Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) elithun


elithun
(őstag)

Én relevánsnak tartom az átalakítást, pl. a Google Playen lévő értékelések alapján a legtöbb digitális világban jelen lévő "analóg" ember tényleg nem tud értelmesen értékelni.

Ott az egyik kedvencem az volt mikor valaki a Cím mezőbe beírta a lakcímét. :)

U.I.: az kérhető, hogy ne legyenek feleslegesen hangulatkeltő címek?

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#2) sheratan


sheratan
(Jómunkásember)

Nem csak Netflix esetén, de bárhol megfigyelhető ez, ahol csillagos rendszer van. Jobb ez az egyszerű rendszer, mert úgyse lehet rendesen belőni, hogy valaki mi alapján ad 2 vagy 3 csillagot mondjuk, mert ez nem egy objektív skála senkinél. A +- rendszerből is a szavazatok száma alapján lehet simán egy skálán kifejezhető értékelést csinálni.

https://www.instagram.com/kornenator/

(#3) truefx


truefx
(fanatikus tag)

Azt hogy az emberek hülyék, azt hol mondja a Netflix? Legyen szíves újságíró úr egy forrásmegjelölést mutasson már nekünk, köszi!

[ Szerkesztve ]

(#4) Syl válasza elithun (#1) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

Az én kedvencem, amikor az e-mail tárgy mezőjébe írja be a teljes levelet... :W

Words cannot express how much i don't care

(#5) Plazmacucci


Plazmacucci
(PH! nagyúr)

Igazuk van, és amúgy kurva jó amit csinálnak, főleg az egész estés filmjeik. Zseniálisak, merészek, imádom. Még több filmet tőlük!

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#6) Dave™


Dave™
(PH! nagyúr)

Szerencse hogy az itcafé a Netflixhez képest kellően kicsi, mert egy ilyen megtévesztő és hatásvadász címadásért simán lehetne perelni is hitelrontásért.

(#7) ALBY


ALBY
(senior tag)

így még szélsőségesebb eredmények lesznek...gratulálok

Ezek után érdekeljen olyan emberek véleménye akiknek egy 5-ös skála is bonyolult volt?
Egy bitet se érnek az ilyen vélemények.

A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...

(#8) Ruuwa


Ruuwa
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én meg pont az a ritka állatfaj vagyok, aki éppen azért nem értékel, mert még az 1-5-ig terjedő skálát is szegényesnek érzem egy korrekt vélemény közléséhez. Abban egyet értek, hogy az emberek többsége nem hajlandó több információt befogadni az abszolút minimumnál, tehát bármilyen olyan rendszert kényelmetlennek éreznek ahol szélesebb spektrumon mozoghatnak a vélemények. Ezt a lustaságot kiszolgálni nem túl szerencsés.

Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.

(#9) petipetya


petipetya
(PH! nagyúr)

Jó lépésnek tartom, habár jómagam nem "használom" a Netflix szolgáltatást. Az imdb-n minden megtekintett filmet/sorozatot belistázok + értékelek, és sokszor bajban vagyok a pontozással. Így az egyszerűség kedvéért 10-est vagy 1-est szoktam adni egy adott alkotásra, mivel a pontok túlságosan is egyénfüggőek.

(#10) #51736960


#51736960
(törölt tag)

Hol nyilatkozta ezt a Netflix? Jó lenne valami forrást látni erről, mert addig ez csak nettó hazugság.

#6: bizony, ez is benne van a pakliban...

[ Szerkesztve ]

(#11) .mf


.mf
(PH! kedvence)

1. Ezt a címet nem kellett volna. Egyre lejjebb süllyed a bulvárcafé, lassan eléri a Blikk és Bors és hasonló produktumokat...

2. "A termékfejlesztési alelnök szerint ennek a megoldásnak azért is van létjogosultsága, mert várakozásaik szerint legalább kétszer annyian fognak az egyszerűsített modellben értékelni, mint a csillagos rendszerben."

És ez jó? Néha elgondolkozom, hogy az internet egyik hátránya éppen ez a nagy szabadság, hogy olyanoknak is hangot ad, akik inkább jobban tennék, ha hallgatnának, mert olyan sületlenségeket beszélnek. Ha már épp filmek a téma, néha olyan "kritikákat" olvasni, hogy csak pislogok, végig se nézte a filmet, nem tudta követni a cselekményt, összekeverte valami mással, nem értette az utalásokat, nem jött át semmi mélyebb tartalom, stb stb.

(#12) Béééla


Béééla
(őstag)

Átválthatják a rendszert tetszik-nemtetszikre is, aki miatt váltottak az úgyis lepontozásra kerül.

Bélabá

(#13) Stanlee


Stanlee
(senior tag)
LOGOUT blog

En a nemet amazon prime-ot hasznalom. Na ott fordul elo nagyon sokszor, hogy egy film rossz ertekelest kap, aztan beleirjak a szovegbe, hogy az 1 csillag a blueray-es kiadasra vonatkozik, mert rossz a nemet szinkron vagy lemaradt rola egy hangsav. Nem a filmet ertekelik, es foleg akkor, amikor meg keves ertekeles van fent, akkor jo filmeket is lehuznak egy technikai jellegu hiba miatt, ami az online stream-et nem is erinti.

(#14) bollokcs80


bollokcs80
(Korrektor)

És a jogászokat akik miatt az amcsi tartalom fele nem érhető el itt, hol lehet pontozni? :DD

[ Szerkesztve ]

(#15) nubreed


nubreed
(PH! addikt)

Megvan mindenkinek a Southpark YELP -es része? Amikor szó szerint a fél város über-szuper étterem kritikusnak érezte magát és ezzel mindenki vissza is élt? Na ez kb. ugyanez a kategória... ideje volt ezen változtatni valamit. Hiába mondják ránk magyarokra, hogy 10 millió futball "hozzáértő" országa, ez kb. a fél világra igaz, nem csak magyarokra. A futball helyébe pedig mindenki azt helyettesít be amit akar, mert kb. mindenre igaz.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#16) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

*

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#17) ztoldy


ztoldy
(senior tag)

Sajnos sok esetben nem relevánsak az értékelések, mert a sok "okos" értékelő akkor is lehúzza a terméket, ha a bolt nem szállított időben vagy a bolttal kapcsolatban nem volt rendben valami.
Így a termékeknél irreleváns értékelési pontszámok születnek.

Erre figyelhetnének a moderátorok, bár értem, hogy nem feltétlenül lehet minden egyes értékelést felülvizsgálni, viszont így torzulnak a termékmegítélések.

Régi hardverapro: 52 pozitív, 0 negatív. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ztoldy, Magyar µTorrent oldal http://utorrent.hu

(#18) -Skylake-


-Skylake-
(őstag)

Hat ha csak egyetlen megallapitas van ami biztos ebben a cikkben , akkor az az emberek hulyek.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#19) Dilikutya válasza elithun (#1) üzenetére


Dilikutya
(PH! nagyúr)

A Play-en akkor is megy a 4-5 csillag, ha az adott app (jellemzően játékoknál van így) minden pálya után reklámot dob be, sűrűn fagy, kidob, lassú, tele van hibával. Mindezt azért, mert... jó kérdés, hiába jó a koncepció vagy a játékmenet, ha a fentiek miatt élvezhetetlen. Mondjuk így meg a tetsziket kapja majd. Hálózatos vagy bármilyen szakértőbb alkalmazásnál már reálisabb értékelések vannak, mert az ilyen egybites felhasználó úgysem tölt le térerő mérő programokat.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#20) dabadab válasza Béééla (#12) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Béla, egy kicsit túlzásba viszed az SJW-kodást.

DRM is theft

(#21) aprokaroka87 válasza elithun (#1) üzenetére


aprokaroka87
(PH! kedvence)

Azon emberek akik nem tudnak egy problémát normális,kulturált keretek közt leirni..nem érdemelnek ilyen eszközt.

Ha én fejlesztő vagyok...és elkezdem olvasgatni a Play Áruház magyar kommentjei közül a "szar..ez egy hulladék" dolgokat...vajon miből tudom hogy az illetőnek mi a problémája? :)

(#22) Dilikutya válasza aprokaroka87 (#21) üzenetére


Dilikutya
(PH! nagyúr)

Azzal se vagyunk előbbre, ha a Galaxy S7 tulajdonos beszól, hogy szar a telefonja, akinek nem megy valamelyik Facebook app. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#23) Béééla válasza dabadab (#20) üzenetére


Béééla
(őstag)

Mivel is? :)
Főleg azért mert elég messze áll tőlem.

@aprokaroka87
Ha én fejlesztő vagyok...és elkezdem olvasgatni a Play Áruház magyar kommentjei közül a "szar..ez egy hulladék" dolgokat...vajon miből tudom hogy az illetőnek mi a problémája?
Sehonnan. Az ilyennel számolni kell.

Bélabá

(#24) #82729984 válasza Dilikutya (#19) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

Ezen ne lepődj meg, játékoknál rengeteg a fizetett értékelés. Androidos fejlesztőként minden másnap jön egy ajánlat (pedig én csak kis toolokat fejlesztek) valami indiai/pakisztáni cégtől hogy 20 dollárért vehetek tőlük 100 db 5* értékelést meg hasonló.

"Hálózatos vagy bármilyen szakértőbb alkalmazásnál már reálisabb értékelések vannak, mert az ilyen egybites felhasználó úgysem tölt le térerő mérő programokat."

Azért erre se vegyél mérget, ott meg pont az ellenkezője van. 1 bites felhasználó letölti, de nem tudja mi az, hogy müködik és már megy is az 1 pontos értékelés hogy ez sz@r.

(#25) BiP


BiP
(PH! nagyúr)

Aha, értem.
Akkor ez az 1bites rendszer jobban visszaadja majd azt az árnyalt véleményt, hogy amúgy tetszett, de volt benne pár kivetnivaló. Vagy a film szar volt, de mégis jól szórakoztam.

Hiába nézik 2millióan a Szulejmánt, attól még egy szar.
És hiába nem élvezik a popcornzabálók a Moon-t, attól az még egy jó film.

Ezeket egy like-dislike skála nem fogja visszaadni.

Mondják akkor azt, hogy a véleményezés nem arról szól, milyen értékű a film, hanem hogy tetszett-e. Pont.

(#26) dabadab válasza BiP (#25) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Igazából a végén úgyis egy egybites döntést kell meghozni (hogy megnézed-e), annak a támogatására lehet, hogy jobb az, ha van kétszer annyi, de kevésbé részletes adat, mert úgyis adatbányász módszerekkel szedik össze, hogy mit ajánlanak.

DRM is theft

(#27) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Hát, az emberek valóban nem tudnak értékelni. Ha tetszett vagy hozta amit várt, akkor 10/10; ha pedig nem jött be vagy csalódás akkor 1/10. IMDB is már rég elindult ebbe az irányba sajnos, pl a mit keres a Sötét lovag a toplista 4. helyén? :F De még mindig az a legreprezentatívabb filmes értékelésekkel teli adatbázis.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#28) Dilikutya válasza lezso6 (#27) üzenetére


Dilikutya
(PH! nagyúr)

A sötét lovag már a 4. helyen? Nem rossz film, de szerintem nem ennyire. Még csak a legjobb Batman filmnek sem tartom.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#29) Necroman_Mk2


Necroman_Mk2
(senior tag)

Nem csodálkoznék, ha az egyzserűsítés valódi indoka a Netflix saját gyártású egész estés filmjeinek lepontozása lenne. Ezeket ugyanis, a sorozataikkal ellentétben, nem igazán szokták ajnározni.

(#14) strider80 :C

[ Szerkesztve ]

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

(#30) Dilikutya válasza Necroman_Mk2 (#29) üzenetére


Dilikutya
(PH! nagyúr)

Ha Adam Sandlerrel forgatnak komédiát, ne is csodálkozzanak.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#31) lappa86


lappa86
(kvázi-tag)

Az ilyen tetszik/nem tetszik vagy csillagos/pontozásos értékeléseket már régóta nem veszem figyelembe. Kikeresek néhány negatív szöveges véleményt, azokat elolvasom, és ha olyan dolgokat kifogásolnak, ami engem nem zavar, akkor megnézem a filmet/megveszem a játékot/stb. Az emberek nagy része tényleg nem tud objektíven értékelni, de ez a módszer nekem elég jól bevált steamen, imdb-n, amazonon, sőt szállás.hu-n, booking.com-on is.

[ Szerkesztve ]

Always with the negative waves.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.