Hirdetés

2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#38) Szmörre válasza PuMbA (#36) üzenetére


Szmörre
(tag)

Van fizetős verziója, szóval nem ingyen :) Ez nem probléma volt, hanem feature. Ők ezt így akarták, a felhasználóknak pedig nem tetszett, így pár nyilatkozat és próbálkozás után módosították.
De Redditen még decemberben is írta valaki friss élményként, onnan jutott eszembe az Avastos dolog. Egyébként egy ingyenes szoftvertől is pontosan azt várom el, mint egy fizetőstől. Ne gyűjtsön adatokat rólam külön beleegyezés nélkül (ez a "majd kikapcsolhatod, de a kapcsoló éppen inaktív" dolog), és ne telepítsen Avastot vagy Nortont a gépre a háttérben. Olyat is írtak (ez nem augusztusi volt), hogy nem lehetett kilőni a folyamatát sem. Ezt is javították. Ha ezek után valaki használni akarja, akkor lelke rajta.

Bluesummers: Az MS nem bukott le, mert az adatvédelmi nyilatkozatban pontosan leírtak mindent, sokkal bővebben, mint korábban (ezért volt újdonság sokaknak, és ennek ellenére pl. a játékkliensek adatgyűjtését még mindig nem ismerik sokan). Tehát sokat gyűjtöttek (túl sokat, azóta változtattak is), de ismert volt.
Nem használok CCleaner-t, mert amit tisztogatni akarok, azt törlöm magam. Korábban említettem, hogy láttam olyan changelogot is hozzá, hogy a Windows.old mappa ürítése már nem okoz driverhibát. Na ilyet nem csinál a karbantartó :)
Az adatgyűjtés pedig nem a képek feltöltését jelenti (ami feltűnne), ezek használati statisztikák, gépnév, IP, elvileg anonim felhasználói adatok.
Ha valaki használni akarja, akkor lelke rajta, mindenesetre meg akartam említeni ezt is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.