Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  nagyúr

  "van már 60k alatt c2d 3GHz-es eredeti ibm desktop használtan, garival. még évekig jó és költséghatékony."

  Sőt, már c2d thinkpadeket is lehet bőven 60 alatt kapni, igaz már nem gyári, hanem bolti garival. De a még gyári garis újabb generációs gépeket is ki lehet fogni alig többért. :K

 • azbest

  nagyúr

  Más az amikor a szűkösebb időkben néhányan nyerészkednek és kisemmizik a többieket. Az ékszer azért sem jó befektetés, mert ahogy Klapka is mondta az árának felét az ékszerész munkadíja és az áfa teszi ki. Ezt sosem fogja viszontlátni, ha el akarja adni. :U A befektetési arany áfamentes, tehát ugyanannyi pénzért több arany lapját tud venni, mint gyűrűt. Aki meg ínség idején kisemmizi egy falat kenyérért a többieket, az jobb helyen lámpavason végzi.

  Egyébként Klapka pont az elektronikát hozta fel, hogy egyre több arany szükségeltetik az integrált áramkörök töménytelen gyártásához, míg a kitermelés egyre nehezebb. Az újrahasznosítás pedig nehéz, mert egy-egy készülék csak nagyon keveset tartalmaz.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  "A hajamat tépem, mikor egy 1-2 soros php vagy jáva kód helyett osztályt faragnak meg példányosítanak és ettől a kód mennyisége exponenciális a négyzeten sebességgel nő, miközben pontosan ugyanazt csinálja, mint az eredeti két sor."

  hogy ez mennyire igaz...
  volt már olyan feladatom, hogy 4 sort kellett lecserélnem egy ma divatos 3 betűs "varázslat" megoldásra. 120kB lett a patch mérete, ami pontosan ugyanazt takarta, mint az eredeti megoldás. Ráadásul a marketinganyagból kihagyott "feature" is kibukott, hogy nagyobb adatok / összetettebb adatstruktúra mozgatásához a fejlesztőkörnyezet konfig fájljait is hekkelni kellett, mert nem tudta legenerálni a framework vackait egyébként. :U A csapatmunka is vicces, amikor mindig ütközés van a verziókezelő rendszerben, bárki módosít a rendszeren. Persze úgy tudom lehetne venni ehhez is egy rendszert, ami lekezelné.

  Egyébként tényleg ez a nagy üzlet. Meg saját elnevezést adni mindennek, ami aztán idegenül hangzik azoknak, akik nem azzal a környezettel dolgoznak, ehhez a cég plecsniket talál ki és vizsgákat is szervez. Persze ezek is elavulnak pár évente, nehogy tartós legyen :)

  Valahol a két véglet közt lenne az igazság.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák