- Kitört az Amazonnál a dolgozói klímabotrány
- DIGI kábel TV
- Bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot a dogecoin-perben
- Zyxel NAS326
- Microsoft Excel topic
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- HBO Max & OD topic
- Bittorrent topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem szép dolog lelőni a hírnököt!
->
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
bambano
titán
uborkaszezon van, hogy ilyen régi híreket tol az itkávé a vasárnap délutáni punnyadásba...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
lev258
veterán
Pár információt azért tisztázzunk, mivel ez sok külföldi oldalon is kimaradt.
Volt egy cikkük a kutatóknak, amiben ezzel a témával foglalkoztak. Az a cikk azt állítja, hogy hibás vagy szándékosan bug-os kódot nem küldtek be, csupán a kernelfejlesztőkkel való levelezés során (a szándékot elhallgatva) sikerült átcsúszni a szűrésen. A jelen eset viszont annak a következménye, hogy konkrétan be lett küldve egy olyan "javítás", ami nem az. Szerencsére időben észrevették. Emellett volt még néhány másik is. Ismerve az előzményeket, ez már negatív visszhangot váltott ki a közösségben (bizonyos értelemben emberkísérlet). Ezt e-mailben jelezték is a kutatást vezető professzornak. Ő ekkor magát teljesen ártatlannak állította be, a kernelfejlesztőket pedig előítéletekkel és rossz hozzáállással vádolta meg. Emellett olyanokkal védekezett, hogy valami új analizáló programon dolgozik, és a beküldött kódok annak eredményei, amikről csak visszajelzést szeretne. Ismétlem. Ezek elfogadásra, a kernelbe bekerülés szándékával lettek beküldve, nem szimpla "beszéljünk róla, mit jelent és hogyan lehet továbblépni" diszkusszióra. Emellett az is kétséges volt, valóban egy program eredményei-e. Erre már drasztikus lépéssel reagált Greg Kroah-Hartman, majd ezután az egyetemnek is reagálnia kellett, az ilyen jellegű kutatások felülvizsgálatával. Nagy valószínűséggel fel fogják oldani a tiltást a kernelfejlesztők, valamint az egyetem nevében beküldött régi, de hasznos javításokat nem fogják törölni. De az akkori körülmények között talán nem feltétlenül nevezhető túlzónak. Ezt csak azért említem meg, mert azoknak egy jó része, akik először elítélték ezt a válaszlépést, sem voltak tisztában a teljes képpel, csak utólag szereztek róla tudomást.
Mai hír egyébként, hogy a kutatók nyílt levélben kérnek elnézést.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
Yodafon
senior tag
szoval nem az a baj hogy bekerult. Hanem hogy kiderult...
Hmmmm.... de ismeros eljaras..I'm gangsta!
-
Értelmezd megint.
Nem az a baj, hogy kiderült, hanem hogy egyáltalán valami idiótának eszébe jutott szándékosan sebezhető kódot beküldenie. Szerintem a kitiltás teljesen rendben van, remélhetőleg minden más idiótának eszébe jut a lehetséges következmény.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
hallador
addikt
Szerencsére nem ebben a közösségben. És reméljük el is kerüli ez a mentalitás.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
strogov
senior tag
A kiakadás első körben azon volt, hogy emberünk beküldött valami szemetet, majd arra hivatkozott, hogy csak egy analizátort tesztel. Itt gurult el a pöttyös, mert a kernel fejlesztőknek van elég baja, ne rajtuk tesztelje a szarját, de aztán kiderült, hogy korábban is szemetet küldtek be "kutatás" címszóval, csak "elfelejtettek" szólni, hogy mi a szemét és mi nem az.
-
repvez
őstag
erre csak azt tudom mondani, hogy és igy akarnak AI-t fejleszteni, hogy bárki betehet olyan érszt a kodba amit csak ö ismer és azon keresztül sérülékeny lesz az egész.
Ahogy lenni szokott, mindig a legalsó lántcszemmel végeztetik el a munkát és ö is ért a dolgokhoz, feljebb már csak nagy általánosságban képesek a rendszerre rálátni.Meg ha esetleg egyzser képesek lesznek majd olyan AI-t fejleszteni ami saját magát programoza vagy megkeresi a hibás részeket.
Ott már kétélü lesz a sérülékenység.
Mert ha valami nem ugy müködik ahogy akarják akkor egy séróülékenységgel meg lehetne állitani ha viszont egy AI irja egy hibátlan programot akkor senki sem lesz képes átirni . -
maser
tag
Nem szép, de nagyon jól szemlélteti, hogy mekkora káosz van a kernel fejlesztői körül.
Fura, hogy amikor egy jószándékú ember egy tökéletlen kódot küld be, akkor a készítőjét a földbe döngölik [link], de amikor egy rosszándékú(?) ember direkt hibás kódot küld be, akkor azt minden gond nélkül elfogadják.
Ez az eredménye annak, hogy a projektet egy egoista vezeti.Foredene @ Ragnaros | maser#2802
-
te jo eg, ez a cim
while (!sleep) sheep++;
-
jerry311
nagyúr
Gyönyörű clickbait cím.
League of Legends: spambox
-
dabadab
titán
Srácok, nem-e lehetne-e esetleg az, hogy a Harangi-cikkek címeinek legyen valami köze a valóban megtörtént dolgokhoz?...
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Ezek az amcsik. Próbálkoznak. Hátha ebből is kijön egy CryptoAG féle buli. Aztán ha mégse sikerül, akkor csak málé egyetemisták félrecsúszott projektjének tűnjön.
-
Miért python kód van a képen, amikor a Linuxot C-ben írják?
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Végül is tök mindegy milyen kódrészlet van ott, mert a Linux kernel fejlesztése amúgy is egy nehezen megfogható dolog annak, aki nincs benne. Pl. levelezőlistázás...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
hallador
addikt
Tök jó, hogy megpróbálod egy egész nemzetre ráhúzni ezt a mentalitást.
Pont hogy nem!
hogy a magyarnak kuss a neve.
Tehát ha jól értem, akkor Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia kompletten magyar, vagy nem nagyon értem, most mire írtad ezt? Mert én nem írtam ilyet, de nem is gondoltam ilyet.
Ha jobban megnézed, akkor itt ebben a fórumban is, van egy pár kernelfejlesztő, vagy nagyon közel van a tűzhöz, akik teljesen jó leírták mi a helyzet, ja és véletlenül magyarok.
Így nem értem, hogy miről írsz.A fejlesztők felelősség vállalását (hogy példát mutassak: én itt csak az érintett PR-ek committerjeire/reviewerjeire gondolok) meg a szakmaiságát pedig pont ezután a cikk után nem firtatnám tovább.
Szerintem ez meg nem így van. Igen is szakmai.
Ha jobban megnézem, akkor eddig a Linux mint operációs rendszer a legsikeresebb, így hár bármennyire is szeretném megcáfolni amit írsz nincs szükség rá. Az élet már megcáfolta.
Én szeretem a Linux-ot ahol tudok azt használok, és hát működik. Szeretem azt a kultúrát, amit képvisel, szeretem a LUG kultúrát, legyen bárhol a világon, mert értelmet ad annak a világnak amit a 70-es években a UNIX nagyjai képviseltek. Ez van. Nincs mit ezen szépíteni.
Sajnos jellemzően ez USA, Kanada, és Nyugat-Európa államaiban van. Szóval ez sokkal jobb szerintem mert nem csak kereskedelmet ad, hanem közösséget is. Ami sok esetben szociális közösséget is jelent, FONTOS![ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
dabadab
titán
Nem szép, de nagyon jól szemlélteti, hogy mekkora káosz van a kernel fejlesztői körül.
Nincs túl sok fogalmad arról, hogy mi zajlik a kernelfejlesztésnél, igaz?
Láttál pár cikket clickbait címekkel meg hasonló tartalommal, elolvastad, elhitted, de pl. a linkelt emailt Linustól már nem nagyon értetted a jelek szerint.DRM is theft
-
-
maser
tag
Akkor félreértettelek, bocsánat.
dabadab
Nincs túl sok fogalmad arról, hogy mi zajlik a kernelfejlesztésnél, igaz?
Konkrétan a Linux (kernel.org) fejlesztésében valóban nincs jártasságom, csak hallottam róla, viszont FreeBSD-ben van, és ha ezek alapján összehasonlítom, sokkal "fejlesztőbarátabb" a közösség az utóbbinál (így látatlanban).
Foredene @ Ragnaros | maser#2802
-
dabadab
titán
Az a baj, hogy láthatóan mindenféle kontextus nélkül hallasz kiragadott epizódokról.
A Linux fejlesztése jó sok ideje már úgy zajlik, hogy az egyes alrendszereknek van felelőse, aki alapvetően intézi az adott rendszer ügyeit, átnézi a bejövő patcheket, ellenőrzi, hogy jó-e, illik-e a rendszerbe, ha kell, módosítja őket, ha arról van szó, visszadobja stb. Ezek teljesen nyilvánvalóan bizalmi pozíciók, Linus olyan emberekre bízza rá az ilyesmit, akikkel hosszabb ideje együtt dolgozik és komolyan megbízik bennük.
Az incidens szereplője (Mauro) ekkor már hetedik éve volt a multimedia subsystem felelőse (és egyébként a mai napig ő az), tehát nem valami arratévedő elsőéves egyetemista, aki az első kernelpatchét küldi be, hanem a kernelfejlesztők legbelső köréhez tartozó, kifejezetten tapasztalt, hozzáértő emberről van szó.
Ehhez képest a szóbanforgó patchben sikerült KÉT nagyon alapvető hibát is elkövetnie, majd ezután kísérletet tett arra, hogy megmagyarázza, hogy jóvanaz.
Ha a két dolog közül az egyiket (vagy plána, ha mindkettőt) nem tudod, akkor egészen más Linus emailjének az optikája, mint így - és persze ez alapján azt gondolni, hogy az átlag fejlesztővel ellenségesek lennének, az elég nagy félreértés, mert tökre nem ez a helyzet (sőt, nyilván a vezető fejlesztők egymással se azok, csak vannak olyan nagyon kirívó esetek, amikor ki lehet borítani - mint mindenkit).
Ja, és persze az sem igaz, hogy a direkt hibás kódot gond nélkül elfogadják.
DRM is theft
-
hallador
addikt
Illetve nem tudjuk, mert a BSD semmilyen szinten nincs előtérben. Valamint még sem közelíti a Linux kernel népszerűségét. Max nagyon kis embedded rendszereknél, ahol a Linux lassan átveszi a stafétát. Nem véletlenül nem BSD alapúak azok az appliancek sem amit a HPE, DELL, IBM, LENOVO, CISCO, FUJITSU és még ki tudja mennyi gyártó terméke, legyen az ipmi, vagy központi management szoftver, vagy épp Virtualizáció hívják VMware-nek vagy XEN-ek vagy KVMnek. Persze nem csak az alap szoftver hanem, hanem az összes alkalmazás szoftver is Linux alapú, hívják azt Photon OS-nek, OneView-nak, vagy Vrops-nek, esetleg bármely Cisco appliancek. Szóval persze szép a BSD de nagyon réteg termék lett, akár az elmúlt 10 évvel ezelőtti állapotokhoz képest is.
Látatlanban a Linux elterjedése, népszerűsége látatlanban a 100*orosa a BSD-jének. Mind három esetében.
Ebből adódóan a fejlesztése is családiasabb lehet.
Én még mindig tartom azt, hogy tudják mit csinálnak. Különben nem így lenne ahogy most van.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Igen mert eleve a *nix kernelek mennyire vannak elterjedve desktopon? Semennyire az hogy én pl azt használok ahol tudok még erősen 2-3 %on áll. Ha az Applere gondoltál annak a BSD-hez már vajmi kevés köze van. A Darwin amit az Apple az IphoneOS alapja tartalmaz ugyan BSD-ből valamennyit de az már szerintem nem annyira BSD. Megnézve az Openstep, NextStep, Darwin vonalat. Ennyi erővel a Xenix is BSD csak mégsem.
Új hozzászólás Aktív témák
it Tiltólistára került a Minnesotai Egyetem, ráadásul minden múltbeli hozzájárulásukat is törlik a Linux kernelből.
- Diablo IV RTX Kupon kód
- Vírusirtó, Antivirus licenckulcsok - kedvezményes ajánlatok
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest