Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
már most elkéstek vele
de legalább valami történik
-
Peter1918HUN
tag
A nap híre!
-
koko52
nagyúr
Nincs chip mert alapanyag hiány van, de chip gyár épül? Ki érti ezt?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
doooo
veterán
Aztán majd kezdődnek a problémák, amikor vízhiány lép fel... mint most Tajvanon...
-
őstag
Ki mondta, hogy alapanyaghiány van?
Nem tudom, honnan vetted ezt az infót, de egyrészt akkor nem 100% közeli lenne a gyárak termelése, hanem jóval kevesebb; másrészt meg a TSMC sem hülye, ők sem építenének gyárat úgy, hogy nem tudnak benne termelni, hiszen abból lesz a pénz, nem a gyárépítésből. -
-
zetor2000
őstag
"Több gyártó is jelezte (TSMC 2020. decemberében, majd Samsung pedig 2021. februárjában), hogy nincs elegendő 200mm-es wafer a piacon. Kisebb, másodlagos gyártók is szerepelnek a februári ECIA reportban, például GlobalFoundries, SMIC, UMC, Towerjazz és SkyWater (ECIA Report, 2021. február 11, EMS Now)."
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
törölt tag
Taiwanban a vízhiány okoz gondot, mert sok és jó minőségű víz kell a chipgyártáshoz.
Erre az arisonai sivatagba építik az új gyárat? Ott sok víz van? -
-
törölt tag
Amúgy ha megépül a gyár az gondolom a mostani igényeket figyelembe véve tervezik a kapacitásat. A kínaiak, akik a legnagyobb felvásárlók jelenleg elkezdik gyártani a saját chipjeiket és azt teszik bele a cuccaikba. Kinek fogják eladni? Mert a koreaiak és a japánok is saját chipgyáraikat akarják felfuttatni.
-
Kína az SMIC-vel most jár 10nm-nél, a TSMC 3nm-es node-jai meg már most le vannak foglalva 2024-ig.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
őstag
válasz zetor2000 #11 üzenetére
Azt hittem, valami 'hitelesebb' információt fog valaki linkelni. Ez számomra olyan, mintha én magam hoztam volna létre egy oldalt, ahol leírom, hogy a globális chipválság csak és kizárólag a kormány vagy az ellenzék (kinek melyik oldal szipmatikusabb) hibája, és kész. Írok olyan féligazságokat (vagy teljes hazugságokat), amiket nem lehet ellenőrizni sehol. De ettől még nem lesz igaz. Szerintem...
-
akom
őstag
Remélem nem törésvonalra építik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium (ÚJ/Bontatlan) - natúr tok/szürke szíj M/L
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest