Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • floatr

  veterán

  válasz bambano #10 üzenetére

  Amit az utóbbi időben bubiban bugot találtam, azok mind fasza upstream bug volt. Ami ezekből a debianba került, azt ők egy idő után javították, és visszatolták. Ezt nem tette meg a bubi gárdája túl serényen vszeg erőforrás hiányában.

  A free kernellel kapcsolatban meg szintén van saját élményem több is. Egy korábbi laposomban intel wifi volt, bubiban is léptek egy mozgalmasat, és dobták a korábban faszán működő zárt drivert egy nagyon szabad, de nagyon trágya meghajtóért. Tele volt a net a jótanácsokkal, hogy hogyan lehet visszarakni az eredetit. A broadcom/atheros wifi driver korábban maga volt a csoda: a live CDn működött, a telepített rendszeren nem. Az ATI nyílt forrású drivere energiagarázdálkodásból kettes alá, mivel sajnos a jelenlegi laposban az akksi és a kártya egymáson van, bő két hét alatt kifőzte belőle a kapacitást. És szerintem akkor még én viszonylag keveset szoptam ezekkel kevésbé laikus létemre.

  (#13) bambano eddig arról volt a mondás, hogy a bubi kevésbé releváns. Erre most itt van a sírás a még nem is létező windicator-ok, a notification menük, meg a wayland miatt. És akkor a unity-ről, meg a qt-irányról nem is beszéltem. Engem leginkább az riaszt, hogy a Szabad a Szoftver, Szabad a Vásár mozgalom hívei most riadoznak az ubuntutól. Eddig olyan fasza módon elgurigáztak a játékaikkal, hogy mennyire magasról tesznek mindenkire, senki nem befolyásolhatja őket, erre az utóbbi 1-2 évben besértődtek, hogy az ubuntu népszerű lett. Vannak néhányan, akik a fedora és suse környékén is éledeznek, de ez a köpönyegforgatós vaskalaposság szvsz nem tesz jót senkinek.

  [ Szerkesztve ]

 • Vladi

  nagyúr

  válasz bambano #10 üzenetére

  Ne trollkodjál. Inkább szervezz debreceni rilíz partit. Viszem a fedórásokat. :DD

  "If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés