Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Apollyon

  Korrektor

  válasz Louro #2 üzenetére

  "Hidd el, hogy az emberek vannak olyan smucigok - pláne a magyarok -, hogy ha ingyen lehetne kommunikálni, megtennék. Még ha több időbe telne is, inkább sms-eznének."

  Nem smucig valaki, mert kihasznál egy ingyenes lehetőséget. Senki sem a pénzének az ellensége, főleg Mo.-n, ahol a kevés pénzért is meg kell dolgozni.

  A másik, ha ingyenes lenne az sms (vagy akár havidíjhoz köthető, és nem darabja 30 meg 50 ft mint manapság) akkor kérem alássan újra szürkekijelzős telefont használnék! :P

  Az 1-2 naponta lemerülő xar okostelefon menne a kukába az internetével együtt. Félreértés ne essék, szeretek netezni, de valahogy nem érzem úgy, hogy mindenkinek 7/24 online kell lennie. Úgyis mindekni fb messzendzserezik meg csiripel, bőven elég lenne nekik az sms, esetleg EMS! Régi szép idők...

  #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

 • Apollyon

  Korrektor

  válasz Louro #10 üzenetére

  Jelenleg is ha beszélek valakivel, akkor csak két fél között zajlik a kommunikáció (ha nem IRL). Szóval az pont jó lenne. Másrészt az sms nem kötött interneteléréshez, telefonja mindenkinek van, ha le van merülve az egyenlege, akkor is megkapja az sms-t. Jobb országokban amúgy már a feltöltőkártyás cumókhoz is ingyen jár, mármint ha feltöltöd egy hónapban X összeggel a kártyádat, akkor van mellé hálón belül korlátlan hívás, meg mindenfelé sms egy hónapig stb. stb.

  Na most ha itthon lenne ilyen, akkor nem kellene még külön az internettel is bohóckodnom egy nyamvadt telefonon, ami ráadásul szétzabálja a több amperórás akkumulátort is. Ergo, a jobb helyekhez képest nincs választási lehetőségem, ha átalánydíjasan szeretnék kommunikálni mindenképpen online kell legyek. Ez pedig unique, mert nagyjából csak nálunk van ez, ráadásul az adatforgalom is durván borsos más régiókhoz képest.

  #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

 • Apollyon

  Korrektor

  válasz Penge_4 #13 üzenetére

  "Több IM-ben be tudsz vonni embereket,..."

  Itt nem arról van szó hogy tudok vagy nem, hanem arról hogy akarok-e vagy sem.. és nem akarok.

  A többire: Egy ideig volt Orange-os feltöltőkártyám. 10 fontot kellett rá havonta költeni, és ingyen beszéltem hálózaton belül korlátlanul, plusz minden irányba ingyen sms. (Angliában ez a 10 font havonta kb annyi pénz mint itthon ezer forint.) Függetlenül attól, hogy ez a 10 font le lett-e beszélve, vagy sem, a lényeg a 30 nap. Az internet nem tudom már mennyi, nem volt rá szükség!

  Szóval akkor térjünk vissza egy kicsit a technológiára. Mi a célszerűbb: Telefonálni, azaz egymással beszélni, vagy IM programokkal bohóckodni, amihez plusz még internet is kell, meg okozstelefon? Ha mégis kell a text, akkor ottvan az sms. Ami mai napig tökéletesen ellátja funkcióját, csak itthon szemét drága, hát még a mobilinternet.

  Amúgy blue-s vagyok, és fél évig havi 15MB-om ingyen van, tehát még erre sem kell költenem. Aztán ha letelik, akkor igen, 500 Ft (vagy csak 90, ha trükközök).

  Ja és igen, trükköznöm kell mert itt a féregség megy, amikor szinte mindenhol a világon fillérekért van ugyanaz a szolgáltatás, vagy legalább átalánydíjért. De Magyarországon nem, vagy mondhatnám úgyis hogy elmaradott kőköri barlangban.

  [ Szerkesztve ]

  #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés