Új hozzászólás Aktív témák
-
stvnppp
senior tag
Nekem gyakran előjöttek, mert én úgy szoktam új fület nyitni, hogy a tabsávra duplakatt, nem pedig az erre szolgáló ikonra, és gyakran sikerült pont a kettő közé kattintani, és akkor előjöttek az előnézetek. De az előbb leírt módszerrel sikerült megoldani, előnézetre meg nincs nagyon szükségem.
(#50) Dictator^: Akkor ok. Nm
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Szerintem arra gondol, hogy ha véletlenül pont a tabok meg a címsáv közötti részre kattintasz duplán, akkor előjönnek a vizuális fülek. Szerintem ez nem kapcsolható ki, bár kérdés, miért kattint ott valaki véletlenül duplán, szimplára nem jön elő, dupla meg ott semmihez sem kell egyébként sem.
-
floatr
veterán
Még valami, amit szemet szúrt. A JS motor JIT compiler-szerűsége meglehetősen pocsék munkát végez, mivel a teljesítményt nem tudja hozni folyamatosan. Egy összetettebb folyamatnál kisebb ugrásokat produkál -- ahol meg tudja csinálni a fordítást -- aztán megakad. Ott nyilván kevés a megoldáshoz.
-
edward2
addikt
Ez a tab stacking kifejezetten tetszik pedig elsőre nem tűnt pozítivnak.
Viszont ez a web URL rövidítés lehet nem lesz kedvencem.
-
Ki fogom próbálni!
-
törölt tag
Most látom, hogy az Opera Link szinkronizálja az urlfilter.ini-t is! Na ennek kifejezetten örülök
-
rt06
veterán
most veszem eszre, azt a hulyeseget is atvettek az ie-bol, hogy az url a domain-t nem szamitva el van halvanyitva
ezt le tudom tiltani valahol?Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Dave™
nagyúr
Belekattint a címmezőbe és ott van, meg tudja osztani. Eddig sem gépelték gondolom, hanem kimásolták, ahhoz meg bele kell kattintani. Szerintem jobb ez így, a közvetlen környezetem szerint is. A pro felhasználókat nyilván hátrányosan érinti. De ők vannak kevesebben, így inkább nekik kell kapcsolgatni, az egyszerű felhasználó jó eséllyel meg sem találná. Szerintem továbbra is ez a logikus.
#39: és most ezzel mit csináljak? Hol volt ez kérdés? Hogy jön ez az eddigiekhez?
[ Szerkesztve ]
-
-
floatr
veterán
Más szemében a szálkát... tudod, ahogy beszéltük ezt hasonló apropón a chrome-os topicban. Másért amúgy sem nézel be oda, én meg a ti kedvetekért szoktam benézni ide.
De ezt is lemértem, csak hogy ne a levegőbe menjen az anyázás
chromium 10.0.611: 6324
Rendering: 3720
Social networking: 3279
Complex graphics: 12769
Data: 17141
DOM operations: 4602
Text parsing: 10513
html5test: 244+13opera 10.63: 4742
Rendering: 3921
Social networking: 3610
Complex graphics: 8909
Data: 4229
DOM operations: 4067
Text parsing: 9855opera 11.00: 5648
Rendering: 4709
Social networking: 4194
Complex graphics: 10954
Data: 5242
DOM operations: 4581
Text parsing: 12124
html5test:177+7 (nincsen websocket?!)Natúr js tempóban meg maradt a 3,5-szeres teljesítménykülönbség. Mondjuk ez nem olyan vészes, mint a FF, mert utóbbi a teszt futtatásakor azt hiszi magáról, hogy dobott egy hátast, mert olyan lassan szalad.
-
Dictator^
veterán
Már régebbi operánál került be, nem lehet kikapcsolni azt, hogy ha tabok és az adress bár között ne tudjak ráklikkelni arra, hogy kinagyítsa a tabjaimat?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
rt06
veterán
válasz #24737024 #36 üzenetére
a query string az pont nem a protokoll, es bar egyre nepszerubb az url rewrite, es a shinywebkettes cimek, de meg jopar helyen hasznaljak a hagyomasnyos, query string-ben torteno parameteratadast - na, egy ilyen site-ra hogyan linkel valaki? nem webfejleszto, nem it professional, hanem egy mezei user....pont az, akinek az eletet egyszerusiteni kivanjak
Dave:
"Amíg kikapcsolható, miért zavar az egyszerűsített sáv?"
azon felul, amit fentebb leirtam, azert, mert igy "kuzdenem" (keresnem, beallitgatnom, minden gepen, ahol opera-t hasznalok) kell, hogy visszaallitsam
csinaljak bekapcsolhatora, ne eroszakoljak ram, a kikapcsolas lehetosegevelNarxis: amit igertek, hogy lesz linux-os kliens, meg operaval (egyeb bongeszokkel) is menni fog, abbol nem lett semmi?
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
törölt tag
ez az url-es kretenseg...query string-et mi a halalert kell elrejteni? hogy veletlenul se lassa a user, hol van?
Nekem személy szerint tetszik ez a fejlesztés. Egy hétköznapi user számára szerintem átláthatóbb, míg a power user bármikor kikapcsolhatja, ha zavarja Nem mindenki webfejlesztő, hogy tisztában legyen minden protokoll jelentésével és céljával. Egy egyszerű embernek többet mond az, hogy "local" vagy "secure" mint az, hogy "file://" vagy "https://".
A tab stacking pedig kifejezetten hasznos, még akkor is, ha van még mit csiszolni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
A tömegek igényeinek irányába halad a dolog az egyszerűbb felülettel, a több vizuális elemmel, az egyszerűbb címsávval. Amíg kikapcsolható, miért zavar az egyszerűsített sáv? Sokszor volt kritika, hogy túl bonyolult a felülete, és szeretnének kedvezni a nagyobb tömegeknek. Szerintem logikus lépés, de nyilván olyat senki sem fog tudni csinálni, ami mindenkinek tetszik, és senkiből sem vált ki ellenérzéseket. Nekem pl. pont a 9-es óta történt dolgok jönnek be a legjobban (speed dial, visual tabs, unite, win7 tálca funkciók és most a tab stacking). Számomra ezek hasznos dolgok. Az extension viszont egyelőre nem mozgat meg.
#34: ha gyakran látogatott oldalakkal nem tudod használni (vagy nem minden funkciójukat), akkor nyilván halott ügy, miért csinálnál magadnak felesleges kényelmetlenségeket.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
18 kiegészítőt használok, de szerintem ha most nincs is mindegyikből operás, később biztos lesz.
Ami zavar, hogy QuakeLive-al, Battlefield Heroes-zal nem használhatom, jellemzően olyan oldalak amik valamilyen plugint használnak. Tudom, apróságok...éppen ezért adok igazat floatr-nek amikor írta valamelyik böngészős hírnél, hogy a jövőben apróságok/nüanszok döntenek 1-1 böngésző használata mellett.
Mindegyikhez lesznek kiegészítők, mindegyik gyors lesz(biztos lesz mindig egy gyorsabb, de ez változni fog a folyamatos "harcban"), mindegyik támogatni fogja a webes szabványokat stb.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
rt06
veterán
na basszus, egyre inkabb kezde elmenni ez is bugroka iranyba
ez nem lenne feltetlenul baj, rohadtul hianzuk alola egy normalisan hasznalhato firebug feleseg (a dragonfly messze van a normalisan hasznalhato-tol), igy az extension-oknek igencsak orulok, de sajnos masban is mennek a fox iranyaba, konkretan telepites utan kapasbol feheren indult (s amig nem inditottam uj session-t, minden egyes ujrainditas utan kifagyott, nem volt kepes visszaallitani a korabbi munkamenetet)nem tudom, de szamomra a 9-es verzio ota nem volt olyan fejlesztes, ami valoban hasznos lenne, cserebe rengeteg zavaro aprosag kapott benne helyet (10-esben a grafikai effektek, a gyorskereso atalakitasa, most ez az url-es kretenseg...query string-et mi a halalert kell elrejteni? hogy veletlenul se lassa a user, hol van?)
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Brutális eb
addikt
válasz remington2 #14 üzenetére
Az még rendben is lenne ha esetleg a mondata így hangzott volna.
Maradok a chrom-nál mert a friss operát kiprobálva ez és az nem tetszik nem működik megfelelően.
Ehelyett csak egy értelmetlen böffentést tolt a kolléga.
Egyébként látom te is csak böffenteni tudsz és kötekedni.
Maradj nyugodtan a firefoxnál annak a topikjában keltsd a hangulatot és örülj,hogy a szalonképtelen kifejezések miatt nem pihensz pár órát....[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
floatr
veterán
Az allergia kiváltó okai pedig nem maga a böngésző, hanem a felhasználó tábora. Érdekes módon nekem jó ideig semmi ideológiai problémám nem volt vele, de amióta a chrome-os topicokban széltében hosszában arról van szó, hogy szerintetek az opera sokkaljobbabb, és mindezt valami menthetetlen gyűlölettel adjátok elő, az kelt érzelmeket az emberben. Gondoltam én is, hogy eleresztek egy félmondatot csak a rend kedvéért, de látom páran sokkal szorgalmasabbak voltak.
Amúgy fejlesszék csak szorgosan, hátha lesz olyan ötletük, amit mások érdemben fel tudnak majd használni
-
törölt tag
válasz remington2 #28 üzenetére
hárman kvázi elkülditek melegebb éghajlatra
Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten
-
remington2
senior tag
LOL, te beszélsz stílusról, amikor hárman kvázi elkülditek melegebb éghajlatra egy ilyen hozzászólás után? ROFL.
Penge meg sokkal többet tett már a firefox, az internet explorer, és a chrome érdekében, mint te valaha is fogsz, szóval meg kell őt becsülni, csak így tovább
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
Dave™
nagyúr
Na ez egy vélemény. Egyet is értek a kiegészítős résszel, sokat kell csiszolódnia, de valószínűleg sosem lesz olyan kiterjedt, mint a firefoxé, több szempontból sem. Milyen kiegészítőt használnál hozzá? Meg mi az ami még hiányzik a kiegészítőkön kívül?
#28: te is olyan ember vagy, aki a LOL-ozást meg a ROFL-ozást trendinek gondolja?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem értem... Ha megjelenik egy hír, egy böngésző új verziójáról, egy másik böngésző fan egyből jön, hogy maradok ennél, maradok annál... Tiszta szánalmasok vagytok srácok már bocs... Minden ilyen hír elfajul egy "böngésző" hábórúba, hogy ez a király, nem az a sz@r amit te használsz stb, stb, és még sorolhatnám... Persze nincs tiltva, hogy ne szóljon hozzá senki, de nem unjátok még, hogy egymás megszokott böngészőjét fikázzátok, meg istenítitek a saját megszokott böngészőtöket!!!!! Kicsit gondolkozzatok m ár el ezen... Bár úgy is törölni fogja ezt egy moderátor, de nem érdekel.
Akinek tetszett a hír, köszönje meg, vagy írjon hozzá építő kommentet, vagy ha valami baj van akkor azt írja oda... Ne egy mást támadjátok már... Szánalmasak vagytok... Vagy ha nem tetszik amit ír, akkor meg pm-ben... Nincs kedvem már ilyen híreket is olvasnom, mert tudom, hogy egyből kitör a háború, a 10. komment után, és jön a fikázás, meg többi....
Mostantól kétszer is meggondolom olvasok-e itt ilyen hírekről, pedig érdekel, mert lehet hogy kipróbálok egy új böngészőt és jó olvasni olyanról, amiről elmondják véleményüket az emberek, hogy ez ebben nem jó,ez jó neki majd javítják stb... Nem akarom olvasni az ilyen kommentket, ahol egymásnak ugrik mindig mindenki....
További szép napot mindenkinek!"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Narxis
nagyúr
Én nem vagyok fanboy, bármikor váltok másik böngészőre ha elnyeri a tetszésem. Nézegettem az Opera kiegészítőket, de úgy látom még sokat kell fejlődniük, sokan írják a kommenteknél, hogy nem működik vagy nem úgy működik ahogy kellene. Engem nem győzött meg de meg fogom nézni pár havonta, hogy hogyan haladnak.
Számomra a Chrome-nál is mostanság érték el azt a szintet a kiegészítők, hogy azt mondjam, ez igen, ez konkurencia a tűzrókás addonok számára. Nem a mennyiség számít nekem hanem inkább a minőség.
Egyelőre én is maradok a Firefox-nál, de mint mondtam, figyelni fogom az Operát és a kiegészítőit.
Persze nem csak a kiegészítők tartanak vissza, de ez már más téma.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Dave™
nagyúr
válasz remington2 #19 üzenetére
Elég "bicskanyitogató" stílusod van. Tudod kit buzizzál le... SENKI sem kíváncsi arra, hogy miért nem használsz valamit, addig legalábbis biztosan nem, amíg ilyen stílusban teszed.
#Penge_4: lehetnél egy picit elfogadóbb mások irányába, te abszolút a szakértő-felhasználói tábort részesíted előnyben, de barátnőm, édesanyám meg még sokan mások sokkal jobban örülnek egy ilyen egyszerűsített címsávnak, mint hogy egy s betűt kellene figyelni pl. Sőt, én haladó felhasználónak gondolom magam, de nekem is jobban tetszik így, mert rápillantva is egyértelmű, a protokoll meg külön nem érdekel, nem tudok mit kezdeni vele. Sokat kritizálják a stílusod, és van a véleményekben némi igazságtartalom. Nem biztos, hogy ezzel használsz az Operának. cousin333 sokkal mértéktartóbb, szerintem úgy könnyebb megértetni - akár elfogadtatni - a mondandónkat. Lásd pl. remington alpári stílusa, akinek akkor sem adnék a véleményére, ha logikus következtetéseket tartalmazna, mert reflexből lenéz (meg minősít) egy elég vegyes összetételű felhasználótábort.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz remington2 #14 üzenetére
Remélem, a minimális felhasználószám miatt nem pár darab kiegészítő lesz összesen
1) Már most több kiegészítő van rá, mint a kétszerakkora részesedésű Safarira. Más kérdés persze, hogy ezeknek hány százaléka hordoz érdemi funkciókat
2) Az a minimális felhasználószám simán többtíz millió. Ennyi embernek már megéri fejleszteni, sokkal kisebb célközönségnek is készülnek szoftverek.
-
BiP
nagyúr
válasz remington2 #19 üzenetére
Azért nem mindegy, hogy milyen formában közlöd azt, hogy maradsz a firefoxnál, chromenál, akárminél.
Ha leírod, hogy nem győzött meg, vagy még mindig nem tetszik, stb.senki nem szólna semmit.
De önmagában annak, hogy "maradok a chromenál" elég furcsa felhangja van. És már belelátják a trollkodási indítékot. (mondhatni joggal, mert 100ból 99x ilyen céllal születnek az ilyen 'megmondó' hozzászólások.)
De ha csak a véleményed írod le, hogy nem tetszik, főleg ha azt is, hogy miért, az nem zavar senkit.[ Szerkesztve ]
-
remington2
senior tag
Nekem sem tetszik, maradok a firefoxnál.
Leírhatom anélkül, hogy 1000+1 elvakult operabuzinak kellene tételesen indokolnom a saját döntéseimet? Tiszta inkvizíció vagytok, b+
Leszállhatnátok a földre . . .
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
Dave™
nagyúr
A dobtak még rá egy lapáttal alatt nem a fejlesztésre gondoltál? Mert az történt. A kiemelés szerintem hasznos, az egyszerűsítés szintén, így nem kell magyarázni, hogy az s betűt figyelje a http után, látja, hogy zöld és kész. Így pl. jóval kisebb eséllyel szív be kamu banki oldalakat. Minden böngésző merít a másiktól ötleteket, a Chrome-ban is ismerősek a leggyakrabban látogatott oldalak.
-
BiP
nagyúr
Hasznos ez a tab stacking, de az én felhasználói szokásaim mellett nem sok előnyét használom ki. Viszont 1 hátrányát tapasztaltam, ami engem zavar.
Amikor már sok tab nyitva van, és ctrl+w-vel sorban zárom be az tabokat, nem mindig az az aktív, ami az utolsó volt ill. ami látszik. Ezért csomószor nem azt zárja be, amit szerettem volna. (tab stacking előtt nem volt ez a jelenség).
Persze ha valaki tud erre más megoldást, az is jó. -
Penge_4
veterán
"Kérdés, miért ennyire homogén ez a társaság?"
Ugyanazért, mint az Apple fanoknál, csak míg őket egy komplett OS+hardver választja el, Chrome esetében alacsonyabb a "kerítés".
(#12) alcsa: Tudom, felesleges de azért leírom: Az, hogy beböfögsz egy ilyet, az trollkodás. Ha meg is indoklod miért (elvégre mégiscsak egy másik böngésző topicja) az már vélemény. Elhiszem, hogy a Like gombok terjedése csökkenti az emberek szókincsét, de azért legalább pár mondatot illene írni.
(#15) ntomka: "Olyan érzésem van, hogy egyre inkább "elchromeosodik" ez a böngésző felületre."
Nekem is, csak számomra ez nem olyan vidám dolog. Bár amíg kikapcsolhatók ezek a nagyszerű butítások addig nem zavar, elvégre ha ez kell a népnek. Maximum azt sajnálom, hogy nem vettem Operás részvényeket 2005-ben.
"A Chrome topicokban meg érdekes módon az Opera felhasználók a díszpéldányok, szóval ezzel ne osszuk egymást"
Én mikor nem indokoltam meg, hogy mi bajom a Chrome-mal? És nem, nem a Google adatgyűjtését hoztam fel.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Olyan érzésem van, hogy egyre inkább "elchromeosodik" ez a böngésző felületre. Pl. most ezt az url dolgot is nemhogy átvették, de még dobtak rá egy lapáttal.
A tab stacking funkció miatt meg irigy vagyok az operára, minden böngészőbe kéne ilyen, de csak ezért nyilván nem váltok.
(#13) Dave™: A Chrome topicokban meg érdekes módon az Opera felhasználók a díszpéldányok, szóval ezzel ne osszuk egymást.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
remington2
senior tag
Azt böfög ide, amit akar. Nem opera-fanclub. Büszkék lehettek magatokra . . . magyaroperán biztos, hogy ez a divat, de azért nem kellene letorkollni a más véleményt.
Szerk: egy próbát megér, meglátuk, vissza tudok-e rá szokni. Ha sikerül a firefox és az opera legjobb tulajdonságait ötvözni, még jól is elsülhet. Remélem, a minimális felhasználószám miatt nem pár darab kiegészítő lesz összesen, és az opera nem próbálja az egész internetet a saját képére írni, akkor sikere lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Na majd mindjárt jön a fő troll... Az Opera úgy tűnik allergiás reakciókat vált ki egyesekből, s érdekes módon 90%-ban a Chrome felhasználók közül kerülnek ki ezek a díszpéldányok. Nem az ie, nem a ff, nem a safari, hanem a chrome felhasználói. Kérdés, miért ennyire homogén ez a társaság?
#12: azért nem kell túlzásokba esni, szerintem senkit sem sértettél meg, csak nem sok értelme volt ennek a megjegyzésnek itt. De lesznek ennél sokkal cifrábbak is, ez törvényszerű, ne aggódj.
#14: te is büszke lehetsz magadra.
[ Szerkesztve ]
-
alcsa
senior tag
-
Penge_4
veterán
-
alcsa
senior tag
Maradok a Chrome-nál.
-
Penge_4
veterán
Átalakították a böngésző címsávját is. Ebben mostantól nem látszanak a protokollokat jelző (http, https stb.) rövidítések, ezek helyett színkódolással jelzi a szoftver, hogy biztonságos, standard vagy veszélyes weboldalon járunk-e.
Igen, hogy kapnák be.
De szerencsére a felhasználói nyomásnak hála mindkét "fícsör" kikapcsolható.A ? utáni rész elrejtése itt: opera:config#UserPrefs|HideURLParameter
A Badge nevű cucc (ami még az FTP-t sem képes megkülönböztetni a HTTP-től és a mixed contenttől, pedig itt: opera:config#UserPrefs|ShowFullURL
"Viszont a tab stackinget ki is kapcsolom, ha ki lehet, baromira zavaró."
Nem lehet, viszont kompromisszumos módon úgy oldották meg, hogy egyik nagy tábornak se legyen jó. Én az automatikus csoportosítást akarom, más meg ki akarja kapcsolni, mert nehezen tudja ide-oda húzogatni a tabokat.
De jó hír, hogy a 11.10-ben újabb beállítási lehetőségekkel fog bővülni, szóval van még remény.
Amúgy megjegyzem, tényleg hasznos a Tab Stacking még így manuálisan is, szóval ha nem érzel kényszert, hogy napi szinten 50 alkalommal rendezd át a fülsávot, akkor érdemes időt szánnod rá és kipróbálnod, mert segít a sok fül okozta káoszt rendezni.
+ az ablakok panelből egyszerre több fület pakolhatsz 1-1 csoportba.
-
Dave™
nagyúr
Örömteli hír, bár jó lett volna, ha még ebben a verzióban kicsit több funkciót kap a tab stacking, és nem kell várni mondjuk a 11.5-ig. Na meg azért javítások is belefértek volna még. Összességében viszont nagyon jó lett, ismételten.
-
BiP
nagyúr
Tolom is fel. 1 hétig nem nézek fel a desktop team blogjára, erre kész is a final.
Viszont a tab stackinget ki is kapcsolom, ha ki lehet, baromira zavaró.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy ruhás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s