Hirdetés

2019. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) WildBoarTeam


WildBoarTeam
(fanatikus tag)

Hát a számadatokban semmi meglepő nincs.

blabla

(#2) cami][us


cami][us
(senior tag)

Elméletileg 11 hónapja történt az előzés, szóval ez max valami bujtatott reklám. [link]

I'm ayy lmaoing @ your life

(#3) Hiftu


Hiftu
(senior tag)

Azért ne felejtsük el az termékciklus elején alkalmazott undorító, gerinctelen upgrade módszereket. Akkor ugye gyakorlatilag hazudniuk kellett, hogy melyik gomb indítja el a frissítést.

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#4) sheratan válasza Hiftu (#3) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Nekem tetszett, hogy ingyen lehetett frissíteni egy olyan rendszerre, ami amúgy akár több tízezer lett volna külön véve. Meg is csináltam minden olyan gépen otthon, amin volt OEM W7.

(#5) Youri


Youri
(PH! kedvence)

Undorító

RTX ON

(#6) Syl


Syl
(PH! nagyúr)

Már csak a stabilitáson kellene dolgozni. És itt nem a megboruló (kék halálozó) rendszerre gondolok, hanem az erőszakos és gyakran problémás, néha katasztrofális update megoldásokra.

Words cannot express how much i don't care

(#7) mdraco


mdraco
(őstag)

Azért elég töredezett a windows 10. Eddig már hét féle kiadása/verziója van. Hogy miért éri meg egyszerre több verziót támogatni...

(#8) Szmörre válasza mdraco (#7) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

Jelenleg a 1709, 1803 és a 1809 támogatott, de az első kettő csak hibajavítást kap. Azért támogatják, hogy ne legyen kötelező azonnal frissíteni az újabb buildekre, a vállalati verziók meg amúgy is tovább vannak foltozva, így az Enteprise kiadások +1 évet kapnak.

(#9) Runo


Runo
(PH! kedvence)

Attól, hogy rákényszerítik az embert a használatára, még nem lesz a legnépszerűbb! :U

war never changes

(#10) -Morrowind-


-Morrowind-
(senior tag)

3 Gépen cseréltem le a Windows 10 et egyéb rendszerre,még a levegő is jobb lett. :)

Bardo Tödol

(#11) Szmörre válasza Runo (#9) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

2023-ig nincs senki rákényszerítve, és utána is ott a Linux és a MacOS.

(#12) AtomNyúl


AtomNyúl
(lelkes újonc)

Most én leszek a nyelvtannáci, bocsi de nagyon szúrja a szemem:
"...ünnepelni 10-ik születésnapját..."
Ez nagyon csúnya, vagy legyen 10. vagy tizedik betűvel!

(#13) Zoz


Zoz
(őstag)

"Érdekes, de hasonló folyamat történt a Windows XP/Windows 7 átállásnál is, ahol szintén évekig tartott, míg az XP piaci részesedését sikerült a Windows 7-nek elérnie."
Csak az a nagy különbség, hogy ott fizettek az emberek az új rendszerre váltásért, míg a 10 esetén ingyenes a váltás, sőt jó ideig erőszakosan tukmálva is lett. Gondolom az se véletlen, hogy még mindig elfogadják a Microsoft aktiválói szerverei a 7/8 kulcsokat 10-eshez...

(#14) Runo válasza Szmörre (#11) üzenetére


Runo
(PH! kedvence)

Most konkrétan a Windows felhasználókról, és a Windows verzióiról beszéltünk!

[ Szerkesztve ]

war never changes

(#15) Slack


Slack
(kvázi-tag)

Kipusztulhatna már belőle a "modern" GUI, akkor lehet váltanék Win7 -ről. (Ugye az volt az ígéret, hogy de jó az új GUI mert telefonon, PC -n, TV -n is ugyan az a GUI lesz majd. Maradt ugye csak a PC, így értelmetlen ez az univerzális baromság.)

(#16) Szmörre válasza Runo (#14) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

Ha ezt használják a legtöbben, akkor ez a legnépszerűbb. Ettől lehetne a Win7 a legkedveltebb, de ez viszont nem mérhető, ilyet nem lehet kijelenteni. A kényszerítésről:

A Win7-nek és a 8.1-nek 11 év után szűnik meg a támogatása. Egyik sem kapott lényegi frissítést a hibajavításon kívül, tehát megrekedtek azon a szinten, amin a kiadásuk idején voltak. Mindenhez külön program kell (még az éjszakai módhoz is), mondhatni a rendszer alapból semmit sem tud, és kevésbé biztonságos. Nem lehet elvárni, hogy a végtelenségig foltozgassák a 2009-es Windowst, a Win8.1-et pedig nagyon kevesen használják.

Kényszer tehát 2023 után lesz a Win10-re váltásra, az a Win7 megjelenése után 14 évvel lesz (feltéve, hogy 1 év múlva a 8.1 lesz telepítve).

(#17) daninet válasza Slack (#15) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

Majdnem mindennek megvan a nem modern verziója, van benne vezérlőpult, hálózati és megosztási központ, klasszik paint stb. Teljesen elkerülheted a modern felületeket ha akarod nulla erőfeszitéssel. Startmenüből az összes csempét törölheted ha azt se akarod.

én pl szeretem, hogy van modern verzió mert érintőképernyőn is használom a win10-et

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#18) Balika911 válasza daninet (#17) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Én pedig a nappaliban levő PC-n használnám majd egyszerre tablet módba bootolva, és távirányítóval vezérelném. Billentyűzet és egér nem is lenne a közelében, és bizony kényelmes, hogy ilyen opciót is kínál a W10.

Desktopon nem tudom, mi ez a sok helyütt megjelenő ellenérzés a modern GUI-val szemben. Számomra inkább az a baj, hogy több helyen még mindig megvan a modern mellett az ezeréves "klasszikus" változat is, emellé van amit az egyik, van amit a másik helyen lehet állítani, és van amit pedig mindkét helyen.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#19) CPT.Pirk válasza Balika911 (#18) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Az ellenérzés onnan van, hogy sokunk masszív visszalépésnek élte meg a Win7 Aero után a "modern" gui-t, amit a régi teljes eltörlésével hoztak be, leginkább kérés nélkül. Azóta meg sok egyéb app / szolgáltatás is átvette ezt a totál jellemtelen flat kinézetet...

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#20) Kékes525 válasza Syl (#6) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Tökéletesen egyetértek. Totálisan felesleges az évenkénti 2 nagy frissítés. Ez nagyon instabillá tudja tenni a rendszert. Másrészt fölösleges volt 2014-ben megszüntetniük a profi tesztelő gárdájukat, úgy, hogy nem megfelelően értékelik ki az insiderek által beküldött problémákat. Ez volt legutóbb is.

[ Szerkesztve ]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#21) Crafter32


Crafter32
(őstag)

A legnagyobb bajom a win10 el a csempe és a minimál dizájn. Régen minden jobb volt.

(#22) daninet válasza Balika911 (#18) üzenetére


daninet
(PH! addikt)

A windows skizofrén léte abban keresendő, hogy a legtöbb licensz még mindig irodai körnezetbe megy VL alapon, ahol semmi szükség a modern verzióra. Ezt úgy ellensúlyozzák, hogy bennemarad pl a vezérlőpult, de listázva nem lesz sehol csak ha beirod startmenübe.

Nekem ez amugy teljesen megfelel igy.

A nagyobb baj, hogy máig inkonzisztens a modern felületek összképe.

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#23) DeFranco válasza Crafter32 (#21) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

pár hónapja használok win10-et, csempét egy helyen láttam, a start menüben, ahonnan először kigyomláltam mindet, majd rájöttem, hogy tök jó gyorsindító felületnek és kitettem oda azt a 10 gyakran használt programot amit használok rendszeresen de a tálcára nem rögzíteném ki.

tehát mondhatjuk hogy csempe nincs.

mimimäl design az van, nekem sem tetszik de tulajdonképpen megszokható kivéve azt, hogy minden valahogy bután fátyolos és matt, akárhogy állítom a guit (nagyon nem mentem bele, kerestem valami tropical témát háttérnek meg átszíneztem a tálcát valami winkék-szerűre) ehhez képest a win7 ragyogott.

visszanézve a win7-re 10-ről már látszik, hogy kicsit tényleg kopottas már a glassy-aero design de szerintem nagyon rosszul újítottak rajta, pont belefutott a fejlesztés egy ilyen flat-homogén minimalizáló trendbe, felültek rá és nem eresztik akárhogy kéri az userbázis egy része.

át lehetett volna nagyon sok mindent menteni a win7 eye-candy gui elemeiből kicsit modernizálva, frissítve, hiányzik az áttetsző tálca (hiába van rá 3rd party app, az sem ugyanaz, nem is konzisztens és ettől nem lesz egységes a felület) meg attól még hogy flat kaphatott volna legalább egy kis bevilágítás-hatást már nem lenne annyira idegen és indusztriális az egész.

(#24) Bluesummers


Bluesummers
(senior tag)

Aki nem akar semmi plusz extrát, az töltse le a CCleaner-t, ami ingyenes, s olyan dolgokat is lehet uninstallálni, amit normál esetben nem. Az ilyen Xbox / média / játék / marketingszagú appok törlésre kerülnek, ami nagyjából az ezen képen levő appok 97%-a :)

Calculatort meg kell hagyni, mivel nincs a hagyományos verzió, csak ez.

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#25) Zoz válasza Bluesummers (#24) üzenetére


Zoz
(őstag)

Hagyományos Calculatort meg lehet letölteni.

[ Szerkesztve ]

(#26) Bluesummers válasza Zoz (#25) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

THX!!!

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#27) Szmörre válasza Bluesummers (#24) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

Azt inkább ne töltse le senki, mert az újabb verziók (elvileg csak az ingyenes, nem néztem jobban utána) gyakorlatilag adatporszívók lettek, kikapcsolhatatlan beállításokkal és alkalmanként véletlenül települhet az Avast vírusirtó is. Ha valakit nagyon zavarnak az appok, akkor használjon Powershell-t a törlésükre, azzal legalább nem ront bele a rendszerbe (például okozott VGA driverrrel kapcsolatos hibákat egy-egy tisztogatás, ezt elvileg javították).

Az Xbox app szerepe a közösségi dolgok kezelése PC-ről, az achievementek feloldása (pl. a Forza esetében), meg ott van a DVR is, ami ugye a háttérben veszi fel a videót, külön program nélkül (tehát nem kell Shadowplay vagy Fraps). Mondjuk azt nem értem, hogy mi a gond az újabb számológéppel?

(#28) nonsen5e válasza Balika911 (#18) üzenetére


nonsen5e
(PH! kedvence)

Nekem egy bajom van úgy minden "modern" GUI-val, ideértve a Google által tolt Materialos csodát is:

Végtelenül helypazarló, és HATALMAS minden HATALMAS térközökkel az egyes elemek között. A kínézet, hogy tetszik-e, az ízlés dolga, de sokkal több almenübe, sokkal többet görgetve találom meg ugyanazokat az opciókat, mint a régin, mivel a ma divatos "modern" elvek szerint mindent amire nem kattint az r=1 felhasználó 2 másodpercenként, azt el kell dugni valami Isten háta mögötti helyre, ahol alig lehet megtalálni.

Illetve amit te is mondtál, hogy sok, főképp "advanced" beállítást vagy opciót még ennyi év után sem voltak képesek betenni a modern felületekre.

「今が最高」

(#29) BiP válasza AtomNyúl (#12) üzenetére


BiP
(PH! nagyúr)

Megnyugtattál, hogy nem nekem kell :)
Meg a 2020 után is elkélne egy pont, még ha külföldön nem is szokás odatenni.

(#16) Szmörre: "a Win8.1-et pedig nagyon kevesen használják."
Pedig jó az.
Én anno a Win7-et imádtam, még a béta korszaktól kezdve, és már kint volt a 8.1, amíg még mindig a 7-est használtam. A 8-ast utáltam, de a lényeg, hogy utólag megszerettem a 8.1-et, tök jó Win7 utód lett.
Ahova nem 10-est akarok feltenni (régi és/vagy gyengébb gépek) tökéletes. Ráadásul szuperül 7-esíthető a kinézete, akinek az kell. Frissebb és szerintem ma már összességében jobb, mint a 7-es. (meg könnyebb feltenni is, nem telepít gigákat első induláskor)

(#19) CPT.Pirk: Szerintem sokkal jobban örült volna mindenki, hogy ha bár a modernUI a default kinézet, legalább megmaradt volna az Aero is válaszható opcióként. Senki nem sírt volna.
Az időnként itt-ott megjelenő új homályos elemek meg inkább tűnnek valami B kategóriás iOS koppintásnak, mint átgondolt user interface frissítésnek.

(#28) nonsen5e: Végtelenül helypazarló, és HATALMAS minden HATALMAS térközökkel az egyes elemek között.
Na ez az, amit én sem tudok megemészteni. De ez igaz sok trendi dizájnt követő weboldalra is.
Korábban kifért csomó minden egy képernyőre, ma meg tizedannyi.

[ Szerkesztve ]

(#30) bambano


bambano
(Jómunkásember)

A szerző keveri a legnépszerűbb és a legelterjedtebb fogalmakat :P

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#31) DanD88 válasza Szmörre (#11) üzenetére


DanD88
(kvázi-tag)

Áhá, tényleg!

*Kivéve ha 2015 utáni hardware-t akarnál használni vagy arra vagy kényszerülve hogy azt használj.
Pár platform még támogatja úgy ahogy a win7-et, win8.1-et szinte semmi.

(#32) sheratan válasza nonsen5e (#28) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Pedig a whitespace használata és szerepe elég fontos része a designnak.
Viszont ami közös ezekben a modern felületekben, hogy nem úgy kellene őket használni, mint a régieket, hogy végigkattintgatsz egy menüstruktúrát, hanem a keresővel címszavakra keresel, és sokkal gyorsabban és hatékonyabban találsz oda, ahova szeretnél.

(#33) Szmörre válasza DanD88 (#31) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

Nincs ebben semmi meglepő. Az új telefonodon használhatod a régi jó 4-es Androidot?
2015-ben már kint volt a 8.1 és a 10 is, nem csoda, ha esetleg nem kapsz 7-es drivereket a vadiúj gépedhez, főleg, ha már nem telepíthették rá előre.
Telepítheted akár az XP-t is, csak számolj azzal, hogy nem támogatott. Ez így megy.

BiP: Szerintem is jó rendszer a 8.1, bár nekem kicsit túl sok benne a régi dizájn, meg a félig elkaszált modern rész. Érintőképernyőn tök jó ma is, a start képernyő is jobb szerintem a 10-nél, kicsit fürgébb is tapicskolásnál.

[ Szerkesztve ]

(#34) Bluesummers válasza Szmörre (#27) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

"Mondjuk azt nem értem, hogy mi a gond az újabb számológéppel?"
Semmi baj sincs, de nem kérem ezeket az appokat. Avast pipa kikapcs. Van valami bizonyítékod az adatporszívóra?
Mintha MS-t pont ezért támadták volna, ráadásul Windowsért fizetsz, CCleanerért nem kell. :)

[ Szerkesztve ]

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#36) PuMbA válasza Szmörre (#35) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

Szerencsére mindkettő problémát megoldották hamar. 2 verzióval később már kikapcsolható volt a kötelező háttérfolyamat, az Avast pedig csak 1 verzióban mászott fel, de azt pont nem szedtem le, hiszen nem frissítem mindig a CCleaner-t :) Ezeken nem lepődök meg, hiszen a program ingyenes, szóval mit várunk. Ingyen dolgoznak a CCleaner-en a fejlesztők?

[ Szerkesztve ]

(#37) Bluesummers válasza Szmörre (#35) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

Köszi! Gondolom lebuktak, ahogy MS is.
Na de! Ezek régi posztok a számítástechnikában.
A mostani 5.51-es verzió is ilyen, vagy neked voltak korábbi rossz tapasztalataid?
Én 2 hónapja használom, s nagyon odafigyelek az ilyen CPU terhelésekre, adatmennyiségeket nézem mi megy ki, jön be. Semmi gyanúsat nem vettem észre. Vagy nagyon ügyesek, de ha nálam nincs semmi franc, akkor sem fogom felhántorgatni ezt, mert ez a múlt.

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#38) Szmörre válasza PuMbA (#36) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

Van fizetős verziója, szóval nem ingyen :) Ez nem probléma volt, hanem feature. Ők ezt így akarták, a felhasználóknak pedig nem tetszett, így pár nyilatkozat és próbálkozás után módosították.
De Redditen még decemberben is írta valaki friss élményként, onnan jutott eszembe az Avastos dolog. Egyébként egy ingyenes szoftvertől is pontosan azt várom el, mint egy fizetőstől. Ne gyűjtsön adatokat rólam külön beleegyezés nélkül (ez a "majd kikapcsolhatod, de a kapcsoló éppen inaktív" dolog), és ne telepítsen Avastot vagy Nortont a gépre a háttérben. Olyat is írtak (ez nem augusztusi volt), hogy nem lehetett kilőni a folyamatát sem. Ezt is javították. Ha ezek után valaki használni akarja, akkor lelke rajta.

Bluesummers: Az MS nem bukott le, mert az adatvédelmi nyilatkozatban pontosan leírtak mindent, sokkal bővebben, mint korábban (ezért volt újdonság sokaknak, és ennek ellenére pl. a játékkliensek adatgyűjtését még mindig nem ismerik sokan). Tehát sokat gyűjtöttek (túl sokat, azóta változtattak is), de ismert volt.
Nem használok CCleaner-t, mert amit tisztogatni akarok, azt törlöm magam. Korábban említettem, hogy láttam olyan changelogot is hozzá, hogy a Windows.old mappa ürítése már nem okoz driverhibát. Na ilyet nem csinál a karbantartó :)
Az adatgyűjtés pedig nem a képek feltöltését jelenti (ami feltűnne), ezek használati statisztikák, gépnév, IP, elvileg anonim felhasználói adatok.
Ha valaki használni akarja, akkor lelke rajta, mindenesetre meg akartam említeni ezt is.

[ Szerkesztve ]

(#39) Bluesummers válasza Szmörre (#38) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

Ha rámkényszerítené CCleaner ezt az ingyenes vírusírtós dolgot, nem ajánlanám egyértelműen. Van amúgy alternatívája: http://www.tweaknow.com/RegCleaner.php
Köszi az infókat, tényleg hasznosak voltak.
Amint észreveszek valami csúnya dolgot, megy a levesbe, én sem szeretek semmilyen adatot sem megosztogatni, senkinek, se ingyen, se pénzért. :R

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#40) Szmörre válasza Bluesummers (#39) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

Ha esetleg a registry-t tisztogatod, nem javaslom, mert semmit sem nyersz vele (a teljesítményt nem befolyásolja), viszont esetleg gondokat okozhat bizonyos programoknál. A Malwarebytes írt egy szép posztot róla, ha érdekel :)

A szemetelős gondokat az MS szeretné megoldani. Ha pl. telepíted a Blendert a Microsoft Store-ból, azt egy kattintással törölheted, és nincs szemét utána. Ráadásul a háttérben mindig frissül, nem kell külön keresni hozzá, és nem kell szolgáltatást telepíteni ehhez. Ez például előnye a Store-nak.

(#41) PuMbA válasza Szmörre (#38) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

Igaz, bár nekem sose telepített semmit a gépemre, pedig 4 éve használom :) A rossz verziókat véletlenül kikerültem ezek szerint. Active monitoring-ot meg sosem használtam, mindig kikapcsoltam, hogy a háttérbe fusson.

[ Szerkesztve ]

(#42) Bluesummers válasza Szmörre (#40) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

Igazából 1-2 percet él nálam CC, amíg kivesézem az appjait, de akkor a PowerShell-t jobban megnézem majd :)

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#43) Szmörre válasza PuMbA (#41) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

Elhiszem, sokan használják és sokaknak nincs vele gondja (esetleg egy megbízható verziót érdemes portable appként használni). Az egyik gond amúgy pont az volt, hogy a kapcsoló nem működött. Szerintem felesleges funkciókkal van tele a program, részben azért, hogy a Pro-t el tudják adni. Ha neked jó, akkor jó :)

Bluesummers: Azt érdemes tudni, hogy a következő buildben már több appot lehet törölni, köztük a Postát is, mert kérték a felhasználók. Ehhez elég lesz jobb klikkel törölni őket, nem kell PS.

(#44) DanD88 válasza Szmörre (#33) üzenetére


DanD88
(kvázi-tag)

Nem is akarok 4es androidot használni az új telón.

Viszont az újabb verziókban nem is 👽👽👽👽-ak el semmit. Sőt még gyorsítottak is a dolgokon 5/6-os verzióval.

Szerintem kicsit eltájolódtál, pont arról beszéltem hogy win8.1-hez nincs már támogatás. Win7-hez van még egyes ryzeneken(meg asszem kaby lake-en is).

És nem, nem telepíthetsz xp-t, de még 7est sem, mert nem fog bootolni. Nem csak arról van szó hogy "nincsennek hozzá drájverek".

(#45) CPT.Pirk válasza DanD88 (#44) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Ezért jelennek meg telók 6GB vagy több rammal meg 8 magos procival, mert gyorsult az OS és az appok is jól optimalizáltak. ;] És a 4.4-ben még volt Apollo zenelejátszó a rendszer részeként, ami nagy királyság volt. :U

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#46) Szmörre válasza DanD88 (#44) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

Ezzel azért sokan vitatkoznának, akiknek az újabb Droiddal lassabb lett a telefonjuk, és keresik a módot a downgrade-re, mondjuk 7-ről 6-ra.
Én anno a 8.1-gyel és most a 10-zel vagyok így, nem cseszték el a rendszert, cserébe sokkal többet tud, mint anno a 7 (ami akkoriban tök jó volt, de közel sem hibátlan).
Oké, akkor az új gépekre a 10 megy, nem a 7. A 8.1 amúgy bootol (sokak szerint DVD-ről a 7 is), a WU nem működik, csak megy az "unsupported hardware" üzenet. Azért ma már ne legyen ez akkora gond, lassan megszűnik a támogatása a többi rendszernek is, a 10 meg marad. Olyan rendszer meg nem létezik, ami mindenkinek maradéktalanul tetszik, régen sem volt.

(#47) CPT.Pirk válasza Szmörre (#46) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Az unsupported hardver dolog kiüthető egy fájl futtatásával. Emlékszem a Ryzen procik megjelenésekor az AMD-t kérdezték a Win7-es támogatásról és akkor azt mondták, hogy persze, természeten lesz. Ez után pár nappal gyorsan visszavonták és aztán az MS bevezette ezt az unsupported dolgot a Ryzenekre, meg pár újabb Intel cuccra, hogy inkább váltsál Win10-re. Sőt, pár régebbi cuccot is sikerült betenniük az unsupported listába... https://github.com/zeffy/wufuc

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#48) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Limitált userként ebben a pillanatban kotorászok az admin fiók asztalán, mindenféle jelszóbeírás nélkül. Mondanom sem kell, nem esek hanyatt a rendszer "biztonsági funkcióitól" :U

(1809-es build nemrég telepítve)

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#49) Szmörre válasza t72killer (#48) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

Az bizony érdekes, nekem azonnal jelszót kér, a beépített admin fiók bekapcsolásakor meg "5. szintű rendszerhibát" ír, a hozzáférést megtagadta. Ha a rendszergazdai fiók online, akkor a helyi gépen azt a jelszót nem fogod megváltoztatni sem. Bitlocker mellett a partíciót sem látod. Szerintem elég jók a biztonsági funkciók.

CPT.Pirk: A régebbi cuccok nem tudom miért kerültek fel (pl. a 8350), nem látom értelmét. De az újabb gépekre meg csak azt tudom mondani, mint eddig: a megjelenésükkor a Win7 már nem volt forgalomban, de volt 10, azt támogatják. Ma már a támogatás vége miatt amúgy sem számít. Persze ez azoknak kellemetlen, akik ezekkel a gépekkel akarták a Win7-et használni, ez tény.

(#50) t72killer válasza Szmörre (#49) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ehhez képest pikpakk bent vagyok. tuningot próbálgattam, 2 lefagyás után az alap limitált fiókban indítottam adminként egy aida64-et, ami így az admin asztalára mentette az eredményeket - káromkodtam egyet, hogy majd írhatom a jelszót a totalcommanderben, amikor megpróbálom (limitált userként) feldolgozni a fájlokat - erreföl szezám tárulj, ott van előttem az adminfiók tartalma ingben-gatyában... Bitlockert mondjuk nem húztam rá, csak sima friss 1809-es win, ahogy a M$ megteremtette...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#51) Szmörre válasza t72killer (#50) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

Valamiért a TC-re is hatással volt a jelszóbeírásod, vagy mert onnan indítottad az Aida-t, vagy nem tudom. Mindenesetre nálam eddig mindig működött, és nem is tudok olyanról, hogy ezt elrontották volna.

(#52) prabhu válasza Bluesummers (#24) üzenetére


prabhu
(senior tag)

:R
Nagyon jó progi, egy kattintás és pá a nyomorék app-szemeteknek.

(#53) t72killer válasza Bluesummers (#24) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:R

Elképesztő mennyiségű szemét... És ezt hívják "fícsör-updétnek":(((

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#54) Szmörre válasza t72killer (#53) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

Komolyan kérdezem. Valaki, mint te, miért használ Win10-et, mikor állandóan panaszkodik miatta több topikban és blogposztban? Semmi sem jó, a nagy része felesleges, a buherált LTSC-vel nem oké valami, miért frissül állandóan egy szolgáltatásként kezelt rendszer, stb.?

Egyszerűen nem értem. Ha én utálnám a Win10-et, akkor használnék valami tök mást, és esetleg 1-2 program miatt dual bootban menne ez is, hogy ritkán elindítsam. Sokan csinálják ezt, és tojnak a start menüben lévő placeholder csempékre is, mert nem látják használat közben.

Meg ez a hsz-ed sem világos. Nem ezt hívják feature update-nek, az appoknak semmi köze hozzá, mert külön frissülnek, és amúgy is baromi sokan használják ezeket, főleg tableten. A szemét az, amit senki sem használ, és nincs értelme sem.

Egyébként látom, hogy a tegnapi jogosultság-problémát te magad okoztad, nem a rendszer hibája, ezt csak így megjegyzésképpen.

(#55) Kékes525 válasza Szmörre (#54) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Én is sokat szoktam bírálni a Windows 10-et, ennek ellenére az összkép, amit nyújt, azt jónak találom. Jobbnak, mint a többi Windowst. Hülyeségnek tartom azt, hogy csak az szerethet valamit, aki agyba főbe dicséri. Attól még, hogy alapjában tetszik, azért észreveszem a hibáit és bírálom. A dicséret nem visz előre, de a bírálat igen. Ismered József Attila versét? ÉRTED HARAGSZOM, NEM ELLENED

[ Szerkesztve ]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#56) PuMbA válasza t72killer (#53) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

Vannak nagyon jó appok. Már ingyenes videószerkesztő alkalmazás is van pár hónapja a Windows-ban és a beépített képnézegetővel tudsz képet megvágni és hasonlók. Ezek tök hasznosak, mert felesleges más alkalmazást felpakolni, ha néhány egyszerű dolgot meg akarsz csinálni :)

Ha a Start menüből kiveszed őket jobb klikkel, akkor pedig egyáltalán nem zavarnak és sosem jönnek vissza, szóval felesleges plusz alkalmazást feltenni hozzá, amihez oda van írva, hogy készíts visszaállítási pontot, mert szétcs*szheti a géped, hogy leszedd őket :F Hihetetlen mik vannak és még csodálkoznak az emberek, hogy nem jól működik a Windows 10. Hát ha szétmoddolod 10 alkalmazással, akkor persze, hogy nem.

[ Szerkesztve ]

(#57) Szmörre válasza Kékes525 (#55) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

Most valami olyanra válaszoltál, amit nem állítottam :) Szerintem sem kell a végtelenségig dicsérni a rendszert, mert vannak hibái. Nekem személy szerint régen volt olyan kevés gondom a rendszerrel, mint a 1809-nél. Ennek ellenére például igénytelennek tartom a magyar fordítását, hol hiányos, hol elgépelés van (Eszközkezelő > driver frissítése > "frissített illesztőprogramok automatikusa keresése"), hol kilóg a szöveg (Win+V, gomb szövege), van olyan, ami le sincs fordítva (Áruházbeli témák), vagy éppen rosszul (játék helyett lejátszás), stb. A fordításokra javaslatot lehet tenni, de teljesen rossz az a megoldás, mert nem látni, hogy hol jelenik meg az adott szöveg.

Egyébként a dicséret is előre visz, megerősíti a hasznos dolgokat.

PuMbA: A képnéző pluszban alapból csinál dátum és tartalom szerint albumokat (akár mosolygós képeket is lehet keresni), és videót is lejátszik, nem kell átlépni másik programba. Elég hasznos tud lenni :)

(#58) t72killer válasza Szmörre (#54) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Kollégáktól M$ office doksikat kapok endnote irodalomjegyzékkel, illetve játszom Blizzard játékokkal. A videofeldolgozás már nem lenne akkora gond, mert a davinci resolve-nak van már linuxos változata.

Egyébként a win7-et 10 éve 100%os megelégedéssel használom, bajom eddig csak win10es géppel volt.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#59) Szmörre válasza t72killer (#58) üzenetére


Szmörre
(fanatikus tag)

Akkor gondolom megy mellette a Linux vagy a Win7 is. Persze semmi közöm ahhoz, hogy mit hogyan használsz, csak az írásaid alapján nem értettem, hogy miért szenvedsz ennyit vele. :R

Azt viszont továbbra is úgy gondolom, hogy a rendszer jó irányba fejlődik, tavasszal meg már annyi appot lehet egy kattintással törölni, mint anno a Win8-nál, kikerül a Kapcsolatok is a tálcáról (nem használta senki). Nekem szerencsére nincs bajom vele.

(#60) t72killer válasza Szmörre (#59) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Másik gépeken. Ebben a pillanatban 6 gép ügyes-bajos dolgáért felelek, amiből 2n nem is én vok a fő felhasználó (otthon az asszony gépe, a cégnél egy közös laborgép). OS-ből van minden, még xp is:DDD

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#61) hallador


hallador
(PH! addikt)

Szerintem nem véletlen, hogy az MS ilyen sűrűséggel ad ki verziókat. Nem csak azt veszik figyelembe, hogy mi kell a "köz" népnek, mert szerintem ez a "hagyományos" operációs rendszer fajta, mint a Windows. Linux, MacOS hamarosan 10 éven belül nem így fog kinézni, legalábbis nyugatabbra nem. Az emberek nem akarnak érteni, foglalkozni, tudni a driverekről, a hogyan kell megoldani, már most sem akarnak ezzel foglalkozni. Az MS pontosan tudja ezt, nem hülyék, az emberek akik használják pedig nem akarnak tudni erről. Ennek az eredménye az lesz, hogy ebből azok a rendszerek fognak kijönni győztesen, amik kész megoldásokat szállítanak, tehát nem a Linux, Windows, MacOS. Hanem a ChromeOS, IOS, És hasonlóak, az sem teljesen véletlen, hogy a hátrányos helyzetű, hanyatló nyugaton ezeket a rendszereket kezdték el használni az iskolákban. Mitöbb minden fejlesztő eszköz megvan rá, ami amúgy meg lehet Windows-ra is.

A másik nagy problémája a Microsoftnak, hogy elvesztették a Cloud versenyt. A Docker, Rocket, Kubernetes elnáspángolta a Microsoftot. Ameddig az Amazon, Google, Digital Ocean és a többi már mindenhol áttértek konténerre, addig az Azure-ban ez még nem ilyen egyértelmű, ott megmaradtak a Virtuális gépek szintjén, ami minimum 5 éves lemaradást jelent,

A Microsoft nem véletlenül vette át a Linux/OpenSource világból ismert frissítési metódusokat. Ugyanis azok sokkal jobban összeegyeztethetőek a DevOps világ frissítési idő intervallumaival. A világ a Cloud felé megy, előbb utóbb a cél az lesz, hogy a kis emberek is csak egy Rasberry Pi vagy hasonló eszközzel elérjék a cloud-ban üzemelő szervereket.

A másik nagy vesztesége a Microsoftnak, hogy azok az eszközök, amik más operációs rendszerekben minimális telepítéssel megoldható, tegyük fel parancssorból pillanatokon belül, addig a Windows erre nem volt felkészülve. A Microsoftnak komoly problémát okozott, hogy a Windows-ban beépítse a WSL-t, a teljes értékű Linux alrendszert, mert a Docker, és minden más amivel dolgozik a programozók, fejlesztők jövő generációi, azok meg legyenek Windows-ban is, és nem úgy ahogyan eddig is, hanem azonnal. Az a Microsoftnak 3,5 évébe telt, ezalatt, viszont elveszítették a Cloud piac konténer piaci részét. Tehát mi lett a vége? A Microsoft kénytelen volt a Windows-ba beépíteni még több olyan eszközt, ami képessé tette azt üzemeltetni az Amazon, Google stb rendszerekre. A kérdés, hogy ehhez miért kellene Windows? Pláne egy olyan generációnak akik IOS-en, vagy ChromeOS-en nőttek fel?

Ez igaz a belső munkahelyekre is, bankokra, ipari cégekre. Hybrid Cloud-okat építgetnek, és bizony a Microsoft lehetetlen, és teljesen élhetetlen 30 - 40 user kiszolgálására 6 - 16 vCpu 48 - 64 GB memóriát zabáló Windows virtuális szerverei, amihez kell még fileserver, meg mindenféle applikációs, valamint háttérszerver is, eléggé energiapazarló megoldás lesz, mint az Exchange 2019 erőforrásigénye is vicces.
Ha ebből a terminal server fajtából kell 3 - 400 db, akkor bizony azt ki fogja kiszolgálni? Senki nem akar ennyi erőforrást vásárolni, sem Azure-ban, sem sehol sem.

Erre van a konténer, ahol ezeket a dolgokat olcsóbban is meg lehet oldani, igaz webes szolgáltatásokkal, de ez az amihez pont nem fog kelleni a Windows, Linux, MacOS. Ehhez a ChromeOS, IOS, embadded Linux-ok bőven elegendőek.

A kérdés, hogy a Microsoftnak a gamer, és egyéb piacok miatt, videó, tervezés, ipari tervezés miatt érdemes lesz-e fenntartani a Windows Desktop piacot, mert nem biztos.

Szerintem.

[ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

(#62) -Morrowind-


-Morrowind-
(senior tag)

Google és a Windows rendszer...érdekes erről eddig nem tudtam..[link]

Bardo Tödol

(#63) hallador válasza -Morrowind- (#62) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

És nem csak a Google-nél van ez így hanem másnál is. A Google ráadásul saját Linux disztróval dolgozik, aminek a Goobuntu nevet adta, Ubuntu alapú rendszer. 2018-ban váltottak gLinux-ra ami nem Ubuntu, hanem Debian testing. Sok helyen van ez így, minek költsenek Windows-ra ezek a nagy tech cégek, ha ingyen a saját igényeikre vannak sokkal alkalmasabb rendszerek is? Én sem vennék DevOps-ra de semmire sem Windows-t, mert minek? Van amire kell de az nem az átlagfelhasználás.
Ezért van többek között nagy bajban az MS. Vannak itt még érdekességek, de az az elsődleges.

A Piacnak az Office usereket kell kiváltani valamivel, ha ez is megvan, akkor a Windows mehet a kukába, mert onnantól kezdve a nagy cégek sem fognak desktop szintem ragaszkodni a Windows-hoz.

[ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

(#64) -Morrowind- válasza hallador (#63) üzenetére


-Morrowind-
(senior tag)

Köszönöm az infókat. :)

Bardo Tödol

(#65) Kovindinka válasza hallador (#63) üzenetére


Kovindinka
(tag)

Keresgéltem statisztikát, mert az én környezetemben gyakorlatilag egyeduralkodó az MS operációs rendszer desktop-on és kb 50-50 a Linux/MS szerver oldalon.

Ez a statisztika azt mondja, hogy a linuxot még a MAC OS is megelőzi. Én örülnék ha nem lenne ennyire egyoldalú de én nem látom azt a döglődést amiről beszélsz.

Szerver fronton ahogy emlékszem a statisztikákra 1/3MS 2/3Unix/Linux

Jó lenne látni, hogy valódi élesedő harc van, de én ezt egyelőre nem látom!

(#66) szbende válasza sheratan (#32) üzenetére


szbende
(újonc)

"Viszont ami közös ezekben a modern felületekben, hogy nem úgy kellene őket használni, mint a régieket, hogy végigkattintgatsz egy menüstruktúrát, hanem a keresővel címszavakra keresel, és sokkal gyorsabban és hatékonyabban találsz oda, ahova szeretnél."
Még egy kicsit dolgoznak rajta és feltalálják a parancs sort.

(#67) hallador válasza Kovindinka (#65) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Igen így van, de ez egyetlen dolognak köszönhető, az Office-nak, és annak, hogy a Microsoft 3,5 év alatt a Windows 10-et feltupírozta "minden jóval". Ami alaphelyzetben más rendszereken ott van minimális erőfeszítéssel is.
A Nagyvállalatokat nem annyira fogja érdekelni, ha spórolhat több 10 000 desktop PC-n, akkor meg fogja tenni. Nem fog vasmarokkal ragaszkodni hozzá, hogy kidobálja az ablakon a pénzt. Az igazán nagy tech vállalatok már évek óta 3 - 4 éve nem használnak Windows-t, az akaratosabbak, tiltják is, lásd Google, Amazon, Yahoo stb. Minek költene Windowsra?
Ha ezt a többi vállalatnál is meg tudnák lépni, akkor Ők miért költenének Windows-ra, Office-ra?

Szerintem nem holnap, de nem is jövőre lesz ebben komoly változás, de 8 - 10 év múlva már igen, a digitális analfabéták száma egyre kevesebb, a világ fejlődik, a userek száma nő, és ebbe a vastag operációs rendszerek pláne pénzért nem fognak komolyabb szerepet játszani a nagy tömegek számára. Szerintem.

Persze a változás nem Magyarországon fog bekövetkezni először, mint inkább, Távol-Keleten, Usa, és a fejlettebb államokban, mondjuk még Dél-Amerika is modernebb felfogású, mint Kelet-Európa.

A világ a cloud felé megy, hogy ez Privát Cloud lesz lásd a VW csoporté. Vagy Hybrid cloud, vagy más.

Kisebb energiafogyasztással jár, ha nem kell fenn tartani nagy fogyasztású PC-ket, szervereket, és minden mást, nem kell fenn tartani egy halom desktop field engineer-t, és minden mást sem.

Igen ma még nem, de ha megnézem az irányt, akkor bizony az nem a Windows, Linux, MacOS-nek fog kedvezni, mivel a Windows-ból van a legtöbb, ami ráadásul egyedüliként pénzbe is kerül, a Microsoftnak lesz a legnagyobb veszteni valója ezen.

Szerintem.

[ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

(#68) prabhu válasza hallador (#67) üzenetére


prabhu
(senior tag)

"a digitális analfabéták száma egyre kevesebb" :DD
Egyre többen képesek a képernyőt tapicskolva faszbúkozni, de ettől még nem lesznek IT szakemberek.
Pont, hogy az elhülyül/tet/és irányába megyünk. A W10 is egyre jobban tolja le magáról a felhasználói beavatkozási lehetőséget és ennek a folyamatnak a végén lesz valami felhő alapú OS, ahol kb. csak egy lebutított kliens lesz a géped, aminél "azt eszed, ami kapsz". :(

[ Szerkesztve ]

(#69) Kovindinka válasza prabhu (#68) üzenetére


Kovindinka
(tag)

Igen, én is a felhő irányt látom ahol azt sem fogod tudni, hogy min fut az a standard asztal amit használsz a géped meg egy vékony kliens lesz. De az sem holnap lesz hála Istennek!

(#70) hallador válasza prabhu (#68) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Egyre többen képesek a képernyőt tapicskolva faszbúkozni, de ettől még nem lesznek IT szakemberek.

Senki nem beszélt IT szakemberekről itt. Magyarország 90 %, aki IT szakembernek "számít" az is max betanított munkás Szóval annyira ezt nem hoznám elő, eleve aki nem képes scriptelni, nem ért bármilyen cloud-hoz legalább Cloud Server telepítés szinten, nem ért a konténerizáció valamelyik verziójához, azt ne nevezzük IT szakembernek. A Be tudok léptetni egy Windows-t a domainba, meg létre tudok hozni egy user-t az Exchange-be az nem IT szakember.

Itt azokról van pontosan szó, akik képesek elsajátítani a használatát egy bármilyen eszközt ami akár jövőbe mutató, mondjuk egy Android Pie-t, ha nem is ma, de akár 1 - 2 éven belül, csak példa volt mondhattam volna IOS xxx verziót, vagy épp valamilyen Embadded rendszert is.

Nem kell belemenni a magyaros sarkításokba, abba viszont igen, hogy otthon és környékén (Kelet-Közép Európa) sokan annyit nem tudnak megjegyezni, hogy a TV távirányítója hogyan működik, vagy egy feature phone-t alapszinten hogyan kell kezelni, nem hogy akár egy 10 éves okos telefont.

Erre gondoltam digitális analfabéta alatt, nem IT szakemberekre. [link]

[ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

(#71) bambano válasza hallador (#70) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

szóval akkor én nem vagyok it szakember?
túltoltad, öreg.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#72) hallador válasza bambano (#71) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Mert gondolom pont Te nem tudsz scriptelni, nem láttál még konténert és soha nem hallottál még a cloudról? Szerintem ezt Te sem gondoltad komolyan, vagy igen? Eleve Linux-os vagy miről beszélsz? :D Soha nem is hallottál Ansible-ről, Dockerről, Jenkins-ről, Puppet-ről Chef-ről, Rocketről egyikről sem ezek közül? :)
Nem arról van szó, hogy csak a DevOps Tools Engineer Objectives V1 szintű mérnök az IT szakember, hanem az aki akár tudna is az lenni...
Amúgy, ja ajánlott videó: DevOps Klub: Hogyan találsz jobb állást?

Szerencsére még azt sem lehet rájuk mondani, hogy reklám lenne, mert csak adott körben volt meghirdetve, ettől még igaznak gondolom én.

A világ erre tart, StarTrekesen minden ellenállás hasztalan...

[ Szerkesztve ]

[ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

(#73) bambano válasza hallador (#72) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

moving target.
az eredeti hsz-ben azt írtad, hogy nem ért, itt meg azt, hogy nem hallottál.
egyszer kipróbáltam egy konténer image-t (már nem emlékszem, melyiket, lehet, hogy docker volt), egy nagy katyvasz volt az egész, többet nem használtam soha. tehát értek hozzá vagy sem?
a többit soha nem használtam, mert rossz véleményem van az irányvonalról.

tehát akkor az előző hsz definíciója szerint nem vagyok it szakember.

mondom, túltoltad.

kösz, állást nem konténer meg devops irányban fogok keresni.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#74) hallador válasza bambano (#73) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Tehát ha scriptelni sem tudsz mert rossz véleményed van az irány vonalról, akkor ja a mai definíció szerint nem nem vagy az, nem toltam túl... Bocs ha ez tényleg így van akkor amiben élsz az a 2000-es évek... Ami elmúlt úgy 10 éve... Mondjuk ha államigazgatásban, vagy állami cégnél vagy, ott más fogalmak vannak, mint egy verseny szférában az tény... Ettől függetlenül a megállapítást tartom... Szóval nem nem toltam túl...

[ Szerkesztve ]

[ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

(#75) Necroman_Mk2


Necroman_Mk2
(senior tag)

Mivel gyakorlatilag W7-tel felszerelt gépet már nem lehet kapni, ezért csak idő kérdése volt az előzés. Nem beszélve arról,. hogy sok modern program (driverek, játékok), csak W10 alúl indulnak el, vagy legalább is arra optimalizálták őket.
Ugyanakkor azt én se hiszem, hogy ebből a jelenleg 36 %-os részesedést az év végig le tudnák nyomni 25 % alá, de még a 30 % is necces. Emiatt van egy olyan érzésem, hogy az eredetileg belőtt 2020. januári Support Endinget ki fogják tolni legalább 2023-ig, ahogyan tették a maguk korában szintén népszerű W98 és XP rendszerek esetében is.

(#13) Zoz Hát, emlékeim szerint azért akkoriban még eléggé elterjedtek a warez Windows-ok. Ma már szerintem jobb a helyzet ilyen téren, már ami a licencek tisztaságát illeti.

(#61) hallador "A kérdés, hogy a Microsoftnak a gamer, és egyéb piacok miatt, videó, tervezés, ipari tervezés miatt érdemes lesz-e fenntartani a Windows Desktop piacot, mert nem biztos."
Szerintem főleg a videojátékos piac miatt mindenképpen érdemes lesz fönntartania a Windowst, főleg, hogy szinte minden nagy játék Windows-ra lett optimalizálva. Amíg a versenytársak e téren nem tudnak egy, a Windows-hoz hasonló, kiforrott alternatívát felmutatni (akár cloud megoldással is), addig lesznek desktop PC-k, és lesz Windows is. Ha más nem, hát a jövőbeli Xbox konzolon, amin billentyűzet+egérrel is lehet majd játszani.
Pláne akkor, amikor az esport és ennek közvetítései a fejlett keleten és nyugaton gyakorlatilag a "hagyományos" sportprogramok nézettségével kezd versenyezni, illetve a végigjátszásos videók is bizony meghozzák az ember kedvét a játékhoz.

[ Szerkesztve ]

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

(#76) Bluesummers válasza hallador (#74) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

Erről ez jutott eszembe: "Itt mindenki hülye csak én vagyok helikopter"
Szerintem inkább az a lényeg, hogy akármilyen szakmád van, ne csak tili-tolizz, alkalmazz szoftvereket, hanem értéked adj hozzá munkádhoz / mások munkájához. Lehetsz Te egy mesterséges intelligencia programozó, hogy ha 50 évig programozgatsz, de abból semmi eredmény nem lesz. Szóval nem attól IT szakember valaki, aki ismeri a legújabb technológiákat (amik nem feltétlenül a legjobbak, csakmert újak), hanem attól, hogy igazi értéket hozzá tudsz-e adni.

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#77) hallador válasza Bluesummers (#76) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Na várjál már ez nem a Teréz anya takarékszövetkezet Jézus szíve egyház szekciója, hanem kő kemény üzlet mi éri meg és mi az ami előre visz...

Érted? Helikopterezgethetsz te mint otthon teszik sokan, csak addig vannak dolgok, amik fejlődnek, és tanulhatóak. Ez a duma amit letoltál itt ez tuti elmegy a pszichológus kis körbeülős beszéljünk róla dolognál a való világ ennél több realitást tartalmaz amit leírtál, az az alap. Nem követelmény, vagy elvárás.

Ha nincs eredményed, akkor mehetsz kapálni, nem kell leírni, meg sem kérdezik tőled egy komoly helyen ezeket, max otthon... Érted....

Mondom egy mondatban ne húzd az időm... köszi... :)

(#75) Necroman_Mk2

Szerintem is technológiai szinten meg fog maradni a Windows, még szerintem oprendszer szinten is a használati arány lesz csak kérdéses.

[ Szerkesztve ]

[ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

(#78) Bluesummers válasza hallador (#77) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

Pont ezt írtam, gratulálok a szövegértési készségeidhez :) :C
"igazi értéket hozzá tudsz-e adni" - nem feltétlenül kell tudnod IT-ben mindenhez, de úgy látszik nem esik le. Nagyon leszűkíted az IT-t valami speciális egyedfajtára, miközben az IT nagyon tág fogalom.
Te húzod a saját idődet szerintem... köszi ... :)

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#79) hallador válasza Bluesummers (#78) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

nem feltétlenül kell tudnod IT-ben mindenhez,

Ja nem, csak amit a világ 80 %-a használ azaz irányadó, nem az amit Te vagy az gondol aki 2019-ben a magyar államigazgatásban dolgozik, mert úgy tűnik le vagytok maradva úgy 10 évvel... Szuper a hozzáadott érték szöveg, csak erre ma már nincs idő, erre még te sem jöttél rá, de ami késik nem műlik....

[ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.