoz bizony kell az energia, ha jól akarjuk reprodukálni. Kicsit elment a kedvem, nem folytatom a tesztelést, nincs miért. Le tudom vonni ennyiből is a következtetést. A V20 egy remek hangú telefon, jobbat nem hallottam még, és nincs is, valószínűleg. Ha valaki egy nagyon alacsony impedanciájú fülessel hallgatja, nem fog benne csalódni. Magasabbakal kár próbálkozni. Egy hifistának is tud örömet szerezni. Ha nem itthon, néma csendben hallgattam volna őket, észre sem veszem a különbséget. Ha nem ez a fülesem lenne, csak a Sonyval hallgattam volna, akkor sem tudnám, hogy van különbség. Hordozható, valóban otthontól távol, munkahelyen, úton tökéletes társ. Nincs ennél többre szükség. De itthon inkább mást választok. És az a hangfal. Ha valami oknál fogva kénytelen lennék másokat nem zavarni, akkor az asztali erősítőre dugnám rá a fejhallgató kábelét. Aki leírta, hogy az A&K és Sennheiser HD 800-as kombó egy ligában játszott ezzel a telefonnal, nagyot hazudott, vagy süket, vagy bértollnok. Amit leírtam, azt meg is tapasztaltam, igaz, ha valaki akarja, tudom demonstrálni számára. És szigorúan csak ezekre a készülékekre igaz, de ezekre biztosan. A Denon egy könnyen hajtható füles. Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy van olyan fejhallgató, aminél ezek a különbségek nem jönnének elő. Pl egy Shure 1540-es. Nem tudom. És persze más is szóba jöhet. Nem drasztikusak a különbségek. A DX 50-et szerintem biztos veri a telefon. És néhány FIO-T is. És ez már önmagában is szép eredmény, hiszen azok dedikált lejátszók, mást nem is tudnak. Kicsit sem vagyok igénytelen a hangminőségre. A V20 bőven elég arra, ahol, ahogy hallgatni akarom. Az a plusz, amit az iBasso tud, sohasem volt, sohasem lesz kihasználva. Vagyis eladóvá vált. A szokásaim miatt. Itthon, csendben a hangfal a nyerő. A forrásom, a DAC-om, az erősítőm igencsak jók. Tehát nem fogok hordozható dolgot használni. Zajban, munkában, vezetés közben, ha csak a zenére koncentrálnék, hamar egy fára csavarodnék, vagy kirúgnának. Egyiket sem szeretném. Ja, és a Sony fülesével, nem is hallani különbséget, bár ez a Sony-ban levő erősítő műve. A Denon-nal meg biztosan nem indulok el itthonról. Hatalmas, nem lehet elpakolni, ha leveszem. És a telefon csörgését sem veszem észre vele.
A végére érve kap még egy sanszot a V20. Igazából nincs is szüksége rá, hiszen nagyon jól szerepelt, és nem mondanám vesztesnek. Míg ezeket a sorokat írtam, folyamatosan hallgattam az iBasso-n a soron következő számot, a hatodikat, ami egy Bach Pastorale feldolgozás. A középen valahol van egy bőgő szóló. Nagyon mélyre megy, pontosan hallani a húrok rezdūlését. Pár helyen az is hallatszik, ahogy a hangszer berezonál. Na erre a részre kíváncsi vagyok a telefonon. -
stemplar07
őstag
:-) javaslom csinál egy olyan hallgatási tesztet is ahol a Poweramp v3-al az eq-t tedd bass&treble állásba, utána tedd kicsit rá a basszust illetve még a treblét is, a stereox-et pedig 60%-ra . Hát én bármilyen bűnösen hangzik így hallgatom az Audiotechnikával ( lehet ,hogy ez a Denonon másképp zenél mivel az ATH Air bass hiányos kicsit ) ..
-
norvik
aktív tag
Ez a rész, vagyis amit erről a számról írok, rövid lesz. Egyenértéküek. Egyik sem jobb a másiknál. Pont ugyanazt hozzák. Talán azért, mert itt csak részletek vannak, de nincs nagy dinamikai eltérés. Akkor még egy utolsó.Legyen komolyzene, Négy évszak. Szintén SACD. Telefonon kezdek.
Meseszép. Jó a tér. A zenészek nincsenek összezsúfolva. Pontosan "látni" a szólisták helyét. Nem tudom, hogy mikrofonozták, de igazi 3d-s élmény. Keresem azt a részt, ami alkalmas lesz a többszöri meghallgatásra. Meg is van, 12-es szám, ősz, harmadik tétel. Nagyon jó. Átölel a zene, itt vagyok a koncerten. Van dinamika is. Öröm hallgatni. A végen hallatszik, ahogy leteszik a vonókat. Fennséges, nagyszabású. Nézzük az iBasso-t.
Van különbség, de minimális. Mélyebbre megy, és az a fránya dinamika. Ebben mindenképp erősebb. Ha anno egy telefon csak fele ennyire jó lett volna, soha nem veszem meg az iBasso-t. Maximálisan elégedett vagyok vele. Kicsit sem csalódás, már csak azért is, mert nem vártam el tőle A&K 240 minőséget. Ha megkapná az iBasso erősítőjét, világbajnok lenne. Ha az iBasso kapna meg a DAC részét, hát az is sokkal többet tudna nyújtani. A V20 tudja azt, amiért létrehozták. Fizikai képtelenség lenne ennél komolyabb erősítőt bele préselni. Ha mégis meg történne valahogy, hát nem tudnánk megfizetni. És ha kicsit számolunk, így is olcsó. Egyezer egy felső kategóriás telefont kaptunk, nagy belső tárhellyel, rammal. Jó duál kamerával, kivehető akkuval, sd kártya foglalattal, fémházban, egész jó kijelzővel. Mellé pedig egy iBasso DX 50-et biztosan verő audio lejátszót. Ha előre tudtam volna azt, hogy milyen lesz a véleményem a hangjáról, akkor is megveszem. Mert nagyon jó. De hát könyörgöm, mi a fenének várnánk el high end hangot, egy zsebre vágható készüléktől? -
Z.É.T.
őstag
(ne bántódj meg kérlek, de az a Denon füles minden, csak nem kiegyenlített hangú, kétszer volt a fejemen és olyan érzésem volt, mintha valaki játszott volna az eq-val - később néztem a frekiátviteléről grafikonokat, vízesés diagramot, melyek ugyanezt támasztották alá - a völgyei és hegyei között akár 20dB különbség is van)
[ Szerkesztve ]
"Isten a részletekben lakozik"
-
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #391 üzenetére
Amióta kicsit jobb cuccaim vannak, nem használok se hangszín szabályzót, sem loudness-t, sem ekvalízert. Felborítja a hangképet, legalábbis jó felvétel esetén. Rosszabbnál segíthet. De dinamikát nem tud az sem adni. A fejhallgatómat sokan mondják basszusban túlsúlyosnak, és ez igaz is, gyengébb láncban. Ha még erre adnék egy kis mély kiemelést, csak brummogás lenne. Nincs itt semmi baj, jó hangú a teló. Soha nem hallottam jobbat. Szerintem az is hatalmas eredmény, hogy simán ver dedikált lejátszókat. Egyszerűen a létjogosultságukat is megkérdőjelezi. Ha ez a minőség elterjed, sok gyártó leállhat a gyártással. Amúgy meg Sonyval fogom hallgatni többnyire, az meg olyan erősen bele szól a hangképbe, a saját erősítője okán, hogy ott valószínüleg nincs is dinamika hiány. Nem teszteltem, csak feltételezem. A Sonyt valószínüleg azért tartják jó fejesnek, mert hazudós a lelkem. Össze építették egy dac-kal, egy erősítővel, és ezek szépen illesztve is vannak, egymásra hangolva. Elárulom, hogy amikor ki van kapcsolva, nem megy az erősítője, olyankor borzalmasan rossz a hangja. Rissz-rossz dobozhang. Egy olcsó, 10 ezer forintos cucc is veri. Ami azért meglepő. Gőzöm sincs róla, hogy mit trükköztek, de bármit is, mert jól csinálták. Árkategóriájában szerintem nagyon jól szól, féláron meg pláne hogy best buy. Még úgy is, ha nem lenne benne BT, meg a sok szolgáltatás, csak simán vezetékes lenne, aktív zajszűrés nélkül. A Sennheiser PXC 450-ért, jó tíz évvel ezelőtt, 350 fontot adtam. Szerettem a Sennheiser-t, de a Sonynak jobb a hangja. Kivéve talán akusztikus zenén, ahol a Sennheiser levegősebb. Viszont messze kényelmesebb, és az akkuja is cserélhető.
-
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #394 üzenetére
Nem a gyárit használtam, hanem a PowerAmpot. Nem is próbáltam ki még a gyárit. Az első okostelefonom óta ezt használom, ismerem jól, pillanatok alatt testre szabom, szeretem, hogy könyvtárak szerint is lehet használni. A legtöbb meg előadók, stílus, és albumok alapján játssza le a zenéket. Ezzel csak az a baj, hogy ha nincs id3 tag, akkor nem kezeli egy albumként az egy albumot, hanem teljesen szétszórja. A hangja is a legjobb, azok közül, amiket ismerek. Így nem is kísérletezek mással.
-
norvik
aktív tag
válasz
stemplar07 #394 üzenetére
Ha még nálam lesz az iBasso, amikor találkozunk, kipróbálhatod.
-
norvik
aktív tag
Nem haragszom. Én is leírtam, hogy a többség véleménye szerint erősen mély orientált ez a füles. Igaz is, elismerem, gyengébb cuccokkal. De ha megfelelő -hajtást kap, jó a forrás, már nem ezt érzed. Akkor nagyon szépen lejátssza az ének hangot, és a magasakat is, úgy, hogy egyik sincs túlsúlyban
-
Z.É.T.
őstag
(Már nagyon off: Beyer A1 + Soner (nagy) + Hivox füleserősítővel is ugyanaz volt a helyzet és nem elsősorban a basszusával volt bajom. Hallgasd egészséggel, de ne "csapd be" magad, nem igazán kiegyenlített. Korábban audiophile/hi-end bemutatótermem volt, rövid ideig Beyerdynamic füleseket is forgalmaztam, de volt a fejemen Stax is, meg kb minden, ami 5 évvel ezelőttig jelentősnek volt mondható. Egyébként nagyon kellemes külsejű és kényelmes füles, de nem szívesen szoknék hozzá a színezéséhez és fázisproblémáihoz. Béke!
)
"Isten a részletekben lakozik"
-
stemplar07
őstag
Ok , köszi csak ez nem volt tiszta, melyik player..
Én a színezéssel úgy vagyok, mint az ételekkel , szeretem a visszafogott ,de fűszeres ízeket , és nem kedvelem az ,,ortodox,, hifista elméleteket , miszerint ,, nem kell az EQ , nem kell a Szubwoofer , ami nem sztereó az már nem is zene ,,
stb. ezt mindenki maga dönti el .... a Powerampot azért is kedvelem, mert albumonként testre tudom szabni ( és ha úgy ízlik színezni ) az ízlésemnek megfelelően ..
nekem univerzális audiofil/phablet élmény a V20 , tetszik .
a G6- ra kíváncsi vagyok , mert azért jönnek a hírek, hogy az 5,7" mellé esetleg ezt a QuadDac- ot is bele teszik .. ? nem tudom ..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Második kamera és kijelző, szokatlanul fejlett képrögzítés és audioképességek plusz katonai standardnak megfelelő ütésállóság – mi kell még a tökéletes óriástelefonhoz?
- Ukrajnai háború
- Politika
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb)
- [Re:] Amazfit GTR 3 Pro - szintkülönbség
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- [Re:] Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Venue 8 Pro tablet 27% ÁFA, 8" FHD+ IPS érintő x7-Z8550, 4GB RAM, 60GB, 388g, gar
- Ára alatt, Új Dell XPS 9305 ultrabook, üzletből, garanciával i5-1135G7 16GBRAM 512SSD 13,3"FULLHDIPS
- Lenovo ThinkPad T550 27% ÁFA, 15.6 HD, i5-5300U, 512GB SSD, 8GB RAM, gar
- Ára alatt, Új Dell XPS 9305 ultrabook, üzletből, garanciával i7-1165G7 16GBRAM 512SSD 13,3"FULLHDIPS
- GIGABYTE RTX 3090 24G OC GDDR6X EAGLE Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Időkép Üzleti Szolgáltatások Kft.
Város: Budapest
Cég: Webtown Informatika Kft
Város: Budapest