Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scalpel
senior tag
A 10-et próbáltam a Thinkpademen, a többmonitoros felhasználást sem támogatta igazán. Pedig alapvetően nem tűnt rossz rendszernek. Lehet egyszer majd kipróbálom. Remélem ez jobb lett.
-
törölt tag
Az OpenSUSE és az ubuntu mellett talán ez a legjobban fejlődő Linux. A Live verzióját lehet megnézem milyen.
-
Metalfan
senior tag
Egy ideig a 10-et próbáltam, nem volt rossz, szerintem ez is jó lesz
-
törölt tag
az Ubuntu 9.04 is elindul 20 másodperc alatt, csak ott nem emlékszem, hogy ennyire keiemelték volna.
azért amiatt kicsit irigyvagyok, hogy egy pár dolog alapértelmezett, amiét nekem még dolgozni kell Ubi alatt, de hát ez van -
n00n
őstag
A második kedvenc disztróm, kap is egy próbát.
-
Vladi
nagyúr
Már csorog lefelé preupgraden. De minek tettem fel ennyi sz@r csomagot?
il sole non sorge più ad Est!
-
sh4d0w
félisten
Azért az is csalás, ami a Jauntyban van. Marha gyorsan megkapja az ember a belépőképernyőt, de a jelszó megadása után még kerreg az a merevlemez rendesen...
Kíváncsi leszek Vladi véleményére a Fedora 11-ről, külföldi fórumokon már olvastam kritikákat.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
pampika
őstag
Mi az a gyorsabb bootidő? Vagy gyorsabb boot(olás), vagy rövidebb boot idő, de az idő az nem tud gyorsabb lenni
Egyetemen 8-ast használunk, ha linuxozni kell és eléggé vegyesek a tapasztalatok. Nem tudom, hogy az oprendszer hibája-e, vagy az informatikai rendszer van hülyén kialakítva (a központilag tárolt win/linux profilt tölti le, bármelyik géphez ülsz le), de sokszor volt, hogy katt az ikonra és nem történik semmi, látszólag tölt és mégis semmi, hosszú-hosszú percek alatt jelentkezik be, etc. Szóval van baja rendesen és így nem volt élmény használni
-
törölt tag
nem tudom, nekem tényleg marha gyorsan betölt... mondjuk nincs olyan sok induló szolgáltatás, de kb olyan 15 másodperc eljutni a login ablakig, és ott már írhatom egyből a dolgokat, még pár másodperc és kész rendszerem van.
ettőlg függetlenül látványos fejlődést a 8.10 közel 3 perces bootidejéhez képest. -
Vladi
nagyúr
Hátőőő....
Marha gyors lett az biztos. Mondjuk a 20 sec az még nincs meg boot közben, de gyorsabb lett. Meg a futása is valahogy fürgébb.
A frissítés mondjuk agyzúzó volt, de megérte. (LiveCD nem bootolt be nekem, hibásnak látott egy csomó csomagot. Megpróbálom majd kiírni xp alatt is, és ha ott jó, akkor valszeg neked lesz igazad. )
Cirka 3 óra, 2,5 giga és 1907 csomag frissítése után nekem is Leonídászom van.Viszont minden megvan, ami F10-en megvolt. Se nvidia drivert, se mp3 se semmit nem kellett feltenni!
Viszont mániája feszt tekerni a vinyót, mindenféle keresést gyorsító démonokkal. Ezeket még nem sikerült kiiktatni.
Meg FF3,5 béta van benne, az kicsit sok memóriát eszik, meg nem is megy minden plugin. Szerintem visszateszem a régebbi rókát.
Pulseaudiót fogalam sincs hogy áll, én maradok a hibrid dolgoknál. A rendszeresen használt alkalmazások alsát használnak és kész.
Hirtelen ennyi. Eddig szinte észre sem venni - najó a háttér az más - hogy új rendszer van, és ez nagy pozitívum! Eddig olyan stabil mint a már kiforrott 10.
-
-
veterán
-
GuMipOkE
senior tag
Hát nemtom. Anno használtam a 4-es és 5-ös fedórát, de a 6-ostól kezdve egyik verzió sem ment fel nekem ugyanerre a vasra. Eleinte a DVD meghajtómmal volt baja Pio DVR-109, aztán a Pio DVR-215 Satásat sem ette meg (azért röhej, hogy bebootol róla, aztán aztán meg nem talál optikai meghajtót... De az is, hogy a korábbi verziónak nincs baja telepítéskor, az új meg lehal azzal, hogy valamit nem talál. ).
A mostani 11-est is kiírtam szokás szerint, de most meg nem találja a hót üres Satás 320-as Seagate hdd-met. Kicsit kezd fárasztani ez a bénázás. Még májkrémszafték sem hibáznak ennyiszer...
-
sh4d0w
félisten
Kíváncsian várom
Mindkét gyakori előfordulási helyemen Jauntyt használok, és mindkettőnél tapasztaltam a leírt jelenséget. Nem állítom, hogy a bootolás nem gyorsabb, mint bármelyik korábbi disztibúciónál, de a bootolást akkor tekintem befejezettnek, ha belépés után nyugalmi helyzetbe kerül CPU és HDD.
https://www.coreinfinity.tech
-
törölt tag
válasz Major Major #15 üzenetére
hmm, most kicsit utánanézegettem a 3.0-nak. érdekes lesz, most változik külsőleg is. kíváncsi vagyok mennyire mennek jó irányba.
-
Vladi
nagyúr
Nem alapból, kell hozzá az rpmfusion repó és codec telepítés. De én disztró updatet csináltam, és azokat is frissítette szépen.
Más:
Öröm és boldogság, viszonylag minden működik. Viszont egy csomóan panaszkodnak. Ezúttal végre nem én szívok.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Major Major #15 üzenetére
"szerk: Ja igen el is felejtettem:
THIS IS FEDORAAAAA"neeem!
This is Spartaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest