Hirdetés

Keresés
 • bambano

  titán

  "Linux alatt még nem volt olyan hogy el tudtam volna teljesen kerülni a terminált.": windows alatt olyan még nem volt, hogy el tudtam volna kerülni a cmd.exe-t. Akárhányszor rá kell néznem valami windows hálózati beállításokra, még mindig az a leggyorsabb, hogy cmd.

  Másrészt meg nyugodtan vedd egy kalap alá a linuxos terminált a windowsos regedittel. mindkettő alsó szintű bitfaragásra való, egyik nélkül sem úszod meg. Legalábbis itt a szomszédban a nagy w7 titok cikk topicja szerint nem úszod meg.

  "Pilótavizsga valóban nem kell, de az átlagfelhasználó mond már meg hogyan fog abban eligazodni.": mert az átlagfelhasználó hogy igazodik el, hogy melyik kodek pakkot meg médialejátszót meg vírus, malware, spyware kergetőt kell feltenni windowsra, és miért nem azt? Hidd el nekem, lejön egy víruskergető update, megakad tőle mondjuk a kitekintő gyorsvonat, az átlag felhasználó úgy megáll, mint a szög. csak valahogy ezeket az evidenciákat mindig elfelejtik a winfanok.

  Veszel mondjuk egy w7-es notebookot valamelyik boltban. Az átlagfelhasználó honnan fogja tudni, hogy ami szemetet (demo víruskergető, demo office, demo ez demo az, ilyen gyári tool olyan gyári tool, stb. stb.) az alapértelmezett telepítés felrak, azt hogy kell levakarni, hogy ha reggel beindítja a notebookját, ebéd előtt be is bootoljon? Láttad már, milyen kerek tud lenni az átlag felhasználó szeme, mikor közlöd vele, hogy a gyárilag felrakott demo vírusirtó licensze lejárt, azért nem fogja meg a vírusokat?

  Szóval azt látom, indokolatlanul fikázzátok a linuxot, miközben fel sem tűnik nektek, hogy a windowszal legalább annyi, vagy több orálozás van.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Vladi

  nagyúr

  "De pl. a Fedoránál (a 15-ösnél amit utoljára használtam) kapásból valahogy bugos volt a grafikus csomagkezelő és kb. az első hozzászólás amit valami hibabejelentő fórumon találtam az az volt hogy "használj yumot parancssorból"."

  Az ne legyen már érv, hogy egy fórumon, valaki azt mondta neked... nemár.

  Van vagy 3 csomagkezelő, használd azt ami nekem beválik.

  Jani másszál fel! Maradj a kompon!

 • tomtyi

  veterán

  41 évesen kezdve, alig Windowsos tudással, ellenben nyitottan az új dolgokra, az elmúlt kicsit több, mint 4 év alatt az Ubuntu használatához talán ha egyszer kértem ismerősön segítségét, az is némileg periférikus témában, némi ifconfig pofozgatáshoz. A többi olvasás és fórumozás. ;)

  (#107) rt06
  De mér eleve fals képet adsz, ha azt írod, hogy egy még most sem 11 éves rendszert 2 évvel ezelőttre 11 évesnek mondasz. És tévedésben vagy abban is, hogy én hasonlítanám a kettőt. A júzer hasonlította. Mikor megvették a gépet, a Vista volt (2007), azt nem akartak. Azt hiszem, érthető. Mivel a gép alapból 1GB rammal volt, a 7-nek akkor sem lett volna esély, ha a hétköznapi júzerek szemszögéből nagyon (szó szerint) látványos változást, javulást hoz. De a legnagyobb ilyen változás a már a Vistától hírhedtté vált UAC. Arról nem is beszélve, hogy minek venne 2 év után újra több tízezer forintért egy újabb sw-t, mikor az igényeit megfelelően kielégíti az Ubuntu is?

  乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  Van néhány disztró, ami alapból többet tud, mégis nagyságrendekkel kisebb igénye van, mint pl. egy XP-nek.

  XP-nek? Ne nevettess már, nem is kapni régóta zixpét, jó hogy nem win 3.1-el hasonlítod össze mennyivel jobb a bubi. Ilyeneket kérlek ne írj mert az egész hozzászólásod komolyságát kérdőjelezi meg.

  Jajj már, gondolkodj. Ezt írtad: "3. gépnek böngészős netbookra lehet, bár ott meg az erőforrásigény miatt lehet jobb választás a win"

  Amit írtam, a Windows 7-tel szemben is megállja a helyét, de azt próbáld meg használni pl. egy EEEpc 701-en... Sokkal valószínűbb, hogy egy kevés rammal és kis háttértárral rendelkező netbookra XP-t rak valaki, mintsem próbál Win7-tel szenvedni. Persze az új cuccok nem XP-vel jönnek, de nem csak olyanok léteznek.

  Nézzünk egy példát. Mondjuk 512Mb ramos gépből kéne valami kis netezős masinát csinálni. Ha már Ubi a téma, az Gnome2-vel 384 Mb ramon már tök jól futott. Milyen MS operációs rendszert küldenél itt a versenybe, ha nem XP-t?

  ---------------------------------------------------

  Többire:
  Én meg Win alatt nem tudtam elkerülni a CMD használatát, ha érdemben kellett valamit buzerálni az IP címek kapcsán. Vagy mondjuk DLL regisztrálás, egyebek...

  Nem kell otthonosan mozogni a Linuxban. Ha valaki mondjuk Linux mellett nő fel, és leül Windows mellé, ő sem fog semmit érteni. Annyit kellene megérteni, hogy bizonyos nyitottságra van szükség új dolgok megismeréséhez.

  Átlagusernek ritkán kell a csomagkezelő. A program nevét be tudja írni a gyors keresőbe, a kidobott csomagok mellett meg ott van a leírás. 0 Linux tapasztalattal nekiálltam Ubi 8.04-et használni, el tudtam olvasni és tudtam értelmezni a csomagkezelőben látottakat, akkor nem volt még semmilyen SW központ.
  Aztán később rászoktattak a terminál beli dselect progira, de ettől még Bambano is óva int mindenkit, pedig tök jó.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)