Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • vicze1

  nagyúr

  Bocs félreolvasta, a kernelen kívüli dolgot. :R

  Akkor segíts, hogy pontosan miben rossz? Sailfish és egyéb Linux kernel alapú projekt is az Androidból vett kernel modulokat használják minden esetben, többnyire gond nélkül, lehet olyan, hogy valami annyira zár, hogy külön API réteg van a drivernek írva, így az nem fog működni megfelelően, de az azért ritka.

  (#20) lev258: Windows ugyan azt a HW infót tudja kiolvasni mint a Linux, ajánlom figyelmedbe az eszközkezelőben, a részletek részt, ahol minden kiolvasott HW azonosító ott van. A Liunux se a kisujjából szokja ki a chipsetet, valaki az azonosító alapján, így hozzá értelmezhető szöveget. USB eszköz esetén pedig az eszközből olvasod ki, amihez szintén valaki írt protokollt. De ezt részletezhetném elég sokáig.

  (#21) azbest: Sajnos ezek a listák részletek nélkül pontosan semmit se érnek. Józsi feltelepíti a gépére, "számára" minden jó és bejelenti "tökéletesnek". Pontosan tudom, hogy vannak a listákban általunk is használt modellek, amiken pl. tipikusan az ujjlenyomat olvasó nem működik, mert a Syanptics nem ad ki drivert, illetve ha van még olyan elem amit nem használat adott illető, akkor számára tökéletes. Másik probléma, hogy többnyire nagyon régi modelleket riporttálnak és a új grafikus chipekkel szinte mindig valamilyen gond van és várni kell mire javítják. Te tényleg annyi de annyi kompatibilitási problémába belefutottam már, hogy őrület.
  A legviccesebb, hogy Dell Ubival is árulja az XPS-eket ugye, és az ujjlenyomat olvasó és még 1-2 HW elem nem működik rajtuk. Tök non sense.
  Arch Wiki-nél jobb és pontosabb doksit HW kompatibilitásra még nem láttam, minden HW elem egyesével részletesen felsorolva, a többi egy kalap ****.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák