2019. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) AxBattler


AxBattler
(PH! félisten)

Az Y410p ide is jöhetne! :K

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#2) FRENK1988


FRENK1988
(PH! kedvence)

Hu nemrossz kis gép :)

Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :) <3 dCI

(#3) Graphics


Graphics
(Jómunkásember)

Az Y500 is tetszetős volt, de ez is nagyon szuper, az Ultrabay-es dolog nagyon tetszetős, bárcsak más notikban is bevethető lenne ilyen valami DIY módszerrel :D

(#4) sing1ep1ayer


sing1ep1ayer
(őstag)

Nagyon tetszik a gép, de ha már elhagyták a pöcökegeret és a gombjait, akkor nyugodtan lefelejthették volna úgy ahogy van a tapipadot is. Tudom, vétek ilyet mondani egy laptop esetén, de egy játékosnak erre amúgy sincs semmi szüksége, mert biztosan van egere, amit használ. Ennyivel is olcsóbb lehetne.

(#5) Danex válasza sing1ep1ayer (#4) üzenetére


Danex
(PH! addikt)

Ha nem lenne meg az lenne a baj, 2 gombnyomással le lehet tiltani és így mindenki örülhet. :U

Meg aki gamer és laptopot vesz, ez a kategória szerintem a középiskolás/egyetemes diákok főleg (ahogyan én is), perpill mint asztali használom a laptopot tehát külön bill, egér, monitor, de ha majd órára vagy koli-otthon utakra is elviszem akkor az egeret nem feltétlen tudom bepakolni és kénytelen az ember a tapipadot használni.

Xiaomi Mi 8 || Suzuki SX4 S-Cross GL+ 1L 6AT

(#6) Graphics válasza sing1ep1ayer (#4) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Én tuti agyf@szt kapnék, ha megvenném direkt grafikai melóra ezt a gépet, és lemerülne az akkus egerem, és sehogy nem tudnék megnyitni egy fájlt se...

Ez a gép nem csak játékosoknak készül...

(#7) sing1ep1ayer válasza Danex (#5) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Le lehet tiltani, az én gépemen is le van tiltva, de attól még ki kell fizetni, hogy marhára nincs rá szükségem. ;) Egyébként egy játékos laptop nem arra való, hogy az ember hurcolássza, bár nem kizárt ez sem, de az már elég valószínűtlen, hogy valahol kézben tartva állva használják, épp ezért igazából totál felesleges rá a tapipad. Ezt bárhová is viszik, ott asztalnál dolgoznak vele, ahol meg lehet egerészni.
Az meg milyen már, hogy az egeret nem tudod bepakolni mellé? Annyira nem lehet tele a táskád.

@ (#6) Duliee
Én is, ezért nem vennék sz@r egeret a gép mellé. Egy normálisabb példány akár hónapokig is bírja egy töltéssel és akár munkahelyen, akár otthon használod, mindkét esetben bedughatod tölteni, vagy elemet cserélhetsz benne. Tök jó, hogy rávilágítottál, hogy ez a gép grafikai munkára is jó, csak azt nem tudom ki végez ilyen melót tapipaddal. :DDD Ugye-ugye!? :N

(#8) Graphics válasza sing1ep1ayer (#7) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Nem az, van mellé jó egerem, de ez a gép pl ideális lenne mert 2 in 1. Igaz sose játszok szinte, és a Probook komoly megjelenését nem biztos hogy adnám a Lenovo hippi világításáért

De azért jött már jól a tapipad, amikor épp elfogyott a kraft az Energizer-ből

Meg 290 körül már őszintén nem nagyon hatna meg / ha csak ilyen könnyen menne :D / ,hogy a tapipadon spóroltak... Nehéz lenne eladni.. fejben is.

[ Szerkesztve ]

(#9) sing1ep1ayer válasza Graphics (#8) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Én megmondom őszintén a saját gépemen csak akkor használom a pöcökegeret is, ha utazok és lusta vagyok előkotorni az egeret, de amúgy a világon semmi szükség rá. Szerintem sokan vannak ezzel még így. Persze kisebb gépeken, ultrabookon, netbookon simán van létjogosultsága, de egy ilyenre komolyan feleslegesnek érzem.

Amúgy meg ha haladni akarnak a korral, akkor inkább dobjanak bele érintő kijelzőt vész esetére, ugye Win8-hoz ez nem egy hátrány és akkor már tényleg felesleges a tapipad.

[ Szerkesztve ]

(#10) Graphics válasza sing1ep1ayer (#9) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Azt aláírom, hogy érintőnek is van létjogosultsága.

De én most ezt a Lenovo-t így látom jónak, és árban sincsenek elszállva, azért egy tesztet megnéznék mit tud az Ultrabay upgrade kivitel

(#11) sing1ep1ayer válasza Graphics (#10) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Engem is érdekelne. Egyébként komolyan tetszik a gép - igazából a mostani utódjának egyelőre ezt szemeltem ki, persze nem a legbrutálisabb összeállításban, mert szerintem is jó ára van és hasznos megoldásokkal pakolták meg. :K

(#12) Danex válasza sing1ep1ayer (#9) üzenetére


Danex
(PH! addikt)

Laptopnál érintőkijelző? 20* drágább mint a touchpad, de nem is ez a probléma, hanem teljesen kényelmetlen meg aztán nézheted a maszatos képernyőt. :DDD :N

Az a gond ezzel, hogy kell... annyira leszűkítené a vásárló kört ,ha nem lenne és szerintem alig pár dolláros áron kapják ilyen mennyiségben ,tehát nem hinném, hogy mi abból 1-2 ezresnél többet látnánk nagyon jó esetben.

Xiaomi Mi 8 || Suzuki SX4 S-Cross GL+ 1L 6AT

(#13) sing1ep1ayer válasza Danex (#12) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Érintőkijelző esetén már valóban nem beszélhetnénk spórolásról, ellenben a Win8 kezelése rémálom helyett álom lenne - már ha nincs egered. Egyébként pedig nem általánosságban a notebookokról beszéltem, amikor a tapipad elhagyását javasoltam, hanem konkrétan erről a gamer gépről. Mindenesetre ha van itt a fórumon olyan ember, aki gamer gépet, vagy grafikára használt csúcskonfigot tapipaddal kezel, az nyugodtan szóljon hogy marhaságokat írok és igenis égető szükség van rá.

[ Szerkesztve ]

(#14) Sapphi válasza sing1ep1ayer (#13) üzenetére


Sapphi
(fanatikus tag)

Én inkább csak kényelmi szempontnak mondanám, hogy van benn és szerintem kell is. Nekem Y500-as van, de megesik, hogy arról használom (suliban, itthon az ágyban).

Persze munka közbe nagy butaság lenne, de ettől még van létjogosultsága a gépben és szeritem nem hagyható el alternatíva nélkül.

http://www.balintbenedek.hu - PC-ből MAC? Lehetséges...

(#15) Danex válasza sing1ep1ayer (#13) üzenetére


Danex
(PH! addikt)

Win8 metro felületéről még nem hallottam nagyon embert akinek úgy kimondottan tetszene :DDD , de igaz azzal máris élvezetesebb lehetne egy tableten, de laptopon a levegőben tartani a karod, háááát :N .

Egy kis progival "W7-esítve" van szerintem a legtöbb embernek, illetve ha igazak a pletykák majd megkapjuk a W8.1-t amit már gyárilag "W7-esítve" van

Xiaomi Mi 8 || Suzuki SX4 S-Cross GL+ 1L 6AT

(#16) FRENK1988 válasza Danex (#15) üzenetére


FRENK1988
(PH! kedvence)

Nem igazak a pletykák...
Csak Start gombot kapunk ami != a Start menűvel

Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :) <3 dCI

(#17) hmb válasza sing1ep1ayer (#13) üzenetére


hmb
(tag)

nekem igenis fontos a tapipad a gamer notimon,abba van integralva az ujlenyomatolvaso.... egyebkent le van tiltva a tapipad.:-)

[ Szerkesztve ]

a valasz az elet a vilagmindenseg meg mindenre...az hogy 42!

(#18) sing1ep1ayer válasza Danex (#15) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Metro felület a jövő, akár tetszik a többségnek, akár nem. Szerintem nem volt még arra példa, hogy egy vezető pozícióban lévő cég, személy vagy párt valaha is elismerte volna, hogy "gyerekek, sz@r, amit csináltunk", majd szépen visszavonta. Ilyen nincs.
Egyébként pedig miért kellene a laptopnál a levegőben tartani a karodat? Mint mondtam egérrel kezelnéd a gépet, a touchscreen csak "vész" esetére lenne ott - már ha ott lenne, mert szerintem még az sem kell. De egyébként már megint általánosságban beszélsz a laptopokról, míg én nem győzöm hangsúlyozni, hogy a gamer és komoly grafikai munkára való gépek kapcsán dobtam fel az elborult ötletemet, amelyeket hordozás, utazás közben nem igazán használ senki. Annyiban különböznek mindössze egy asztali masinától, hogy könnyebb őket szállítani - és hát asztali géphez hiányzik valakinek a touchpad? :N

@ (#14) Sapphi
Kénytelen vagyok elfogadni a véleményed, mivel ilyen típusú gépet használsz, de felteszem hogy igazából még te is meglennél nélküle. Pláne amilyen ütemben terjednek a tabletek, manapság sokan már arról neteznek, a laptopot (legalábbis a komoly, nehezebb gépeket) nem veszik ölbe.

(#19) Dicker


Dicker
(őstag)

Egy lényeges információ, ami kimaradt a cikkből:
- Az eddigi fényes kijelző mattra cserélődött.

(#20) brumi1024 válasza sing1ep1ayer (#4) üzenetére


brumi1024
(PH! kedvence)

Ideapadon nem is volt pöcökegér, szóval nem hagyták le róla. A pöcökegér a Thinkpadek kiváltsága a Lenovonál, ez pedig nagyon nem az. És szerintem se lenne jó dolog lehagyni a touchpadot, én is használtam a touchpadot még az Y570-emen, azért ha az ember egyszer-egyszer elviszi valahova akkor nem feltétlen akar mindig egeret használni, mert pl nem fér el/macerás, stb. És általános feladatokra egy igazán jó touchpad(lásd: MBP) sokkal kényelmesebb lehet mint egy egér, legalábbis számomra.

[ Szerkesztve ]

(#21) sing1ep1ayer válasza brumi1024 (#20) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Azt elhiszem hogy az Apple gagyi dizájnegereinél jobb a MBP touchpadje, de egy jó egérhez biztosan sehol nincs. Igazából még itt a HardverAprón kéz alól újonnan 2.500 forint körül kapható Logitech rádiós egerek is lazán vernek bármilyen touchpadet szerintem. Ráadásul az egérre nem tudsz véletlenül rátenyerelni, amikor gépelsz. Az ilyen gépeken sokkal inkább egér nélkül nem lehet meglenni, mintsem touchpad nélkül. Ezek gyakorlatilag kis méretű, könnyen hordozható asztali PC-k, amelyek arra jók, hogy szükség esetén elvihesd őket lanpartyra, vagy a melóhelyen meg otthon ugyanazt a masinát nyúzhasd munka közben (mert esetleg ez szempont), nem pedig arra, hogy a Volánon döcögve szörfölj, meg ölben netezz róluk, vagy tapipaddal bohóckodj. De rendben, megadom magam, tegyék bele, bár biztos vagyok benne hogy a többségnek aki ilyen kategóriájú gépet birtokol igazándiból nincs rá szüksége.

(#22) brumi1024 válasza sing1ep1ayer (#21) üzenetére


brumi1024
(PH! kedvence)

Én jó egeret használok(nem vezetéknélkülit, ami mellesleg nem igazán alkalmas játékra, Razer Abyssust), de OS X-en sokkal kényelmesebb az üveg touchpad, mint az egér ha az OS-en belül mozog az ember a többujas mozdulatok miatt. Böngészőben visszaugrás, Mission Control, asztalok közti váltás, görgetés, ezek mind sokkal kényelmesebbek mint egérrel. De ezt csak akkor lehet megérteni, ha kipróbálja az ember, nem véletlen szeretik ennyien.

[ Szerkesztve ]

(#23) nebali válasza Dicker (#19) üzenetére


nebali
(kvázi-tag)

kösz! Ez valóban az egyik legfontosabb infó, csak emiatt nem vettem meg az elődöt eddig.

Tyan s2692(FS D1809),2x Xeon5310 1.6ghz@2ghz,4GB667FB-Dimm,S3Trio64V+ 1Mbyte +ati 5770,8x36GdiskRAID 0 :) 15k scsi+256m hbaPCI-X 560/560M/s

(#24) Graphics válasza sing1ep1ayer (#21) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Noti táccs nélkül, jelenleg nem kivitelezhető, te sem maszatolnád hülyére a tapicskolós kijelzőt... aztán meg törölgetnéd mindig,mert napfényben csillogna, mint a lángosos Marika tenyere a zsírtól...

Nem életszerű , hogy nincs tááccspad

(#25) sing1ep1ayer válasza Graphics (#24) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

Eredetileg az érintőképernyőt sem kértem, szóval nem maszatolnék, csak egerésznék.

(#26) Graphics válasza sing1ep1ayer (#25) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Akkó' jóvan :D

(#27) Foo


Foo
(tag)

hardveres kiépítését tekintve nagyon jó ez a gép, kettővel is volt dolgom: az egy videókaris i7-el, és az SLI-be kötött GT650-es i5-el szerelt változattal. én talán előbbit választanám, mert keveset játszok, viszont szükségem van a 4-magos i7 teljesítményére.
aki ilyet vesz az figyeljen vásárlásnál a ház burkolatainak az illesztéseire, mert anyaghasználat tekintetében van ezzel a típussal egy kis probléma. Itt-ott hajlamos vetemedni a kijelző kávája. az SLI-s verzióhoz dupla akkora a töltő mint egy normál géphez, de akit ez nem zavar cserében egy bivalyerős notit kap.

(#28) sing1ep1ayer válasza Foo (#27) üzenetére


sing1ep1ayer
(őstag)

;] mód ON:

Hát, akinek egy notebook egér nem fér mellé a táskába (lásd feljebb), azt biztosan zavarni fogja a dupla méretű töltő.

;] mód OFF

(#29) [-HERO-]


[-HERO-]
(senior tag)

Azt lehet tudni, hogy ténylegesen hol és mikortól lehet megvenni a gépet?

### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###

(#30) brumi1024 válasza [-HERO-] (#29) üzenetére


brumi1024
(PH! kedvence)

Mikor passz, de a hol kérdésre valószínűleg azokon a helyeken ahol eddig az Y500 kapható volt. Laptopszalon biztos, de iPon is nagyon valószínű stb. A GT750M SLI-s Y500 pedig egy ideje már kapható.

[ Szerkesztve ]

(#31) Imy


Imy
(PH! kedvence)

Használt Y510P vásárlásán töröm a fejemet. Érdemes lehet venni ilyet? Van valami hibájuk, amiről tudni lehet?

Használtan 2013-as gép 16Gb RAM-mal 256Gb-os SSD-vel 130e.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.