Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  nagyúr

  No igen, ebay-en nagyon olcsón kapható klónozó készülék, persze az nem méterekre hat. A magasabb frekin üzemelőhöz is árulnak ilyet, de az lényegesen drágább.

 • azbest

  nagyúr

  Pár hete volt, hogy az oldalamon fityegett a belépőkártyám, jövök kifelé az egyik épületből és leszólít egy srác, hogy segítsek már neki... alapvetően segítőkész vagyok, de mivel félre akart hívni és a kezében gyanús dolgot láttam, így inkább gyorsan elköszöntem tőle. Nem vagyok benne biztos, de talán egy rfid olvasó lehetett a kezében több más takarásában... és amikor félre akart vonni, akkor úgy tűnt mintha azt akarná felém tartani. Lehet, hogy paranoiás vagyok és csak egy számológép volt, de nem örülnék, ha valamelyik épületbe az én nevemben jutnának be kipakolni. :U Kollégáknak meséltem, de szerintem senki sem hitte el, hogy ilyen lehet.

  Manapság nehéz gyalogosan közlekedni, mert a legforgalmasabb sétálóutcán tucatnyi jós / minden szezonra másik csecsemőt szülő kéregető csaj(ok) / retardáltat játszók / csövik / alkeszek / wwf és greenpeace állandó átutalási megbízásra vadászók / szórólaposok szólítgatják le az embereket azon a kétszáz méteren. :(((

  (#8) bambano
  itt is van például egy tök mezei 1 méteres hatótávú olvasó [link], bár többféle kártya szabvány van... egy másik fajta, ami nem olyan mint amiről a cikk szól, pedig 2-5m távú [link]

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  így igaz... de mondok jobbat... elég ha a titkárnő adategyeztetéskor kiküldi körlevélben a listát hogy kinek hová van hozzáférése és mi a kártya fizikai azonosítója :W Ha vennék egy megfelelő szabványú írót és kártyát, akkor akár én is lehetnék a nagyfőnök. Bár lehet, hogy van olyan nfc-s telefon, amit fel lehetne programozni kártya emulálására. Valami kriksz-krakszot az enyém is ki tud olvasni a kártyámból (más kódolást használ).

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  Tudod, amikor a wécéről is csak kártyával tudsz visszajönni a szobádba, akkor egy idő után praktikussági okokból is használsz hozzá valamilyen tartót. Nem hordunk magunkkal táskát se a mosdóba se a szomszéd szobába, se a szomszéd épületbe. A kártyát zsebbe rakni sem praktikus, mert eltörik, de legalábbis kényelmetlen.

  Persze lehet, hogy lányoknál normál kiegészítő egy retikül, amibe méretét meghazudtoló mennyiségű cucc befér. :P Nálunk a csajok sem táskával járkálnak munka közben.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák