Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  félisten

  válasz Hieronymus #3 üzenetére

  A tervezetben szerepel, hogy még alá kell írni a nemzetközi megállapodásokat. Gyakorlatilag minden muxnál van még olyan terület, ahol nincs meg a jogi feltétele az indulásnak.

  A többi országnak is le kell jönnie a 700-as sávról, gondolom nem csak nálunk van így.

  Persze, van aki szerint ez csak formai dolog. De korábban is azért szívtunk, mert nagyjaink nem voltak képesek időben lépni és azzal kellett beérnünk, ami maradt.

  Közben azt is sikerült kideríteni ebből, hogy a t2 hálózat h265/hevc lesz. Az AH-tól az extrához jelenleg kínált box t2-es, de nem h265-ös. Szóval azokat is majd cserélni kell. Arra tippelnék, hogy a népharag ellen inkább kedvezményes vásárlást vagy akár ingyenes boxcserét fognak majd hirdetni.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  félisten

  válasz Hieronymus #5 üzenetére

  Igen, az biztos, hogy az analóg és a szomszédos is nehezítette.

  A kiírásban konkrétan szerepel a hevc. De egyébként sem lenne túl jó két lépésben. Hiszen rengeteg box és készülék van kinn, ami t1-es és ha sokan bevásárolnának a sima t2-esből, mert picit olcsóbb, akkor utána pár évvel megint hiszti lenne, hogy már megint átállás. Jobb egyszer, úgysem lehet majd mindenkinek megfelelni és lesz aki panaszkodik miatta, bármit tesznek. :)

  Nem csak a 4k miatt jobb, ez amúgy esélytelen, mert pár csatorna elvinne teljes muxot, mint ahogy a mostani hd is. Nem hiszem, hogy lesz 4k adás., legfeljebb pár kereskedelmi hd, igazából a 720 látványosabb javulás az sd-hez képest, mint a 720 és feljebbi különbsége, így agyontömörítve. Az sd esetén is még jobban tudnak tömöríteni vagy valamivel javulhat a minőség a mostani alacsony bitráta mellett. A t2 meg picit növeli a sávszélesség kapacitást is. De persze ez attól is függ, hogy a minőség és mennyiség paramétereket az itthoni környezetben hogy lehet megfelelőre belőni. Úgy értem, hogy maga a fizikai sugárzás nagy intervallumban paraméterezhető a sok sávszél, érzékeny vétel és a kevesebb sávszél - jobb vétel (több hibatűrés) között.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés