Új hozzászólás Aktív témák
-
winhate
őstag
Nagy a csend. Megtöröm.
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
current
tag
Ha valakinek van HT-1080Z School Computere, szólhat.
Vevő lennék.
-
Auratech
őstag
Tavaly nem olvastam ezt a cikket. Most igen. Atarisként azért annyit elmondhatok, hogy van olyan Atari, ami gyakorlatilag nem kapható vagy ha igen, drága. A Falcon030. Mivel ilyen masinám (is) van, nézegettem a kínálatot, ami nem volt és egyre inkább nincs. Az eredeti gyári verzióból 20 000 db került a kereskedőkhöz, amin meghőköltem. Azt hittem 100x ennyi készült legalább... Klónok(clab, hades..) készültek, de az nem ugyanaz.
Mikor nekifutottam, hogy eladásra dobom a masinát, rákényszerített, hogy törődjek vele. Annyit tököltem vele, hogy mire elindult a gép, a becsábított vevő megunta az életét is(bocs). Nem adtam el végül.
Ki kellett cserélnem a foppy meghajtót (szerencsére szabvány 1.44) és a benne csücsülő 20Mb(!!) winyót is kicseréltem egy 540 Mb-ra, ami Atarinál olyan, mintha Gb lenne. Időközben sok szoftver ingyenessé vált, és újra szárnyra kapott a masina. Egyedül egy PLCC Motorola 68881 FPU hibádzik bele, ami anno megsérült.
A gép egyik hibátlan funkciója, hogy jelezze, az aktuálisan magasnak tartott teljesítmény megmosolyogtató lesz röpke pár év alatt. Így lesz ez a mai erőművekkel is.Auratech Field Recording
-
truebaba8
tag
Mindegyiket vegig jatszottam, programoztam, kellemes emlékeim vanna róluk, pl a ht 1080Z iszonyatos karakter ismetlese, vagy, hogy amig a "Kardhalak es kincsek" c. konyvből bevertem a kodot egy hónap alatt, és aztén rossz lett a szalagos kimentés...
A gimiben meg az egyen videoton computerek... jajj..Eszembe nincs megint ilyet venni elavult vackokkal foglalkozni, autóban/motorban sem értettem meg ezt a nagy "retro" odaadast, hal isten, hogy mar nem iyen vacak autokkat kell vezetni..
-
-
DOS volt nekem is az egyik kedvencem amúgy !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ceia
őstag
válasz
MaxxDamage #105 üzenetére
Jó volt a DOS/Win98-as korszak, akkor még nem voltak úgy elszállva a hardverek és még én is képben voltam
it's more fun to compute
-
Remek írás, grat hozzá !
Annyira nem retrózok, de a PII/PIII szériát szeretem (Dual Socket) és nem kis pénzembe került összerakni ilyen gépeket (összességébe) ami saját kollekcióm gyarapítja !/és igazi quality darabok és azok is ritkák, maga az alaplapok főként és a spec. kiépítés, mert megpróbáltam a maximális támogatottság szerint beszerezni a hardvereket és úgy felépíteni a rendszert)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
tatabike
őstag
Nekem is zöld fülöp volt a C64-hez. Imádtam. Elite64-et toltam hónapokon át...
Körülnéztem apró oldalakon. C64 floppyval, játékkal, minden működik, irányáron 5ezer...
Még a doboza is megvan. Nincsenek még annyira elszállva az árak szerintem, mint a cikkben írja a szerző.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Upo
addikt
válasz
coyote55 #101 üzenetére
C64-hez volt piroskávás junoszty tévém, normál fekete-fehér, a Rádiótechnikában volt (ha jól emlékszem) leírás video bemenetre, kompozit+hang, pár passzív alkatrész kellett, egy 5 pólusú aljzatot építettem be neki, luminance+audio jelről über képe-hangja volt, azért a csatorna választókat ki kellett ugrasztani hozzá hogy ne keveredjen mögé a tv műsor...
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
coyote55
őstag
Junoszty 603D (itthon nem forgalmazták, csak a Birodalomban) zöld monitor képcsővel...
23 cm-es képátlóval!
Két kábel ment bele: az egyiken az Apple IIe videójele, a másikon pedig a hang a végfok bemenetére.
A gépben a hangot egy SN74 LS74 állította elő, és egy Darlington tranzisztorral hajtotta meg a hangszórót.
Egy "cseppet" volt csak bádogvödör hangja, de ezen nagyon sokat segített a kis TV kimenőtrafós végfoka, a borzasztó kemény négyszögjelből majdnem színuszt torzított, de így vált elviselhetővé a zene.
Régi szép idők...[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
Sobriety
tag
-
Piftuka
veterán
Én nem örülök neki, hogy ilyen drága az Amiga1200, ugyanis nagyon rég óta szeretnék vásárolni egy komplett szettet.
Hogy ehhez többszázezer forintot is ki kell fizetni... az elképesztő!
"Aquila non captat muscas."
-
RexMaximus
senior tag
A cikkben szereplo hasznalt piaci arak magasak. A megjelolt arakon sokszor megkimelt, gyari csomagolassal agyutt kaphato peldanyok vannak. Sargult, hianyos stb peldanyok toredekeibe kerulnek...
-
Pötyi
őstag
A többek pedig egy HP PA-RISC, egy SUN SparcStation és egy Silicon Graphics.
Szép kis társaság, mondhatom...
QNX is cool!
-
coyote55
őstag
Én az amerikai "népgépet", a C64 nagy ellenfelét, a közép- és főiskolák alapgépét, az Apple ][ -t hiányoltam az összeállításból. Kár...
Memento Mori!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
SunMount3r #82 üzenetére
Na, erről beszéltem: [link]
Az enyém is van kb. ilyen állapotban és ennyiért én is adok hozzá eredeti magnót és egy "Nodes of Yesod" kazettát.
-
SunMount3r
nagyúr
A meghajtót én elcseréltem egy rakat számítógépes újságra, ma már úgy érzem kár volt, de akkor úgy éreztem megérte. Akkoriba feladni egy hirdetést, hogy "C64 Floppy eladó" teljesen esélytelen próbálkozás lett volna és még vagy 10 évig az is volt.
Szerk.: A Giana Sisters örök emlék a zenéjét mai napig tudom fejből fütyülni. Az is 2 Player-ben volt az igazi, nyűttük a Quickshot-okat rendesen!
[ Szerkesztve ]
-
ceia
őstag
válasz
SunMount3r #78 üzenetére
Nem lesz rablás, ennyiért nem fogja eladni
Amigás játékok: Ez inkább úgy volt, hogy 1MB-os A500-on ment minden játék és pár nem ment A500+ illetve A600-on. Kompatibilitási problémájuk volt a kickstart 2.x miatt. De volt rá megoldás, barkácsoltak az újabb Amigákba is 1.3 kickstartot, és egy kapcsolóval lehetett váltani 1.3 / 2.x között. A két ECS Amiga között pedig nem volt olyan különbség, ami miatt csak egyiken, vagy csak másikon futott volna egy játék..
Felhasználói program más téma, abban voltak, amikhez 1MB chip ram, ECS, vagy az újabb kickstart kellett, és amiatt nem mentek A500-on.Kedvenc C64 játékom: Van több, de ha csak egy lehet, az a Giana Sisters
Amigán nehezebb, hiszen sok csúcs játék van rá. De talán az Another World.it's more fun to compute
-
kpal
nagyúr
Pincében lévő P1 mikor lesz jó áron eladható még 10-15 év ?
-
Nagytalp
senior tag
Kár volt eladnom: [link]
-
Nagytalp
senior tag
válasz
SunMount3r #75 üzenetére
Floppy nincs már meg? Nekem is Ocean floppy meghajtóm volt de sajnos eladtam. Volt 3,5"-os floppy meghajtóm is azt most visszasírom.
-
SunMount3r
nagyúr
C64/II-őm volt anno, Ocean floppy-val. Sajnos egyszer vettem hozzá egy Quickshot Cobra-joystick-ot aminek a kompatibilitás kapcsolója hidegre tette a gépet. Akkor már mindenki Pentium-okkal nyomta és mikor elvittem egy szervizbe, a szakik csak ingatták a fejüket. (Gondolom) a kukában végezte (mert otthagytuk a szervízben), most így belegondolva kár volt érte, lehet valami fanatikus szerelő még helyre tudná rakni nekem.
Amit viszont mindig is akartam az egy Amiga 500+ lett volna. Az újabb játékok közül sok csak ezen futott, de mindig néztük az újságokban a kompatibilitási listákat, hogy mi fut 500-on, mi 500+-on és mi 600-ason és a szerint változott a terv, hogy melyik legyen inkább. Aztán nem lett semmi az egészből, akkoriban az a 30-35e FT is elég húzós volt amit egy használt gépért adni kellett volna.
Kedvenc játékom C64: Leaderboard Golf, ha van hozzá legalább 2 játékos, egyszerűen megunhatatlan.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Ennek a játéknak mi volt a neve C64-en? Battle city?Illetve volt még egy olyan játék, ahol a képernyő aljáról felfelé kellett haladni, lóháton és vasúti vagonokat lőni. Ismeritek?
.
-
hege8888
aktív tag
Hmm.. ez jó cikkk volt:
Nálam a mérleg:
c64:
mind 3 modellből működő példány, összesen olyan kilencet számoltam legutóbb össze, persze pár cak donornak jó. Kb 3 db 1541, vagy 1541/II.
c16: 1 müködő, kettő donor, pedig zok hátulján van egy kapcsoló, valószínű plus/4-re bővítve, de meg se mukkantak. (iskolából kaptam pár hete egy karbantartó ismerőstől)
VIC20-at is kaptam, valószínű modulátor baja van, mert bekapcsol, csak tarka színes képet ad.Amiga:
500-as, még a sajátom,
600-ast fel kéne javítani, mert a floppykat kinyírja..
2 mega memóriát láttam hozzá ebayen 13000Ft lett volna..Ja, meg egy c128/D, kb 10 éve egy PC szervíz bontóból utánam dobták egy 500-asért.
Sajna külön billentyűzetes, múltkor láttam hozzá ebayen, végül 13000 ezer körül vitte el valaki.. Huhhh..
De neten egyszer láttam valami drótóolást, hogy egy c64 billentyűzetet alakítottak hozzá.Ja, az emulátorosdi nekem múltkor pont rosszul esett, mert a Pinball Dreamsel androidon nem tudtam játszani, mert nincs két Shift...
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
-
Upo
addikt
Nekem még van 2 db eredeti HT 1080Z, 1 C64G+magnó+2 floppy (egy régi redőnyös meg egy 1541-II külön tápos)+action replay MK7, meg egy A500 512K bővítővel de sajnos az egyik CIA chip rossz benne (már így került hozzám), úgyhogy vagy floppy van vagy joystick portok, attól függ melyik foglalatban van a jó.
Ha valaki tud eladó A500 CIA-t akkor üzenjenBlogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Nagytalp
senior tag
A jelenlegi projektem egy A500 Plus rendbetétele. Sajnos az előző tulaj lefújta metál kék színre és a lakkot sem sajnálta róla. Kb. 10 éve adtam érte egy akkor 1000Ft.-os hangkártyát mert a srác szerint nem működik. Azóta állt a sufniban és később a polcon. Most 3 éves a fiam és megmutattam neki a régi gépeket. Az A500 Plus pedig mint kiderült működik, RAM bővítés van benne és RF adapter hozzá.
Most az LCD TV-n be lett állítva külön csatorna az Amigának, a C64-eknek, a Plus4-eseknek, a C16-nak és az Enterprise128-nak.
Jut eszembe, Seltron200 volt valakinek?
Sajnálom, hogy anno eladtam.
Azért még A600 és egy C128 jó lenne!
-
ceia
őstag
Jó a cikk, az ilyen "retrósoknak" mindig örülök
Nekem C64 és Amiga volt, mindkettőt nagyon megszerettem és ez sosem ér véget. Én is gondolkodom a 64-es újbóli beszerzésén, de az Amigával úgy vagyok, hogy olyan már úgysem lehet amilyen akkor volt.USA billentyűzetű A500, de már ECS-sel szerelt, Telmex 512KB-os rambővítővel, narancsszínű power LED-del.. Ilyen. Szerintem gyönyörű gép. (de a C64 II is az!) Minden játék és demó futott rajta, és a haverok sorra hozták hozzám megnézni, kipróbálni azokat, amik náluk nem. Én meg "akkor már" lemásoltam az X-Copyval
valahogy mindig volt otthon egy doboz üres floppym.. Mindkét gépet emulálom PC-n (meg másokat), megvan rájuk minden játék, program, ami csak tetszik. A régi kedvenceim, és azok is, amiket az adott gépre akkor nem tudtam megszerezni, de olvastam róluk az 576 Kbyte-ban, Guru-ban, CoV-ban. Az igaz, hogy a valódi hardver élményét nem tudja visszaadni az emulátor. De pl. Amigára hogy lett volna meg ennyi minden? Hála a netnek és a PC nagy tárhelyének, ma ezt könnyen meg lehet valósítani, az első demótól az utolsó lemezújságig. A másik előny: most aztán olyan Amigám lehet, amilyet csak akarok.
A1000-től A4000-ig bármit beállíthatok, bármelyik Kickstarttal, és futtathatom a rájuk írt programokat.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Taky
senior tag
Nekem megvan még a C64-em, dobozával, számlával, monitorral, könyvekkel. Egy tápegység beszerzésén gondolkodom, mert az régen megadta magát.
Imádtam, azon tanultam meg a programozás alapjait. Akkoriban szinte mindenki programozott...[ Szerkesztve ]
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal
-
zka67
őstag
Sziasztok, én csináltam magamnak egy HT1080Z-t ARM mikroprocesszorral: HT1080Z Emulátor NXP LPC1114/302 Cortex-M0 mikrokontrollerrel
Egy 5"-os TFT kijelző és egy billentyűzet kell még hozzá. A kazettás magnót flash memória helyettesíti. Teljesen kompatibilis az eredeti géppel.
[ Szerkesztve ]
-
Meglivorn
aktív tag
A speccyt eladuk anno, amiker vettünk egy amigát. Ma már persze bánom, de ~20 év után már azt sem tudom kideríteni, kinek lett elpasszolva ^^
Az amiga viszont tökéletesen működik, nyáron játszottam vele utoljára, egy délután nyomtam a Pinball Dreams-t. Jó dolog az emulátor, de azért nagyon nem ugyanolyan. Néha eszembe jut, hogy egy olcsó optikai egeret bele kellene moddolni az amiga egér házába (USB-amiga átalakító) és a golyó kopás se lenne gond. Vagy a házon belülre barkácsolni egy vinyó csatolót+memkártyát (A500 még az oldalsó bővítőcsatolón tudott csak HDD-t)... de mindig rájövök, hogy tulajdonképp pénzkidobás lenne
Így eláll az öreg a szekrényben, párhavonta előveszem, megjáratom benne az elektronokat és kész -
gege_01
tag
Nagybátyótól rám maradt Sinclair mk14
Próbáltam felderíteni mennyit érhet ma de nem igazán találok
Pedig érdekelne[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
-
scarabaeus
őstag
Hm, retró.
Jól esett ez a cikk. Eszembe jutott a nagy hangulat, klubok, partyk...
1983 A rádióklub VIC-20 gépe (3583 bytes free; azon írtam az első programjaimat)
1985 Plus4: Archívum, 1988 és Hexaéder, 1989
1990 Amiga 500 (+ 512KB) (Hexahedron, 1991)No, eddig őriztem az Amiga 500-asomat, mint egy kegytárgyat. Annak idején full assemblyben, a 68000-es általam nagyon kedvelt kódjával programoztam a Blittert, Coppert, Agnust (egy bő évtizeddel később meg egy kicsit gyorsabb órajelű 68000-es hajtotta a számológépemet
TI-92+, de azt már csak C-ben ). De ha ilyen árak repkednek, akkor utánanézek pár helyen, aztán leporolom én az öreg gépet, megnézem, bootol-e.
Szerk.: nézem a cikkben említett scriptedamigaemulator oldalt...
Erre nem számítottam. Nem semmi!
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
VIC20
őstag
válasz
Sanchez638 #53 üzenetére
De pl. a Dungeon Keeper 2-nél ugyanúgy nem megy a 3D gyorsítás, marad a szoftveres render.
-
nightshadow
veterán
Volt valakinek Texas Instruments TI-99/4a gépe? [link]
-
VIC20
őstag
válasz
Sanchez638 #50 üzenetére
Nem az igazi.
-
VIC20
őstag
Az azért már nem egészen ugyanaz az élmény.
Egyébként én úgy látom, hogy nagyon sokminden nagyon jól emulálható, de van egy rés: a Win9x világa. Nyilván magát a Windows-t nem igazán lehet/érdemes emulálni, inkább egy megfelelő hardverkörnyezetet, egy virtuális gépet valamilyen tipikus akkori hardverrel, aztán arra meg feltelepíthető az oprendszer. Jópár régi játék van abból az időből, ami az újabb Windows-on, az újabb vasakon vagy el sem indul vagy nem fut megfelelően.
-
kriszpontaz
veterán
Olyan helyet nem tudtok srácok ahol C64-II felújítással foglalkoznának (Nyíregyháza vagy Debrecen környékén)? Gondolok itt az alaplapra. Néha csinál érdekes dolgokat, hosszabb üzem (30 perc vagy 1 óra) után a billentyűzet random karaktereket írogat a képernyőre. Szép állapotú gép ami nálam van, ráférne egy felújítás.
-
VIC20
őstag
Itt a sprite-ok hiánya volt perdöntő. Hiába tudott - alapból - szebb finom felbontású grafikát a Plusi, sőt, hiába volt a procija is gyorsabb valamivel, sprite-ok nélkül nem sok esélye volt a játékpiacon. (Egyébként a VIC-et is rendesen ,,kifacsarták" a demócsapatok.)
A bővítés meg nem annyira mérvadó, mert
- bővítés, tehát külön beruházás
- későn jött
- szűk körben (demózásra) használták.Ha azt nézzük, pl. a C64-es SuperCPU is megoldotta a jó öreg összes nyűgjét...
-
Bundyta
tag
... és még lehetne sorolni azokat a címeket...!
Ráadásul ezek nem csak időt, de pénzt is felemésztenek, ... A legkorlátozóbb tényező a helyhiány mellett még az anyagi források szűkössége lehet, hiszen a kosztpénzből nehéz kigazdálkodni egy-egy legalább húszezer forintos kiadást.
Na igen. Számtalanszor látom, sokan szinte raklapszám tolják haza a piát, tonnaszám veszik a cigit. Az nem zavarja a családtagokat. Ja, mert amit nem látnak, az nincs is.
Ha már szóba kerültek a kütyük:
- 1541-ből 4 db,
- 1551 drive-ból 3 db - ebből az egyik gyári dobozos
- 4 db C-64
- 2 db Plus/4 - rút kiskacsa rúlz!
- 1 db Enterprise 128
- 1 db ZX-Speccy 48k
- 1 db Amiga 500
- 1 db 1581-es drive
- 1 db SFD1001-es drive - vezérlőkártyával
- meg még pár hóbele-wants...Kölcsönben van egy Atari ST1040-es is.
Reklám: ha valakinek kell SCART kábel Commodore-hoz, Amigához, Atarihoz, joy átalakító Plus/4-hez, keressen meg...
A pénz nem boldogít. Pláne, ha nincs.
-
IBel
csendes tag
"Annak idején sok Commodore 16 és Plus/4 tulajdonos kissé becsapva érezte magát világszerte, a hibás marketinggel piacra dobott gépek nem voltak kompatibilisek a C64-gyel, gyengébb hanggal és grafikával dicsekedhettek,"
A gyengébb hangot a C64 SID hangcsipjének beépítésével vagy külső, kártyás hozzáadásával megoldották már tizenéve, a grafikát pedig a TED rendszercsip szoftveres tweakelésével. Íme pár példa a "gyengébb grafikára":
http://retronavigator.com/post/98045368618/one-zak-and-his-kracken-my-entry-to-riverwash
[link]
http://retronavigator.com/post/89845175513/another-examples-of-pictures-converted-to
http://retronavigator.com/post/89843227938/is-it-converted-or-pixeled-wait-for-articleAz ehhez szükséges pixelezési technika ebből a három cikkből áll össze:
http://retronavigator.com/post/89855723723/and-this-is-how-c64-pixeling-with-photoshop-works
http://retronavigator.com/post/89990426853/in-this-movie-i-show-how-the-method-works-plus-few
http://retronavigator.com/post/89842473753/pixeling-for-commodore-plus4Imhol egy a TED rendszercsipet szétfacsaró kódú pluszis demó, mely viszont sajnos a zenét is az eredeti rendszercsipből préseli ki SID bővítés alkalmazása nélkül, így a hangzást ennek megfelelően kell értékelni:
http://www.youtube.com/watch?v=BCboLZlNYvc
(vagy http://www.bkn-online.org/productions/statesunited/statesunited-xvid.avi )[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz
zoltszalay #42 üzenetére
persze hitelesebb lenne az élmény egy rendes régi pc-vel, de csak emiatt nem fogok fenntartani még egy komplett gépet
egyébként emulátoron egy-két szempontból még jobban is működhetnek a játékok, pl. fel lehet skálázni a felbontást vagy a pc speaker hangja hangkártyán keresztül jön
-
zoltszalay
tag
A dosbox is ugyanolyan emulátor, mint bármi más. Én vettem egy használt 486ost, crt monitorral, aztán azon játszom például az age of empires 1et, meg a princess maker 2t.
Az emulátor meg ugyanolyan warez mint bármi más azoknál a régi játékoknál amiket meg lehet venni a ps storeon vagy a nintendo virtual consoleon stb minden más esetben jogos ha nem lehet kapni a játékot.[ Szerkesztve ]
-
zoltszalay
tag
Ugh, ilyen fiatal lennék 30 évesen? Nekem a retrot a sárgakazettás kínai 8 bites nes (nintendo) hamisítvány (amit gyártottak sega meg psxnekmlátszó házban is) és a piaci tetris jelenti 90es évek elejétől.
Szerintem szerencsém is volt, az én sárgakazettás nintendo hamisitványom még az eredeti japán famicomhoz hasonló házban volt ... hogy mennyit változott a világ azóta, akkor szinte az n64 idején kaptam hamisat két gennel régebbi N gépből és annak is örültem hogy egyáltalán... ma meg az európai premierkor hozta a futár a wiiut. -
Vladi
nagyúr
Szeretem én a régi cuccokat. Persze sok időt és pénzt nem szánok rájuk.
Arra viszont már sokszor gondoltam, hogy a régi legendás konzolokat mért nem gyártják már?Lenne azért vevő zsír snesre pl. No mindegy.
De a régi játékokért sokszor vérzik a szívem. Azokat mirét nem lehet forráskóddal cc-vel kidobni a netre a rajongóknak?
Azokon már soha senki nem fog pénzt keresni. A közösség meg szépen felújítáan, áttenné hdbe és újra nyomhatnánk modern köntösben. Lásd: doomsday.
il sole non sorge più ad Est!
-
-
-
beteg
őstag
Komoly cikk, köszi szépen!
OFF: Régóta szeretnék egy eredeti kvarcjátékot a nyolcvanas évekből. Gyakorlatilag azóta. Sosem volt. Ha valaki tud, pls szóljon!
Köszi!Mber_19953
-
RBJ
addikt
Mennyi szép emlék. MOst rémlett fel mennyi gépet is ismertem. Milyen élvezettel játszottunk pár pixelnyi játékkal. Ma meg?
Lehet öregszünk.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Liquid Snake
aktív tag
Nagyon jó a cikk!!! Grat!!
A Hideo Kojima Game
-
Elims
veterán
Jó írás lett!
Köszi!C64-hez Newcomer-t vennék. :-)
-
Bembee12
aktív tag
Meg van egy fehér (sárga?) C64G-m is Made in Germany, de az sajna nem megy, nem ad képet... pedig azt régen még én vettem itthon újonnan...
De most hétvégén pont megyek a Retro computer kiállításra xDIlletve van egy dobozos Sinclair Zx81-em (még Angliából hozta a faterom), de a billentyű közepe nem megy.
De az ilyen kamu érintős volt már akkor.[ Szerkesztve ]
Személyesen már nincs alku *** Az hogy láttál belépve az oldalon, az nem jelenti, hogy üzeneteimet is olvasom *** Android without Root is like donut without sugar, it's tasteless *** Nem szeretek telefonon eladni, írj privátot *** Oneplus 8 Pro*** Viber (ejtsd: Vájber) ***Win10=Spyware, csak az LTSC
-
Darkness
aktív tag
jaja, olyan van nekem is... cs 1541 -es Floppy -val.
még azt nem próbáltam ki, egy kis tisztítás kell neki, de az újabb kiadású C64 -ek és Floppy meghajtók tökéletesen működnek.
Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
Bembee12
aktív tag
Nekem angol barna c64-em van (barna gombos, made in England)
Viszont 1541-II floppy meghajtóval
Meg van BONTATLAN 5.25 floppy-m is[ Szerkesztve ]
Személyesen már nincs alku *** Az hogy láttál belépve az oldalon, az nem jelenti, hogy üzeneteimet is olvasom *** Android without Root is like donut without sugar, it's tasteless *** Nem szeretek telefonon eladni, írj privátot *** Oneplus 8 Pro*** Viber (ejtsd: Vájber) ***Win10=Spyware, csak az LTSC
-
BlackPriest
őstag
nekem még megvan a család első gépe egy primo személyében, sajnos most nem működik. mennyit játszottam vele még az xt előtt...aztán pár éve megszereztem egy zx spectrumot gyári dobozban, sajna a billentyűzet szalagkábele szakadt, de javítható, van hozzá egy ugyancsak dobozos mátrix nyomtató is. ha sok időm lenne...
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
Darkness
aktív tag
wow...
akkor most mennyit érhet egy első kiadású, barna, Angliában készített alapgép és hozzá egy barna 1541 es floppy meghajtó?
Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
HaZse
őstag
Kedvet kaptam én is.
Elég sok gépem van eltéve, amiket használtam.
Van:
ZX-Sprectrumom 48s., C+4-es, Atari 800XlAz Amigát sajnos régebben eladtam olcsóért, pedig az 1200-as volt. HDD-vel.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
-
shaddam
aktív tag
Egy ideje lesegetem már a piacon a c64-et, végülis az első gépem volt. Ha 10-15-ért látnék valami rendes példányt az már megérné, hogy évente kétszer elővegyem. Emellett amikre vadászok azok ps 1/2 játékok, rendszerint aprópénzért adnak mindent ami nem mortal kombat (sajnos ezt a nevet a sok fogalmatlan is ismeri
) Az eddigi legjobb retró trófeám [link] Párdolláros ebayes cuccal megy pc-n meg ps3-on is
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
Bembee12
aktív tag
Még jó, h olcsón szereztem be egy C64-et 1541-II-es floppymeghajtóval 2 joyyal (egy eredeti gumiharangos és egy Quickshot Python Turbo 3), ráadásul nem volt még szétszedve (matrica sértetlen), és tökéletesen működik
-
szaszlaci
addikt
10 TROLLMODE
20 "Mindenki megérti, hogy mi az a retró, miért" NEM ÉRTEM
30 "Star Wars és Bud Spencer, Terence Hill filmek népszerűek" EZT MEGÉRTEM
40 ENDRUN "TROLLMODE"
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
olbaidhun
őstag
Köszönöm a cikket!
Nagyon vártam lapozás során, hogy eljussak a konzolig. Első nintendo, majd a sega (rém)uralma. Azokat is nagyon szerettem. Valami oltári volt az első ps időszak és még a kettes gépben is ott volt a LÁZ..
A ps3 és xbox360 időszakban valami elromlott. Nem mondom, hogy gagyik a mai tartalmak, de a több száz megjelenő játéknak(mely izgalomba hozhatja az átlag gamert a családban) sokkal rosszabbak az élvezhető arányai mint annó. Évente sajnos egy kezemen meg tudom számolni, hány játék volt izgalmas/érdekes/talán időtálló.
(#4) Snoop-y
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
E770
aktív tag
ez igen, ez aztán az igazi romantika
könnyeket csal bármikor a szemünkbemegkeresem otthon a fiókban lévő Spectrumomat, talán a tápzsinór nem vészesen kontakthibás - de most esik le, hogy ezekhez mind TV kellett!
micsoda párosítások voltak anno monitor nélkül (a PC-s világgal jöttek be igazán a monitorok) -
arnyekxxx
veterán
Van egy Atari Mega ST-m monitorral, 2db atari hdd-vel, billentyűzettel, az ebeyes árakat elnézve többet ér mint a quadxeonos pc-m
-
Nagytalp
senior tag
Persze láttam E128-at 100k áron hirdetve de kérni bármennyit lehet. Az enyém meg elálldogál a szép nagy dobozában a polcon.
-
HeadKnife
csendes tag
Ej ha. 50k. Akkor lehet előszedem és leporolom a jó kis 1200-es Amigámat
Üdv!
-
Én a retro miatt nem aggódok
Benyomom az Atari 800 XL-t és még mindig hasít
Gyerekkorom meghatározó élménye volt.
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
Yutani
nagyúr
Köszönjük a cikket, rendkívüli módon alkalmas a retro cuccok árának egekbe emeléséhez.
#tarcsad
-
bacsis
Közösségépítő
Lehetett volna még írni a Pc-ről is, elvégre szintén a 80-as évek legelején dobták piacra.. és biza egy Origi IBM PC(XT) is már sok-sok tíz ezer Ft-ba kerül
-
Snoop-y
veterán
Persze hogy jobbak voltak
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Mokó
aktív tag
Elnézést,még nem olvastam végig a cikket,de annyit mondhatok,hogy egy liter benzin ~420,egy kiló kenyér
~200 ft de 486-oson tolni a DooM2-t megfizethetlenMinden másra ott a mászterkárd
-
törölt tag
Gyakran idegesít, hogy nálunk egy egész ország használja rosszul ezt a szót, hogy "retro". A szó visszatekintést, máshol visszahatást jelent teljes formájában. Értem én, hogy itt, a cikkben nagyrészt erre is lett használva, de azért csak kezdett elcsúszni a dolog a végére. Mert eszközökben azokat jelenti a "retro", amik frissen készültek, újak, viszont valami régire, régen gyártottra hasonlítanak kinézetben, netán funkcióiban. Ami régi, az pedig egyszerűen régi - tessék megnézni pl. a külföldi eBay site-okat, mennyire elkülönül a kettő; retro vs. vintage, boat anchor stb. Teljesen más...
-
VIC20
őstag
,,Nem, csoda, hisz nehéz lenne rámondani az akkori szoftverekre, játékokra, hogy jobbak voltak,..."
Jobbak voltak!
,,... és amellett is kevesen kardoskodnának, hogy az ősi, sokszor csupán 8 bites hardverek túl sok mindenre használhatóak lettek volna."
Sok mindenre használhatók voltak!
,,...olykor az az érzésünk, hogy a valósághű megjelenéssel és a virtuális rendszer kidolgozott fizikájával akarják elvinni a sztorikat a gyártók, és csak kisebb részben tűnnek ki eredeti ötletekkel."
Főállásban nem vagy te diplomata?
Egyébként köszi a cikket! Nincs valakinek eladó A1200-asa?
Új hozzászólás Aktív témák
it A retró IT- és gamertörténelem iránti rajongásnak vannak fokozatai. Kimerülhet néhány cikk olvasásában, emulátorozásban, egy-egy régi gép beszerzésében, de lehet rosszabb vége is. Általában olcsóbban megússzuk, mintha autómatuzsálemekért rajonganánk, de a családnak ez sem mindig tetszik. Jó hír, hogy a ma még elfogadható áron beszerezhető gépek egyre többet érnek.
- Gumi és felni topik
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- 3D nyomtatás
- Okos Otthon / Smart Home
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- Háztartási gépek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Videós, mozgóképes topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- French press gyűjteményem felszámolom :) A kettő együtt 2999 Ft
- LG 19MB35P 19" IPS 4:3 monitor eladó kábelekkel
- Fujitsu B22T-7 Pro IPS LED monitor eladó (21.5", Full HD, hangszóró, USB HUB)
- ÁRCSÖKKENTÉS Rapture Monitor Arm TURRET SX állítható magasságú monitortartó 32"-ig
- LG FLATRON E1942 LCD monitor (1366x768)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest