Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
Üdv!
Lehet, hogy fura a kérdésem, de bárhol, s bármit nézegetek, nem találom, hogy pl. mi az a minimális hardver igénye egy ilyen 9.04-nek, amivel minden kompromisszummal meg tudom "hajtani" ezt az ubuntu-t!
Talán azért, mert egy régi korabeli AT-re is fel lehet telepíteni? -
30z.Samu
félisten
Kipróbálom én is a Linuxot.
Sic Parvis Magna
-
Vicoo
senior tag
Na egy óra alatt frissült, és száguld a 9.04 MIndjárt megyek vissza XP-re , hogy játsszak egy kicsit
Mondjuk az nem tetszett h kikapcsolta az auto logint, mert már elfelejtettem a felhasználónevemet De 8.04 LiveCD alól megnéztem a home könyvtáram nevét,és kiderült Láma páwa
[ Szerkesztve ]
-
sempai_
csendes tag
[ Szerkesztve ]
1000000000000 flies can't be wrong. Eat shit... :)
-
TheDragon007
senior tag
-
floatr
veterán
válasz VaniliásRönk #38 üzenetére
Most mondjam azt h régebben sem volt "támogatott". Nekem alapból elindult, de amikor ms networking (smb, cifs, sqlserver) csomagokkal kezdett birkózni, akkor megadta magát
-
VaniliásRönk
nagyúr
Meg se nyekken. Nem az első eset, ha jól rémlik a 6.06 vagy a 7.04 sem volt hajlandó életre kelteni a régi notimban a 8139-est, más verzióval, disztróval, Windows alatt működött.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
PuMbA
titán
válasz VaniliásRönk #35 üzenetére
Nekem a laptopomban 8139 van és megy.Friss install,nem upgrade.
-
dabadab
titán
-
VaniliásRönk
nagyúr
Haladunk a korral, a Realtek 8139 már nem támogatott.
Szerk.: Elavult szegényem.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
törölt tag
nah, akkor a név tévesztett meg. azt hittem, hogy az amd64 az külön az AMD procikhoz kell, mert valamiért... de akkor miért nem simán x86-64 a neve a 64 bites kiadásnak?
(egyébként nekem tök jól megy a 64 bites, nem volt vele eddig semmi szívás, pedig azt hittem, hogy lesz. még a flash is megy)
-
Sanyix
őstag
én 2 éve használtam radeon 9600pro-hoz... akkor teljesen jó volt, ment is a hw gyorsítás gugliörtben, meg dúm3-ban meg il2-ben is (ez wine-n).
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Atikusz
senior tag
Lenne egy hülye kérdésem! Kapaszkodjatok!!! Letöltöttem az új ubuntu 9.04-et i386 és amd64 verzióban is. A kérdésem az, hogy nekem AMD Athlon64 3500+ procim van, akkor az amd64-es ubuntu mehet rá igaz?
-
TheDragon007
senior tag
válasz TheDragon007 #4 üzenetére
Feltelepítettem a 180as nvidia drivert, amit a Hardware Drivers ajánl, majd restart, és láss csodát, röccmentesek még az 1080p múvik is, ráadásul a sima Movie Playerrel
Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha
-
floatr
veterán
válasz #40553216 #21 üzenetére
Az alapjáratot most nemtom megmondani, de az összes alkalmazás futtatásával 1,4GB-ot eszik amiből ~512MB-ot adtam egy adatbázisnak. Az Intrepid kb 2GB-ot evett úgy h a dbms kapott 256MB-ot. A Vista meg dbms nélkül is dögledezett 2GB rammal ugyanezekkel az alkalmazásokkal (most 3GB van már, de a vistát nem használom régóta).
-
törölt tag
erőforrás:
nálatok hogy van a memóriahasználat? nálam a 8.10 400MB fölött használt bőven, bármilyeb program elindítása előtt, a 9.04 pedig alig 240MB fölött. -
TheDragon007
senior tag
Hát. Első pozitív dolog hogy pöccre indult a BT egerem, párosítottam és kész.
Elméletileg ilyen egyszerűen kellett volna hogy működjön ez a funkció 8.10 alatt is, de egyik korábbi disztróban (fedora, suse, ubi) sem sikerült véghezvinni - nem használok évek óta linuxot, hekkerkedéshez meg láma vagyok.
Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha
-
törölt tag
-
floatr
veterán
válasz #16820480 #12 üzenetére
Nekem spec ezt az egy bosszúságot leszámítva sokkal alkalmasabb melóra is. 3D-t igénylő játékokat nem használtam, erőforrás-kihasználás szempontjából meg sokkaljobbabb. Bár nem sok igazi újdonságot látok az Intrepidhez képest, márpedig azzal még ennyi gondom sem volt...
-
bambano
titán
válasz VaniliásRönk #10 üzenetére
valahogy mindig a vérwindowsosok érnek ide előbb és kezdik a trollkodást... utána meg sírnak, hogy az úgy kezdődött, hogy a vérlinuxos visszaütött...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
addikt
Én nevezném. Nekem tökéletesen megfelel. Hatalmas öröm volt lecserélni végre a Windowst.
Eddig azért nem cseréltem le, mert nem ismerte fel rendesen az M600i-t USB modemnek (vagy én voltam béna), de a 9.04 RC-vel már tökéletesen ment. Tegnap óta pedig teljesen jól működik minden. -
törölt tag
azért ez egyénenként változik. nekem például messze többet nyújt az ubuntu, mint bármi más. kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy megint windowst haszháljak, pedig annó a vista első ránézésre is már kifejezetten tetszett. csak ez nekem annyival jobb. még a 64 bites is (illetve pont az). (az osx-ről most ne beszéljünk)
-
-
h-yle
addikt
Sajna többek között ezért nem használok Ubuntut, pedig mindíg megnézem az új kiadásokat, de mindíg van valami számomra fontos HW, vagy funkció, ami nem úgy működik, mint kellene... open source radeon driverek hogy állnak? jelent már valós alternatívát?
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
floatr
veterán
A cikkíró kollégának javaslom h nem ártana egy apró figyelmeztetés, hogy a catalyst driver megint komoly gondot jelent.
(Bár kétségtelen h szubjektív az, ami fáj az embernek, de a launchpad-en az egyik legnépszerűbb hiba a használhatatlan fglrx)
-
floatr
veterán
Őszinte sajnálatodra a fglrx is hibás lehet a dologban. Amit találtál, az egy "early look"-nak becézett félkész stuff, a legtöbb embernek gondja van vele. A régi kártyákat nem támogatja, intrepiddel lassú, az új kártyákkal meg viccesen fagy jaunty alatt.
Ha 3D-re nem használnád a karit, akkor célszerű visszaállítani a nyílt drivert. Ez az új változatoknál csak 2D-s sajnos még egy ideig, viszont a régebbiekkel -- bár ez gondolom nem vigasztal -- elég jól teljesít 3D-ben is.
(#5) sheratan:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nem magában foglalja a kodekeket, hanem a függőségei közt vannak a legfontosabb kodekek. csak windows alatt van ilyen, hogy bele van integrálva, mert ott nem képes függőségeket kezelni a telepítő (illetve éppen képes valamennyire, csak nincs olyan központi tárhely, amivel egy 3rd party program egyeztetne, és lehúzhatná a megfelelő csomagokat)
szerintem ha a videólejátszásnál fagy meg, akkor ott vagy a videókimenet van rosszul megválasztva, vagy a vga driver lehet rossz. én már alpha6 óta használom a 9.04-et (az RC óta 64 bitest), semmi ilyesmi bajom nem volt vele. sőt, a Totem még az rmvb-t is lejátsza, pedig ezt régebben nem csinálta, kellett hozáá realplayer.
-
TheDragon007
senior tag
-
MODERÁTOR
Na éppen ezt tettem, vlc-vel próbálkoztam egyből. Ugyanis indítom a filmet, szokásosan codek keres, letölt. Indítja a filmlejátszást de nagyon akad majd mikor full képernyőről visszaváltanék megfagy. Újraindítottam a gépet majd megint próbálkozok és megint codek-et keresne de nem talál. Ha leszedem amit felrakott azelőtt akkor talál de nem játsza le akkor sem ha újra rakom hanem megint keresni akar de megint nem talál. Érthetetlen. A vlc sem játszik le semmit az is arra hivatkozik, hogy ez meg az hiányzik neki.
-
-
MODERÁTOR
Tegnap már lehúztam pár verziót. Fel is tettem a ubi 64 bites verzióját, még szerencse, hogy megjött hozzá az új kompatibilis fglrx. Bár egyszerűen a codek-ek nem működnek a filmekhez. Anélkül meg elég gáz. Bár amúgy jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!