Hirdetés

2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) WildBoarTeam


WildBoarTeam
(fanatikus tag)

Hát a számadatokban semmi meglepő nincs.

blabla

(#2) cami][us


cami][us
(senior tag)

Elméletileg 11 hónapja történt az előzés, szóval ez max valami bujtatott reklám. [link]

I'm ayy lmaoing @ your life

(#3) Hiftu


Hiftu
(senior tag)

Azért ne felejtsük el az termékciklus elején alkalmazott undorító, gerinctelen upgrade módszereket. Akkor ugye gyakorlatilag hazudniuk kellett, hogy melyik gomb indítja el a frissítést.

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#4) sheratan válasza Hiftu (#3) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Nekem tetszett, hogy ingyen lehetett frissíteni egy olyan rendszerre, ami amúgy akár több tízezer lett volna külön véve. Meg is csináltam minden olyan gépen otthon, amin volt OEM W7.

(#5) Youri


Youri
(PH! kedvence)

Undorító

RTX ON

(#6) Syl


Syl
(PH! nagyúr)

Már csak a stabilitáson kellene dolgozni. És itt nem a megboruló (kék halálozó) rendszerre gondolok, hanem az erőszakos és gyakran problémás, néha katasztrofális update megoldásokra.

Words cannot express how much i don't care

(#7) mdraco


mdraco
(őstag)

Azért elég töredezett a windows 10. Eddig már hét féle kiadása/verziója van. Hogy miért éri meg egyszerre több verziót támogatni...

(#8) Szmörre válasza mdraco (#7) üzenetére


Szmörre
(tag)

Jelenleg a 1709, 1803 és a 1809 támogatott, de az első kettő csak hibajavítást kap. Azért támogatják, hogy ne legyen kötelező azonnal frissíteni az újabb buildekre, a vállalati verziók meg amúgy is tovább vannak foltozva, így az Enteprise kiadások +1 évet kapnak.

(#9) Runo


Runo
(PH! kedvence)

Attól, hogy rákényszerítik az embert a használatára, még nem lesz a legnépszerűbb! :U

war never changes

(#10) -Morrowind-


-Morrowind-
(senior tag)

3 Gépen cseréltem le a Windows 10 et egyéb rendszerre,még a levegő is jobb lett. :)

Bardo Tödol

(#11) Szmörre válasza Runo (#9) üzenetére


Szmörre
(tag)

2023-ig nincs senki rákényszerítve, és utána is ott a Linux és a MacOS.

(#12) AtomNyúl


AtomNyúl
(lelkes újonc)

Most én leszek a nyelvtannáci, bocsi de nagyon szúrja a szemem:
"...ünnepelni 10-ik születésnapját..."
Ez nagyon csúnya, vagy legyen 10. vagy tizedik betűvel!

(#13) Zoz


Zoz
(őstag)

"Érdekes, de hasonló folyamat történt a Windows XP/Windows 7 átállásnál is, ahol szintén évekig tartott, míg az XP piaci részesedését sikerült a Windows 7-nek elérnie."
Csak az a nagy különbség, hogy ott fizettek az emberek az új rendszerre váltásért, míg a 10 esetén ingyenes a váltás, sőt jó ideig erőszakosan tukmálva is lett. Gondolom az se véletlen, hogy még mindig elfogadják a Microsoft aktiválói szerverei a 7/8 kulcsokat 10-eshez...

(#14) Runo válasza Szmörre (#11) üzenetére


Runo
(PH! kedvence)

Most konkrétan a Windows felhasználókról, és a Windows verzióiról beszéltünk!

[ Szerkesztve ]

war never changes

(#15) Slack


Slack
(kvázi-tag)

Kipusztulhatna már belőle a "modern" GUI, akkor lehet váltanék Win7 -ről. (Ugye az volt az ígéret, hogy de jó az új GUI mert telefonon, PC -n, TV -n is ugyan az a GUI lesz majd. Maradt ugye csak a PC, így értelmetlen ez az univerzális baromság.)

(#16) Szmörre válasza Runo (#14) üzenetére


Szmörre
(tag)

Ha ezt használják a legtöbben, akkor ez a legnépszerűbb. Ettől lehetne a Win7 a legkedveltebb, de ez viszont nem mérhető, ilyet nem lehet kijelenteni. A kényszerítésről:

A Win7-nek és a 8.1-nek 11 év után szűnik meg a támogatása. Egyik sem kapott lényegi frissítést a hibajavításon kívül, tehát megrekedtek azon a szinten, amin a kiadásuk idején voltak. Mindenhez külön program kell (még az éjszakai módhoz is), mondhatni a rendszer alapból semmit sem tud, és kevésbé biztonságos. Nem lehet elvárni, hogy a végtelenségig foltozgassák a 2009-es Windowst, a Win8.1-et pedig nagyon kevesen használják.

Kényszer tehát 2023 után lesz a Win10-re váltásra, az a Win7 megjelenése után 14 évvel lesz (feltéve, hogy 1 év múlva a 8.1 lesz telepítve).

(#17) daninet válasza Slack (#15) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

Majdnem mindennek megvan a nem modern verziója, van benne vezérlőpult, hálózati és megosztási központ, klasszik paint stb. Teljesen elkerülheted a modern felületeket ha akarod nulla erőfeszitéssel. Startmenüből az összes csempét törölheted ha azt se akarod.

én pl szeretem, hogy van modern verzió mert érintőképernyőn is használom a win10-et

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#18) Balika911 válasza daninet (#17) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Én pedig a nappaliban levő PC-n használnám majd egyszerre tablet módba bootolva, és távirányítóval vezérelném. Billentyűzet és egér nem is lenne a közelében, és bizony kényelmes, hogy ilyen opciót is kínál a W10.

Desktopon nem tudom, mi ez a sok helyütt megjelenő ellenérzés a modern GUI-val szemben. Számomra inkább az a baj, hogy több helyen még mindig megvan a modern mellett az ezeréves "klasszikus" változat is, emellé van amit az egyik, van amit a másik helyen lehet állítani, és van amit pedig mindkét helyen.

[ Szerkesztve ]

(#19) CPT.Pirk válasza Balika911 (#18) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Az ellenérzés onnan van, hogy sokunk masszív visszalépésnek élte meg a Win7 Aero után a "modern" gui-t, amit a régi teljes eltörlésével hoztak be, leginkább kérés nélkül. Azóta meg sok egyéb app / szolgáltatás is átvette ezt a totál jellemtelen flat kinézetet...

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#20) Kékes525 válasza Syl (#6) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Tökéletesen egyetértek. Totálisan felesleges az évenkénti 2 nagy frissítés. Ez nagyon instabillá tudja tenni a rendszert. Másrészt fölösleges volt 2014-ben megszüntetniük a profi tesztelő gárdájukat, úgy, hogy nem megfelelően értékelik ki az insiderek által beküldött problémákat. Ez volt legutóbb is.

[ Szerkesztve ]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#21) Crafter32


Crafter32
(őstag)

A legnagyobb bajom a win10 el a csempe és a minimál dizájn. Régen minden jobb volt.

(#22) daninet válasza Balika911 (#18) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

A windows skizofrén léte abban keresendő, hogy a legtöbb licensz még mindig irodai körnezetbe megy VL alapon, ahol semmi szükség a modern verzióra. Ezt úgy ellensúlyozzák, hogy bennemarad pl a vezérlőpult, de listázva nem lesz sehol csak ha beirod startmenübe.

Nekem ez amugy teljesen megfelel igy.

A nagyobb baj, hogy máig inkonzisztens a modern felületek összképe.

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#23) DeFranco válasza Crafter32 (#21) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

pár hónapja használok win10-et, csempét egy helyen láttam, a start menüben, ahonnan először kigyomláltam mindet, majd rájöttem, hogy tök jó gyorsindító felületnek és kitettem oda azt a 10 gyakran használt programot amit használok rendszeresen de a tálcára nem rögzíteném ki.

tehát mondhatjuk hogy csempe nincs.

mimimäl design az van, nekem sem tetszik de tulajdonképpen megszokható kivéve azt, hogy minden valahogy bután fátyolos és matt, akárhogy állítom a guit (nagyon nem mentem bele, kerestem valami tropical témát háttérnek meg átszíneztem a tálcát valami winkék-szerűre) ehhez képest a win7 ragyogott.

visszanézve a win7-re 10-ről már látszik, hogy kicsit tényleg kopottas már a glassy-aero design de szerintem nagyon rosszul újítottak rajta, pont belefutott a fejlesztés egy ilyen flat-homogén minimalizáló trendbe, felültek rá és nem eresztik akárhogy kéri az userbázis egy része.

át lehetett volna nagyon sok mindent menteni a win7 eye-candy gui elemeiből kicsit modernizálva, frissítve, hiányzik az áttetsző tálca (hiába van rá 3rd party app, az sem ugyanaz, nem is konzisztens és ettől nem lesz egységes a felület) meg attól még hogy flat kaphatott volna legalább egy kis bevilágítás-hatást már nem lenne annyira idegen és indusztriális az egész.

(#24) Bluesummers


Bluesummers
(senior tag)

Aki nem akar semmi plusz extrát, az töltse le a CCleaner-t, ami ingyenes, s olyan dolgokat is lehet uninstallálni, amit normál esetben nem. Az ilyen Xbox / média / játék / marketingszagú appok törlésre kerülnek, ami nagyjából az ezen képen levő appok 97%-a :)

Calculatort meg kell hagyni, mivel nincs a hagyományos verzió, csak ez.

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#25) Zoz válasza Bluesummers (#24) üzenetére


Zoz
(őstag)

Hagyományos Calculatort meg lehet letölteni.

[ Szerkesztve ]

(#26) Bluesummers válasza Zoz (#25) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

THX!!!

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#27) Szmörre válasza Bluesummers (#24) üzenetére


Szmörre
(tag)

Azt inkább ne töltse le senki, mert az újabb verziók (elvileg csak az ingyenes, nem néztem jobban utána) gyakorlatilag adatporszívók lettek, kikapcsolhatatlan beállításokkal és alkalmanként véletlenül települhet az Avast vírusirtó is. Ha valakit nagyon zavarnak az appok, akkor használjon Powershell-t a törlésükre, azzal legalább nem ront bele a rendszerbe (például okozott VGA driverrrel kapcsolatos hibákat egy-egy tisztogatás, ezt elvileg javították).

Az Xbox app szerepe a közösségi dolgok kezelése PC-ről, az achievementek feloldása (pl. a Forza esetében), meg ott van a DVR is, ami ugye a háttérben veszi fel a videót, külön program nélkül (tehát nem kell Shadowplay vagy Fraps). Mondjuk azt nem értem, hogy mi a gond az újabb számológéppel?

(#28) nonsen5e válasza Balika911 (#18) üzenetére


nonsen5e
(PH! kedvence)

Nekem egy bajom van úgy minden "modern" GUI-val, ideértve a Google által tolt Materialos csodát is:

Végtelenül helypazarló, és HATALMAS minden HATALMAS térközökkel az egyes elemek között. A kínézet, hogy tetszik-e, az ízlés dolga, de sokkal több almenübe, sokkal többet görgetve találom meg ugyanazokat az opciókat, mint a régin, mivel a ma divatos "modern" elvek szerint mindent amire nem kattint az r=1 felhasználó 2 másodpercenként, azt el kell dugni valami Isten háta mögötti helyre, ahol alig lehet megtalálni.

Illetve amit te is mondtál, hogy sok, főképp "advanced" beállítást vagy opciót még ennyi év után sem voltak képesek betenni a modern felületekre.

「今が最高」

(#29) BiP válasza AtomNyúl (#12) üzenetére


BiP
(PH! nagyúr)

Megnyugtattál, hogy nem nekem kell :)
Meg a 2020 után is elkélne egy pont, még ha külföldön nem is szokás odatenni.

(#16) Szmörre: "a Win8.1-et pedig nagyon kevesen használják."
Pedig jó az.
Én anno a Win7-et imádtam, még a béta korszaktól kezdve, és már kint volt a 8.1, amíg még mindig a 7-est használtam. A 8-ast utáltam, de a lényeg, hogy utólag megszerettem a 8.1-et, tök jó Win7 utód lett.
Ahova nem 10-est akarok feltenni (régi és/vagy gyengébb gépek) tökéletes. Ráadásul szuperül 7-esíthető a kinézete, akinek az kell. Frissebb és szerintem ma már összességében jobb, mint a 7-es. (meg könnyebb feltenni is, nem telepít gigákat első induláskor)

(#19) CPT.Pirk: Szerintem sokkal jobban örült volna mindenki, hogy ha bár a modernUI a default kinézet, legalább megmaradt volna az Aero is válaszható opcióként. Senki nem sírt volna.
Az időnként itt-ott megjelenő új homályos elemek meg inkább tűnnek valami B kategóriás iOS koppintásnak, mint átgondolt user interface frissítésnek.

(#28) nonsen5e: Végtelenül helypazarló, és HATALMAS minden HATALMAS térközökkel az egyes elemek között.
Na ez az, amit én sem tudok megemészteni. De ez igaz sok trendi dizájnt követő weboldalra is.
Korábban kifért csomó minden egy képernyőre, ma meg tizedannyi.

[ Szerkesztve ]

(#30) bambano


bambano
(Jómunkásember)

A szerző keveri a legnépszerűbb és a legelterjedtebb fogalmakat :P

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#31) DanD88 válasza Szmörre (#11) üzenetére


DanD88
(kvázi-tag)

Áhá, tényleg!

*Kivéve ha 2015 utáni hardware-t akarnál használni vagy arra vagy kényszerülve hogy azt használj.
Pár platform még támogatja úgy ahogy a win7-et, win8.1-et szinte semmi.

(#32) sheratan válasza nonsen5e (#28) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Pedig a whitespace használata és szerepe elég fontos része a designnak.
Viszont ami közös ezekben a modern felületekben, hogy nem úgy kellene őket használni, mint a régieket, hogy végigkattintgatsz egy menüstruktúrát, hanem a keresővel címszavakra keresel, és sokkal gyorsabban és hatékonyabban találsz oda, ahova szeretnél.

(#33) Szmörre válasza DanD88 (#31) üzenetére


Szmörre
(tag)

Nincs ebben semmi meglepő. Az új telefonodon használhatod a régi jó 4-es Androidot?
2015-ben már kint volt a 8.1 és a 10 is, nem csoda, ha esetleg nem kapsz 7-es drivereket a vadiúj gépedhez, főleg, ha már nem telepíthették rá előre.
Telepítheted akár az XP-t is, csak számolj azzal, hogy nem támogatott. Ez így megy.

BiP: Szerintem is jó rendszer a 8.1, bár nekem kicsit túl sok benne a régi dizájn, meg a félig elkaszált modern rész. Érintőképernyőn tök jó ma is, a start képernyő is jobb szerintem a 10-nél, kicsit fürgébb is tapicskolásnál.

[ Szerkesztve ]

(#34) Bluesummers válasza Szmörre (#27) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

"Mondjuk azt nem értem, hogy mi a gond az újabb számológéppel?"
Semmi baj sincs, de nem kérem ezeket az appokat. Avast pipa kikapcs. Van valami bizonyítékod az adatporszívóra?
Mintha MS-t pont ezért támadták volna, ráadásul Windowsért fizetsz, CCleanerért nem kell. :)

[ Szerkesztve ]

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#36) PuMbA válasza Szmörre (#35) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

Szerencsére mindkettő problémát megoldották hamar. 2 verzióval később már kikapcsolható volt a kötelező háttérfolyamat, az Avast pedig csak 1 verzióban mászott fel, de azt pont nem szedtem le, hiszen nem frissítem mindig a CCleaner-t :) Ezeken nem lepődök meg, hiszen a program ingyenes, szóval mit várunk. Ingyen dolgoznak a CCleaner-en a fejlesztők?

[ Szerkesztve ]

(#37) Bluesummers válasza Szmörre (#35) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

Köszi! Gondolom lebuktak, ahogy MS is.
Na de! Ezek régi posztok a számítástechnikában.
A mostani 5.51-es verzió is ilyen, vagy neked voltak korábbi rossz tapasztalataid?
Én 2 hónapja használom, s nagyon odafigyelek az ilyen CPU terhelésekre, adatmennyiségeket nézem mi megy ki, jön be. Semmi gyanúsat nem vettem észre. Vagy nagyon ügyesek, de ha nálam nincs semmi franc, akkor sem fogom felhántorgatni ezt, mert ez a múlt.

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#38) Szmörre válasza PuMbA (#36) üzenetére


Szmörre
(tag)

Van fizetős verziója, szóval nem ingyen :) Ez nem probléma volt, hanem feature. Ők ezt így akarták, a felhasználóknak pedig nem tetszett, így pár nyilatkozat és próbálkozás után módosították.
De Redditen még decemberben is írta valaki friss élményként, onnan jutott eszembe az Avastos dolog. Egyébként egy ingyenes szoftvertől is pontosan azt várom el, mint egy fizetőstől. Ne gyűjtsön adatokat rólam külön beleegyezés nélkül (ez a "majd kikapcsolhatod, de a kapcsoló éppen inaktív" dolog), és ne telepítsen Avastot vagy Nortont a gépre a háttérben. Olyat is írtak (ez nem augusztusi volt), hogy nem lehetett kilőni a folyamatát sem. Ezt is javították. Ha ezek után valaki használni akarja, akkor lelke rajta.

Bluesummers: Az MS nem bukott le, mert az adatvédelmi nyilatkozatban pontosan leírtak mindent, sokkal bővebben, mint korábban (ezért volt újdonság sokaknak, és ennek ellenére pl. a játékkliensek adatgyűjtését még mindig nem ismerik sokan). Tehát sokat gyűjtöttek (túl sokat, azóta változtattak is), de ismert volt.
Nem használok CCleaner-t, mert amit tisztogatni akarok, azt törlöm magam. Korábban említettem, hogy láttam olyan changelogot is hozzá, hogy a Windows.old mappa ürítése már nem okoz driverhibát. Na ilyet nem csinál a karbantartó :)
Az adatgyűjtés pedig nem a képek feltöltését jelenti (ami feltűnne), ezek használati statisztikák, gépnév, IP, elvileg anonim felhasználói adatok.
Ha valaki használni akarja, akkor lelke rajta, mindenesetre meg akartam említeni ezt is.

[ Szerkesztve ]

(#39) Bluesummers válasza Szmörre (#38) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

Ha rámkényszerítené CCleaner ezt az ingyenes vírusírtós dolgot, nem ajánlanám egyértelműen. Van amúgy alternatívája: http://www.tweaknow.com/RegCleaner.php
Köszi az infókat, tényleg hasznosak voltak.
Amint észreveszek valami csúnya dolgot, megy a levesbe, én sem szeretek semmilyen adatot sem megosztogatni, senkinek, se ingyen, se pénzért. :R

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#40) Szmörre válasza Bluesummers (#39) üzenetére


Szmörre
(tag)

Ha esetleg a registry-t tisztogatod, nem javaslom, mert semmit sem nyersz vele (a teljesítményt nem befolyásolja), viszont esetleg gondokat okozhat bizonyos programoknál. A Malwarebytes írt egy szép posztot róla, ha érdekel :)

A szemetelős gondokat az MS szeretné megoldani. Ha pl. telepíted a Blendert a Microsoft Store-ból, azt egy kattintással törölheted, és nincs szemét utána. Ráadásul a háttérben mindig frissül, nem kell külön keresni hozzá, és nem kell szolgáltatást telepíteni ehhez. Ez például előnye a Store-nak.

(#41) PuMbA válasza Szmörre (#38) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

Igaz, bár nekem sose telepített semmit a gépemre, pedig 4 éve használom :) A rossz verziókat véletlenül kikerültem ezek szerint. Active monitoring-ot meg sosem használtam, mindig kikapcsoltam, hogy a háttérbe fusson.

[ Szerkesztve ]

(#42) Bluesummers válasza Szmörre (#40) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

Igazából 1-2 percet él nálam CC, amíg kivesézem az appjait, de akkor a PowerShell-t jobban megnézem majd :)

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#43) Szmörre válasza PuMbA (#41) üzenetére


Szmörre
(tag)

Elhiszem, sokan használják és sokaknak nincs vele gondja (esetleg egy megbízható verziót érdemes portable appként használni). Az egyik gond amúgy pont az volt, hogy a kapcsoló nem működött. Szerintem felesleges funkciókkal van tele a program, részben azért, hogy a Pro-t el tudják adni. Ha neked jó, akkor jó :)

Bluesummers: Azt érdemes tudni, hogy a következő buildben már több appot lehet törölni, köztük a Postát is, mert kérték a felhasználók. Ehhez elég lesz jobb klikkel törölni őket, nem kell PS.

(#44) DanD88 válasza Szmörre (#33) üzenetére


DanD88
(kvázi-tag)

Nem is akarok 4es androidot használni az új telón.

Viszont az újabb verziókban nem is 👽👽👽👽-ak el semmit. Sőt még gyorsítottak is a dolgokon 5/6-os verzióval.

Szerintem kicsit eltájolódtál, pont arról beszéltem hogy win8.1-hez nincs már támogatás. Win7-hez van még egyes ryzeneken(meg asszem kaby lake-en is).

És nem, nem telepíthetsz xp-t, de még 7est sem, mert nem fog bootolni. Nem csak arról van szó hogy "nincsennek hozzá drájverek".

(#45) CPT.Pirk válasza DanD88 (#44) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Ezért jelennek meg telók 6GB vagy több rammal meg 8 magos procival, mert gyorsult az OS és az appok is jól optimalizáltak. ;] És a 4.4-ben még volt Apollo zenelejátszó a rendszer részeként, ami nagy királyság volt. :U

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#46) Szmörre válasza DanD88 (#44) üzenetére


Szmörre
(tag)

Ezzel azért sokan vitatkoznának, akiknek az újabb Droiddal lassabb lett a telefonjuk, és keresik a módot a downgrade-re, mondjuk 7-ről 6-ra.
Én anno a 8.1-gyel és most a 10-zel vagyok így, nem cseszték el a rendszert, cserébe sokkal többet tud, mint anno a 7 (ami akkoriban tök jó volt, de közel sem hibátlan).
Oké, akkor az új gépekre a 10 megy, nem a 7. A 8.1 amúgy bootol (sokak szerint DVD-ről a 7 is), a WU nem működik, csak megy az "unsupported hardware" üzenet. Azért ma már ne legyen ez akkora gond, lassan megszűnik a támogatása a többi rendszernek is, a 10 meg marad. Olyan rendszer meg nem létezik, ami mindenkinek maradéktalanul tetszik, régen sem volt.

(#47) CPT.Pirk válasza Szmörre (#46) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Az unsupported hardver dolog kiüthető egy fájl futtatásával. Emlékszem a Ryzen procik megjelenésekor az AMD-t kérdezték a Win7-es támogatásról és akkor azt mondták, hogy persze, természeten lesz. Ez után pár nappal gyorsan visszavonták és aztán az MS bevezette ezt az unsupported dolgot a Ryzenekre, meg pár újabb Intel cuccra, hogy inkább váltsál Win10-re. Sőt, pár régebbi cuccot is sikerült betenniük az unsupported listába... https://github.com/zeffy/wufuc

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#48) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Limitált userként ebben a pillanatban kotorászok az admin fiók asztalán, mindenféle jelszóbeírás nélkül. Mondanom sem kell, nem esek hanyatt a rendszer "biztonsági funkcióitól" :U

(1809-es build nemrég telepítve)

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#49) Szmörre válasza t72killer (#48) üzenetére


Szmörre
(tag)

Az bizony érdekes, nekem azonnal jelszót kér, a beépített admin fiók bekapcsolásakor meg "5. szintű rendszerhibát" ír, a hozzáférést megtagadta. Ha a rendszergazdai fiók online, akkor a helyi gépen azt a jelszót nem fogod megváltoztatni sem. Bitlocker mellett a partíciót sem látod. Szerintem elég jók a biztonsági funkciók.

CPT.Pirk: A régebbi cuccok nem tudom miért kerültek fel (pl. a 8350), nem látom értelmét. De az újabb gépekre meg csak azt tudom mondani, mint eddig: a megjelenésükkor a Win7 már nem volt forgalomban, de volt 10, azt támogatják. Ma már a támogatás vége miatt amúgy sem számít. Persze ez azoknak kellemetlen, akik ezekkel a gépekkel akarták a Win7-et használni, ez tény.

(#50) t72killer válasza Szmörre (#49) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Ehhez képest pikpakk bent vagyok. tuningot próbálgattam, 2 lefagyás után az alap limitált fiókban indítottam adminként egy aida64-et, ami így az admin asztalára mentette az eredményeket - káromkodtam egyet, hogy majd írhatom a jelszót a totalcommanderben, amikor megpróbálom (limitált userként) feldolgozni a fájlokat - erreföl szezám tárulj, ott van előttem az adminfiók tartalma ingben-gatyában... Bitlockert mondjuk nem húztam rá, csak sima friss 1809-es win, ahogy a M$ megteremtette...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.