- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
az zajlik a távközlési piacon, hogy a nagy zsíros falatokat eladtuk korábban, azon jól megszedték magukat, és most kezdik felvásárolgatni és/vagy tönkretenni a kicsiket. Ezzel két baj van: a kicsik befektetése megy a levesbe és a magyar szakember munkája sem kell már.
na erre tesz rá egy lapáttal az állam.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Most így jobban belegondolva: mely profitábilis kínai szektorokat nyúltak le külföldiek?
Kínában mindig is vigyáztak arra, hogy a vállalkozásokban lényegi kínai tulajdonrész legyen, így náluk nem az fordul elő, hogy 100%-ban külföldi tulajdonú cégek viszik el a profitot, hanem az, hogy csinálják a saját belföldi bizniszüket, plusz még jön rá import munka.tehát kína pont nem jó példa.
az pedig, hogy nálunk most a helyzet jobb, mintha nem hoztak volna ide semmit, nem jelenti azt, hogy a helyzet abszolút értelemben jó. csak egy kicsit jobb. és azt sem fogjuk megtudni soha, mi lett volna, ha nem adjuk el a monopol közüzemi szolgáltatókat külföldieknek. én speciel sejtem, de a konkrét bizonyítást az idő lehetetlenné tette.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
az számomra is logikus volt, fel is merült, hogy mindkét projekttel önállóan mekkorát lehet kaszálni, akár pénzügyileg, akár adatlopási szempontból.
de az, hogy milyen remek disznóságokat lehet csinálni egy autóval, amit a saját műholdam vezet félre, az csak most esett le.
-
bambano
titán
válasz malnabokor #7 üzenetére
a geostacionárius műholdpozíciók nemzeti tulajdonban vannak, ez biztos. az pedig 36 ekm körüli pálya.
-
bambano
titán
kérdés, hogy ez nem a sima mezei lopás kategória-e?
merthogy a műholdpozíció és a frekvencia szűkös erőforrás, minden állam saját nemzeti kincse, amiért normálisan fizetni szokás.
nem tudom, ennyire nem másztam bele az űrjogba.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis