Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Pingüino

  aktív tag

  válasz sz.balazs.95 #26 üzenetére

  Az Apple az egy másik világ. Aki azt megveszi, azt pont nem fogja érdekelni, hogy pár évente hardver csere van. Sőt, hamarabb cseréli magától, mint hogy rá lenne kényszerülve. Tőlük ezért nem is hallani soha, hogy panaszkodnának.

  Viszont azok után, hogy a Linuxokat közösségi fejlesztők megoldják, hogy a legváltozatosabb hardvereken is többségében teljesen hibamentesen elfutnak, egy nagy multicég csak ne panaszkodjon, hogy mennyi mindenre kell fejleszteniük. Megvan hozzá az erőforrásuk. Ha így sem megy, az az ő saruk, nem a hardver sokszínűségé.

  A valódi probléma az, hogy profitmaximalizálás miatt megpróbálnak minél kevesebb munkával minél többet kivenni. És hát ahhoz ez valóban kell, hogy minél kevesebb hardverrel kelljen foglalkozni, és a biztonsági megoldások miatt minél kevesebb hibára kelljen számítani.

  Csak kérdés, hogy fogadjak a userek?! Sztem nem lesz itt tömeges hardvercsere. Mindenki vagy marad a 10-en, vagy meghackeli a 11-et, vagy átmegy Linuxra. De ha jól láttam egy újabb cikket, már megy is a visszakozás, ahogy szokott. Állítólag csak futni fog az régebbi vasakon is. Csak nem minden frissítés fog jönni rájuk.

 • Sirus86

  csendes tag

  válasz sz.balazs.95 #26 üzenetére

  Pl ipari megoldások miatt. Vagy orvosi cuccok, lásd röntgen. 2 millió forint körüli összeg lenne kicserélni az interfacet, amit 64 biten is menne. Magyarországot szigorúan nézve megcsinálják Lölő és barátai majd ? Ők talán igen, de egy mezei rendelőben nem nagyon valószínű. Még wc papírra sem telik... Vagy pl nálunk az 20-50 tonnás gépek vezérlői. Milliós euró tétel, de a gép meg él magában 50 évig. Nem fogják kicserélni, csupán emiatt. Akkor marad a legacy windows 32 bit valami majd.

  És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!

Hozzászólok Aktív témák