- Linux haladóknak
- Asustor NAS
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Crypto Trade
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenMediaVault
- Linux kezdőknek
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
válasz
Istvan2014 #76 üzenetére
Íme... Óvatosan szurkálni a késeket
Ez a topic mindenkiért született.
-
nubreed
veterán
Látom, vannak páran akik runboxot használnak. De Autistici/Inventati -val illetve posteo.de -vel vannak tapasztalatok itt? Pl Posteo tud angolul? Én is keresem a kiutamat a google által uralt világból ezért érdeklődöm ezek után most.
-
Undorító.
-
MomoSinX
aktív tag
Adblock mellett aztán küldhetik a hírdetéseket XD.
-
Zotya84
őstag
Senki sem fog fegyvert a másik fejéhez, hogy márpedig elfogadod, és kész, apelláta nincs.
Addig meg, amíg a színvonal az emberek 90+%-ának megfelelő, addig általában lesz@rják, hogy mi történik a leveleikkel - én is. Miért? Mert tudják, hogy olyan hogy ingyen, nagyon-nagyon régóta nem létezik. És ez még mindig olcsóbb/egyszerűbb, mint saját levelezőrendszert fenntartani. (Bár már nem megoldhatatlan a dolog, és annyira sokba sem kerül.)
Tudod, valamit, valamiért.
-
Geller72
veterán
Van olyan oldal, ahol én, a felhasználó jelölhetem be, hogy konkrétan mi érdekel és erről kaphatok hirdetményt. De ne úgy gondold, mint a legtöbb szolgáltatónál, hogy nah, van 40 kateg, adj meg legalább hármat, aztán kapaszkodj, mert jön a lavina. Ha én választhatnám meg KONKRÉTAN, hogy mely cégek, termékek érdekelnek, akkor szívesebben venném a reklámanyagokat. Így is keresek sok olyan terméket, amiről akár a fent említett, kulturált módon is megismerhetek. Ennek másik módja például egy adott cég hírlevele. Feliratkozom/előfizetek és megkapom. Ez is egyfajta célzott hirdetés, ha így nézem. Vagy nem jól gondolom?
-
Zotya84
őstag
"Nagyobb összegben mertem volna fogadni, hogy rögtön előjössz az eulával. "
De b*szod, pont az a lényeg. Genyóságtól függetlenül.Ez most olyan, hogy ezt meg ezt a videót megnézheted, töltsd le hozzá ezt a kodeket. Igen ám, csak mellé még pár reklámprogramot is felküldesz a gépre. Ez is genyóság, pedig ez is benne van az eulában, mégis a munkám jelentős hányadát adják az ilyen hülyeségek.
Na, akkor most miről is beszélünk?
-
bambano
titán
-
Geller72
veterán
Nagyobb összegben mertem volna fogadni, hogy rögtön előjössz az eulával.
. Mindenki ez mögé bújik - hogyha nem teszik - ne használd. Tudom, de ettől függetlenül nagy genyóságnak tartom. Persze nyilvánvaló, hogy nem csak a Google él ezzel a módszerrel, elég csak megnézni a hazai mail szolgáltatókat. A beérkező spam 100%-a az eulát képező hirdetőpartnereiktől jön.
. Erre valóban a legjobb megoldás egy saját mail szerver üzemeltetése. És ott legalább én mondom meg, mi a spam.
.
De hogy azzal a hozzászólással kapcsolatban is megemlítsek valamit, amibe belekötöttél, ott igazából azt jegyeztem meg kedves házigazdánknak, hogy az általa említett és általam idézett mondatát nem tartom előnynek.
#2 - numbred: -Mi a jó oldala?
#7 - szp: A spam és malware szűrés, ami ugyancsak nem lenne ennyire pontos a levelek elemzése nélkül.-Nos, eme utóbbi kijelentés tartalmát vontam kétségbe..annyira minimális az előnye, hogy sokkal jobban aggaszt ez az "elemzés" szó használata. Személy szerint engem zavar, ha elolvassák a leveleimet. Tudom, eula, meg minden..
.
-
Geller72
veterán
Ami engem nem érdekel, például a reklám, az nekem spam. Tehát, ha az én levelemet "elemzik" és ezáltal (szerintük) célzott reklámokkal tudnak "ellátni", az nekem bizony spam. Mert én nem kértem. Sokra megyek vele, ha egyéb más szemetet szűrnek, miközben az ő szemetüket (ami lehet, hogy a háromszorosa az egyéb spamnek) megkapom.
-
bambano
titán
és ha te egy olyan kerületben laksz, ahol az agyhalott önkormányzat átállt google apps-ra, akkor te adtál nekik engedélyt, hogy az adataid kimenjenek amcsiba? nem adtál, mégis...
(#42) emvy: hogy 5 dollár büntetést kell fizetned minden olyan spamért, ami bármi módon is kapcsolatba hozható az email címeddel.
-
bambano
titán
az állításuk téves, minden usa fennhatóság alatt hosztolt szerverhez hozzáférése van az nsa-nak.
az állításról meg annyit, hogy eddig is tagadta minden szolgáltató, hogy hozzáférnének a lomjaihoz, és kiderült, hogy ez nem igaz."GMail-nel lenne olyan lehetoseg, hogy nem profiloznak": outlook.
-
Zotya84
őstag
Na, ezzel nem értek egyet. Szerintem tökéletesen jó az emelített két megoldással, hisz attól függetlenül a cimkéket be lehet állítani (be is vannak), és ezáltal, ha szükséges weben is ugyanazt látom, mint a gépen, amit viszont bármikor kényelmesen tudok használni, ha valami okból offline lettem... Hisz ugye akkor weben sem tudom elérni a leveleimet.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Gyurvagyi #46 üzenetére
Levelezesrol volt szo. De naptarat ( Task,Calendar,Contacts ) megkapod Activesync-en is amit Gmailen mar nem kapsz meg. Webmail termeszetesen van. ( tobb nyelvu )
Semmilyen level nincs eldobva csak megjelolve. ( Webmailen gyarthatsz magadnak kulon szabalyt ha el akarnal valamit dobni.) A spamfilter meg tanul a te valasztasaid alapjan. -
gondolom mindenki alaposan áttanulmányozta az eula-jukat, különös tekintettel a mocsok módon kezelt spamre...
Erre gondolsz? Ezzel mi a baj?
"We may share email you report as spam with third parties for the purpose of assisting in industry initiatives to control undesirable email. You may opt-out of this via an option in the web interface."
-
Gyurvagyi
tag
Már kitalálta ezt a google
GoogleApps -
Ez egy jo kerdes, mert ha egy ismerosom privat domainnel hasznalja a GMailt, es en nem tudom, hogy o a Google-nal hosztolja a levelet, akkor amikor en emailt kuldok neki, akkor ki ad arra engedelyt, hogy az en adataimat hasznalja? Valoszinuleg jogilag nehezen tamadhato a dolog, de mint kerdes erdekes.
-
- [link] - allitasuk szerint az NSA csak az Ausztral kormanyon keresztul kaphatna engedelyt arra, hogy hozzaferjen az adatokhoz
- a privacy nem csak arrol szol (foleg nem arrol), hogy az NSA hozzaferhet-e az adataidhoz
- engem alapvetoen nem az NSA zavar a legjobban (az is zavar), hanem az, hogy a szolgaltatasert alaphelyzetben is az adataimmal fizetek. Tehat ha a GMail-nel lenne olyan lehetoseg, hogy nem profiloznak, cserebe mondjuk evi 50 dollar az email, akkor nekem az ugy eleg lett volna. De nincs.Tehat a 'pontosan ugyanakkora szemetdomb' egyaltalan nem stimmel.
Azert szoktam a Fastmailt javasolni, mert
- ertem az uzleti modelljuket, es ez arra alapul, hogy en penzzel fizetek az emailert -- ez nekem tetszik
- kivalo a szolgaltatasuk, gyors az UI, gyors es megbizhato az IMAP, es szuper a support
- ennelfogva nincs reklam, es nem is lesz -
Gyurvagyi
tag
válasz
turbulencia8 #33 üzenetére
Tökéletesen egyetértek. Ami a 400 Ft-ot illeti én azt gondolom olyan nincs, hogy ingyen e-mail...
Nekem is van fruux fiókom de az a bajom vele, hogy nincs a naptárhoz webes felület. Pontosabban most csinálnak valamit. -
turbulencia8
őstag
válasz
Gyurvagyi #30 üzenetére
Amikor töröltem a Google-fiókomat, akkor döbbentem rá, hogy amióta kb. 2008-ban regisztráltam, azóta minden keresési előzményemet konkrétan másodpercre pontosan rögzítette a nagytesó. Ez még nem is érdekelne különösebben, hiszen csak egy email fiók volt, de ugye ehhez hozzárendelték később az első market-es vásárlásomnál a bankkártyaszámomat (azt is eltárolták persze), még később pedig a GPS-adatokat is feltöltögették (az én érdekemben, hogy szükség esetén megtalálhassam a telefonomat). Ja, és a Play is egyre több, további spyware programmal gyarapodott (zseblámpa app botrány és társai).
A BB Z10-et és a runbox.com levelezőt én is nagyon szeretem, a havi tízezres mobilszámla mellett további kb. 400Ft-os levelezési költség nagyon megéri a nyugalmam miatt, és a runbox-nál kiválóan működik a push továbbítás mobilra. A fruux.com CalDav és CardDac szolgáltatása két eszközig ingyenes, a telón kívül a másik eszköz a Thunderbird. A fruux-ot javaslom azoknak is, akik ingyenes szinkronizációs alternatívát keresnek. -
Cheesy
őstag
Kéne csinálni egy anti-google topicot ahol secure megoldásokat lehetne megosztani egymással...
-
Cheesy
őstag
válasz
turbulencia8 #26 üzenetére
Nekem is elegem lett a gmailból, találtam is alternatívát. Ingyeneset. Francia mailszolgáltatás, ők meg be is intettek az NSA-nek, ha jól tudom.
Javaslom az alábbiakat:
openmailbox.org
mailoo.org (ezt használom)Valamint a saját domainemhez rendeltem a "hivatalos" címemet. Jobban is mutat, meg nem is lát bele senki. Legalábbis amíg el nem küldöm egy gmailesnek
(Vagy freemail, citromail, stb. szemétnek)
-
turbulencia8
őstag
Boldog vagyok, hogy az androidos telefonomat lecseréltem Blackberry-re (egy életre meguntam az androidot, és a nagytesó kémkedése amúgy is egyre durvább), nemrég pedig az összes Gmail-fiókomat is töröltem. Azóta runbox-ot használok a levelezésre, és fruux-ot a névjegyek és a naptár szinkronizálásához.
-
bambano
titán
hmm. megjavult az openssl bug, kénytelenek máshogy megoldani a levélolvasást
(#14) nobela: szerintem meg nem ingyenes a szolgáltatás, ráadásul a szolgáltatás és az ára egyáltalán nincs is összhangban. de ez engem csak minimálisan izgat, én megoldom a problémáimat gugli nélkül.
akkor izgat, mikor a törvénytelen alapbeállítások miatt a balfék ismerős feltölti az én adataimat is a guglira. olyankor el szoktam vele beszélgetni.
-
Dominó85
addikt
Szrintem meg a google-nek semmilyen "joga" nincsen ahhoz, hogy harmadik félként szabadon garázdálkodjon, dolgozza fel és használjai is az adataidat. Az emberi jogok kicsit magasabb rendűek, mint egy qrva szervezeté. De mindegy. Mind igaz amit írsz, de hát ez ellen már semmit sem lehet tenni. Max jot mérgelődni/röhögni rajta.
Kalandor
ott is van egy nagy pont pluszban sajnos.+1
-
Rendben, a Google felhasználókra vonatkozik, ők kérték, ők akarték, tiszta sor, minden kimenő levelet analizálhatnak, de aki nem Google felhasználó, annak a levelét is analizálják, pedig viszont nincs közük, az nem fogadott el semmilyen szerződést.
És még az sem járható, hogy akkor inkább nem küldesz gmail.com-os címre levelet, hiszen rengeteg domaint a Google szolgál ki emailezés terén, ami nem is derül ki elsőre.
-
MageRG
addikt
A PGP használata nem véd ez ellen, ugye? (Mert a szerveren nem titkosítva tárolódik a levél.)
-
nobela
senior tag
Neked mi bajod van, öreg? INGYENES szolgáltatás, vágod?
Vagy szerinted csak NEKED ez járna pusztán a két szép szemedért?
Ha nem tetszik nem használod, csinálsz egy saját mail szervert + domain hozzá oszt' jó napot.
Ja, de hát az meg pénzbe kerül?
Itt az adataiddal fizetsz a kvázi "ingyenes" használatért, leírták ezt már százszor.
És azt is hogyha nem tetszik akkor ne használd.Bizony így működik ez a csúnya kapitalizmus, nem akarnak neked ingyen adni semmit
-
Egonyolc
aktív tag
szvsz,
mondom úgy, hogy van gmailem
-
Dominó85
addikt
Analizálni "reklám" célbol? És komolyan van itt olyan aki ezt még beveszi? Xopja le magát a google, mert ez már rohadtul a személyiségi jogok megsértése. Mondjuk eddig is hozzáférhettek bizalmas informáciokhoz, de ezáltal ha írsz egy levelet teszem azt az okmányirodának, akkor a google szépen összegyűjti az összes infot rolad, ami még hiányzott. El mennek a büdös pitsába!
Szánalmas világban élünk kérem szépen... Perverz emberek tömkelegét alkalmazzák a google-nél.
Jönne már egy olyan OS telefonra, amihez nem kell a retkes gmail, hogy normálisan használni tudjam...
-
-
mallory303
csendes tag
Nem értem a fanyalgást. Ha nem tetszik, hogy a gugli elolvassa az összes leveled, akkor használj freemailt. Senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy gmailt használjon. Engem személy szerint abszolút nem izgat, hogy (az nsa-n kívül még a gugli is) elolvassa a leveleimet. Ingyé' van, ez az ára. Mellesleg meg vagyok győződve róla, hogy már legalább egy évtizede ai-t fejlesztenek és többek között ezzel is etetik.
-
nubreed
veterán
válasz
juliabrilke #5 üzenetére
Aha, csak a válaszod irreleváns a kérdésemet illetően.
-
Zotya84
őstag
És imap, pop használatnál ki nem szarja le, hogy reklám célra használja. Tegye. Ha meg véletlenül weben néznék rá, ott meg a noscript és az adblock miatt szintén nem látok reklámokat - sohasem. Amíg csak erre használja, hát tegye. Sőt, akár az ebből nyert adatokat felőlem el is adhatja, sokra nem megy vele - legalábbis az enyémmel. Engem egyelőre emiatt nem zavar.
-
nubreed
veterán
Mi a jó oldala?
-
wolfman
veterán
Lassan lassan, de a reklámkutatás egyre durvább méreteket ölt. Meg a Google arcán a bőrvastagság.
Új hozzászólás Aktív témák
it Frissítették az általános felhasználási feltételeket. Nincs több kérdés, az összes e-mail, illetve csatolmány is átesik az analízisen, hogy még célzottabb hirdetéseket küldhessen a Google. Van jó oldala is.
- Új Lenovo LOQ - 144Hz 7435HS 32GB 1TB RTX 4070 Premium Care - üzletből, részletre is
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 4G (8/256 GB) fekete
- TP-Link Deco S7 AC1900 (3-Pack) Router
- Új! Apple iPhone 15 128GB minden szín 261 000Ft (MAGYAR NYELVŰ)
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy Z Flip 6 és Z Fold 6 - 3 év GYÁRTÓI garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest