Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • DraXoN

  addikt

  LOGOUT blog (1)

  válasz Atlas007 #23 üzenetére

  mondjuk AM4be 2020ig jön cpu, azt a maradék 1 generációt még valószínű a korábbi alaplapok is támogatják, utána meg valószínűleg AM5 only cpuk jönnek majd.
  így lehet a régi lapok csak 2020ig lesznek támogatva, de az új se tovább szerintem ... maximum hiány a grafikus felület lehet (már akinek) ... de mikre nem képesek pár centért a gyártók. "nem fér be az új generáció" ... hát, jah.
  mondjuk igaz, anno régen az am3 idejében is ment a kavarás, hiába volt a foglalat OK, akkor se ment feltétlen az újabb chip, gigabyte és msi szeretett rá új verziós alaplapot kiadni inkább az új modelleknek...
  mondjuk anno nem évente váltottak teljes modellpalettát, max. pár évente és évről-évre inkább csak gyorsult pár extra megaherczet ahogy finomodott a gyártás, vagy volt egy nm váltás (bár utóbbi azért sokszor kért alaplapi támogatást, új mikrokód formájában).

  mondjuk erre az egészre 2 féle megoldás is lenne, akár a cpuba egy "boot code" részt belerakni (bár ha azt gyárilag elrontják, akkor pech), vagy az alaplapokat kötelezően úgy megcsinálni, hogy cpu nélkül is képesek legyenek updatere, akár netről leszedős változatban.

  [ Szerkesztve ]

  The human head cannot turn 360 degrees... || Xeon 2678v3; Rx470; 32GB; 240GB; 2Tb + 3x1TB || Huawei P40 Lite (GMS) + LG V20

Hozzászólok Aktív témák